2025-06-17 237 浏览
香港的火鍋選擇好多, 港式、台式、重慶、泰式等等應有盡有,但對港式火鍋始終有情意結,鍾意佢地湯底夠地道之餘,火鍋配料新鮮,所以久不久就會約朋友食港式火鍋。今次就同朋友去荃灣大紅袍,早係開業時已經同朋友食過佢太子的分店,一直都推介,今次就朋友轉戰荃灣,依然好味,隔離枱的日本人都大讚,而且地方寬敞舒適,同朋友一齊嚟打邊聚會就最啱!🌟椰子雞湯底推介呢個椰子雞湯底,超清甜,上枱時有半隻雞及足足兩個椰青,真材實料由你落鍋,打邊爐前先飲啖湯,超正!雞件分量超多,足有半隻,而且落完邊爐都依然嫩滑。🌟手切封門柳($268)封門柳真的不用多介紹,肉味濃郁有口感之餘又嫩,手切更有口感,好味!🌟廣島蠔刺身(6隻)($118)刺身級的廣島蠔,生食都可以,嫩滑鮮甜,啖啖海水鮮味!🌟鬼馬蝦膠($75)彈牙蝦膠釀在油炸鬼內,再加上蟹籽有卜卜脆口感。蝦膠彈牙,而油炸鬼則硬身,再加上蟹籽,口感豐富又吸收晒湯底! 油炸鬼一放入湯就會自動反轉蝦膠朝下,十分鬼馬!🌟大蜆($98)新鮮無沙, 大隻又夠鮮甜!🌟招牌餃(半份)($54)叫得招牌餃果然是出色,招牌餃即是黑松露肉蟹餃,隻隻餃好飽滿,內裏全是一絲絲的蟹肉,超鮮味! 必食
🌟椰子雞湯底
🌟手切封門柳($268)
🌟廣島蠔刺身(6隻)($118)
刺身級的廣島蠔,生食都可以,嫩滑鮮甜,啖啖海水鮮味!
🌟鬼馬蝦膠($75)
🌟大蜆($98)
新鮮無沙, 大隻又夠鮮甜!
🌟招牌餃(半份)($54)
叫得招牌餃果然是出色,招牌餃即是黑松露肉蟹餃,隻隻餃好飽滿,內裏全是一絲絲的蟹肉,超鮮味! 必食推介!
🌟皇帝菜
🍻百威啤酒
酒類選擇多樣化,除啤酒外,紅酒,清酒都有,連Beer Tower 都有!啱晒一班朋友嚟邊飲邊食
📌發現餐廳現時有優惠, 身份證上有 1、5、7、9 四個字其中一個或以上即享有優惠(重複及身份證括號內號碼不計算在內):
1個字享有9折, 2個字有85折, 如此類推, 最高可享75折優惠!
  • 黑松露肉蟹餃
  • 手切封門柳
  • 廣島蠔刺身
位於荃灣❣︎大紅袍火鍋料理❣︎以宮延風設計,地方超大,火鍋配料多達過百款😋仲非常高質,湯底款式多,店內亦自設魚缸,保證海鮮🦞生猛新鮮,設有獨立房間,岩晒一大班朋友聚會👫超推薦比大家🫶🏻💁🏻‍♀️餐廳而家仲有優惠🤩身份證上含有1,5,7,9四個字其中一個或以上即享有以下優惠[不計算重複及身份證括號內號碼]:1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折🥳(星期日,公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)❣︎五指毛桃椰子🥥雞🐔湯❣︎推廣價$198⭐️必食推薦😋👍🏻跟足兩大個椰青比你做湯底😍仲有半隻雞,大大舊五指毛桃,超真材實料,湯頭滾起記得飲返碗先,超鮮甜有益,雞肉仲好嫩滑👍🏻❣︎大紅袍牛肉五拼❣︎$428鍾意樣樣有啲就揀呢款五拼啦,內有極級本地手切肥牛,頂級安格斯牛頸脊,手切封門柳,鮮牛肉粒同厚切牛脷粒,樣樣都非常新鮮👍🏻❣︎牛骨髓❣︎$50⭐️必食推薦😋👍🏻溶雪做得非常好,單點火鍋先食到呢種質素,入口軟軟Q彈,濃郁嘅牛骨香味。❣︎新鮮豬雜三拼❣︎$68內有豬腰,豬膶,豬粉腸都係$68咋🤑豬雜非常新鮮👍🏻洗得好乾淨,完全冇異味,鍾意食內臟必點之選👍🏻❣︎雙籽鮮蝦雲吞❣︎(半份)$40⭐️必食

