2016-05-13 3324 浏览
哩間火鍋早幾個月食過已經覺得好正近排我個好鍾意食海鮮既姐妹話佢地出左新野話一定要試今日特登一齊出去食餐勁既黎到就嗌左個粥底蒸海鮮鍋, 仲送埋刺身任食我本身對火鍋既刺身冇咩好感, 估唔到有超大驚喜喎係非。常。新。鮮三文魚厚切, 油份分佈平均, 入口即溶。甜蝦鮮甜, 帶子彈牙有咬口。質素拍得住高級料理!!而且WASABI都夠辣, 唔會淡某某好欣賞佢地的醬汁準備得好好, 有花生, 辛辣, 胡麻, XO醬等等仲有生熟蒜, 莞茜自選任取我一黎到都拎左我最愛既花生胡麻香茜服務員較好時間, 等6-7分鐘就食得一開鍋果種海鮮既鮮香已經令我流晒口水首先第一層係鮑魚, 帶子, 龍蝦鮑魚一D都唔韌, 非常之嫩帶子同龍蝦上面都有特制既香蒜泥, 炸蒜味勁濃郁肉夠嫩又彈牙同埋因為夠新鮮, 全都好易離殼跟著有大蝦, 鮮蠔, 青口, 蟶子, 魷魚拌粉絲大蝦同蠔都係用蒜泥調味蠔好肥美, 一D都唔腥青口都好爽, 係用泡菜調味幾特別今晚哩個海鮮餐非常滿足, 全部都好新鮮, 鮮到我原本拎果D醬一D都用唔著而且連加一都係$230左右, 食完唔夠仲可以加湯轉火鍋差D唔記得左個粥都係靈魂之一, 吸晒海鮮既精華, 又濃又鮮甜下星期帶
哩間火鍋早幾個月食過已經覺得好正
近排我個好鍾意食海鮮既姐妹話佢地出左新野話一定要試
今日特登一齊出去食餐勁既

黎到就嗌左個粥底蒸海鮮鍋, 仲送埋刺身任食
我本身對火鍋刺身冇咩好感, 估唔到有超大驚喜喎

係非。常。新。鮮
三文魚厚切, 油份分佈平均, 入口即溶。
甜蝦鮮甜, 帶子彈牙有咬口。

質素拍得住高級料理!!
而且WASABI都夠辣, 唔會淡某某
好欣賞佢地的醬汁準備得好好,

有花生, 辛辣, 胡麻, XO醬等等
仲有生熟蒜, 莞茜自選任取

我一黎到都拎左我最愛既花生胡麻香茜
服務員較好時間, 等6-7分鐘就食得
一開鍋果種海鮮既鮮香已經令我流晒口水

首先第一層係鮑魚, 帶子, 龍蝦
鮑魚一D都唔韌, 非常之嫩
帶子同龍蝦上面都有特制既香蒜泥, 炸蒜味勁濃郁
肉夠嫩又彈牙

同埋因為夠新鮮, 全都好易離殼
跟著有大蝦, 鮮蠔, 青口, 蟶子, 魷魚拌粉絲

大蝦同蠔都係用蒜泥調味
蠔好肥美, 一D都唔腥
青口都好爽, 係用泡菜調味幾特別
而且連加一都係$230左右, 食完唔夠仲可以加湯轉火鍋

下星期帶男友黎再食過先~哈

2016-05-12 1992 浏览
想吃蒸海鮮,又想吃火鍋放題。最後來到壹火鍋滿足兩個願望。餐廳裝修比較暗,有一點像泰國餐廳的感覺。飲品櫃及醬汁區在一旁,自助的。除了普通的百事可樂,烏龍茶,還包了些韓式飲品,例如milkis,樂天grape cider,連夏枯草也有。醬汁也有很多選擇,包括柚子醋,鰹魚醬,蒜茸辣醬,海鮮豉油。點了蒸海鮮刺身放題餐,包飲品及雪糕店員拿了鍋來並細心解釋這是蠔仔粥。再放上2個蒸架,並等六分鐘。第一層有龍蝦,帶子及鮑魚;第二層有虎蝦,蠔,青口,聖子及蒜蓉魷魚蒸粉絲勝瓜。整體蒸海鮮是不錯的,主要放了蒜蓉作調味。最有驚喜是蒜蓉魷魚蒸粉絲勝瓜,以火鍋店來說,真的做得很入味(請參照以下的食評)初初以為六分鐘未必可弄熟些海鮮,但事實上是足夠的。龍蝦-肉多,容易從殼中取出。肉很爽滑,特別是蝦鉗。餐廳已細心地拆了蝦鉗,進食時比較方便。帶子-帶子很大,也是容易從殻取出。肉沒有老,並有很多帶子汁,拿的時候真的要小心點,不需點任何豉油去調味。鮑魚-比較難從殼取出,但不是不熟。鮑魚沒有太多味道,要用調味。虎蝦-肉跟殻連在一起,很難分開。蝦肉屬過稔。蠔-可能因太多蒜蓉及調味,太咸。有汁,但沒有太多蠔味。青口-泡菜放在上面
想吃蒸海鮮,又想吃火鍋放題
最後來到壹火鍋滿足兩個願望。

