2025-04-30 0 浏览
餐廳紅磚牆設計,牆上掛滿中國特色畫,餐廳前台又有個大型吧枱,古色古香之餘又帶點酒吧feel。餐廳招牌菜係椰子雞,依家餐廳做緊promote,只要身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 :- 1個字9折- 2個字85折- 3個字8折- 4個字75折(星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)✨ 椰子雞湯底 $168 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻湯底有椰子肉、紅棗、杞子等,職員話水滾後就可以倒入兩個椰青水同放半隻新鮮雞件落湯度。啲雞肉好嫩滑,湯頭有滿滿嘅椰子同鮮雞味,飲落好清甜😋✨ 手切封門柳 $268 👍🏻👍🏻👍🏻封門柳切成薄片,牛尾好濃,食落唔韌✨ 蟹籽墨魚滑 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻新鮮+Q彈✨ 招牌三拼餃 $138 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有黑松露蟹肉餃,鮮蝦餃同蔬菜餃三款,黑松露蟹肉餃係最出色,黑松露味好突出,其餘兩款就正常味道✨ 西班牙豬肉 $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豬肉嘅脂肪分布好平均,睇落已經好吸引,食落去嘅時候肉質鮮嫩✨ 油麥菜 $42 👍🏻👍🏻👍🏻新鮮翠綠,解油脂一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
餐廳紅磚牆設計,牆上掛滿中國特色畫,餐廳前台又有個大型吧枱,古色古香之餘又帶點酒吧feel。餐廳招牌菜係椰子雞,依家餐廳做緊promote,只要身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]:

✨ 椰子雞湯底 $168 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 手切封門柳 $268 👍🏻👍🏻👍🏻
封門柳切成薄片,牛尾好濃,食落唔韌

✨ 蟹籽墨魚滑 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
新鮮+Q彈

✨ 招牌三拼餃 $138 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 西班牙豬肉 $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
豬肉嘅脂肪分布好平均,睇落已經好吸引,食落去嘅時候肉質鮮嫩

✨ 油麥菜 $42 👍🏻👍🏻👍🏻
新鮮翠綠,解油脂一流

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
今晚同老公殺入荃灣覓食,嚟到位於百悅坊的《大紅袍火鍋料理》🍲一坐低,侍應姐姐就送上開胃小食「酸辣拍青瓜」同「脆口花生」。青瓜醃得夠入味,微辣爽脆,食完即刻醒胃!😋🐟活魚兩食玩味十足 點了招牌「活魚刺身黑䲞」,師傅即劏即切,魚片薄到透光!沾少少wasabi豉油,鮮甜又彈牙!最正係食完刺身,魚骨斬件可以再打邊爐,一魚兩食夠晒環保~♻️湯底跟大家強推「五指毛桃椰子雞湯」,半隻雞+足足兩個椰青做湯底。超濃郁椰香味,飲落仲好清甜🥥,我哋還點了份豬肚,即刻升級做豬肚雞湯,我同老公飲到差不多見鍋底!🤤🔥最愛火鍋配料大晒冷▪️棉花魚肚:吸湯能力MAX ▪️爆漿雞子:一咬開濃郁蛋香🍳 ▪️魚標:爽脆唔怕腥▪️牛骨髓:入口即化 🍋28蚊巨無霸檸檬茶見到餐牌寫「手打檸檬茶」28蚊以為細杯,上枱嚇到手機都跌!杯嘢大過我塊面,檸檬香到隔離枱都聞到,解膩一流!👍趕及四月優惠,今次我身份證有「1、5、7」三個字,變相全單8折咋!😉

