2021-01-03
元旦嘅lunch本身諗住同朋友食韓燒,點知幾間都full booking🥲最後行吓朗豪坊經過見到呢間天吉屋🍤🍤可能我哋12:30就到 間鋪唔算多人 一去就會有位🤪我哋3個人去 要分2檯坐 好彩都係坐隔離 都可以一齊食一齊傾計我叫咗天吉雙品冷烏冬 另外2位朋友叫咗All star丼🍚落完單之後 就上咗個沙律🥗柚子醋係分開上 食落好fresh🌱比較開胃 呢度嘅沙律係任加嘅 不過我哋就留返個肚食主菜Lu我同一位朋友一齊坐一張枱,掛住同佢傾計所以無影到個冷烏冬set😢不過最驚喜嘅係佢喺碗天婦羅炸物下面有飯!等我可以一試個炸溫泉蛋撈飯,蛋撈飯真係一流👅呢個餐嘅炸物唔多 我最欣賞嘅係佢嘅炸洋蔥🧅平時我比較少食洋蔥🧅但佢嘅洋蔥味炸完之後唔會好濃 好香脆👍🏾佢啲炸物嘅天婦羅皮唔會好厚亦唔會太油膩 食落口唔會成口炸粉另外朋友叫咗All star 丼,好彩佢有影到相,呢個丼嘅炸物有炸蝦、炸溫泉蛋、炸雞肉、炸軟殼蟹、炸茄子、炸洋蔥、炸四季豆、炸紫蘇葉、炸魷魚、炸紅鯛、炸南瓜等🎃炸蝦🍤彈牙 食落口啖啖肉炸紅鯛魚🐟外脆肉軟 唔會好乾身炸茄子🍆食落口仲係好juicy 不過就比較偏淋身炸雞肉🐥幾嫩口 唔會好鞋炸魷魚
炸蝦🍤彈牙 食落口啖啖肉
炸紅鯛魚🐟外脆肉軟 唔會好乾身
炸茄子🍆食落口仲係好juicy 不過就比較偏淋身
炸雞肉🐥幾嫩口 唔會好鞋
炸魷魚🦑唔會靭 彈牙
朋友話食呢個丼真係超滿足,無諗過佢咁大碗😂好彩佢都食得完😂每樣都有啲可以試唔同嘅炸物👅