餐廳裝修比較暗,
有一點像泰國餐廳的感覺。
飲品櫃及醬汁區在一旁,自助的。
除了普通的百事可樂,烏龍茶,
醬汁也有很多選擇,包括柚子醋,鰹魚醬,蒜茸辣醬,海鮮豉油。

點了蒸海鮮刺身放題餐,包飲品及雪糕

店員拿了鍋來並細心解釋這是蠔仔粥。
再放上2個蒸架,並等六分鐘。
第一層有龍蝦,帶子及鮑魚;
第二層有虎蝦,蠔,青口,聖子及蒜蓉魷魚蒸粉絲勝瓜。

整體蒸海鮮是不錯的,主要放了蒜蓉作調味。
最有驚喜是蒜蓉魷魚蒸粉絲勝瓜,
火鍋店來說,真的做得很入味

(請參照以下的食評)

初初以為六分鐘未必可弄熟些海鮮,
但事實上是足夠的。
虎蝦-肉跟殻連在一起,很難分開。蝦肉屬過稔。
蠔-可能因太多蒜蓉及調味,太咸。有汁,但沒有太多蠔味。
青口-泡菜放在上面,有點怪。肉沒有味道,而且有點老。
聖子-肉爽滑有味道,不錯。如果大一點會更好,因一口吃下去便沒了。
蒜蓉魷魚蒸粉絲節瓜-這是我最愛最有驚喜的!首先魷魚是爽甜彈牙的;蒜蓉的味道完全融入勝瓜及粉絲中!
蠔仔粥-很水,米及蠔並不多,有點像潮州粥。
米很綿,而這方面像廣州粥。
整個概念應是要讓海鮮蒸出來的氣味及汁流下至此粥,
讓粥更有海鮮味。

還點了些刺身,包括玉子,三文魚,油甘魚,墨魚片,馬刀貝,鯛魚,墨魚片,甜蝦,螺片,蟹棒
刺身擺設是有心思的,但始終這裡的蒸海鮮是較出色!

由於吃太多的關係,也沒有打邊爐。
希望下次再試試。

雖然不同食物有不同的評語,
但以200左右的價錢吃到這水準的也不錯!

其實員工也要讚,因他們對客人是有禮貌的。

2016-05-12 773 浏览
壹火鍋一班同事食晚飯,叫左有蒸海鮮鍋,有火鍋,仲送左刺身任食。刺身唔錯,三文魚係厚切,有充足油份;甜蝦非常新鮮,堅甜;仲有八爪魚,帶子都非常正火鍋湯底一般,其他配料都普通,但呢間餐廳有田雞可以點,我就未夠膽試。另外肥牛非常之靚,雪花脂肪分佈均勻,厚薄適中,牛味濃郁,打邊爐必點。蒸海鮮鍋係最特別,下面有粥底,上面就蒸住D海鮮,最後D精華就落返晒個粥度,好夠味,係個粥底少左D,煮耐左就會咸得滯;蒸出黎既海鮮亦好鮮甜,唯一係聖子有D沙。總括而言,值得推介。
火鍋

