2016-04-17 941 浏览
这家卤肉饭我常去吃,真的觉得超级棒,尤其中午去吃,相当划算。建议大家不要晚上去吃,晚上会有加一服务费而且晚上打包也要钱,而且菜的价格会变贵。她家中午的套餐基本上我都吃过,但是还是觉得卤肉饭最好吃了,晚上也去吃过她家单点的菜,感觉比较失望。她家中午卤肉饭套餐(中午卤肉饭套餐33一个人,学生的话还会有优惠,性价比非常高),有时是配花枝丸有时是配猪排,个人更喜欢配猪排猪排时是这样的 花枝丸时是这样的套餐还送汤和饮料,饮料我会选冻奶茶,奶茶真心超级赞 下面几个是我常吃的其他套餐及晚上点过的菜

猪排时是这样的
花枝丸时是这样的
套餐还送汤和饮料,饮料我会选冻奶茶,奶茶真心超级赞
下面几个是我常吃的其他套餐及晚上点过的菜
  • 卤肉饭
  • 奶茶
2016-04-02 859 浏览
伏⋯又一中伏⋯位於荔枝角道x鳳餐廳隔離嘅「好媽媽」⋯台灣食品餐廳。是日晚餐只是漫無目的偶爾到來,初初感覺不錯,因為門外貼有「飲食x女」專訪文章,心諗應該可以一試吧!接近夜晚八點嘅時間,店內只有客人四五人,店內裝修簡單,地方算寬敞。餐牌選擇都唔少,價錢標示亦唔貴,第一個感覺頗良好~ 直接介紹一下以下食品先~好媽媽招牌魯肉飯$22細碗裝 一碗仔飯嘅size,肉燥味道濃郁,真係幾唔錯,不過略嫌份量少左啲,用嚟送白飯就一流喇!酸菜作配菜,小小酸仲帶小小辣,味道有驚喜。滷蛋賣相就奇差,冇乜味道可言。蚵仔麵線$35 賣相唔差,蚵仔漲卜卜都幾大粒下,味道還可以,最緊要唔好有腥味!麵線質感都幾好,頭兩啖入口味道都唔錯,可惜就愈食愈覺得咸,醬油味太重,味精亦太重,引致之後幾個鐘仍感口渴。芫茜唔新鮮,所以味道好淡,只能取其色,不能嚐其味!台式椒麻雞 原以為係雞件上,上檯先知係雞扒切件上,有點失望!味道係有點特別,辣辣地又帶小麻麻地,但就未至於係驚喜作品。雞肉質感算唔錯,唔乾,但雞皮卻偏肥偏油,嚼唔到⋯$48一塊煎式雞扒,呢個比較上貴左啲喇。珍珠奶茶,奶味偏淡,珍珠煮得唔夠腍,味道麻
伏⋯又一中伏⋯

直接介紹一下以下食品先~

好媽媽招牌魯肉飯$22細碗裝
魯肉飯

蚵仔麵線$35
蚵仔麵線

台式椒麻雞
台式椒麻雞

珍珠奶茶,奶味偏淡,珍珠煮得唔夠腍,味道麻麻地~
珍珠奶茶
跟餐雞亦唔新鮮,肉質好乾,味道似隔夜翻叮雞亦味,差!
跟餐雞亦

筒仔米糕+$20有珍珠奶茶及兩隻雞中亦
筒仔米糕
味道就好似糯米飯加左魯肉一樣,個汁帶啲酸,懷疑過個汁本身係咁定變壞左?唔敢肯定,只能描述味道上係有啲怪。最經典係,𠝹開個飯中間⋯硬嘅⋯實嘅⋯望真啲原來係未熟⋯
內籠未熟

一心通知樓面店員個米糕芯未熟透,店員隨手拎起就講了一句:「哦~未熟呀?!」就轉身拎返入廚房⋯連一句唔好意思嘅抱歉說話都冇⋯都算,然而個廚房就在隔離,只聽到樓面店員交帶廚房重新整過,但廚房店員卻好搞笑提出將原本未熟透嘅米糕重新翻煮便可,作為客人嘅我們聽到已經心中冷笑,咁都得?好在樓面店員堅持要廚房重新整過一個新嘅,呢啲先係叫尊重客人吧?其實客人可以選擇取消呢味米糕,只係樓面店員連請示客人嘅意識都冇就已經叫廚房再造,所以就免為其難啦⋯

