2021-01-28
喺軟殼蟹呀😻😻.一見到menu有軟殼蟹就決定要食呢間!!!.其實都唔係好多選擇,睇左一輪最後都係揀呢個,因為我哋好貪心想食到多啲軟殼蟹.香港限定軟殼蟹丼 ($158)軟殼蟹、什錦炸物(皇帝菜同櫻花蝦🌸🦐)、茄子、南瓜、溫泉蛋♨️🥚.先黎個椰菜絲邊食邊等 配柚子醋 又幾特別~~ 原來椰菜仲可以無限添加.主角終於到啦.勁大碗呀, 啲餸堆到好高,望見已經覺得好滿足,岩哂就餓死嘅🦁同🌥.有啲喜出望外連菜都好好食😂,主角中嘅主角果然有好多,有5-6隻,咬落去啖啖肉,喺有蟹肉味,炸得唔會好油膩,亦唔厚粉.整體份量多,🦁同🌥勁肚餓都食唔晒,可能因為有啲’流‘,建議同樣好想食多啲軟殼蟹嘅朋友仔可以同朋友share食,🦁🌥一人一碗軟殼蟹丼最後食唔哂,share食仲可以試埋其他款😛.一入去餐廳就好有日本味道,木系簡約風,仲好有私人空間.天吉屋 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓25-29號舖.
一見到menu有軟殼蟹就決定要食呢間!!!
香港限定軟殼蟹丼 ($158)
主角終於到啦
一入去餐廳就好有日本味道,木系簡約風,仲好有私人空間
天吉屋 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓25-29號舖