一班同事食晚飯,叫左有蒸海鮮鍋,有火鍋,仲送左刺身任食。

總括而言,值得推介。
2016-05-11
  • 雪花肥牛
2016-05-07 1009 浏览
今日我同朋友去旺角打邊邊,就上左去壹火鍋啦⋯見到落材料同湯底的單,淨湯底都有14款;我地就要左膠原豚骨湯底同蕃茄湯底。呢度除左有得打邊爐外,仲有刺身食。我地結果叫左白菜苗、金菇、秀珍姑、響鈴卷、花膠。我地由落單到上配料的時間不到3分鐘:而調味醬汁有好多:有辣有唔辣,任君選擇。花膠好好食;唔太難咬,咬落去唔太癡。貢丸肉好彈牙,肉無散的跡象;響鈴就過一過豚骨湯底,感覺落脆脆地。好易咬開:相信係即開的。由下而上講一講,鯪魚滑、墨魚滑、蝦滑;鯪魚無骨,食落唔腥;墨魚滑墨魚味好足,食落去唔覺得好鞋。湯底完全無得輸,蕃茄味好濃;飲落去啖啖蕃茄味:味道酸酸甜甜:放左D丸入去、熟左拎上黎食:強勁的蕃茄味刺激味蕾。
呢度除左有得打邊爐外,仲有刺身食。
我地結果叫左白菜苗、金菇、秀珍姑、響鈴卷、花膠。

響鈴脆卜卜,係咁依滾一滾就ok
膠原豚骨湯和蕃茄湯
2016-05-05
$150 (宵夜)
響鈴脆卜卜,係咁依滾一滾就ok
膠原豚骨湯和蕃茄湯
2016-05-04 1139 浏览
不經不覺已經第四次黎到壹火鍋,今次重加錢試埋個海鮮窩同刺身!都係一樣咁讚睇到個窩已經覺得物超所值!所有海鮮都好新鮮,由其係長腳蟹棒,好多肉! 所有海鮮都係連殼放入去,攪到之後成個湯都鮮甜埋我地2個人就叫左咁多野食,已經好飽!而加錢既刺身亦都好新鮮,甜蝦重好有'諗'性,三文魚亦好肥美,另外八爪魚,鮑魚同螺肉都一樣咁鮮咁好味!!打邊爐既粉料唔使多講,肥牛薄,入口軟綿綿,花膠亦很重骨膠原,牛柏菜爽口彈牙!真係滿足到我3個願望!!

2016-05-03
2016-04-29 1388 浏览
火鍋湯底花款多,但壹火鍋用松葉蟹就係少有啲足本,其他湯底無需加錢,呢個要$10,都超值!份量唔少嫁,成隻蟹外,仲有青口帶子冬菇黃芽白,湯底點會唔鮮甜!兩小時任食,由$119起,最貴晩飯時段都係$149,$179有刺身放題,可能係夏天優惠,平到咁老闆點賺錢。以為份量少少,點咗肥牛同牛展,各自可以咁大碟。花膠好快腍,脆肉鯇肉脆,樣樣都幾好。醬油都有好多款。刺身新鮮,款式唔太多,最普遍的都有,三文魚呑拿魚甜蝦等等。

以為份量少少,點咗肥牛同牛展,各自可以咁大碟。
花膠好快腍,脆肉鯇肉脆,樣樣都幾好。
醬油都有好多款。
刺身新鮮,款式唔太多,最普遍的都有,三文魚呑拿魚甜蝦等等。
2016-04-27 2568 浏览
火鍋是我和老朋友的致愛, 我這個老朋友向來嘴饞, 他介紹的總是’’美而廉’’。 所以每次約他吃飯, 都非常期待。最後,我們選擇了壹火鍋!食物種類頗多的, 肉類, 丸頖, 菜類也很有很多選擇。 比較特別的食材有,火炙芝士丸,滋補花膠,墨汁墨魚丸等。 作為食肉獸的我們, 一次過叫了兩碟雪花肥牛!!醬料當然是其中的一個主角, 這裹的醬料都是自取的, 而且非常多選擇。分別有沙爹醬,柚子醋, 鰹魚醬, 胡麻醬, 酸辣夢白, 甜雞醬, 辛辣醬等醬汁配料。這天的主角來了, 我不禁大叫一下, 這個滿滿的鍋真的非常足料, 有長腳蟹, 大蝦, 青口, 扇貝等。扇貝也太大了吧!! 比點餐紙的圖片還要大很多呢!! 看看這厚厚的蟹腳, 大得有點擠不進鍋了。食肉獸的我們終於等到了肥牛!! 但不到10分鐘, 已給我們清光了。這肥牛肉味比較濃, 色澤鮮紅, 薄薄的一片在熱湯灼一會便可, 而且肉的脂肪比較少, 肉質緊緻, 吃起來不會太膩, 所以怕肥膩的朋友不用怕, 盡情大口大口的吃吧!!第一次吃這個墨汁墨魚丸, 大大顆而且非常彈牙! 配上我至愛的胡麻醬, 真的非常配阿!!!總括而言, 作為火鍋放題, 這店表現得很出色,
火鍋是我和老朋友的致愛, 我這個老朋友向來嘴饞,
最後,我們選擇了壹火鍋!