點知等到食完所有嘅食物,大前提已經超過15分鐘嘅時間,仍未見米糕上檯⋯一追之下,只聽到廚房員工對樓面講要等多陣,話仲有其他菜式要處理,並不耐煩反問樓面員工,客人係咪需要打包拎走?其實坐在店內嘅客人我們已經聽得一清二楚!什麼服態度?明明自己做錯事,沒用心去處理好食物,反而將氣推俾客人受?餐牌明明註明米糕製作時間需時15分鐘,客人是會理解,但當已超過15分鐘,客人催一催都屬正常吧?如果廚房可以用心去處理食物,相信都唔會出現翻製情況吧?還有,工作歸工作,廚房員工應該要識尊重用餐嘅客人、尊重公司、尊重食物!唔係柴娃娃在廚房嬉戲,大大聲講粗口囉!就係因為廚房員工嘅工作散漫,先會導致食物水準低、唔穩定!

餐牌價錢雖然唔高,但咁樣嘅服務態度,咁樣嘅食物質素,值乜嘢?一點都唔值得!

唔憂做唔憂做,埋完單出去門口望望專訪究竟係乜回事!店鋪由來都唔嘢小,原來係隔望x鳳第二代傳人用心開設嘅台灣美食店⋯睇到「用心」兩個字我已經笑左!心用在何處?究竟係老闆問題令班員工不可一世,定係員工不自量力,還是食品自己質素有問題?咁樣嘅質素都可以上到專訪?接受電視台訪問?憑乜呀?

請管理層務必重視一下員工質素問題!一間店舖嘅生存長短,唔單止需要倚靠背後資金來源,亦要識尊重客人,尊重食物囉!應有嘅誠意去左邊呀?

2016-03-13 686 浏览
見到網上雜誌推介這間菜圃蛋, 第2日馬上跟朋友來試其實叫了很多菜式, 但沒有拍到照主菜式加$20 有台式飲品及小食, 比起淨飲品約$20化算我們叫了兩碗肉燥飯, 性價比ok不過唔係食唔停口那種, 肉燥未夠香, 但飯中滲有油香, 都ok, 約$3x就是為了它來的~菜圃蛋, 外形很吸引拍照味道甜甜地, 好好味, 配埋肉燥飯, 正!!但朋友冇配飯一齊食就話有點咸豆腐凍食, 好似有皮蛋, 沒有特別可以試試肉燥飯, 菜圃蛋
見到網上雜誌推介這間菜圃蛋, 第2日馬上跟朋友來試
其實叫了很多菜式, 但沒有拍到照
主菜式加$20 有台式飲品及小食, 比起淨飲品約$20化算
肉燥飯
我們叫了兩碗肉燥飯, 性價比ok
菜圃蛋
就是為了它來的~

菜圃蛋, 外形很吸引拍照
味道甜甜地, 好好味
, 配埋肉燥飯, 正!!
但朋友冇配飯一齊食就話有點咸
皮蛋豆腐
豆腐凍食, 好似有皮蛋, 沒有特別
可以試試肉燥飯, 菜圃蛋
2016-02-29
肉燥飯
菜圃蛋
2015-12-03 1076 浏览
吾知係咪坐冷氣位,啲野一陣就凍哂;定係因為一早就煮定?需然一早睇到要加一服务,但吾明點解一間小餐館就加一;整體尚可;第一次來食,2人同行,叫左一個三杯雞套餐(菜,三杯雞,飯,飲品),同一份米糕,炸雞排,1杯香草凍咖啡。三杯雞:雞肉都算大舊,有肉;但好快就凍左,無乜特别嘅香味,個人感觉茶木teawood,做得味道較好套餐嘅配菜: 好硬,但都算份量多炸雞排:可以,但食左一陣就皮肉分離。米糕: 第一次食,其實係糯米飯嚟,入面無餡料的; 但啲汁夠味,整體可以;只有哩碟係放左一陣都仲有餘温
吾知係咪坐冷氣位,啲野一陣就凍哂
;整體尚可;

