2020-09-29
難得黎將軍澳行街 , 一早上網搵定餐廳訂位食飯 , 今晚揀左 Popcorn 嘅大將食火鍋放題 !! 7:30 pm 去到好多人 , 喺外面嘅大將超市 🤓 行咗一陣就入座 , 卡位非常舒適 , 環境乾淨衛生 大將而家做緊沖繩期間限定放題套餐 , 我哋今次嗌咗石垣和牛放題套餐 ($378 / 位) 😋😋 湯底揀左松葉蟹味噌湯同埋山葵鹽骨膠原雞湯 😏 先講講自助區 ~熟食區 - 炸雞 , 沖繩式木魚燒苦瓜 , 呢個好吸引呀 , 苦瓜甘味濃 , 入面有鯪魚肉 , 大家可以試下 , 幾好食幾特別 ~ 仲有前菜 , 咖哩牛腩 , 飯等等 , 等湯底滾嘅期間可以嚟熟食區醫醫肚先 ! 😌😌配料區 - 選擇豐富 , 不過蔬菜方面就比較少選擇 🤔 , 當日有萵筍 , 椰菜花 , 生菜 , 菇類有秀珍菇 , 雞脾菇 , 金菇 , 仲有必食嘅木耳 !!醬料區 - 吸睛 , 除咗一般嘅生蒜蓉 , 辣椒 , 芫茜 , 蔥 , 仲有好多特別嘅醬料 , 例如麻辣紅油 🔥🔥 , 用嚟配肥牛辣得非常過癮 , 仲可以整紅油木耳 , 另外有椰子芫茜醬 , 呢個我估係配特選雞腿肉 , 有少少椰子雞嘅感覺 , 推介大家試 !
醬料區 - 吸睛 , 除咗一般嘅生蒜蓉 , 辣椒 , 芫茜 , 蔥 , 仲有好多特別嘅醬料 , 例如麻辣紅油 🔥🔥 , 用嚟配肥牛辣得非常過癮 , 仲可以整紅油木耳 , 另外有椰子芫茜醬 , 呢個我估係配特選雞腿肉 , 有少少椰子雞嘅感覺 , 推介大家試 !!
我哋仲另外追加左松葉蟹腳 ($60) ! 鮮味十足 , 帶淡淡咸味 , 價錢合理 ~
飲品方面 , 有細樽嘅鴻福堂飲品 , 好多口味選擇 , 如果大家想試佢嘅雪梨海底椰 , 記住快啲拎 , 因為每次 refill 都清得好快 , 另外亦都有咖啡機同汽水機 , 我哋就不停 refill Fuze tea 嘅有汽版 , 甜度適中 , 有氣更加爽 👍👍
90 分鐘話咁快就完 , 食到飽飽 😋😋 , 呢間絕對值得回頭 ! 不過提提大家 , 由於食店人氣高企 , 記住要預先訂位啦 💁♀️💁♀️