食物種類頗多的, 肉類, 丸頖, 菜類也很有很多選擇。
比較特別的食材有,火炙芝士丸,滋補花膠,墨汁墨魚丸等。
作為食肉獸的我們, 一次過叫了兩碟雪花肥牛!!

醬料當然是其中的一個主角,
這裹的醬料都是自取的, 而且非常多選擇。

有長腳蟹, 大蝦, 青口, 扇貝等。
扇貝也太大了吧!! 比點餐紙的圖片還要大很多呢!!
看看這厚厚的蟹腳, 大得有點擠不進鍋了。

而且肉的脂肪比較少, 肉質緊緻, 吃起來不會太膩, 所
以怕肥膩的朋友不用怕, 盡情大口大口的吃吧!!

總括而言, 作為火鍋放題, 這店表現得很出色, 真的非常難得。
食物方面非常有水準, 而且非常新鮮, 令我們都十分滿意。
2016-04-18
2016-04-18 2412 浏览
雖說香港百物騰貴,但價錢大衆化的食肆,懂得找,始終有的是,尤其在競爭激烈的旺角區。有彈性上班時間的朋友告知,他們在工作天正常午膳時段,只需花百多元,二人可以飲茶坐足四個鐘,真令我們一眾在商業區工作的白領看在眼內! 幸好,晚上亦有好選擇,雖然天氣開始回暖,香港人吃火鍋,四季不厭,這家位於繁忙路段商廈的一火鍋,竟然便宜至$129/位已經可以任吃,我們在7點時段光顧,亦只是$149/位,加$30有刺身放題,加$10有北海道松葉蟹涮涮鍋。 只是平並不代表好,當然要看看材料,我推薦原因有二:湯底及配料是日式 $10/位的松葉蟹鍋怎樣算亦超值,就是雪藏貨及批發價亦無可能買到,二人份量有六只巨型蟹鉗,四只帶子及二只青口,鍋內亦有冬菇及紹菜等,說實話,不太鮮甜,但肉質不酶,仍有些彈性,就只作為湯頭,亦吃得過。 火鍋配料中,有鰹魚醬、柚子醋丶海鮮火鍋醬油等,別於一般中式火鍋。放題款色齊備 點了雪花肥牛肉及金錢牛展,以為按二人份量只給我們數片,想不到一大碟,而且油花分佈不少,一灼即熟,腍嫩美味。 空間不過份,兩小時放題合理,一伙人聚會,如果皆是大胃王,

只是平並不代表好,當然要看看材料,我推薦原因有二:

湯底及配料是日式
北海道松葉蟹鍋

放題款色齊備

空間不過份,兩小時放題合理,一伙人聚會,如果皆是大胃王,是個不錯的選擇。
2016-04-11
對一火鍋讚不絕口的朋友不少,其中第一,是服務,有別一般的任食店此店服務一流必須訂位,我們大約七時入坐我們叫了蕃茄湯底,別桌點了松葉蟹火鍋也相當吸引首先,醬料自由拿飲品款式多,其中咸柑吉是我最愛,十分解油刺身新鮮,我最愛甜蝦三文魚有點太薄食品款式多,即食麫都有三款還有出前一丁我們要了韓國的,面質較厚,但也十分入味牛肉方面,不算很高質,牛味略不足丸類多,但我們點比較多菜類午餐肉,像部隊鍋😚😚菜類新鮮,香甜不過湯底有點不夠濃像味精湯底,不過價錢和款式來說,不錯!
對一火鍋讚不絕口的朋友不少,

其中第一,是服務,有別一般的任食店

此店服務一流

必須訂位,我們大約七時入坐

我們叫了蕃茄湯底,別桌點了松葉蟹火鍋也相當吸引

首先,醬料自由拿

飲品款式多,其中咸柑吉是我最愛,十分解油

刺身新鮮,我最愛甜蝦

三文魚有點太薄

食品款式多,即食麫都有三款

還有出前一丁

我們要了韓國的,面質較厚,但也十分入味

牛肉方面,不算很高質,牛味略不足

丸類多,但我們點比較多菜類

午餐肉,像部隊鍋😚😚

菜類新鮮,香甜

不過湯底有點不夠濃

像味精湯底,不過價錢和款式來說,不錯!

