2020-11-04 48 浏览
Lunch嚟試下樓下間日式火鍋放題,喺門口睇到個menu有唔同選擇,初初都唔太知有咩分別,不過喺門口做接待員嘅Candy好仔細咁介紹。最後我揀咗90分鐘$198嘅美國牛肉、豚肉同雞肉任食放題,改60分鐘仲有85折👍🏻個豚肉比我想像中好食,不過個牛肉就可以改善下。食物選擇種類都有好多,菜同魚蛋都有好幾種選擇。而熟食個炸雞都幾好食!環境方面都好乾淨,枱同枱之間嘅距離都幾遠。以呢個價錢嚟講,真係值得一試😋😋
將軍澳的shabu shabu店有好幾間,但自從幫襯過大將後,已經沒有再去其他。先講環境,座位舒適,枱與枱之間也算闊落。湯底選擇多,可惜如要選壽喜燒要另外加錢😢昨天選了澳洲和牛,牛肉質素非常好👍外面自取食物種類繁多,有各式各樣嘅丸,特別喜歡佢嘅蔬菜類,有我最喜歡嘅淮山秋葵...亦有少量熟食如炸雞丶鯛魚燒丶冷盤茄子。除了牛肉愛最吸引我與家人嚟大將,係因為個甜品waffle非常好味😋自己落手落腳整,有原味及綠茶味,還可加雪糕丶朱古力醬及其他配料👍👍👍
2020-11-01
  • 澳洲和牛
  • waffle
2020-11-01 31 浏览
大將這間店舖,今次已是第四次不論食物,環境服務態度都值得一讚賞而且食材真的比其他放題新鮮蔬菜丸類尚算OK牛肉雞肉豚肉質素都10分鑽仲有甜品雪糕還有自家製窩夫配搭不同配料Yummy Yummy 😋 店舖還設有購買食材。又有調味料凍肉一應俱全他們的冰鮮雞也值得一讚喜歡買來做手撕雞地方寬敞舒適不擠迫地方環境乾淨
大將
這間店舖,今次已是第四次
不論食物,環境服務態度都值得一讚賞
而且食材真的比其他放題新鮮
蔬菜丸類尚算OK
牛肉雞肉豚肉
質素都10分鑽
仲有甜品雪糕
還有自家製窩夫
配搭不同配料
Yummy Yummy 😋
店舖還設有購買食材。
又有調味料凍肉一應俱全
他們的冰鮮雞也值得一讚
喜歡買來做手撕雞
地方寬敞舒適不擠迫
地方環境乾淨
2020-11-01 56 浏览
一直都好想試呢間打邊爐,終於又可以搵我個friend一齊出去試,我哋book咗7:00,因為7:00仲可以有個八五折真係非常抵,入坐之後我哋就揀咗嗰個阿古豬餐每位$198 ,然之後我哋就揀咗麻辣湯底同唔知係咪豬骨湯嘅豬骨湯底,啲員工係超級好服務到你唔信,我哋都係揀咗個超級平餐,佢哋完全都唔會覺得有啲咩問題仲要對住你笑,一啲都唔似出邊嗰啲西口西面,我哋中途好鬼熱就問下佢地可唔可以開大啲冷氣,佢哋真係真係會幫我地去問,而唔係好似出邊餐廳啲人咁求其敷衍了事就當幫我哋開咗。食物方便,我哋嗰個阿古豬真係好甜,個餐仲有兩款牛肉揀,兩款牛肉都好好食,肥啲嗰款就會比較重牛肉味d,另外雞肉係好滑就算你煲咗好耐都好啦,佢都係勁滑,出邊嘅嘢都好多款又有淮山啊芋絲啊菜啊烏冬啊,其實咩都有,熱盤佢有炸雞啦燒汁雞啦,最特別就係有得整格仔餅,格仔餅有原味同埋綠茶味,你一路整緊嘅時候,不斷聞到勁香,食落口感香脆好味,野飲方面,都係有汽水機味d,仲有個特別之處,另一邊雪櫃放咗好多健康嘅涼茶嘢飲,大將仲有個特別之處,就係有個機械人送餐,雖然行得比較慢,但真係幾得意幾搞笑。全晚最開心嘅就係臨買單嘅時候同啲員工吹水,可能我哋太好傾,佢送咗我哋一人一杯啤酒真係好開心🥳
2020-10-27
2020-10-31 35 浏览
將軍澳區很多美食,今次去的大將更加值得大力推介~~今次是我第一次來到這間餐廳,未想過會有這一水準~味道來說,牛的牛味非常出色,正所謂牛有牛味,豬有豬味而且連雞件也十分軟滑,令我連叫了數碟~ 除了肉食外,更有軟雪糕DIY,可以大家一展身手~~服務而言,即使不斷加單,每次左都在兩三分鐘內送到,食物質素也非常好,嚴選肥牛及阿古豬,絕對不可不試!環境也相當乾淨,及每個卡位間都有膠板相隔,可以在這個時世下放心享受這豐富的晚餐
將軍澳區很多美食,今次去的大將更加值得大力推介~~