🐟活魚兩食玩味十足

🔥最愛火鍋配料大晒冷
▪️棉花魚肚:吸湯能力MAX
▪️爆漿雞子:一咬開濃郁蛋香🍳
▪️魚標:爽脆唔怕腥
▪️牛骨髓:入口即化

🍋28蚊巨無霸檸檬茶

• 手打檸檬茶
今日突然之間落雨 🌧️,為食🐑去咗打邊爐暖吓個身,呢間餐廳裝修充滿中國風,紅色嘅磚牆配搭中式掛畫,環境都幾寬敞,仲有大枱啱晒一班friend食飯!✨湯底最重要‼️🥥🐔五指毛桃椰子雞湯 $198屬於一個真材實料嘅椰子雞煲,真係有兩個原個椰青、半隻雞、大量藥材(五指毛桃、紅棗同埋杞子、椰肉),呢個湯底滋補又香甜,單飲個湯都好出色,夾埋嫩雞件一齊食更好味!🐔本身雞件已經好多,所以再加少少嘢食就夠啦,記住混醬,呢度醬醬好多款,連日式Wasabi都有!🐃手切封門柳 $268份量都足夠,每一片厚薄度都啱啱好,呈現鮮紅色,輕輕淥一淥已經足夠,肉味濃郁,混合醬汁一齊食更加能提升味道!🐟脆鯇魚骨腩 $98打邊爐每次都會點!肉質結實得嚟又爽脆,加埋蒜蓉辣椒一齊食更有風味!💛炸腐皮 (拼炸魚皮)$70呢部響鈴比平時嘅更好食,呈長條型入口脆卜卜,通常只淥1秒保持香脆口感!魚皮亦都夠香脆,唔會太過鹹!🍋手打檸檬茶 $28香水檸檬茶嘅味道,真係見到姐姐即場手打,好大杯可以慢慢飲!🥬油麥菜 $42個湯底真係好出色,令到蔬菜嘅鮮甜味可以帶到出嚟!

✨湯底最重要‼️

🥥🐔五指毛桃椰子雞湯 $198

🐃手切封門柳 $268

🐟脆鯇魚骨腩 $98

💛炸腐皮 (拼炸魚皮)$70
魚皮亦都夠香脆,唔會太過鹹!

🍋手打檸檬茶 $28
香水檸檬茶嘅味道,真係見到姐姐即場手打,好大杯可以慢慢飲!

🥬油麥菜 $42
個湯底真係好出色,令到蔬菜嘅鮮甜味可以帶到出嚟!
2025-04-28
  • 五指毛桃椰子雞湯
哩間火鍋餐廳,食材新鮮,而且超級多款火鍋料👍🏻👍🏻岩哂親戚聚會,又或者公司Annual Dinner聚餐💕 🥥椰子雞湯底內有半隻雞及足足兩個椰子的椰汁,仲有五指毛桃, 好養生😋😋新鮮的椰子同嫩滑的雞肉真係好夾,湯底超濃同鮮甜。雞肉吸收椰子的香氣,味道更正, 好驚喜🥩頂級安格斯牛頸脊一大盤排得好靚😍😍安格斯牛質素好高,雪花脂肪分佈平均,入口即溶🥰🥰好好食🦑蟹籽墨魚滑蟹籽墨魚滑好Q 口,好有口感,濃郁的海鮮香氣,搭配各種醬料,如蒜泥、辣椒醬或醬油,好好食一定要試下❤️🐠白鱔片白鱔肉質鮮嫩,仲好有彈性,口感滑順,好鮮味👍🏻👍🏻再吸收椰子雞湯底的鮮香,味道更加豐富❤️台灣新鮮鴨血鴨血口感滑嫩,有彈性紅色好靚,同埋迅速吸收左湯底的鮮味,正😋另外推介🍄‍🟫新鮮繡球菌🐮極級本地手切肥牛🐟鵝肝墨魚丸🧀芝士蝦丸

