2021-08-09
前排同朋友去左圓方shopping,順便食埋晚飯先走。我地揀左好出名既天天海南雞飯餐飯食dinner!天天海南雞(大): menu寫明人氣爆棚,所以我地決定叫份大既海南雞一齊食。海南雞除左佢既雞皮好滑之外,肉質一致地又滑又嫩!就算系雞胸,口感絕對吾鞋口,而且每件雞啖啖肉,吾會系頭頭尾尾。海南雞上面既汁味道帶少少鮮味,令雞味更加突出!至於配汁方面,按傳統既三款醬汁也有提供啊!雞油飯(3-4人份): 估吾到依間餐廳既油飯真系夠晒份量,一開蓋就見到佈滿左雞油飯!雞油飯口感不太乾,帶點濕潤,有淡淡油香味,飯粒軟熟。黃金大蝦: 作為蝦控就點了來試試。炸蝦外層帶有少許咸蛋黃,食落味道帶咸咸的,外皮香脆,蝦口感爽口。除左蝦,仲有咸蛋黃包住炸左既翠玉瓜,口感帶爽口。