❣︎五指毛桃椰子🥥雞🐔湯❣︎推廣價$198

❣︎大紅袍牛肉五拼❣︎$428

❣︎牛骨髓❣︎$50

❣︎新鮮豬雜三拼❣︎$68

❣︎雙籽鮮蝦雲吞❣︎(半份)$40
⭐️必食推薦😋👍🏻餃類可以order半份,就算兩個人來食,都唔使浪費👍🏻雲吞大大粒脹卜卜🤤皮簿,鮮蝦超彈牙👍🏻勁高質。

❣︎九肚魚❣︎$52
⭐️必食推薦😋👍🏻份量超多😍勁抵食,魚肉超鮮甜,口感細緻柔軟。

❣︎手打檸檬🍋茶❣︎$28
超大杯檸檬茶😍人手即叫即沖,面頭勁多青檸🍋‍🟩勁足料👍🏻酸甜度適中,超解渴消暑🤤
2025-06-09
  • 牛骨髓
  • 雙籽鮮蝦雲吞
  • 九肚魚
一家人去荃灣大紅袍🍲打邊爐😌湯底選擇五指毛桃椰子雞湯,兩個大大椰子🥥加入湯底💕仲有好半只雞🐔清甜健康之選👍🏽點左幾份肉類🥩大紅袍牛肉三拼、安格斯牛頸脊、西班牙豬肉大大碟好足料,三並肉質鮮嫩油花的分布平均😋安格斯牛頸脊更濃郁細膩,口感滑嫩🐷西班牙豬肉每一片都薄薄地,好適合搭配火鍋湯底,吸收湯汁的精華,味道出眾👯‍♀️桂花蚌爽口韌性十足,白鱔片彈牙新鮮😍 另一推介便是蟹籽墨魚丸,由墨魚🦑和蟹籽混合而成口感非常嫩滑,完美配搭😍這道菜品的製作非常精細,每一粒墨魚丸彈性十足有咬口,鬼馬花膠油炸鬼包住花膠,味道濃郁不會覺得油膩感🫰🏿紫菜炸響鈴外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁吸收湯底精華🤌🏿好特別🤩蔬菜🥬點了冬瓜片、油麥菜和淮山,口感新鮮清爽。涼拌鯇魚皮則是一道清爽的開胃菜,魚皮爽脆,搭配了特製醬汁,味道清新🐟椒鹽雞軟骨外皮酥脆有椒鹽香味👏🏾我們都點手打檸檬茶大大杯清爽解渴又不太甜,真露燒酒韓式風味,好適合打邊爐時享用😋

西班牙黑毛豬

• 頂級安格斯牛頸脊
  • 西班牙豬肉
  • 五指毛桃椰子雞湯
  • 紫菜炸響鈴
餐廳裝修得挺古色古香的,挺有傳統中國風味,主打火鍋,但也有提供部份小菜可選。而且最近有做優惠,只有身份證上有1,5,7,9其中一個或以上都有優惠,看到店員特別提醒客人有這優惠,真的好評!五指毛桃椰子雞湯(198元)上桌就已經有很香的椰子香了,然後再加上兩個椰青水和雞一起煮,剛煮好的雞湯真的超鮮甜,滿滿椰子香,陣陣雞肉香,真的要多喝幾碗了!而雞肉也挺不錯,不要煮太久,以免變老了,吃起來肉質有彈性,肉嫩多汁,吸飽湯汁。安格斯牛頸脊(278元)油花非常足,吃起來非常滑嫩,而且牛味突出。椒鹽鱔球(98元)小菜的份量挺足的,炸得酥脆,內裡又嫩又彈牙的,吃起來又沒有骨,味道鹹香,很惹味。鮮鵝腸(90元)想不到這裡竟然有新鮮的鵝腸可以吃到,擺放得挺整齊的,下鍋燙10秒左右就可以吃了,非常脆嫩,帶有鵝香,而且帶點油脂吃起來更滑。海中蝦滑(88元)蝦滑加了魚子吃起來鮮味更足,蝦滑口感彈牙,蝦味突出。新鮮豬雜三拼(68元)豬雜能吃出是很新鮮的,完全沒有異味,豬肝又滑嫩又有彈性,豬腎彈牙,豬粉腸粉粉嫩嫩的。辛辣麵(38元)煮到最後加個麵去煮,吸飽湯汁的精華了,味道特別鮮。