🥥椰子雞湯底

🥩頂級安格斯牛頸脊
一大盤排得好靚😍😍
安格斯牛質素好高,雪花脂肪分佈平均,入口即溶🥰🥰好好食

🦑蟹籽墨魚滑

🐠白鱔片

❤️台灣新鮮鴨血
鴨血口感滑嫩,有彈性
紅色好靚,同埋迅速吸收左湯底的鮮味,正😋

另外推介
🍄‍🟫新鮮繡球菌
🐮極級本地手切肥牛
🐟鵝肝墨魚丸
🧀芝士蝦丸

—— 🍜 養生優惠主打 —— 🐔 五指毛桃椰子雞湯(半隻雞)$198 🌟 椰青水+五指毛桃熬足15分鐘!雞肉滑溜仲有杞子紅棗,飲一啖喉嚨即時feel到滋潤~ (💡小秘密:湯底含天然椰子肉,索汁一流) —— 🥩 招牌逐樣睇 —— 🐮 大紅袍牛肉三拼 $368 安格斯牛頸脊(油花靚到反光✨) 澳洲和牛(入口即溶唔使咬😍) 本地手切牛(牛味濃到衝上腦🐄) 三款頂級牛一次過歎晒~ 🌟 黑松露肉蟹餃 $108 每隻塞爆蟹肉+濃厚松露香!超薄皮咬開仲有爆汁驚喜💦 🐙 蟹籽墨魚滑 $88 手打超彈牙!墨魚粒粒撞蟹籽雙重卜卜脆🏓 🐷 梅菜豬肉丸 $78 梅菜鹹香撈手打豬肉,食落有啲住家feel~ 🐟 脆鯇片 $75 涮8秒即食!魚皮脆卜卜,魚肉嫩到識發光✨ 🥬 唐生菜 $42 打邊爐必備!吸晒湯精華,索汁一流~ 🍋 手打檸檬茶 $28 巨杯1L激抵!檸檬打到起渣,解膩必備👊 🍺 啤酒激安價 corona啤酒 $20/杯 冰凍啤酒配清甜雞湯,冷熱交替爽到震!—— 💡 溫馨提示: • 窗邊位可睇荃灣夜景,訂枱記得mark定! • 醬油位$15/位任

🍜 養生優惠主打 ——
🐔 五指毛桃椰子雞湯(半隻雞)$198 🌟
(💡小秘密:湯底含天然椰子肉,索汁一流)

🥩 招牌逐樣睇 ——
🐮 大紅袍牛肉三拼 $368
安格斯牛頸脊(油花靚到反光✨)
澳洲和牛(入口即溶唔使咬😍)
本地手切牛(牛味濃到衝上腦🐄)
三款頂級牛一次過歎晒~

🌟 黑松露肉蟹餃 $108
每隻塞爆蟹肉+濃厚松露香!超薄皮咬開仲有爆汁驚喜💦

🐙 蟹籽墨魚滑 $88
手打超彈牙!墨魚粒粒撞蟹籽雙重卜卜脆🏓

🐷 梅菜豬肉丸 $78
梅菜鹹香撈手打豬肉,食落有啲住家feel~

🐟 脆鯇片 $75
涮8秒即食!魚皮脆卜卜,魚肉嫩到識發光✨

🥬 唐生菜 $42
打邊爐必備!吸晒湯精華,索汁一流~

🍋 手打檸檬茶 $28
巨杯1L激抵!檸檬打到起渣,解膩必備👊

🍺 啤酒激安價
corona啤酒 $20/杯
冰凍啤酒配清甜雞湯,冷熱交替爽到震!

💡 溫馨提示:
• 窗邊位可睇荃灣夜景,訂枱記得mark定!
• 醬油位$15/位任混秘製醬料~
2025-04-24 3 浏览
今日黎到荃灣大紅袍兩個人食唔多但都大滿足只能說刺身肥美新鮮,牛又超好食,湯底勁好飲🥥 招牌椰子雞湯底 🌟• 加咗兩個原隻椰青水做湯底,清甜到爆• 足足半隻新鮮三黃雞,肉質嫩滑• 湯滾後記得先飲碗頭啖湯!🥩 安格斯牛頸脊 🌟• 油花分布均勻,肉味濃郁• 建議涮8秒,保持嫩滑口感• 配椰子湯底出奇地夾🍣 三文魚腩刺身 🌟• 厚切肥美,油脂甘香• 新鮮度令人驚喜🍤 炸物雙拼 🌟1️⃣ 炸腐皮:吸湯神器,3秒即軟2️⃣ 炸魚皮:可乾食或浸湯🥬 油麥菜 🌟• 新鮮翠綠,爽脆清甜• 椰子湯底灼菜特別鮮最後飲品竹蔗水都好好飲食左人均都係四百幾左右
今日黎到荃灣大紅袍
兩個人食唔多但都大滿足
只能說刺身肥美新鮮,牛又超好食,湯底勁好飲

🥥 招牌椰子雞湯底 🌟
• 加咗兩個原隻椰青水做湯底,清甜到爆
• 足足半隻新鮮三黃雞,肉質嫩滑
• 湯滾後記得先飲碗頭啖湯!