三杯雞:雞肉都算大舊,有肉;但好快就凍左
,無乜特别嘅香味,個人感觉茶木teawood,做得味道較好
套餐嘅配菜: 好硬,但都算份量多
炸雞排:可以,但食左一陣就皮肉分離。
2015-12-01
2015-10-22 1404 浏览
因爲睇過電視節目介紹呢間食肆,決定去試吓。今日下晝近2點去到,地點唔算旺都坐滿8,9成人,估計唔係太差。呢度裝修係小店格局,簡簡單單,有卡位,有電視睇。睇餐牌啲食物,飲品都經濟實惠。我叫咗個午餐$33,滷肉飯拼鹽酥雞,包飲品,我揀咗熱茉香奶茶。如果係學生仲平$3。未上菜之前以爲鹽酥雞最多得兩三嚿,點知上菜後有驚喜,有成5件鹽酥雞。上菜速度快,唔使5分鐘,啱晒唔使急最緊要快嘅香港人。滷肉並非其他台式食店慣用嘅免治豬肉,而係切碎嘅豬肉(似係豬腩肉),雖然略鹹,但好送飯,有誠意之作。有半隻溏心蛋,凍嘅。仲有少量椰菜。鹽酥雞好脆,好好食。杯奶茶初時飲覺得好甜,但飲飲吓可能適應咗,覺得甜度適中。好香茉莉味。佢嘅顔色同出門嘅台式奶茶唔同,青黃色,如果淨係睇顔色唔知呢杯係乜。呢個餐真係超值,以呢個價錢,唔俾碟鹽酥雞都夠份量。我老公散叫咗一碟台式炒米粉$45,面頭淋咗滷肉。啲米粉比一般新竹米粉幼。呢道菜都幾好食,係油咗啲。呢餐都幾滿意,食物夠地道,又抵食夾大件,會再幫襯。

滷肉飯拼鹽酥雞,茉香奶茶

台式炒米粉
呢餐都幾滿意,食物夠地道,又抵食夾大件,會再幫襯。

题外话/补充资料: 呢度唔收加一,只收現金,出櫃位埋單。我見門口寫住夜市送糖水。
2015-10-21
滷肉飯拼鹽酥雞,茉香奶茶
台式炒米粉
  • 滷肉飯
2015-10-08 1196 浏览
行行下竟然黎到太子,無去到 plan 左要去既餐廳,周圍撞,又俾我撞入左間正野!地方四正又明亮,睇睇下先發現電視節目有介紹過 有個餐有前菜,滷肉飯,炸雞排同飲品,無記錯應該 $70-$80 左右 傻架禁多野,所以兩個人食一個餐前菜有拍青瓜,幾開胃雞排炸得好食,加埋d椒鹽好有夜市感覺滷肉飯超級香,唔係講笑,開始左一啖之後真係唔係好想同人地 share 裡面見到 d 肥肉將個甘香帶晒出黎 椰菜軟軟無苦味,隻蛋仲有d溏心!埋單每人先$40-$50,雖然地點唔係太就腳,不過價錢同味道夠晒吸引。

地方四正又明亮,睇睇下先發現電視節目有介紹過

傻架禁多野,所以兩個人食一個餐

前菜有拍青瓜,幾開胃
雞排炸得好食,加埋d椒鹽好有夜市感覺

裡面見到 d 肥肉將個甘香帶晒出黎

椰菜軟軟無苦味,隻蛋仲有d溏心!

2015-09-15
2015-10-04 1072 浏览
友人本來想吃扒的,但太多人等又太餓的關係,遂轉移陣地吃台灣嘢!打開餐牌,選擇不少,價錢相宜。和朋友點了一個大的滷肉飯(+$20 配百香果綠茶和滷水大腸),塔香鹽酥雞和菜脯雞pizza . 首先來滷肉飯很大碗,兩個女的share 剛剛好。滷肉汁是甜甜的那種,很香的,汁內的豬皮qq的,和台灣吃到的很像。套餐的大腸份量算多了,滷得夠淋但但味道較淡。接著的塔香鹽酥雞,基本上和普通鹽酥雞是一樣的,上枱時見到炸過的九層塔都沒有味的。唯炸工都不俗,脆口不油!最後上場的是菜脯蛋pizza! 賣相真的像pizza ,店員買附上pizza 刀給你切開 這個又圓又漲的菜脯蛋。金黃色的蛋煎炸得鬆化香口,不伴飯吃都可以,略嫌菜脯不夠,不夠口感。