五指毛桃椰子雞湯(198元)

安格斯牛頸脊(278元)
油花非常足,吃起來非常滑嫩,而且牛味突出。

椒鹽鱔球(98元)

鮮鵝腸(90元)

海中蝦滑(88元)
蝦滑加了魚子吃起來鮮味更足,蝦滑口感彈牙,蝦味突出。

新鮮豬雜三拼(68元)

辛辣麵(38元)
煮到最後加個麵去煮,吸飽湯汁的精華了,味道特別鮮。

2025-05-19
呢間餐廳裝潢採用紅磚牆 ,搭配中國特色掛畫,環境非常寬敞,座位整潔舒適,好適合一班朋友一齊嚟打邊爐。餐廳內設有自家魚缸,海鮮即叫即撈,保證新鮮。海鮮價格按時價收費,每日價錢會有所不同,建議落單前先詢問店員。🍲五指毛桃椰子雞鍋 $198湯底有椰子肉、紅棗、杞子、五指毛桃等,再後加入兩個椰青水同半隻新鮮雞件。打邊爐前先飲啖清澈嘅椰子雞湯,清甜暖胃。雞肉嫩滑,雞皮帶有爽彈嘅感覺,沾少少豉油食,鮮味更加突出。💦大蜆 $98蜆肉脹卜卜,飽滿鮮甜,洗得好乾淨,完全無沙。🦀大肉蟹 $268肉蟹真係好大隻,蟹鉗位好多肉食!裏面一梳梳雪白嘅蟹肉,入口鮮甜美味😋!蟹蓋位仲有少少膏食添,好正阿!🐮手切封門柳 $268封門柳切成薄片,肉味濃郁,柔軟中富彈性。🦪廣島蠔8隻 $118蠔肉大大隻,肉質肥美飽滿,咬落去有蠔香爆汁感!🦐花竹蝦 $88花竹蝦非常新鮮,上枱時腳仔仲郁緊,肉質彈牙,肉身中間有一條蝦膏,非常鮮甜阿!🐟椒鹽九肚魚$88炸得金黃酥脆,炸皮薄身夠乾身,食完都唔會好油膩嘅感覺。魚肉新鮮嫩滑,配上香氣四溢嘅炸蒜粒,脆卜卜好香口。微辣嘅味道更加開胃,越食越惹味。🌊南非鮑魚 $80/隻鮑魚新鮮到自己跣咗落個

🍲五指毛桃椰子雞鍋 $198

💦大蜆 $98
蜆肉脹卜卜,飽滿鮮甜,洗得好乾淨,完全無沙。

🦀大肉蟹 $268

🐮手切封門柳 $268
封門柳切成薄片,肉味濃郁,柔軟中富彈性。

🦪廣島蠔8隻 $118
蠔肉大大隻,肉質肥美飽滿,咬落去有蠔香爆汁感!

🦐花竹蝦 $88

🐟椒鹽九肚魚$88

🌊南非鮑魚 $80/隻
鮑魚新鮮到自己跣咗落個殼低度🤣,肉質厚肉爽身,唔使點豉油食都食到鮮甜嘅味道!

🧡加拿大海膽 $75
海膽肉身肥厚,質地柔滑,入口鮮甜濃郁,帶有淡淡嘅海水味。紫菜由自己打開,保證脆口。

🥟(半份)招牌餃 $54
餃皮薄身,裏面包住滿滿鮮蟹肉同黑松露醬,黑松露味幾濃郁,但係都唔會蓋過咗蟹肉嘅鮮味!而且餡料幾飽滿,真係正宗嘅皮薄餡靚呀👍🏻!