🥩 安格斯牛頸脊 🌟
• 油花分布均勻,肉味濃郁
• 建議涮8秒,保持嫩滑口感
• 配椰子湯底出奇地夾

🍣 三文魚腩刺身 🌟
• 厚切肥美,油脂甘香
• 新鮮度令人驚喜

🍤 炸物雙拼 🌟
1️⃣ 炸腐皮:吸湯神器,3秒即軟
2️⃣ 炸魚皮:可乾食或浸湯

🥬 油麥菜 🌟
• 新鮮翠綠,爽脆清甜
• 椰子湯底灼菜特別鮮

最後飲品竹蔗水都好好飲

食左人均都係四百幾左右
2025-04-15
  • 頂級安格斯牛頸脊
今次我地去左荃灣呢邊行,之前幾次去開荃灣廣場果頭,今次黎左荃新天地呢邊,行完荃新天地過黎百悅坊呢度打邊爐岩岩好🔥餐廳非常之大,坐位都好闊好舒服,梳化位仲放有枕頭比客人用,紙巾,火鍋用具都一應俱全,開位有前菜$20,同埋醬料費$15😉椰子雞湯底($168)呢個椰子雞湯底好鬼犀利,有兩大個新鮮椰子同埋半隻鮮雞送上,比客人自己親的倒入湯,湯底好味清甜🥥新鮮炸腐皮(炸響鈴)拼紫菜炸響鈴($70)呢度好在有d食物可以雙拼,我揀左響鈴雙拼,自己新鮮炸,辣熱熱又酥脆👍🏻安格斯牛頸脊(例)($278)牛頸脊有分例牌同大,例牌已經好大碟,d牛唔算好簿切,紋理好好,有小部分多肥d,大部分都係平均肥瘦,牛味夠濃🥩珊瑚蚌($118)珊瑚蚌大大塊鮮橙色,淥幾淥就食得,入口鮮味爽脆😋潮州牛筋丸(半份)($48)呢隻牛丸真係平時食一咬裡面爆汁既潮汕牛丸,仲要好彈牙,好好食,下次應該要叫夠一份🐮(半份)韭菜餃($40)韮菜餃皮簿餡鮮,size算大,係有d偏咸,唔洗點豉油都可以🥟皇帝菜($45)籃皇帝菜幾翠綠,靚菜🥬泡飯($40)我見主食有個泡飯幾特別,佢係配上炸蒜,芫茜,蔥花,雞蛋比你自己整,我叫既椰子雞好適合做泡飯

椰子雞湯底($168)

新鮮炸腐皮(炸響鈴)拼紫菜炸響鈴($70)

安格斯牛頸脊(例)($278)

珊瑚蚌($118)
珊瑚蚌大大塊鮮橙色,淥幾淥就食得,入口鮮味爽脆😋

潮州牛筋丸(半份)($48)

(半份)韭菜餃($40)

皇帝菜($45)
籃皇帝菜幾翠綠,靚菜🥬

泡飯($40)
我見主食有個泡飯幾特別,佢係配上炸蒜,芫茜,蔥花,雞蛋比你自己整,我叫既椰子雞好適合做泡飯,倒入清甜既椰子湯食,好好味,因為個湯夠清甜,麻辣湯之類就唔岩,可以飲幾碗湯既湯底叫泡飯就岩曬🍚

竹蔗水($40)
竹蔗水一渣兩個人share岩岩好,幾清甜🎋

呢間火鍋店係椰子雞我覺得冇得輸,真係兩大個原個椰子比你,火鍋配料都係用新鮮靚料,4月佢地仲做緊推廣,身分證有1,3,7,9四個字都有唔同折扣,如果識人中曬4個字,記得帶埋佢黎,抵好多😆

4月份身分證折扣優惠:
🌟1個字9折
🌟2個字85折
🌟3個字8折
🌟4個字75折
2025-04-10
2025-04-23 0 浏览
今晚又同老best黎到荃灣熱辣辣都要打個邊爐先得😍佢帶我黎到呢間好中國風ge大紅袍火鍋,完全沉浸左入店內環境,而店員姨姨都好細心照顧我地需要,坐得又舒服,冇得彈🥰🥰👇🏻👇🏻留意返~4月有限時推廣優惠活動👇🏻👇🏻🔸 身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 :- 1個字9折- 2個字85折- 3個字8折- 4個字75折(星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)我地叫左個五指毛桃椰子雞湯底,一邊享受美食一邊養生~正正🥳🐮安格斯牛頸脊,肉質同脂肪分佈好平均,好香牛味同油脂滿滿🤤🐚桂花蚌,大大舊又爽口,非常鮮味😚🐍椒鹽鱔球,炸粉不會太厚身,調味也剛好,鱔肉爽口彈牙,少骨🤩🐤椒鹽雞軟骨,不會太咸,軟骨口感好脆又有少少肉地,好好味😋🐮白柏葉,好爽口又易咬開,好新鮮💕🥒淮山,必點之一~邊爐健康之選,減輕腸胃負擔😂