打開餐牌,選擇不少,價錢相宜。

鹵肉飯

滷水大腸

套餐的大腸份量算多了,滷得夠淋但但味道較淡。

塔香鹽酥雞

抵食。
2015-10-01
鹵肉飯
2015-09-26 1309 浏览
We ordered two sets: 雞扒滷肉飯餐 ($78) and 台灣牛肉麵餐 ($65), beverage inclusive.  Our choice of beverage is 肧芽珍珠奶茶 & 香芋珍珠奶茶.  Right after taken the order, two 豆腐海帶湯 and 甜酸黃瓜黑木耳 (part of the 滷肉飯餐)are delivered to our table.  As we expected, that's simply a clear soup without strong or unique taste from either tofu or seaweed.  The 甜酸黃瓜黑木耳 taste a bit "too sour" for most of the customer (i.e, me).  Then, the peral milk tea delivered.  Again, we don't put a lot of expectation on the beverage because our rea

豆腐海帶湯
套餐 - 甜酸黃瓜黑木耳
Then, the peral milk tea delivered.  Again, we don't put a lot of expectation on the beverage because our real target is

not bubble tea.  Surprisingly, both peral milk tea taste not bad but can be stronger in taste (i.e., add more milk tea powder).
珍珠奶茶 (肧芽 & 香芋)
After 5 minutes, both the 香酥大雞扒 & 滷肉飯, and 台灣牛肉麵 were delivered. Both of the 雞扒 & 滷肉飯 are excellent and I wish to have a larger portion .  Basically, the 台灣牛肉麵 should be ranked at a relatively high score (i.e., 8/10).  Unfortunately, I had another 台灣牛肉麵 in a local chain store called Tea Wood on the previous day, I regret to consider this beef noodles is good but not very good.  (p.s., I prefer the beef, soup, and type of noodles of TEA WOOD's beef noodles more than this store (Madam's Kitchen), simply due to my personal preferrence.
套餐 - 滷肉飯
套餐 - 香酥大雞扒
台灣牛肉麵
Delicious meal
I wish this store can stay there during my next HK trip.

2015-09-02
套餐 - 甜酸黃瓜黑木耳
套餐 - 滷肉飯
套餐 - 香酥大雞扒
台灣牛肉麵
Delicious meal
2015-09-22 958 浏览
其實聽聞此小館已久,但地點不大方便,直至現在才成行。去了不少次台灣,自從上次旅居台中一個月才漸漸明白魯肉飯的真諦,益發覺得在香港要找一碗合格的魯肉飯實在很艱難。很多人把魯肉飯、肉燥飯混為一談--簡單來說,肉燥即肉末,香港叫免治肉,和肉醬意粉上面PAT肉醬是有味道的差別,口感上是一樣的;而魯肉飯呢,是以條形出現,大小大概是三分之一粒香口珠的大小。有人謂北方愛肉燥,中南部則好魯肉。單是肉燥飯和魯肉飯這個問題,很多餐廳已經出局。這裡是魯肉和肉燥的混合體,肉燥為主,魯肉夾雜一些,也算有心思。吃慣甜一點的口味,這裡鹹味過重,八角等香料的味道不強;可能香港人口味偏淡,豬油不多所以香氣不足。份量方面未免太大了吧,是一整個湯碗的份量,實在是太多。而飯的質素一般,水份剛好但沒有彈牙口感,不過以幾十塊套餐的價錢可以接受。身後的青蘋果蘋果綠茶茶味較重,不像糖水,是健康的飲品。點的時候不知道套餐份量如此龐大,無自知之明地點了個滷大腸.....媽呀,才38元的小食不用斬兩大條給我吧?我索性打包回家當明天的菜。但滷大腸的質素非常之好,與台灣相比也不遑多讓,肥美多肉不在話下,香料味重的滷水恰到好處,與大腸的香味配搭
魯肉飯及青蘋果綠茶
點的時候不知道套餐份量如此龐大,無自知之明地點了個滷大腸.....媽呀,才38元的小食不用斬兩大條給我吧?我索性打包回家當明天的菜。但滷大腸的質素非常之好,與台灣相比也不遑多讓,肥美多肉不在話下,香料味重的滷水恰到好處,與大腸的香味配搭得宜,絕對可以為一眾滷味再來幫襯。
滷大腸
侍應的態度非常好,加水也非常快,讓我想起台灣友善的人們。本來還會送糖水,但我太飽所以婉拒了(當天送的是紅豆沙)。下次要來吃吃看這裡的米糕。
2015-09-09
2015-09-10 974 浏览
今晚下班從中環打車去懷念我的台灣家鄉料理,哇靠....要等位子ㄟ.也罷,順便看看有啥新菜色,炒烏龍.涼拌苦瓜.麻油雞....嗯.開始餓到有些暈了哦...怎麼還沒到我,等啊等啊..終於到我了,我要大開殺戒了...我決定先來個涼菜吧,苦瓜涼拌,再來個炒烏龍主食,柚子排骨,菜圃蛋pizza,突然好想媽媽的控肉,決定來份吧.實在太想我阿母了,可惜阿母在天上享受了,唉.....突然想到沒湯怎可以,我終究是個台灣嬰仔,點碗來喝喝,今晚實在太幸運.上菜速度也算是迅速了,望梅止渴一下嚐口涼菜...哦 good實自鮮甜,這完全是新鮮苦瓜的好滋味切完馬上入冰水冰鎮,真的沒話說 讚.肚子餓翻啦,正好炒烏龍上來先刷兩口,唔...熱騰騰的麵條包覆著醬汁,實在恰到好處,醬汁黏稠剛剛好不鹹不甜香味四溢,夾個菜圃蛋,哦燁....好食啊,外酥內軟膨鬆軟嫩,蛋汁四竄於口中夾帶烏龍麵條,正點.吃到一半就等不及要再來個冰糖柚子排骨,給他夾上一塊,咬下的那瞬間,肉汁肉香帶著清甜甘口的柚香醬汁,真的 我是真心大推這道開胃主菜,整個脾胃全開,肚子更餓了.先把烏龍掃光喔懷念的好滋味莫過於那吹彈可破的控肉了,魯的剛剛好軟嫩入口即化,要