🍹竹蔗水 $40
飲返杯竹蔗水可以降降熱氣,好解渴。

🥢醬油 $30

🌟依架餐廳做緊優惠,只要身份證上含有 1,5,7,9 其中一個或以上,即享有以下優惠
[不計算重複及身份證括號內號碼]
🧡 1個字9折
🧡 2個字85折
🧡 3個字8折
🧡 4個字75折
追蹤大紅袍社交平台,並上傳相片到 社交平台就可以用到㗎啦。

(公眾假期不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用。)
2025-03-19
喺荃灣楊屋道街市附近既大紅袍火鍋,一踏進店內就被濃濃既宮廷風包圍,裝潢傳統而精緻,地方寬敞空間大,仲有貴賓房,十分適合人多的聚會。佢哋主打靚食材,唔系放題火鍋,無限時可以慢慢享受😋。而最近仲做緊特別折扣優惠,身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有優惠 :1個字9折、2個字85折、3個字8折、4個字75折(數字不可重覆及不計括號內數字)*優惠不適用於星期日、節日及公眾假期*火鍋湯底推介要試椰子雞湯底,湯底本身已有五指毛桃、杞子等藥材,加上半只鮮雞和兩個原個椰子🥥超足料。倒完椰汁一定要刮埋啲椰子肉落去,味道會更清甜。放配料前建議先飲一碗椰子雞湯,鮮甜滋潤,飲完喉嚨好舒服。🥢大紅袍牛肉三拼🥩分別有手切本地肥牛、頂級安格斯牛頸脊和封門柳。三種牛肉都有不同口感和風味,肉質新鮮,味道香濃,是上品靚牛。🥢手打芝士牛丸拼墨魚丸都好高質。芝士碎鋪滿整粒牛丸,食落既香濃又creamy。墨魚丸爽滑彈牙,鮮味十足。🥢椒鹽九肚魚抄出大排檔風味,魚肉表面香脆,肉質嫩滑水份十足,相當惹味。🥢紫菜炸響鈴拼炸魚皮,新鮮即炸,松化香脆十分惹味。其他仲有招牌水餃、牛柏葉、貢丸,豆腐、蔬菜都新鮮又大碟。另外

*優惠不適用於星期日、節日及公眾假期*

🥢紫菜炸響鈴拼炸魚皮,新鮮即炸,松化香脆十分惹味。

其他仲有招牌水餃、牛柏葉、貢丸,豆腐、蔬菜都新鮮又大碟。

另外仲可以$28點一杯🍋香水檸檬茶🍹,勁大杯,冰涼解渴。
2025-06-16
2025-07-01 0 浏览
大紅袍火鍋料理荃灣川龍街118號百悅坊16樓最想推爆嘅,一定係佢哋嘅#椰子雞湯底🥥🐔!打開鍋蓋嗰刻,成個空氣都瀰漫住濃郁椰香,入面有半隻雞,仲落咗足足兩個椰子嘅椰汁,湯底清甜到我差啲飲埋個鍋😆!講到優惠,真係抵到爛!只要你身份證號碼有1、5、7、9其中一個字,就有折打!有1個字直接9折,2個字85折,3個字8折,湊齊4個字勁爆75折!呢個筍工唔係成日有,不過星期日、公眾假期同節日就唔適用喇,而且唔可以同其他優惠疊加使用㗎~其他菜式都超有水準!鵝干墨魚丸拼芝士牛丸,聽個名已經覺得好神奇🤔,點知一入口,墨魚丸嘅彈牙、鵝干嘅鹹香,再夾埋芝士牛丸爆漿嘅邪惡感🧀,完全顛覆我對丸子嘅認知!好似有群小人喺我個口度跳康康舞💃!大紅袍牛肉三拼,呢個更誇張!牛肉嘅鮮味加上大紅袍嘅茶香,成個感覺就好似去咗雲南大理騎住馬飲住茶咁寫意🐎🍵!花雕獅子頭鵝干,花鷴肉做嘅獅子頭,口感軟綿綿又充滿肉香,配埋鵝干,鹹香交織,我真係忍唔住想問老闆,你到底係邊度搵到呢啲天馬行空嘅配搭啊🤣?椒鹽粟米 ,粟米炸到金黃香脆,鹹香帶點微辣,成個粟米好似被施咗魔法咁✨,一粒接一粒根本停唔到口!潮卅牛筋丸 (半份都已經咁正!),咬落去超
大紅袍火鍋料理
荃灣川龍街118號百悅坊16樓

潮卅牛筋丸 (半份都已經咁正!),咬落去超彈牙,牛味濃郁到好似有成隻牛喺我個喉嚨叫🐂!