👇🏻👇🏻留意返~4月有限時推廣優惠活動👇🏻👇🏻
🔸 身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]:
- 4個字75折

我地叫左個五指毛桃椰子雞湯底,一邊享受美食一邊養生~正正🥳

🐮安格斯牛頸脊,肉質同脂肪分佈好平均,好香牛味同油脂滿滿🤤

🐚桂花蚌,大大舊又爽口,非常鮮味😚

🐤椒鹽雞軟骨,不會太咸,軟骨口感好脆又有少少肉地,好好味😋

🐮白柏葉,好爽口又易咬開,好新鮮💕

🥒淮山,必點之一~邊爐健康之選,減輕腸胃負擔😂
2025-04-23 0 浏览
天時咁熱坐喺冷氣房入面打邊爐真係勁爽😜一邊傾計一邊淥嘢真係聚舊最佳之選✨今晚同幾個舊同事一齊嚟~正!🛎 五指毛桃椰子雞鍋 湯底包咗半隻雞🐣同足足兩個椰子呀~用純正椰子水去打邊爐,淥咩都特別鮮甜😍雞肉亦都好嫩滑🥥🍗份量十足~🛎 極上牛肉刺身 薄薄嘅刺身鋪到成座山咁🤣打卡超靚牛肉刺身好新鮮,搭配嘅醋令我越食越開胃✨真係好味到唔想停口!🍣🛎 秘製滑牛肉 打邊爐一定要有滑牛撈埋隻生蛋,超滑,真係一流🥰肉味好濃,簡直無得輸!🥩🔥🛎 黑松露肉蟹餃 餃子外皮夠薄,餡料豐富👍🏻蟹肉味道鮮甜,加上黑松露嘅香氣,好好食!🦀🍄🛎 海中蝦滑 蝦滑口感彈牙🤘🏻蝦味十足~,搭配火鍋湯底,好甜呀!🍤✨🛎 豬頸肉 有預先調味~鹹香十足肥瘦適中,好爽口👍🏻依家身份證有 1,5,7,9 呢4個字嘅其中一個或以上都有優惠呀~1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折‼️幾抵食呀
天時咁熱坐喺冷氣房入面打邊爐真係勁爽😜
一邊傾計一邊淥嘢真係聚舊最佳之選✨
今晚同幾個舊同事一齊嚟~正!

🛎 五指毛桃椰子雞鍋
湯底包咗半隻雞🐣
同足足兩個椰子呀~用純正椰子水去打邊爐,淥咩都特別鮮甜😍
雞肉亦都好嫩滑🥥🍗份量十足~

🛎 極上牛肉刺身
薄薄嘅刺身鋪到成座山咁🤣打卡超靚
牛肉刺身好新鮮,搭配嘅醋令我越食越開胃✨
真係好味到唔想停口!🍣

🛎 秘製滑牛肉
打邊爐一定要有滑牛
撈埋隻生蛋,超滑,真係一流🥰
肉味好濃,簡直無得輸!🥩🔥

🛎 黑松露肉蟹餃
餃子外皮夠薄,餡料豐富👍🏻
蟹肉味道鮮甜,加上黑松露嘅香氣,好好食!🦀🍄

🛎 海中蝦滑
蝦滑口感彈牙🤘🏻
蝦味十足~,搭配火鍋湯底,好甜呀!🍤✨

🛎 豬頸肉
有預先調味~鹹香十足
肥瘦適中,好爽口👍🏻

大紅袍出名高質,一向都係打邊爐愛好者嘅聚腳點❤️慕名前來,食過就知係非同凡響😍大紅袍手切牛肉類,非常受歡迎👏🏻,仲有多款自家製食物,味道真係好正呀😋提供多種調味配料,可因個人口味調配適合自己嘅醬料😊五指毛桃椰子雞湯🥥一份湯底包括半隻雞及足足兩個椰子的椰汁,絕對係真材實料😍雞肉🐔肉質鮮美,再倒入椰汁煮熟後,飲一啖椰子雞湯,非常鮮甜❤️大紅袍牛肉三拼🐮三拼分別有頂級安格斯牛頸脊、本地手切肥牛及手切封門柳,唔同種類嘅牛肉,味道、口感各不同,牛肉味濃,只需要輕輕碌兩下就食得👍🏻美國桶蠔🦪大大隻美國桶蠔🦪,蠔味重,非常肥美。鬼馬蝦膠🦐油炸鬼外層鋪上蟹籽,裡面裹著蝦膠,食完粒粒蟹籽再到油炸鬼軟稔口感,最後到蝦膠,層次分明。鮮魷魚🦑新鮮魷魚🦑切片,爽口彈牙,從魷魚上嘅橫切紋、切出黎嘅薄薄一層,睇得出師傅好刀功。脆金花(炸蝦丸)🦐將蝦滑炸到蜂巢外型,薄脆香口,沾上甜辣醬,更惹味。自製炸魚皮🐟炸魚皮兩食,當作小食嘅話,非常爽脆,放入爐度碌兩下,我就鍾意稔中帶爽脆嘅口味。咸柑桔檸梳打水🥤清熱解暑之選,倒入梳打水攪勻後,飲完透心涼,好舒服💛手打檸檬茶🍋檸檬份量十足🍋,酸酸甜甜好開胃。📣📣餐廳做緊身分證號碼推廣優