突然想到沒湯怎可以,我終究是個台灣嬰仔,點
碗來喝喝,今晚實在太幸運.

切完馬上入冰水冰鎮,真的沒話說 讚.

懷念的好滋味莫過於那吹彈可破的控肉了,魯的剛剛好軟嫩入口即化,要是我的阿母還在的話該是多好
突然心酸酸的....眼眶頓時潤濕了些,唉.....好想她.

最後的湯品-麻油雞上來了,這家餐館的優點就是上菜時機都相當剛好,上菜的順序是非常大的一門學問
我在這能享受這樣優質服務且價格合理實在,所以這也是我一來再來的動力,好的飯館真的實在推薦給各位
希望大家有經過這時,請客倌們細數品嚐這台灣好滋味,絕對是慢工出細活,真材實料不做作的好飯館.
2015-09-10
2015-08-23 1048 浏览
這家店鋪鋪面不大,但出品不錯。炸雞排酥脆汁多(比「豪大」好吃得多);苦瓜鳳梨炖雞湯十分清甜;涼拌苦瓜味道很獨特很清爽;麻油雞用黑麻油製作,十分香濃;皮蛋凍豆腐和著番茄茸和特製醬汁很可口;滷肉經過改良,肥肉少了但仍很香,撈飯一流。聽所老闆特意安排廚師到台灣生活學習,使菜式更具台灣地道風味
2015-08-22
炒米粉炒得好味而不油
入口甘清爽的前菜,
醬汁獨特,加入番茄蓉
皮脆肉嫩而多汁
這家的滷肉飯很香
  • 雞排
  • 凍豆腐
  • 滷肉飯
  • 炒米粉
2015-08-18 1073 浏览
太子區內最近開了一間新的主打台灣菜的小舖。對於我這個一直甚愛台灣小食的人來講,其吸引力是甚大的...本來應該要來試一頓晚飯的,但時間真的很難夾得好,所以唯有先和太太到來吃午餐,試一下她的出品是否正宗....跟餐來的蕃茄蛋花湯,感覺就和喝白開水一樣超乏味的....至於那杯蒟篛蜜桃紅茶的味道也是十分淡,一點桃的清香及甜也感受不到....鹵肉飯的汁醬很濃鹹,而所用的肉亦偏瘦且嚡;那溏心蛋應是整碗東西的唯一賣點,蛋黃是呈半流心味道甘甜;鹵水雞翼的肉已被炆鹵得一咬即斷爛,入味非常....沙茶牛肉炒烏冬嚴格上似是茶廳的出品多過像台菜。牛肉只空得一個淰字但卻完全欠肉味;烏龍麵即是我們常吃的烏冬,看上去是滿面油光的入口淋㵉十分的重油;沙茶醬的味道只是若有若無的毫無香氣跑出來;唯一的好處是麵放在鐵板上吃起來熱騰騰的總比凍冰冰的好....加碼想試的豆干質感硬硬的。這樣就算鹵汁是怎樣的夠味入味亦很難滲進去....若光從這一頓飯的質素去評論的話,說老實是真的不想來第二次的....不過有鑑於今天所吃的並不算是正式的台灣大菜及招牌小食,故此還是等遲些來試一頓晚餐,這樣才能真的見真章....