趁住有優惠,快啲check下你嘅身份證,約埋班friend衝去試吓啦!
2025-07-01 0 浏览
「大紅袍火鍋料理」真係大開眼界!成層16樓打通超氣派,宮廷式裝修仲有獨立房,一班人打邊爐唔怕嘈親人👑 最癲係百幾款配料任揀,仲有個自養海鮮魚缸🦞🐟 游水海鮮即撈即上,新鮮到識跳舞💃 🔥 必點神級湯底: 「五指毛桃椰子雞湯」落足兩個爆汁椰青🥥🥥!滾起先飲碗湯——哇!清甜到衝上腦門💥 半隻走地雞肉質嫩滑,椰香滲透每啖雞肉,齋飲湯都回本位👍 🐄 手切肥牛 (推薦!) 大理石紋靚到發光✨ 涮8秒入口即化,牛油香爆棚!完全唔係普通雪藏貨色 🦐 刺身大甜蝦 (12隻) 蝦頭爆膏🟠 蝦肉冰爽鮮甜,打邊爐食刺身夠晒破格 🐟 脆鯇片 厚度啱啱好!魚皮爽脆到"嗦嗦"聲,魚肉實淨無腥味 最緊要係冇骨㗎 !🥬 皇帝菜 + 山水豆腐 + 鮮付竹 蔬菜翠綠無渣🥬 豆腐豆香超濃!鮮腐竹滾3秒索盡椰子湯🌊 鮮味昇華 🍹 手打檸檬茶 暴打香水檸檬🍋 酸甜冰涼!解膩程度100分,完勝連鎖店 總結: ✅ 環境:9/10 (宮廷風打卡一流) ✅ 食材:10/10 (海鮮生猛到過分) ✅ 性價比:👑👑👑 (湯底足料到嚇親)

🔥 必點神級湯底:

🐄 手切肥牛 (推薦!)

🦐 刺身大甜蝦 (12隻)
蝦頭爆膏🟠 蝦肉冰爽鮮甜,打邊爐食刺身夠晒破格

🐟 脆鯇片

🥬 皇帝菜 + 山水豆腐 + 鮮付竹

🍹 手打檸檬茶
暴打香水檸檬🍋 酸甜冰涼!解膩程度100分,完勝連鎖店

總結:
✅ 環境:9/10 (宮廷風打卡一流)
✅ 食材:10/10 (海鮮生猛到過分)
✅ 性價比:👑👑👑 (湯底足料到嚇親)
2025-06-30 0 浏览
平時放假都會帶小朋友去荃灣,除左有唔小兒童遊樂熱點,仲有好多美食😋早幾日我哋同Bibiana放完電就去左食大紅袍火鍋料理🍲環境寬敞舒適,好適合家庭聚餐❤️我哋叫左椰子雞湯底,入面有半隻雞及足足兩個椰子🥥成個湯底係勁清甜,雞肉嫩滑,好足料👍仲有過百款火鍋配料、刺身、海鮮選擇~全部都好新鮮,推介🫶🫶❤️‍🔥折扣優惠❤️‍🔥🌟身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 🌟 (星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用) 1️⃣個字9折 2️⃣個字85折 3️⃣個字8折 4️⃣個字75折📍大紅袍火鍋料理荃灣川龍街118號百悅坊16樓

❤️‍🔥折扣優惠❤️‍🔥
🌟身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]
1️⃣個字9折
2️⃣個字85折
3️⃣個字8折
4️⃣個字75折

📍大紅袍火鍋料理
2025-06-27 0 浏览
最近去了荃灣附近一家火鍋店,試了他們的椰子雞湯,真的非常特別!湯底用上了兩個新鮮椰子,再加半隻新鮮雞,味道清甜,讓人回味無窮。點的菜品- **西班牙豬肉**:118.0元 - 肉質鮮嫩,風味獨特,搭配火鍋更是完美。 - **廣島蠔(8隻)**: - 新鮮的蠔肉,口感滑嫩,海味十足。 - **滑牛肉**:118.0元 - 肉片薄且滑,涮煮後非常入味。 - **大蜆**:98.0元 - 蜆肉鮮美,湯底的味道更添濃郁。- **炸芋頭**: - 外脆內軟,作為小食很受歡迎。- **娃娃菜**: - 清脆的口感,與火鍋搭配非常合適。- **萵筍片**: - 脆嫩可口,增添了火鍋的清新感。整體嘅感覺都唔錯,環境座位都10分寬敞,一定要來試試他們的椰子雞湯!😗👍🏻