2016-04-14 1659 浏览
好耐無食過放題打邊爐…咁岩朋友仔想食就一齊…我永遠覺得去兆萬食飯簡直係人生的挑戰…要排個條等lift的隊簡直係考驗我對間餐廳的誠意廢話講完!終於去到壹火鍋環境比我想像的要好不像一般放題的迫還帶一點泰國風味食物一坐下,店方就給了一個魚生併盆款式亦有常見的…友人覺得三文魚很不錯,我自己則喜歡螺類的之後點了長腳蟹湯底…相片賣相很吸引…但心想應該未必會一樣…一上枱即打破我這觀念…賣相跟相片一樣美大大隻的長腳蟹,每樣海鮮都絕不欺場…滿滿的海鮮鍋已大飽眼福味道亦中規中矩配料方面亦有大量選擇花膠,蠔,黃鱔等等較少出現的配料都可以叫…我自己比較喜歡他的脆魚鯇真係你講得出ge佢都有!呢到只係小量點左ge野因為食太多我都唔記得每一樣ge名!好喜歡佢款式多之餘,份量同食材都無呃人另外丸怪最喜歡佢有不同丸的選擇係真芝士丸同蟹子丸丫!!!!今餐真係同朋友都棒住個肚走丫每樣都只係點一次都已經夠晒飽!
好耐無食過放題打邊爐…
咁岩朋友仔想食就一齊…
我永遠覺得去兆萬食飯簡直係人生的挑戰…
要排個條等lift的隊簡直係考驗我對間餐廳的誠意

廢話講完!終於去到壹火鍋

環境比我想像的要好
不像一般放題的迫
還帶一點泰國風味
食物一坐下,店方就給了一個魚生併盆
款式亦有常見的…友人覺得三文魚很不錯,
我自己則喜歡螺類的
之後點了長腳蟹湯底…相片賣相很吸引…但心想應該未必會一樣…
一上枱即打破我這觀念…賣相跟相片一樣美
大大隻的長腳蟹,每樣海鮮都絕不欺場…
滿滿的海鮮鍋已大飽眼福
味道亦中規中矩
配料方面亦有大量選擇
花膠,蠔,黃鱔等等較少出現的配料都可以叫…
我自己比較喜歡他的脆魚鯇
真係你講得出ge佢都有!
呢到只係小量點左ge野
因為食太多我都唔記得每一樣ge名!
好喜歡佢款式多之餘,份量同食材都無呃人

另外丸怪最喜歡佢有不同丸的選擇
係真芝士丸同蟹子丸丫!!!!
今餐真係同朋友都棒住個肚走丫
每樣都只係點一次都已經夠晒飽!
2016-04-01
  • 蟹鍋
  • 生蠔
2016-04-11 1269 浏览
除了放題, 相公的肚量食量去食任食火鍋就最合適不過,今次又去兆萬的壹火鍋覓食先雖為任食火鍋, 其裝修都好有心思, 好有泰越特色的說~先來個刺身食先~只要額外加HKD30 就可以先吃過精選刺身料理..如厚切三文魚, 鮮甜的甜蝦, 櫻花蝦, 蟹柳, 鮑魚, 北寄貝等, 出奇的味道鮮美, 水準不比其他壽司刺身店遜色的說~湯底有中日鴛鴦窩及好多秘製的特色湯底 如極尚北海道松葉蟹海鮮鍋, 不過特色的話只可以單叫不可以雙併, 我地貪心D, 都係叫個雙併, 骨膠豚骨湯併沖繩昆布湯吧~肥牛當然是必叫的火鍋食物啦~ 見其色澤鮮紅, 肌理分明另一必叫的火鍋料當然有響鈐及炸魚皮也有好多不同的丸類, 日式 (火灸芝心丸, 黃金麻吉燒, 仿海膽包心丸) 中式 (魚豆腐, 龍蝦丸, 蟹粉包丸等) 的丸類都有, 正!順德鯪魚滑, 蟹子墨魚滑, 鮮蝦滑都打得起哂膠咁…另外必叫的料, 就是圖上方的花膠, 火鍋店都有得食花膠做火鍋料, 好奢華啊~青森黑豚肉片..另外, 除了飲料任飲外, 醬料都是任添, 而且有好多不同種類的選擇, 泰式酸甜醬,我地食完都推介的麻醬及其他中式的醬料呢~我食啦~ 肥牛有牛味( 這句有點費我知,
雖為任食火鍋, 其裝修都好有心思, 好有泰越特色的說~
肥牛當然是必叫的火鍋食物啦~ 見其色澤鮮紅, 肌理分明
另一必叫的火鍋料當然有響鈐及炸魚皮
順德鯪魚滑, 蟹子墨魚滑, 鮮蝦滑都打得起哂膠咁…
青森黑豚肉片..
我地食完都推介的麻醬及其他中式的醬料呢~
我食啦~ 肥牛有牛味( 這句有點費我知, 但不是間間食店的肥牛有牛味的說~)
花膠真的是必食推介, 一咬已是骨膠原, 腍身但很有質感, 叫多碟筅~
魚滑類爽口彈牙
食肉怪相公專攻肉類的同時, 我就吃最愛吃的丸子, 仿海膽包心丸, 正~
最後如何肚脹也好, 都要吃雪糕~~~