跟餐來的蕃茄蛋花湯,感覺就和喝白開水一樣超乏味的....
2015-07-24 1010 浏览
平時因為工作關係間中在太子區開餐,上星期有個老友搵我,於是就到好媽媽食午餐。平時我較多食B餐,即係滷肉飯,喜歡台灣菜的我,除了西環嗰間滷肉飯之外,另外一間食得過的就是這間。這次因為朋友點餐的關係,叫了柚子骨配白飯,皮蛋豆腐和炸雞排,雖然沒有叫到我的例牌,但仍然給我很多驚喜。皮蛋豆腐個汁撈咗蕃茄茸,味道很清新,完全沒有膩的感覺,而且這做法很特別,我從來未試過。平時我都知炸雞排幾好食,因為B餐間中都會拼炸雞排。今次因為單點的關係,好大塊,調味粉在雞排旁,要幾多點幾多。我個朋友都對炸雞排讚口不絕,又唔油膩,炸粉厚度恰道好處,雞排不會太薄,啖啖肉。柚子骨味道不錯,酸酸甜甜幾開胃。整體來說,這間店食物味道不錯,下次同朋友聚會一定來這裡,試多D嘢。
柚子骨味道不錯,酸酸甜甜幾開胃。
2015-07-17 979 浏览
早幾日坐巴士見到呢間嘢門口排曬隊,我和好朋友傾開呢間野, 就約左今晚一齊來試食,兩個人又唔叫得多,望住餐牌, 心大心細之時, 有位侍應姐姐主動行過來推介炸雞扒, 仲有滷肉飯,  跟住我地仲點左皮蛋豆腐和香港台灣店好少有既麻油雞。滷肉飯來啦, 真係好香喎, 滷肉唔係一般街上既瘦豬肉碎, 肥瘦豬肉都有, 如果多D滷肉仲好 炸雞扒來了, 真心講, 真係好好味, 唔怪得其他枱既客人都有點, 外脆內Juicy, 雞排炸完唔乾, 必食凍食皮蛋豆腐, 醬汁和豆腐幾夾, 夏天啱食台灣經典菜式麻油雞, 一上枱就有好香既麻油味, 首先試下個麻油雞湯, 好濃麻油味, 好飲, 之後再食雞, 雞就略嫌唔夠味, 我地飲曬成個湯, 好飽雖然呢間店無咩特別裝修, 但相信店主都花了心思去佈置, 我去收銀位埋單時, 見到塊小黑板幾有趣有誠意的台灣小店, 下次見

滷肉飯
大雞扒
凍食皮蛋豆腐, 醬汁和豆腐幾夾, 夏天啱食
麻油雞
有誠意的台灣小店, 下次見

2015-07-16
滷肉飯
大雞扒
皮蛋豆腐
  • 滷肉飯,炸雞扒,麻油雞
2015-07-12 879 浏览
因為電視介紹而去試,結果非常失望!魯肉飯沒有魯肉,只有肉燥!酥炸雞排很乾沒有味道!(午餐$33)台南擔仔麵=港式肉燥麵,只有肉燥和數片芫荽 ($38)台式香腸炒飯=港式炒飯(大量洋葱和很油)($48)滷水雞翼=乾+沒有味道本來想試個燉湯,點完餐落完單,先話沒有蔭鳳梨苦瓜雞湯 !以上食物都沒有台灣風味,雖然不知其他食物會否較佳,但我們絕對不會再去了!
因為電視介紹而去試,結果非常失望!

魯肉飯沒有魯肉,只有肉燥!
炸雞排很乾沒有味道!
(午餐$33)

台南擔仔麵=港式肉燥麵,只有肉燥和數片芫荽 ($38)

台式香腸炒飯=港式炒飯(大量洋葱和很油)($48)
滷水雞翼=乾+沒有味道

本來想試個燉湯,
點完餐落完單,
先話沒有蔭鳳梨苦瓜雞湯 !

以上食物都沒有台灣風味,
雖然不知其他食物會否較佳,
但我們絕對不會再去了!