點的菜品
- **西班牙豬肉**:118.0元
- 肉質鮮嫩,風味獨特,搭配火鍋更是完美。

- **廣島蠔(8隻)**:
- 新鮮的蠔肉,口感滑嫩,海味十足。

- **滑牛肉**:118.0元
- 肉片薄且滑,涮煮後非常入味。

- **大蜆**:98.0元
- 蜆肉鮮美,湯底的味道更添濃郁。

- **炸芋頭**:
- 外脆內軟,作為小食很受歡迎。

- **娃娃菜**:
- 清脆的口感,與火鍋搭配非常合適。

- **萵筍片**:
- 脆嫩可口,增添了火鍋的清新感。

2025-06-26 0 浏览
荃灣邊爐控集合!大紅袍火鍋料理開左咁多年,大家應該都好熟悉,荃灣店裝潢走的是中國古典風,成個空間寬敞,古色古香,坐得好舒服。火鍋配料非常多,而且質素真的不錯,湯底也有很多種,有健康湯底,其中今期最推薦既係五指毛桃椰子雞湯底,喝起來清甜又暖胃,推薦!店裡還有自家魚缸同魚生刺身部,海鮮可以現撈現煮,確保新鮮生猛,食起身有滿足感。店内有獨立包廂,我見到有幾臺食客都係一大班朋友係度聚會,又飲下酒咁,氣氛非常好。現在大紅袍還有身份證優惠活動:只要你身份證號碼裡有「1、5、7、9」其中一個或以上(不計括號內和重複),就可以享有以下折扣:有1個字:9折有2個字:85折有3個字:8折有4個字:75折⚠️注意:星期日、公眾假期和節日不適用,優惠也不能跟其他折扣或現金券一起用喔~

現在大紅袍還有身份證優惠活動:

• 西班牙豬肉
  • 黑松露肉蟹餃
  • 五指毛桃椰子雞湯
2025-06-18 3 浏览
🧨𡃁妹鐘意打邊爐,熊妹今日就揀左間佢屋企附近,歷史悠久的《大紅袍》打個靚料邊爐!📌荃灣百悅坊成棟都係食肆,係荃新天地對面,位置都好易揾。📌荃灣店的《大紅袍》個場超大,裝修帶有宮庭感覺,好有設計。大圓枱可以圍爐取爐,有方型枱適合少人邊爐。📌唔係放題形式,多款火鍋材料選擇,仲有小食同刺身。五指毛桃椰子雞湯(半隻),$198而家上了年紀,都會選擇或者不抗拒養生食品。濃味的麻辣、沙爹湯底都唔敢試了,點選了補身的椰子雞湯半隻。半隻雞,兩大個椰青,本身湯底已放入好多椰子肉,紅棗等等養生食材,非常足料。先將半隻雞隊落湯鍋,再加入兩殼椰子水,大火不斷滾呀滾,湯底濃到飲一啖,簡直係雞精精華,所以話,係揀中養身之選。大紅袍牛肉三拼,$368三拼有手切肥牛,安格斯牛頸脊同封門柳,全部都係牛肉的頂級位置。當中,一定係安格斯牛完勝!淥一淥,脂肪位融化,入口即融又嫩滑,食吞出價值不菲。招牌三拼餃,$138有招牌黑松露肉蟹餃,雙籽鮮蝦雲吞,韭菜餃,各三粒。自家製餃子大大粒,真材實料漲卜卜。其中黑松露餃黑松露味都算出,鮮蝦雲吞好彈牙,韭菜餃打邊爐最合適。鬼馬蝦膠,$75幾特別,係油炸鬼包蝦膠,碌一陣,仲保持到少少油炸
📌荃灣百悅坊成棟都係食肆,係荃新天地對面,位置都好易揾。
📌唔係放題形式,多款火鍋材料選擇,仲有小食同刺身
五指毛桃椰子雞湯(半隻),$198
大紅袍牛肉三拼,$368
招牌三拼餃
招牌三拼餃,$138
鬼馬蝦膠,$75
幾特別,係油炸鬼包蝦膠,碌一陣,仲保持到少少油炸鬼的脆口,蝦膠彈牙,索啲醬汁好惹味。
皇帝菜
皇帝菜,$45
份量好大盆,好新鮮,打邊爐再食濃味的菜更出椰子雞湯湯底味道。
酸梅湯,$40
醬油
醬油,$15/位
餐前小食,$20
📌原來仲做緊優惠,身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上,(不計算重複及身份證括號內號碼),即享有:
       - 1個字9折
       - 2個字85折
       - 3個字8折
       - 4個字75折
(星期日、公衆假期及節日不適用)
今時今日,係香港地出街食飯有折頭真係好優惠。
📌唔係任食,材料上乘,特別湯底足料夠濃郁,真係好似飲煲雞湯咁,感覺婇補身,好難得打邊爐唔係感覺熱氣😜,可以再來試其他湯底。
2025-06-10
招牌三拼餃
皇帝菜
醬油
驚喜連連椰子雞,正到我地由頭嘩到落尾🫶🫶全程冇伏勁高質😁,等我話你知有幾正先:⬇️⬇️✨五指毛桃椰子雞湯底 ✨$168嘩,呢煲湯除左落左足足兩大個椰青入面既椰青水同半隻新鮮三黃雞之外,仲有好多五指毛桃、紅棗、杞子等等既藥材,真材實料勁足料👍🏻👍🏻飲落去滿滿椰子清香同雞香,勁鮮甜丫👍🏻👍🏻唔飲多兩碗都對唔住自己🤣D雞雖然滾過湯,但係肉質都仲係好滑,唔會嚡到食唔到✌🏻✌🏻✨花雕獅頭鵝肝✨$138 👍🏻👍🏻呢個絕對係今晚MVP👍🏻👍🏻入口個下絕對會秒變心心眼😍酒香四溢既鵝肝軟滑細膩,慕絲咁既質地入口即溶💕如果唔係驚膽固醇超標,真係encore多幾碟都未必夠我地食🤩✨頂級安格斯牛頸脊✨$398油花好靚,超重既牛味同軟嫩多汁既口感真係會令人食上癮架😋✨招牌黑松露肉蟹餃✨$54黑松露味濃郁得梨個皮又薄,入面一絲絲既蟹肉絲勁重手,小妹愛到不得了👍🏻👍🏻✨芝士蝦丸拼鵝肝墨魚丸✨$98食芝士蝦丸個時記得冷靜d‼️‼️唔好咁心急‼️‼️因為真係會爆漿架🤣(小妹就係衰猴擒😂,直接爆中左😆)鵝肝墨魚丸都好正,鮮味彈牙,又係食完-粒想食多粒😚✨自製炸魚皮拼紫菜炸響鈴✨$602様都炸到金黃酥脆,香口又惹味‼️✨芝士腸拼午餐肉✨
驚喜連連椰子雞,正到我地由頭嘩到落尾🫶🫶

全程冇伏勁高質😁,等我話你知有幾正先:⬇️⬇️

✨五指毛桃椰子雞湯底 ✨$168

D雞雖然滾過湯,但係肉質都仲係好滑,唔會嚡到食唔到✌🏻✌🏻

✨花雕獅頭鵝肝✨$138

✨頂級安格斯牛頸脊✨$398

油花好靚,超重既牛味同軟嫩多汁既口感真係會令人食上癮架😋

✨招牌黑松露肉蟹餃✨$54

✨芝士蝦丸拼鵝肝墨魚丸✨$98

鵝肝墨魚丸都好正,鮮味彈牙,又係食完-粒想食多粒😚

✨自製炸魚皮拼紫菜炸響鈴✨$60

2様都炸到金黃酥脆,香口又惹味‼️

✨芝士腸拼午餐肉✨$48

最中意有得揀雙併,唔使下下咁大碟,可以食多幾款野🤭

✨手打檸檬茶✨$28

清新冰涼大大杯,降溫-流🤟🏻

✨鹹柑桔檸檬梳打 ✨$28

有左鹹柑桔檸檬既加持,今晚唔使怕喉嚨痛喇😉

💕💕店家呢期仲有大優惠,但凡身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠,感覺更加抵❣️❣️

- 1⃣️個字9折
- 2⃣️個字85折
- 3⃣️個字8折
- 4⃣️個字75折

🔺 不計算重複及身份證括號內號碼

🔺星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)

