2025-04-30
今晚同老公殺入荃灣覓食,嚟到位於百悅坊的《大紅袍火鍋料理》🍲一坐低,侍應姐姐就送上開胃小食「酸辣拍青瓜」同「脆口花生」。青瓜醃得夠入味,微辣爽脆,食完即刻醒胃!😋🐟活魚兩食玩味十足 點了招牌「活魚刺身黑䲞」,師傅即劏即切,魚片薄到透光!沾少少wasabi豉油,鮮甜又彈牙!最正係食完刺身,魚骨斬件可以再打邊爐,一魚兩食夠晒環保~♻️湯底跟大家強推「五指毛桃椰子雞湯」,半隻雞+足足兩個椰青做湯底。超濃郁椰香味,飲落仲好清甜🥥,我哋還點了份豬肚,即刻升級做豬肚雞湯,我同老公飲到差不多見鍋底!🤤🔥最愛火鍋配料大晒冷▪️棉花魚肚:吸湯能力MAX ▪️爆漿雞子:一咬開濃郁蛋香🍳 ▪️魚標:爽脆唔怕腥▪️牛骨髓:入口即化 🍋28蚊巨無霸檸檬茶見到餐牌寫「手打檸檬茶」28蚊以為細杯,上枱嚇到手機都跌!杯嘢大過我塊面,檸檬香到隔離枱都聞到,解膩一流!👍趕及四月優惠,今次我身份證有「1、5、7」三個字,變相全單8折咋!😉
🐟活魚兩食玩味十足
🔥最愛火鍋配料大晒冷