Popcorn咁大咁多食肆,要諗吓食邊一間餐廳都比較困難,由於我想食靚野咪上網search下,聽聞呢間餐廳都唔錯就去門口Walk in,當我企喺櫃檯前面已經聞到一股不得吃左佢既氣味,真係超級香呀令到我好肚餓!佢係屬於半自助形式嘅和牛放題,咁熱愛食牛嘅我梗係選擇咗食沖繩嘅石垣牛啦,最初係會有機械人送牛給我,喺香港都係第一次見,好新奇😍跟住出去揀嘢飲揀嘢食,飲品就比較普通,但比較吸睛嘅係甜品,有很多日本出名嘅甜品,又有自家制雪糕,醬料都比較多,但眼見可選擇嘅配菜就冇乜特別,不過有一盆日本雞蛋好吸睛,又有咖喱飯和湯。有個位置我覺得佢做得比較細心,就係佢個碗啦,嗰碗有一個架係可以將多餘嘅湯隔開,就唔會浸住舊牛,片牛超有肉味,當然要配上日本雞蛋啦!有日本雞蛋做調味根本不需要任何嘅調味料了,食到鮮牛嘅味道,石垣牛我叫左三碟,真係好有日本嘅味道,牛嘅脂肪比例比較均勻,無論我煮幾耐都唔會覺得過時,個黑豚肉都唔覺得好厚既脂肪,好濃嘅豬味,激讚👍🏻
2020-09-30 858 浏览
好耐之前喺日本食過火鍋,一直念念不忘,今日經過呢間火鍋店,見到有沖繩期間限定嘅火鍋,只係$198可以食到日本阿古豬放題(90分鐘)就試吓佢啦!結果係非常非常滿意,本身我都唔係十分喜歡食豬肉,因為好多時呢一類連鎖火鍋店嘅豬肉都淡而無味、或者又鞋又韌。不過大將嘅阿古豬真係令人驚喜,入口有好香濃嘅豬肉味,厚度適中,唔會太薄但又唔會太韌,同我上次喺日本食嘅阿古豬一樣,食得返日本風味,真係好正!火鍋湯底我地揀咗「松葉蟹味噌湯」及「山葵鹽骨膠原雞湯」,呢兩款湯底都係期間限定㗎!松葉蟹湯底仲會配埋一份松葉蟹腳、蟹味好濃好鮮味,雖然份量唔多不過都足夠吊吓癮。推介!值得一讚係原來非常乾淨,而且枱面設計非常細心。一坐低店員解釋木架上邊係放膠碗,膠碗係用嚟攞出面的配料,而木架下面就係擺肉類,咁就唔會放到成枱都係!好抵讚!嘢食方面除咗頭先大讚嘅阿古豬,五花肉同埋雞肉都好出色,五花肉嘅脂肪比較多,入口好重油香味,好香口。雞肉出奇地非常滑嫩,我以前係唔會食火鍋嘅雞肉,今次竟然食晒!出邊可以拎嘅配料選擇都好多,有火鍋配料,亦有熟食。我哋試咗個沖繩式木魚燒苦瓜,好有日本風味,好食。有一種返雞蛋亦都係非常抵讚,唔係咁多

山原島阿古豬

五花肉

出邊可以拎嘅配料選擇都好多,有火鍋配料,亦有熟食。我哋試咗個沖繩式木魚燒苦瓜,好有日本風味,好食。有一種返雞蛋亦都係非常抵讚,唔係咁多餐廳會有提供。仲有幾部窩夫機俾客人自制窩夫,好適合下次帶女女嚟玩,不過食得太飽都食唔到窩夫了!飲品種類都算多,有汽水、有樽裝飲品、亦有熱飲供應。雪糕就有朱古力同抹茶口味,旁邊有啲toppings可以加落去一齊食,不過我哋都冇食到,因為真係好飽。
沖繩式木魚燒苦瓜
日本雞蛋
自制窩夫