五指毛桃椰子雞湯🥥

大紅袍牛肉三拼🐮

美國桶蠔🦪
大大隻美國桶蠔🦪,蠔味重,非常肥美。

鬼馬蝦膠🦐

鮮魷魚🦑

脆金花(炸蝦丸)🦐
將蝦滑炸到蜂巢外型,薄脆香口,沾上甜辣醬,更惹味。

自製炸魚皮🐟

咸柑桔檸梳打水🥤
清熱解暑之選,倒入梳打水攪勻後,飲完透心涼,好舒服💛

手打檸檬茶🍋
檸檬份量十足🍋,酸酸甜甜好開胃。

📣📣餐廳做緊身分證號碼推廣優惠,快啲睇下自己或家人中唔中以下優惠呀🤩🤩

🌟如果身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠
[不計算重複及身份證括號內號碼]:
- 4個字75折
火鍋愛好者對「大紅袍」呢個品牌應該一啲都唔陌生,因為佢哋屹立多年主打靚湯底創意食材,話說最近餐廳有新搞作,‼️只要身份證含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有七五折至九折優惠(受指定條款約束),咁嗱嗱聲去啦🤤平時幫襯開尖沙咀店,荃灣店第一次去,空間感更闊落,紅磚牆設計加上中式掛牆畫等佈置滿滿中國風,除咗大堂雅座仲有獨立房夠曬私隱度. 坐低店員奉上醬由九宮格自行添加,醬料選擇豐富. 另外仲有兩款前菜(花生、醃青瓜),好開胃.⭐️椰子雞湯底我點咗呢個最近人氣大熱湯底,性價比好高足料又鮮甜,湯底包含半隻新鮮雞雞件、兩個進口椰青,仲加入五指毛桃、紅棗、杞子等藥材熬煮,湯頭清澈帶有濃郁椰子香氣,入口清甜不膩。建議先飲碗湯之後再打邊爐. 養生養顏好味道. 雞肉肉質嫩滑富有彈性好高質. ⭐️大紅袍牛肉三併一個拼盤,包含安格斯牛頸脊、手切肥牛及 手切封門柳. 擺盤精緻,三款牛肉各具特色,適合追求多層次口感的食客。封門柳肉味最為濃郁,帶有獨特嚼勁,柔軟中富彈性. 安格斯牛頸脊油花均勻,肉質軟嫩且牛味濃涮後入口即化。手切肥牛油脂比例適中,肉片厚薄均勻,吸收湯底後更顯鮮甜。 ⭐️桂花蚌桂花蚌爽脆鮮甜,搭配

⭐️椰子雞湯底

⭐️大紅袍牛肉三併

⭐️桂花蚌
桂花蚌爽脆鮮甜,搭配椰子雞湯底更突顯其原味,輕輕一滾保持彈牙口感。

⭐️花雕獅子頭鵝肝
打邊爐食鵝肝感覺奢華,入口溶化,散發淡淡花雕香氣,好特別我鍾意.

⭐️鬼馬蝦膠
招牌創意小食,以「油炸鬼」(油條)包裹手打蝦膠,外層酥脆、內裡彈牙,蝦膠鮮味突出且帶有蟹籽點綴,口感層次豐富。神奇嘅係滾得耐都係可以保持脆口,到底係點做到?

⭐️九肚魚
魚肉嫩滑如豆腐,好滑好鮮!