今次是我第一次來到這間餐廳,未想過會有這一水準~

味道來說,牛的牛味非常出色,正所謂牛有牛味,豬有豬味

石屎森林中的一間日式しゃぶしゃぶ好地方,自從疫症以後,要食日式しゃぶしゃぶ可以選擇的地方不多,仲要地方不可以太擠逼,這裏絕對是一個好選擇。食物種類有熱葷、丸類、菜類及不同的肉類選擇,而且服務員態度親切,係朋友しゃぶしゃぶ嘅好地方。

2020-10-24
用餐优惠
試食活動
行完山一行8人分枱醫肚,又想打邊爐,就try try呢間日式放題自助火鍋店呢間啲食材都幾多選擇,甜品吧啲嘢食都ok喎女人一食甜品就自然多咗個胃呢到牛肉188豬肉158食到90分鐘幾抵。想讚下呢到嘅服務員,佢哋好耐心介紹有咩食又講下呢到有部送餐機械人周圍去,好Q呀candy同dakku周不時會過嚟關心下我哋對食物上滿唔滿意,又會chit chat下,服務態度幾好呀如果可以,希望將來見到大將開分店喺旺區啦

呢間啲食材都幾多選擇,甜品吧啲嘢食都ok喎
女人一食甜品就自然多咗個胃
呢到牛肉188豬肉158食到90分鐘幾抵。
如果可以,希望將來見到大將開分店喺旺區啦
2020-10-27
2020-10-26 45 浏览
每款肉都有標注番個名,我唔食牛但我老公食牛,但一大堆肉上菜時都唔使驚食錯👍🏻其他食村都好新鮮,啲醬料好新穎,但同啲肉同菜類又意外地夾場地好寬闊同乾淨,一流服務一流環境‼️一定會再encore
其他食村都好新鮮,啲醬料好新穎,但同啲肉同菜類又意外地夾
場地好寬闊同乾淨,一流服務一流環境‼️一定會再encore

2020-10-24 19 浏览
:愛::愛:服務非常好、服務員非常主動又有善、主他和牛很好吃又新鮮,你可以自己做窩夫令人很有成功感又好吃、豬肉和雞肉也很可口、湯底選擇也很多、地方非常舒服、枱與枱之間也不會很貼近-喜歡吃牛肉火鍋的絕對是個很好的選擇
:愛::愛:

用餐优惠
試食活動
  • 和牛
2020-10-24 42 浏览
機械人送餐幾有趣,但通常係第一次落單先有。員工服務幾有善,上菜加湯速度都算快。叫左100幾蚊任食90分鐘,肉質不錯,算合乎性價比。醬料算多,可以配搭好多組合都得。
機械人送餐幾有趣,但通常係第一次落單先有。
員工服務幾有善,上菜加湯速度都算快。
叫左100幾蚊任食90分鐘,肉質不錯,算合乎性價比。
醬料算多,可以配搭好多組合都得。
2020-10-24
2020-10-23 51 浏览
環境幾好又清潔,啲湯底同漿汁有很多選擇,飲品、蔬菜、前菜都ok,肉類質哋都幾好(有肉味),所以整體感覺良好,但如果啲牛肉可以切厚身啲相信口感會更好,有機會會再嚟食
2020-10-22 55 浏览
今天中午去此日式料理餐廳,環境超好,午餐火煱,兩人只用了160元就大満足,一人一煱,湯底好,有很多選擇,有幾款熟食任食,日式湯飯,肉丸超好吃,大量不同款式的丸類食物;十多樣菜蔬,很細緻,新鮮又美味,午餐火煱,選了牛肉及豬肉雙拼,根本是放題大満足,60分鐘吃到飽,質量好好,環境很清潔,真的很值得推薦給大家。
2020-10-22
2020-10-19 32 浏览
新鮮食材十分之多元化價錢中肯 十分大眾化員工服務態度良好而且好有耐性給你解釋餐廳環境優美十分之有日本气氛自制pancake好玩又好四味,加雪糕一起吃好正性價比高,可一試再試
新鮮食材十分之多元化
價錢中肯 十分大眾化
員工服務態度良好而且好有耐性給你解釋
餐廳環境優美十分之有日本气氛
自制pancake好玩又好四味,加雪糕一起吃好正
性價比高,可一試再試

2020-10-18 37 浏览
食物質素同環境不錯!牛肉比一般市面放題店好!員工有禮同有效率 有手作窩夫 配上雪糕更美味 雪糕香滑口感佳 更有多種配料例如orel碎 朱古力醬料 空間廣闊舒適!湯底濃郁 有多樣配菜、熟食、甜品。
2020-10-18 39 浏览
環境好,食物質素好,服務態度都非常滿意。阿古豬肉比想像好味,美國極上牛肉也很有質素。還有機械人送餐,音樂令人感覺很像在日本。隔離還有超市。會推薦給朋友,也會再次光臨。