總括嚟講,係日式火鍋店,大將係好高質,而且價錢亦都唔貴,性價比非常高。如果帶埋小朋友嚟食,仲會好開心添!
飲品放題
自制窩夫
飲品放題
自助雪糕
  • 特選雞腿肉
難得黎將軍澳行街 , 一早上網搵定餐廳訂位食飯 , 今晚揀左 Popcorn 嘅大將食火鍋放題 !! 7:30 pm 去到好多人 , 喺外面嘅大將超市 🤓 行咗一陣就入座 , 卡位非常舒適 , 環境乾淨衛生 大將而家做緊沖繩期間限定放題套餐 , 我哋今次嗌咗石垣和牛放題套餐 ($378 / 位) 😋😋 湯底揀左松葉蟹味噌湯同埋山葵鹽骨膠原雞湯 😏 先講講自助區 ~熟食區 - 炸雞 , 沖繩式木魚燒苦瓜 , 呢個好吸引呀 , 苦瓜甘味濃 , 入面有鯪魚肉 , 大家可以試下 , 幾好食幾特別 ~ 仲有前菜 , 咖哩牛腩 , 飯等等 , 等湯底滾嘅期間可以嚟熟食區醫醫肚先 ! 😌😌配料區 - 選擇豐富 , 不過蔬菜方面就比較少選擇 🤔 , 當日有萵筍 , 椰菜花 , 生菜 , 菇類有秀珍菇 , 雞脾菇 , 金菇 , 仲有必食嘅木耳 !!醬料區  - 吸睛 , 除咗一般嘅生蒜蓉 , 辣椒 , 芫茜 , 蔥 , 仲有好多特別嘅醬料 , 例如麻辣紅油 🔥🔥 , 用嚟配肥牛辣得非常過癮 , 仲可以整紅油木耳 , 另外有椰子芫茜醬 , 呢個我估係配特選雞腿肉 , 有少少椰子雞嘅感覺 , 推介大家試 !
先講講自助區 ~

醬料區  - 吸睛 , 除咗一般嘅生蒜蓉 , 辣椒 , 芫茜 , 蔥 , 仲有好多特別嘅醬料 , 例如麻辣紅油 🔥🔥 , 用嚟配肥牛辣得非常過癮 , 仲可以整紅油木耳 , 另外有椰子芫茜醬 , 呢個我估係配特選雞腿肉 , 有少少椰子雞嘅感覺 , 推介大家試 !!
呢個 set 可以試曬咁多款牛肉 , 2 款豬肉同雞腿肉 , 牛肉方面 🤗 我地試左沖繩石垣和牛 , 澳洲和牛同美國 SRF和牛 , 3 款入面當然係石垣牛最正啦 ! 滿滿油花 , 配埋日本生雞蛋真係好滑好正 !! 第 2 我會推介美國 SRF 和牛 , 肉味濃而且入口比較嫩 , 豬五花肉亦都好好食 !! 😲😲 無豬嘅騷味同雪味 , 薄薄的 , 又有肥膏 , 又有瘦肉 , 口感一流 ! 絕對唔失色於牛肉片 , 特選雞腿肉軟滑彈牙 , 大家記住試下椰子芫茜醬 💗 ~
我哋仲另外追加左松葉蟹腳 ($60) ! 鮮味十足 , 帶淡淡咸味 ,  價錢合理 ~
另外要大讚佢碗嘅設計 👍👍👍 , 有一個大將標誌嘅隔層 , 食物放上去 , 多餘嘅湯同油就會流落碗底 , 設計非常貼心 , 食物可以喺碗入面放涼 , 同時去除多餘嘅湯同油份 , 亦都唔需要煩點樣倒走碗入面多餘嘅汁 👏👏 ~
甜品區可以自己即埸整新鮮熱辣嘅格仔餅 😗😗 , 操作簡單, 只要倒啲蛋漿落窩夫機 , 等一陣就有熱辣辣嘅窩夫 !!  去埋隔離嘅軟雪糕機配上軟雪糕 , 再加啲脆米喺上面 , 簡直係冇得輸 , 超好食 😍😍😍 一凍一熱 , 口感豐富 , 另外仲有啲糖水同小糕點 , 不過嗰日嘅肉類同窩夫實在太吸引 , 唔記得咗留肚食 🤣🤣