⭐️紅薯粉
打邊爐必備,口感滑溜且吸湯力強,尤其適合搭配椰子雞湯底,吸附清甜湯汁後更顯風味。建議搭配餐廳特調醬料增添層次。

全晚用餐體驗愉快😗

• 鬼馬蝦膠
  • 九肚魚
  • 花雕獅子頭鵝肝
  • 桂花蚌
  • 大紅袍牛肉三併
  • 椰子雞湯
各位食貨注意!最近去咗荃灣大紅袍打邊爐,試完佢哋個招牌🥥椰子雞湯底真係要大力推介!話明「足料製作」,一上枱就見到湯底滾住半隻走地雞,仲有兩大個原個椰青嘅椰肉椰水落鍋,椰香味濃到隔離枱都聞到!飲啖湯先~清甜得嚟帶啲雞油香,雞肉浸到滑溜溜,撈埋椰肉咬落去「嗦嗦聲」,成個組合簡直係打邊爐嘅神仙開場!🔥必點配料精選:▫️脆骨腩:魚肉夾住脆骨,勁爽口!▫️滋補雞子:大粒飽滿,粒粒Q彈▫️牛魔王三拼:一次過試齊三種口感▫️黑柏葉:爽脆度滿分▫️萵筍片:切到透光咁薄,索盡椰子甜味▫️花雕豬腦:酒香辟臊,入口綿滑似豆腐▫️懷舊水魷:彈牙唔韌,成碟都係鬚好正▫️手打墨魚滑:粒粒墨魚肉,爽口彈牙驚多人嘅話可以好似我哋咁平日去啱晒約埋一大班朋友嚟玩!🥳
🔥必點配料精選:
▫️脆骨腩:魚肉夾住脆骨,勁爽口!
▫️滋補雞子:大粒飽滿,粒粒Q彈
▫️牛魔王三拼:一次過試齊三種口感
▫️黑柏葉:爽脆度滿分
▫️萵筍片:切到透光咁薄,索盡椰子甜味
▫️花雕豬腦:酒香辟臊,入口綿滑似豆腐
▫️懷舊水魷:彈牙唔韌,成碟都係鬚好正
▫️手打墨魚滑:粒粒墨魚肉,爽口彈牙

驚多人嘅話可以好似我哋咁平日去

• 花雕豬腦
  • 水魷
  • 手打墨魚滑
2025-04-16 0 浏览
荃灣楊屋道街市附近的百悅坊,藏着一間頗有特色的火鍋店——大紅袍火鍋料理。這次試了他們的招牌湯底和幾款人氣配料,整體表現不錯,尤其湯底和手工餃類值得一試。🍲五指毛桃椰子雞鍋($198)湯底用料十足,有椰子肉、紅棗、杞子、五指毛桃等藥材,上桌後店員會現場倒入兩個椰青水和半隻新鮮雞件。建議打邊爐前先飲碗湯,湯色清澈,椰香清甜中帶點五指毛桃的獨特香氣,不會過於濃郁,喝起來很舒服。雞肉煮後依然保持嫩滑,雞皮帶有爽彈口感,簡單沾點豉油就很好吃。🥩頂級安格斯牛頸脊($278)牛肉油花分布均勻,切得薄身,涮6-7秒即可。肉質嫩滑,帶有適中油香,特別是在椰子雞湯中涮煮後,除了牛肉本身的鮮味,還多了一層湯底的清甜,這個搭配很驚喜。🥟黑松露肉蟹餃($54):不愧是招牌,餃皮薄而帶點韌性,內餡蟹肉份量足,鮮甜味突出,黑松露香氣畫龍點睛,確實是必點之選。🔹芝士蝦丸拼芝士墨魚丸($108):丸類彈牙,芝士餡料充足,喜歡芝士的人會很滿足。🔹桂花蚌($138):新鮮爽脆,不要煮太久。🔹炸響鈴($60):即炸上桌,香脆可口,浸湯3秒左右口感最佳。🧃竹蔗水($40)清甜解渴,正好可以中和火鍋的熱氣醬油每位15,配料選擇尚

🍲五指毛桃椰子雞鍋($198)

🥩頂級安格斯牛頸脊($278)

🔹芝士蝦丸拼芝士墨魚丸($108):
丸類彈牙,芝士餡料充足,喜歡芝士的人會很滿足。
🔹桂花蚌($138):
新鮮爽脆,不要煮太久。
🔹炸響鈴($60):
即炸上桌,香脆可口,浸湯3秒左右口感最佳。
🧃竹蔗水($40)清甜解渴,正好可以中和火鍋的熱氣
醬油每位15,配料選擇尚算豐富