不到HKD200 的價錢, 食地特色食材之餘也有矜貴花膠吃~性價比高的呢~

2016-03-21
  • 花膠
  • 厚切三文魚
  • 仿海膽包心丸
2016-04-09 984 浏览
第3次黎到打邊爐,貪呢度坐得舒服,食物選擇多!而今次我地揀左沙嗲湯底,沙嗲味好濃,但略鹹!食物依舊必食既係肥牛,牛味好濃!另外,佢既海蝦亦都好鮮甜,我諗我食左有5串!!飲品方面都係可樂,烏龍茶等,雪糕係今晚較可惜的地方,因只有芒果味一種選擇,但相信我也會來第4次!

食物依舊必食既係肥牛,牛味好濃!
2016-04-08
2016-04-07 1125 浏览
轉工之後下班時間比以往的遲, 導致約食飯時間也延遲了,常常要各位朋友等待真的不好意思呢, 所以有時也會選擇,光顧我公司附近的食店囉~早期常去的除了放題還有任食火鍋囉, 現在已進化到刺身也有呢,可以品嚐刺身, 又可打邊爐嘛, 位於人流密集的兆萬中心內的壹火鍋,裝潢有點不一樣, 帶點泰國的感覺丫, 坐位也舒適自在呀~飲品及調味醬料也是到自助的, 先來的是賣相美觀的各款刺身,色澤油潤鮮明, 質素不錯嘛~北海道松葉蟹海鮮窩只雖每位加 $10 絕對超值, 滿滿的海鮮窩, 材料十足,有蟹、蝦、青口、帶子等, 令整窩湯底也充滿海鮮的鮮甜味呢~雪花肥牛肉打邊爐又怎少得了肥牛的份兒呢, 大半部份的雪花分佈平均,肉味濃郁, 是食肉獸回點之選啦~山根浸到變了形狀便可享用, 帶點煙韌有咬口丫~粟米已分段切好, 方便食用, 亦很清甜嘛~粉絲怕吃太多肉亦點了粉絲, 細細碟的不怕吃不掉浪費了啦~豆腐除了肉類, 也有素食類, 很軟滑唷~
轉工之後下班時間比以往的遲, 導致約食飯時間也延遲了,