飲品方面 , 有細樽嘅鴻福堂飲品 , 好多口味選擇 , 如果大家想試佢嘅雪梨海底椰 , 記住快啲拎 , 因為每次 refill 都清得好快 , 另外亦都有咖啡機同汽水機 , 我哋就不停 refill Fuze tea 嘅有汽版 , 甜度適中 , 有氣更加爽 👍👍

90 分鐘話咁快就完 , 食到飽飽 😋😋 , 呢間絕對值得回頭 ! 不過提提大家 , 由於食店人氣高企 , 記住要預先訂位啦 💁‍♀️💁‍♀️
  • 沖繩石垣牛
  • 五花肉
  • 有氣FuzeTea
  • 窩夫
  • 松葉蟹腳
2020-09-29 37 浏览
今年因為疫情關係無得去旅行,去唔到日本沖繩感受陽光與海灘,唯有去shabu shabu 一下以慰相思之苦。今期大將推出左沖繩期間限定火鍋套餐,可以品嚐到山原島阿古豬同石垣和牛,今次我就先試沖繩縣石垣和牛放題套餐😋呢度係一人一鍋,湯底亦有好多選擇,而我地就分別揀左松葉蟹味噌湯同蕃茄海老濃湯,另外仲有松葉蟹腳一份添!牛未到我地就先出去睇下其他野食,呢度種類都幾豐富,蔬菜都幾新鮮,連葛粉都有👍🏻仲有一支支mini鴻福堂喺雪櫃自取,衛生得黎又唔怕飲得太多同一款口味,後話:南瓜真係超讚,好香糯😋返埋位無幾耐就見到有個機械人,原來佢係黎送餐😲第一轉除左有牛外,仲有豚五花同雞腿肉。急不及待先試個石垣牛,啲牛脂肪分佈得好均勻,入口充滿濃濃嘅牛味,豚五花切得勁薄,放入鍋幾秒就已經食得,入口肉質軟嫩有彈性,雞腿肉即使煮耐左都依然嫩滑!送嘅蟹腳一樣滋味,可能無得encore🤷🏻‍♀️除左呢啲之外,唔少得食埋甜品,呢度有抹茶同朱古力兩款雪糕選擇,仲有好多唔同toppings, 亦可以自製窩夫配埋一齊食🤤咁多選擇,1.5小時真係太少喇~

2020-09-27
午餐
今晚同老公喺屋企附近打邊爐, 見li間新開又有啲人等, 揀左個豚肉🐖x雞肉🐓嘅套餐. 座位方面都夠闊落, 拎食物嘅地方衛生, 分別有煮好嘅自助食品區; 甜品區; 混醬區....其他生料則一盤盤放雪櫃keep住個溫度.🍲阿古豬•豚肉🐖x雞肉🐓放題 (HKD208@)火鍋牛同豬嘅分別大概在於肉嘅口感. 難得店家供應來自沖繩嘅阿古豬, 喺當地食阿古豬料理都唔平ga, 脂肪唔多, 紋理分明, 肉味夠香; 另一款就係肥go比較多嘅五花肉; 雞腿肉好高質, 淥幾耐時間都係嫩嘅👍🏻.🍲一人一鍋湯底衛生之餘又可以揀自己鐘意嘅味道:松葉蟹味噌湯👇🏻山葵鹽骨膠原雞湯👇🏻🍲松葉蟹腳 (HKD60@)🍲食食下無啦啦聽到播歌🤣, 原來店家有部好盞鬼嘅”機械人”負責將一碟碟疊好嘅鮮肉送去唔同枱非常有趣, d小朋友勁好奇呢!🍲熟食之中嘅炸雞點都要拎件食, 事關包住雞肉個炸漿口感勁鬆化.🍲丸類, 蔬菜類選擇多到食唔哂的. 識食一定頭round先夾d粟米, 京葱煲甜個湯底^^. 全部食物都cup好透明蓋食得好放心, 我食左娃娃菜, 西生菜, 山藥, 金菇...etc都見到店家洗得非常乾淨.🍲除左好幾款汽水, 隔離雪櫃都
醬bar

