2020-09-29
今年因為疫情關係無得去旅行,去唔到日本沖繩感受陽光與海灘,唯有去shabu shabu 一下以慰相思之苦。今期大將推出左沖繩期間限定火鍋套餐,可以品嚐到山原島阿古豬同石垣和牛,今次我就先試沖繩縣石垣和牛放題套餐😋呢度係一人一鍋,湯底亦有好多選擇,而我地就分別揀左松葉蟹味噌湯同蕃茄海老濃湯,另外仲有松葉蟹腳一份添!牛未到我地就先出去睇下其他野食,呢度種類都幾豐富,蔬菜都幾新鮮,連葛粉都有👍🏻仲有一支支mini鴻福堂喺雪櫃自取,衛生得黎又唔怕飲得太多同一款口味,後話:南瓜真係超讚,好香糯😋返埋位無幾耐就見到有個機械人,原來佢係黎送餐😲第一轉除左有牛外,仲有豚五花同雞腿肉。急不及待先試個石垣牛,啲牛脂肪分佈得好均勻,入口充滿濃濃嘅牛味,豚五花切得勁薄,放入鍋幾秒就已經食得,入口肉質軟嫩有彈性,雞腿肉即使煮耐左都依然嫩滑!送嘅蟹腳一樣滋味,可能無得encore🤷🏻♀️除左呢啲之外,唔少得食埋甜品,呢度有抹茶同朱古力兩款雪糕選擇,仲有好多唔同toppings, 亦可以自製窩夫配埋一齊食🤤咁多選擇,1.5小時真係太少喇~