2021-07-26
突然好想食串燒,係Openrice搜尋下發現左呢間價錢唔貴,但評價好高嘅串燒專門店😮,二話不說就BOOK左星期五晚去試😏。當日6點半到達,場內食客唔多,但半個鐘後,餐廳已經有8成滿座,人氣都幾強😯。我同朋友兩個人,點左10款食物,當中包括一個意粉主食。食物上枱速度好快,15分鐘內上哂,不過放心,全部都夠熱!! 😏打響頭炮嘅串燒係大熱推介之一嘅豆腐串燒 $18由於豆腐好易散,所以從來無諗過豆腐都可以整到串燒!!😮 呢度既豆腐先炸後燒,炸過嘅外皮增加左吸汁既能力,燒汁偏甜,配埋清淡嘅豆腐,效果相當唔錯!!😋原條燒茄子$36,亦係人氣之一茄子唔算大條,兩個都算夠分。茄子上面舖滿海量熟蒜蓉,食落啖啖蒜香,岩哂蒜怪。由左下開始,雞胸軟骨$30兩串、雞腎$17、牛肋串$28、炭燒牛舌$28、魷魚鬚$25第一次食雞胸軟骨,原來係由軟骨同雞肉梅花間竹串成,軟骨口感偏硬,食一串夠。雞腎係我最愛,非常爽脆、彈牙,而且夠厚身,真係好食到想encore!!安格斯牛肋串就有D令人失望😦,無乜牛味,一般。炭燒牛舌份量唔少,而且好厚身,可惜口感太淋,我唔中意。魷魚鬚有驚喜,估唔到唔韌之餘,仲好有魷魚香,高汁!!泰式
打響頭炮嘅串燒係大熱推介之一嘅豆腐串燒 $18
原條燒茄子$36,亦係人氣之一
安格斯牛肋串就有D令人失望😦,無乜牛味,一般。
炭燒牛舌份量唔少,而且好厚身,可惜口感太淋,我唔中意。
魷魚鬚有驚喜,估唔到唔韌之餘,仲好有魷魚香,高汁!!
泰式燒豚肉$39
雖然唔知係豬嘅咩部位,不過肉質爽彈,口感唔差。
龍蝦汁大蝦意粉$108
大蝦肉質唔彈牙,意粉偏乾,入口味淡。
雞全翼串燒$20
呢個熱辣辣,外皮脆卜卜,肉質嫩滑多汁,調味岩岩好,亦無雞腥味,唔錯!
食物質素唔差,特別推介雞腎串、魷魚鬚串、雞全翼、豆腐串燒;職員有禮貌、收碟快、食物上枱速度快,整體感覺唔錯。
需要留意,部分食物已經加價,其中意粉加幅唔細,高達10%。