🍲
阿古豬•豚肉🐖x雞肉🐓放題 (HKD208@)
阿古豬
五花腩

一人一鍋湯底衛生之餘又可以揀自己鐘意嘅味道:
松葉蟹味噌湯👇🏻
松葉蟹味噌湯

山葵鹽骨膠原雞湯👇🏻
山葵鹽骨膠原雞湯

🍲
松葉蟹腳 (HKD60@)
松葉蟹腳

炸雞

綠茶軟雪糕

除左好幾款汽水, 隔離雪櫃都有多款樽裝健康飲品. 食飽飽再玩下部軟雪糕機, 綠茶雪糕+朱古力脆脆勁正呢! 有啲媽咪仲同小朋友整完waffle之後top軟雪糕+啲topping又fun又好食😋.
🍲
放題追加order黎得快, 每次唔使主動request店員已經幫我地加好湯👍🏻
2020-09-27
綠茶軟雪糕
  • 雞腿肉
  • 軟雪糕
2020-09-26 104 浏览
好耐都冇食餐好~同小肥豬去呢間新開嘅大將!放題任食又係正🤪🔥豚肉 雞肉放題 成人 hkd 158 🔥勁大😂裝修勁grand~仲有個小超市係門面😎入面食材有勁多款揀~熟食/小菜/湯/飯/丸類/甜品/雪糕咩都齊晒😂😂😂啲肉仲可以無限refill 食肉獸一定要去!🔥自己要調返個醬汁,點肉真係好正!有啲芝士丸真係要食!湯底都有好多選擇~有埋蟹肉,同蔬菜~扮晒健康咁😂但其實係滿滿嘅肉!🔥熟食嘅話:炸雞好味🤗食左好多嚿..味增湯都好飲!同埋!佢地個窩夫真係要整!勁鬆脆,又重蛋香😍😍😍食完即刻多左個food baby😬
好耐都冇食餐好~同小肥豬去呢間新開嘅大將!放題任食又係正🤪

🔥豚肉 雞肉放題 成人 hkd 158

🔥勁大😂裝修勁grand~仲有個小超市係門面😎

入面食材有勁多款揀~
熟食/小菜/湯/飯/丸類/甜品/雪糕咩都齊晒😂😂😂
啲肉仲可以無限refill 食肉獸一定要去!
🔥自己要調返個醬汁,點肉真係好正!
有啲芝士丸真係要食!
湯底都有好多選擇~
有埋蟹肉,同蔬菜~扮晒健康咁😂但其實係滿滿嘅肉!

2020-09-22 69 浏览
中午去咗食set lunch每人自己一個爐 我選擇咗壽喜燒 +25$ 另一位就選擇咗雞湯個湯底有d淡配菜同醬既種類都算ok叫咗一個普通牛肉同升級版牛肉分別就係普通牛肉多肥肉另外個個多瘦肉佢地d牛肉都幾厚身所以瘦肉咬落都幾難咬😂我反而最鍾意食佢地個小菜😂😂😂😂佢地另外有炸物同牛腩 但係個牛腩係凍既😂試過一次就ok
中午去咗食set lunch
我反而最鍾意食佢地個小菜😂😂😂😂
佢地另外有炸物同牛腩 但係個牛腩係凍既😂
試過一次就ok

2020-09-06 225 浏览
偶然發現將軍澳Popcorn大將日式放題,裝修靚不特止,今日遇到沖繩限定亞古豬!我哋覺得套餐好抵食198一位(假期加$10一位)有亞古豬,亦都可以揀美國嚴選牛!但係最估唔到豬腩肉係最好食!最開心係除咗自助放題仲有熟食有炸雞同埋沖繩苦瓜炸物仲有任揀嘅飲品、甜品及三種口味嘅軟雪糕!亞古豬都可以。牛肉反而我覺得比較「鞋」咗一啲,已經係靚嘅美國和牛,可能比較厚!有牛味,個人比較喜歡豬!特濃朱古力軟雪糕就真係推介!必須含!其他任選自助區大家可以睇睇環境非常之衛生舒適

但係最估唔到豬腩肉係最好食!

冲繩亞古豬

特濃朱古力軟雪糕就真係推介!必須含!

