Day day be chicken🐔 . 真係太誇張!一定要同世人強調,係依間餐廳睇住份量嗌既重要性 - 因為依度食物既實際份量,係比表面多n倍!. 先講天天海南雞(例牌)($158) ,同我印象中係新加坡食既幾乎一模一樣,話d雞滑過啫喱都已經understatement 😂,配合由新加坡總部傳入既秘製醬汁同用明火邊煮邊攪先禮成既雞油飯(細)($38)可以話係天作之合🥰. 喇沙脆腩 ($148)係另一驚喜,外酥內嫩,東山羊腩係經脆烤後非常惹味,配合喇沙醬令人忍唔住一口接一口咁食😋🤭. 至於係食完嗰兩碟之後,之後壓軸出場既軟骨大根($108)可以話係令人相當失望😂tbh係我成世食過最難食既豬軟骨😀我唯有歸咎為係新加坡style (?) 簡單d來講就係d豬軟骨同港人食開既style 完全唔同,完全無肥肉既部份,淨係得d瘦肉同好硬既軟骨,個汁底又較得麻麻地,好似中式酒樓炒小菜嗰陣default 既芡汁😂破壞唒我本身對成餐飯既美好幻想,especially when I 望住其他枱食龍蝦同和牛食得津津有味嗰陣🤦‍♂️請大家一定要勇敢果斷咁將quota留俾其他菜式🙂. 至於甜品山渣丸子 ($58
Day day be chicken🐔

至於甜品山渣丸子 ($58)就不過不失咁啦,論論新鮮感來講係幾高既,用紫薯包住山渣甜甜酸酸咁幾開胃,不過唔係會令人想一試再試既菜式,佢既榴槤丸子應該出色d🤔