常常要各位朋友等待真的不好意思呢, 所以有時也會選擇,

光顧我公司附近的食店囉~

裝潢有點不一樣, 帶點泰國的感覺丫, 坐位也舒適自在呀~
飲品及調味醬料也是到自助的, 先來的是賣相美觀的各款刺身,

色澤油潤鮮明, 質素不錯嘛~
北海道松葉蟹海鮮窩

只雖每位加 $10 絕對超值, 滿滿的海鮮窩, 材料十足,

有蟹、蝦、青口、帶子等, 令整窩湯底也充滿海鮮的鮮甜味呢~
雪花肥牛肉

打邊爐又怎少得了肥牛的份兒呢, 大半部份的雪花分佈平均,

肉味濃郁, 是食肉獸回點之選啦~
山根

浸到變了形狀便可享用, 帶點煙韌有咬口丫~

粟米

已分段切好, 方便食用, 亦很清甜嘛~
粉絲

怕吃太多肉亦點了粉絲, 細細碟的不怕吃不掉浪費了啦~

豆腐

除了肉類, 也有素食類, 很軟滑唷~

• 北海道松葉蟹海鮮窩
2016-03-26 1073 浏览
朋友聚會真係離唔開放題 今日邊邊佢~刺身海鮮放題 $179 (6:30-9:30)任食2小時 首先 咁既價錢又有刺身又有勁多火鍋食材真係勁抵!!!刺身質素唔錯 都幾新鮮 不是主打都有好幾款揀打邊爐都有刺身食 真係好屈機! 海鮮鍋仲有長腳蟹感覺滿足店員細心幫我地放好每款配料食得舒服又好味! 肥牛片同羊肉片都好新鮮而且薄切 口感好正滾一滾就得^_^ 丸類都好多 有真·芝心丸同蟹籽丸忝! 芝士多到爆 好滿足呀食物品質真係有質素 冇欺場喎 而且款式真係應有盡有 唔錯! 醬汁亦都唔輸蝕 除左自製醬油 仲有我大愛既芝麻醬 讚!! 飲品應有盡有 啤酒係青島非常好~而且雖然係放題但野食上得好快! 服務又好 真係very good地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓
朋友聚會真係離唔開放題 今日邊邊佢~

刺身海鮮放題 $179 (6:30-9:30)

任食2小時

首先 咁既價錢又有刺身又有勁多火鍋食材真係勁抵!!!

刺身質素唔錯 都幾新鮮

不是主打都有好幾款揀
打邊爐都有刺身

真係好屈機!

海鮮鍋仲有長腳蟹感覺滿足

店員細心幫我地放好每款配料

食得舒服又好味!
肥牛片同羊肉片都好新鮮

而且薄切 口感好正滾一滾就得^_^
丸類都好多 有真·芝心丸同蟹籽丸忝! 芝士多到爆 好滿足呀

食物品質真係有質素 冇欺場喎

而且款式真係應有盡有 唔錯!
醬汁亦都唔輸蝕 除左自製醬油

仲有我大愛既芝麻醬 讚!!

飲品應有盡有 啤酒係青島非常好~

而且雖然係放題但野食上得好快!

服務又好 真係very good

地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓

2016-03-18
2016-03-12 1404 浏览
難得出開旺角,就梗係要同朋友食好野啦!兆萬格仔舖我就行得多,但食野都係第一次。估唔到樓上有間火鍋店, 仲可以叫埋刺身食。我就每樣叫咗啲,因為我真系好想食三文魚所以之後再叫多咗啲。至於個火鍋湯底我地揀咗『中日鴛鴦』裡面既「沙爹湯底」同埋「骨膠豚骨湯」至於啲火鍋料,真係幾多揀吓。個人認為最特別就係個墨汁墨魚丸!第一次見到啲咁黑meng meng既丸 同埋佢地個味好得意。彈彈牙但有食到一種平時食唔到既味,我估就係墨汁味 xd另外就係佢啲魷魚真係好新鮮,唔小心滾耐咗都仲係彈牙,嚇親我 仲有其他野食,例如魚皮餃,鮮蝦雲吞,牛肉,豬肉,菜類等,都好吸引!任飲任食就正啦!係呢度你鍾意點咩醬都得,因為佢特登劃咗個位出嚟擺曬唔同醬料比我地自己溝醬。最後,梗係一定要提佢既雪糕同埋有一粒粒既雪米糍。好耐無見過一粒粒細細地咁得意,我即刻食咗三四粒先埋單。
難得出開旺角,就梗係要同朋友食好野啦!
兆萬格仔舖我就行得多,但食野都係第一次。
估唔到樓上有間火鍋店, 仲可以叫埋刺身食。
三文魚
我就每樣叫咗啲,因為我真系好想食三文魚所以之後再叫多咗啲。

彈彈牙但有食到一種平時食唔到既味,我估就係墨汁味 xd
另外就係佢啲魷魚真係好新鮮,唔小心滾耐咗都仲係彈牙,嚇親我
2016-03-05
  • 墨汁墨魚丸