特濃朱古力軟雪糕

其他任選自助區大家可以睇睇環境非常之衛生舒適

冲繩亞古豬
特濃朱古力軟雪糕
2020-08-30 191 浏览
這是我們之前去過的火鍋店,老實說,我覺得他們的火鍋及格局都是走比較昂貴的路線,看著其他同行相比,他就是比較昂貴。 只不過那些便當居然價錢還好,在於五十多元而且很大份,雖然並非每一個都是那麼好吃,但是這種感覺就是大滿足!個人比較喜歡是炒烏冬和鰻魚汁雞扒飯,沒錯,聽起來也覺得很奇怪,也可以困惑自己會否看錯,因為那個雞扒飯當中是沒有鰻魚在內,不過那個醬汁放在一起也不覺得奇怪,相反覺得很好味,但不排除是因為醬汁的問題。至於炒飯就覺得比較乾,不太值得一試。

至於炒飯就覺得比較乾,不太值得一試。

2020-08-27 155 浏览
隔段時間就好想食放題牛肉,見到呢間啱開搵上朋友過黎試,總結一言,非常之不錯首先,鍋底有分8款,有些系其他舖頭唔嘅款式,唔會太悶,都值得一試,沙爹好似好正其次,放題有分好多火鍋料、蔬菜、飲品、熟食例如炸雞等等,好多選擇,同埋服務員會不時補貨,所以唔使緊想食嘅嘢無了。甜品一定有雪糕喇,雪糕配料都好豐富,更加出奇居然有格仔餅,雖然要自己動手整,不過都好簡單喇,連我個黑暗料理王都整出個不錯嘅。最後,最主要肉質喇,片片都好薄咯,不過口感OK不錯,不過一份片數真系太少了,搞得次次要叫幾次,又顯得太大食量哈哈哈哈哈。不過,都有小小不足地方,醬汁選擇太小了,雖然佢哋醬汁有幾款調味系其他放題火鍋店無嘅,不過對於食慣重口味黎講,真系太淡喇。另外,堂食攞單系門口超市買嘢有折喔
黑暗料理也能成功做出窩夫餅