🛑大紅袍火鍋料理

📍荃灣川龍街118號百悅坊16樓

港鐵荃灣西站D出口,步行約9分鐘

#大紅袍 #荃灣 #火鍋料理 #香港火鍋 #套餐優惠 #香港美食 #食好西 #荃灣美食 #封門柳 #刺身 #牛肉刺身 #象拔蚌

2025-06-15 51 浏览
一間隱世火鍋店!真心讚👍🏻 起初都唔知荃灣有呢間咁正嘅火鍋鋪!必試椰子雞湯底 - 用半隻新鮮雞加兩個椰子水熬製,啖啖鮮甜,完全唔加味精,飲完冇口渴感覺今次食咗:- 大紅袍牛肉三拼 - 肉質超軟嫩- 芝士蝦丸鵝干墨魚丸 - 彈牙爽口- 鮮鵝腸 - 零異味,爽脆可口- 炸腐皮魚皮 - 香口唔油膩- 招牌餃 - 皮薄餡靚,好足料- 皇帝菜 - 配湯底特別鮮甜店舖就響荃灣市中心,搭港鐵行5分鐘就到,超級方便!🚶‍♂️ 入到去環境舒適企理,座位寬敞唔迫人,裝修以黑紅色為主題好有氣氛,最啱朋友聚會或者拍拖食飯!店員好親切,不停幫手加湯換碟,食嘢過程好順暢,連廁所都乾淨企理,整體體驗十分滿意!👌🏻

今次食咗:
- 大紅袍牛肉三拼 - 肉質超軟嫩
- 芝士蝦丸鵝干墨魚丸 - 彈牙爽口
- 鮮鵝腸 - 零異味,爽脆可口
- 炸腐皮魚皮 - 香口唔油膩
- 招牌餃 - 皮薄餡靚,好足料
- 皇帝菜 - 配湯底特別鮮甜

2025-06-13 19 浏览
## 食評:荃灣大紅袍荃灣真係一個好好搵食嘅地方,今次我嚟到百悅坊入邊嘅大紅袍,個裝修真係超級有中國風,地方寬敞,好好坐!🌸夏天嚟到梗係要試下個椰子雞湯底,咁就下一個海南度假風。呢個湯底真係超級足料:有半隻雞,仲要有兩隻大椰子。湯底濃郁,仲有淡淡嘅椰子香,飲完之後令人心情大好!🥥🍗大紅袍都好細心,俾咗好多唔同嘅醬料俾客人。我哋芫荽控梗係落得最多芫荽啦!🌿我地自己都加料打邊爐,嚐試咗以下幾樣:- 安格斯牛頸脊:肉質好稔,好有牛味,配埋雞湯,入口一流!🥩- 黑毛豬肉:新鮮又多汁,令人意猶未盡!🐖- 新鮮繡球菌:口感滑溜,增添咗火鍋嘅層次感!🍄總結嚟講,大紅袍真係一個適合聚餐同享受美食嘅好地方,強烈推薦!👍好消息!依家你只要身份證上有1、5、7、9四個字其中一個或以上就會享有以下嘅優惠(唔包括重複及括號內number)- 1個字九折- ⁠2個字八五折- ⁠3個字八折- ⁠四個字七五折星期日公眾假期及節日不適用,亦都唔可以同其他優惠折扣或現金券同時使用咁我過嚟再食嘅時候就可以再平啲啦!大紅袍火鍋料理 (荃灣)荃灣川龍街118號百悅坊16樓
## 食評:荃灣大紅袍

我地自己都加料打邊爐,嚐試咗以下幾樣:

- 黑毛豬肉:新鮮又多汁,令人意猶未盡!🐖

- 新鮮繡球菌:口感滑溜,增添咗火鍋嘅層次感!🍄

- 1個字九折
- ⁠2個字八五折
- ⁠3個字八折
- ⁠四個字七五折

咁我過嚟再食嘅時候就可以再平啲啦!

大紅袍火鍋料理 (荃灣)
用餐优惠
試食活動