📌4月份推廣活動
🔍身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]:

2025-04-16 17 浏览
今日夜晚,我去咗位於荃灣嘅大紅袍火鍋料理食飯,依間餐廳喺香港有好多分店,餐廳位於荃灣嘅分店裝修非常古色古香。湯底方面,都有唔少選擇,包括我自己好鍾意嘅蕃茄薯仔牛腩湯鍋,仲有花膠雞腳燉原隻雞湯,每款都幾有特色。椰子雞湯底內有半隻雞及足足兩個椰子的椰汁。餐廳嘅菜單都有唔少選擇,包括一啲小食,牛肉類,刺身類,手打丸類等等,選擇都幾多。芝士蝦丸呢個手打嘅芝士蝦丸都幾有特色,蝦肉爽口彈牙,配埋入邊嘅芝士,真係非常之夾。美國桶蠔桶蠔入口非常之肥美,完全唔覺得有腥味,好肉味道非常之香濃,好好味。特級蟹棒蟹棒份量都幾多,入口鮮甜可口。除咗啱啱我提及嘅食物之外,仲有唔少幾特別嘅食物,例如山水豆腐,冰豆腐等等。整體嚟講,我覺得今餐嘅食物質素都唔錯,有好多款唔同嘅食物選擇。😻😻😻而家4月推廣優惠 凡身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 :- 1個字9折- 2個字85折- 3個字8折- 4個字75折(星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)@dahongpaohk & @media.vas#大紅袍 #荃灣 #火鍋料理 #香港火鍋 #套餐優惠 #香港美

芝士蝦丸

美國桶蠔

特級蟹棒
蟹棒份量都幾多,入口鮮甜可口。

😻😻😻而家4月推廣優惠 凡身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]:

@dahongpaohk & @media.vas
#大紅袍 #荃灣 #火鍋料理 #香港火鍋 #套餐優惠 #香港美食 #食好西 #荃灣美食 #封門柳 #刺身 #牛肉刺身 #象拔蚌
試食活動
香港人就最鍾意打邊爐,我都唔例外🤭今次就去咗荃灣嘅大紅袍☺️佢嘅位置呢就喺荃灣百悦坊,西鐵站行過去呢10分鐘左右所以其實都幾方便㗎。而且喺16樓全層,地方好大同,朋友仔一齊去食呢就啱晒啦🌟清甜椰子雞($168)我不嬲都好鍾意食椰子雞打邊爐嘅,貪佢味道好清甜😍仲可以飲埋個湯,佢一開始會上兩個椰青俾你倒入去個湯底度,然之後加埋新鮮雞落去滾起就可以食啦。雞肉真係好嫩滑👍而且係用真椰子做湯底,個味好鮮甜🤭忍唔住連湯都飲多兩碗🌟廣島蠔($118)佢嘅海鮮配料都好多選擇嘅,而且價錢唔算貴,我就叫咗佢嘅廣島蠔八隻都係$118 😍蠔肉好新鮮而且全部都肥嘟嘟🌟鮮牛肉粒($148)打邊爐又點會少得牛肉🤭我哋叫咗佢嘅鮮牛肉粒,琳琳嘅油脂分布,可以話係入口即溶☺️我自己呢就覺得牛肉味幾香嘅🌟滑牛肉($118)我老公就鍾意食佢哋嘅滑牛肉,佢哋嘅滑牛肉會配埋一隻蛋,食之前撈勻佢🤭食落特別嫩滑🌟鬼馬蝦膠($75)好少見到餐廳會有呢一個鬼馬蝦膠,其實佢就係油炸鬼上面吱蝦膠再配埋油炸鬼一齊食。個口感都幾豐富㗎👍而且呢油炸鬼淥熟咗之後軟腍腍🤭呢一間餐廳我都幾推薦一大班朋友去食嘅,因為佢嘅款式種類都好豐富啦,多啲人就可以試多啲

🌟清甜椰子雞($168)

🌟廣島蠔($118)

🌟鮮牛肉粒($148)

🌟滑牛肉($118)

🌟鬼馬蝦膠($75)

呢一間餐廳我都幾推薦一大班朋友去食嘅,因為佢嘅款式種類都好豐富啦,多啲人就可以試多啲唔同嘅嘢食啦

我仲留意到呢佢四月份推出嗰個新優惠😍真係幾抵㗎