澳洲和牛

另外,堂食攞單系門口超市買嘢有折喔
2020-06-05
黑暗料理也能成功做出窩夫餅
澳洲和牛
2020-07-08 258 浏览
POPCORN 「大將」地道日式風味嘅一人一鍋火鍋放題。有日本鹿兒島黑毛和牛和美國SRF和牛、澳洲和牛,豬、雞⋯選擇。豐儉由人,豬牛雞嘅肉質都唔錯。我揀嘅係澳洲和牛,整體肉質顏色鮮艷,油脂豐富分布平均、🐂味濃,至於五花肉同特選雞腿肉,肉質夠嫩又夠滑。呢度嘅湯底係有好多款,有辣有甜仲有美顏、養生同健康之選👍🏻👍🏻👏🏻。自助火鍋配料有好多款式;獅子狗,魚蛋、牛丸貢丸、芝士丸、木耳金菇、生菜、白椰菜花、秋葵蕃茄、蒟蒻絲等等…超多選擇 ,仲有幾款外面比較少有嘅特色配料⋯⋯腐皮福袋就係其中一款🤩。自助吧仲有小食茄子漬,咖哩炸餃子🥟、炸雞🍗、炒麵、飯、湯⋯自製窩夫🧇各式小甜品、軟雪糕🍦⋯⋯超級豐富。飲品款式有即磨熱咖啡,朱古力、奶茶、數款汽水、樽裝特飲,總之就係凍熱齊備👏🏻👏🏻👏🏻👍!
POPCORN 「大將」地道日式風味嘅一人一鍋火鍋放題
豐儉由人,豬牛雞嘅肉質都唔錯。
超級豐富。
大將💂🏻‍♀️🇯🇵日式火鍋放題🍲.將軍澳當然要有返個「大將」💂🏻‍♀️全新開張🌟小編急不及待要去打邊爐🍲限時90分鐘,分五個等級:豚肉+雞肉🐷🐔->美國特上牛肉->美國嚴選牛->美國SRF和牛->澳洲和牛🐮🐮🐮出面仲有大將超市,等大家可以買到不同食材返屋企煮飯仔👩🏻‍🍳.小編同朋友食最高級別既澳洲和牛🐮,其實包晒其他種類既肉類㗎可以任點💯試埋五花肉同雞肉🐔澳洲和牛正到呢🤤唔太肥但又有濃濃鮮味!有嚼口但唔韌!雞肉不得了好嫩滑啊👍🏻湯底簡左骨膠原雞湯&昆布湯,骨膠原上枱時好似啫喱咁彈彈下😻.之後可以出自助吧枱💁🏻‍♀️行完一圈極興奮😆蔬菜區有豆苗、秋葵、生菜、娃娃菜等🥬🥬;熟食區有炸雞🍗、茄子、蘿蔔蓉牛舌、咖喱飯🍛,仲可以拎隻日本雞蛋🥚細細粒好得意😌丸類有海膽丸、魚蛋、黑椒牛丸、芝士豆腐等等,全部食落質素都好高!醬汁都好多款簡,醬油都已經有普通+香蔥+柚子醬油,連芫茜忌廉汁都有😱其他基本既蒜、辣油、蔥、麻醬梗有😉.甜品就不得了🤤史上第一次見自製窩夫機🥞自己落蛋漿再焗分半鐘,份量好考技巧😆都整得幾靚啊係咪?🥰Frozen yoghurt一定要食啦,得返原味,朱古力味
大將💂🏻‍♀️🇯🇵日式火鍋放題🍲
湯底簡左骨膠原雞湯&昆布湯,骨膠原上枱時好似啫喱咁彈彈下😻
甜品就不得了🤤史上第一次見自製窩夫機🥞自己落蛋漿再焗分半鐘,份量好考技巧😆都整得幾靚啊係咪?🥰Frozen yoghurt一定要食啦,得返原味,朱古力味比人食晒🍫🙊
飲品仲有鴻福堂各種細細支涼茶,岩晒火鍋啊😍
2020-06-06 406 浏览
我覺得d食評大家可以睇真d因為其實好麻麻人手不足叫十次都無拎牛連咖啡機無奶到走都唔加一直都飲唔到你再叫佢地會好嬲態度係好差之前小購友唔收錢再去又話而家會收返之前開張亂總之都係佢講哂牛又唔願拎咖啡機又無奶牛食$198美國極上都係一般大家試下就知食評全部都係好似既style 有賣廣告感覺全部都係個d類型既相同評價環境ok, 都好清潔,裝修都唔錯人手小,食物一般,自己諗諗Ps 富臨開架,信心保證😌記得試完打食評
我覺得d食評大家可以睇真d
牛食$198美國極上都係一般
大家試下就知
食評全部都係好似既style 有賣廣告感覺
全部都係個d類型既相同評價
環境ok, 都好清潔,裝修都唔錯
人手小,食物一般,自己諗諗
Ps 富臨開架,信心保證😌記得試完打食評
2020-06-03 342 浏览
呢間都係近排開張咗唔係好耐,睇個價錢都平過其他日式放題些少,所以就去試下。揀咗最基本嘅餐,豚肉,雞肉餐,肉質就一般,雞肉就幾好,但個五花腩肉就肥咗 d, 另外出面攞嘢有熟食日式炸雞及餃子,丸類都算多,菜,姑都多選擇,有白飯可撈日式咖喱汁,最好係有格仔病自助整,但就如果有牛油及花生醬仲正,終結都叫咗可以。
2020-05-31
2020-05-31 255 浏览
T A I S Y O U 大 將𓎢 ◞ 𓎢 ◞ 𓎢 高質一人一鍋任食火鍋!High Quality all-you-can-eat hot pot! Tried out this newly opened all-you-can-eat hot pot resto at PopCorn and was so surprised with their high quality Australian wagyu beef & hygiene condition! The marbling was perfect and the beef had a really rich beefy flavour!There were arrays of food selections with covers, plus waffle machine so you can make your own waffle & the waffle was very crunchy! Highly recommend this hot pot place!✄ - - - - - - - - - -
T A I S Y O U 大 將

𓎢 ◞ 𓎢 ◞ 𓎢

高質一人一鍋任食火鍋

Tried out this newly opened

✄ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

✎ Shop F10, 1/F, PopCorn, 9 Tong Yin Street, Tseung Kwan O