2017-02-14 15654 浏览
打邊爐貴到千幾蚊一位嘅又平嘅$200一位嘅都有,細細個鍾意去d 海鮮酒家食橡筋牛肉,講到今日同班朋友都仲笑緊。自己本身對任飲任食嘅海鮮火鍋已經唔係好感興趣,點不知今次嚟到呢一間火鍋店,真切的令我改觀了。先講時間七點鐘上到嚟,爆到成個電梯位都係人。心問一句做咩啊唔使錢啊?星期一喎。人多到咁??好彩訂咗位,等左5分鐘就食得,湯底選擇好多有鴛鴦可以任選,亦都有原個嘅麻辣火鍋仲有秘製元條嘅魚鍋,仲有雞煲等一應俱全。朋友唔食辣點左個沙嗲同豬骨湯鴛鴦,呢度嘅沙嗲鍋好濃郁。味道很好。接着呢就食海鮮了,以為係啲咩普通野啦。海鮮拼盤任飲任食你會聯想到咩?答案係估你唔到有大大隻龍蝦,仲有新鮮生蠔刺身帶子等等,貴價海鮮包括有鱔片等,一應俱全應有盡有,新鮮得很!尤其係龍蝦,味道很好,又彈牙,鮮美滋味!仲有新鮮鮑魚,煮極都唔會變細。而且肉質鮮嫩。淨係呢個海鮮拼盤已經值回票價飽左七成。另外要一讚嘅就係呢度嘅牛肉,絕對唔係普通野,係軟淋個種,一疊份量很多,但叫我諗都要$100,很抵食。還要説吸引的地方係如果你有辣湯底一定要食呢度嘅薯粉,晶瑩剔透,同個湯底超級夾!其他火鍋配料我都10分出色,除了哦腸爭小小其他樣樣都好

還要説吸引的地方係如果你有辣湯底一定要食呢度嘅薯粉,晶瑩剔透,同個湯底超級夾!其他火鍋配料我都10分出色,除了哦腸爭小小其他樣樣都好!
真心講,埋單二百零蚊仲想點?

2017-02-13 750 浏览
5人行,訂位7點半,去到都要等一等。卡座環境唔錯,位置寬敞。店內普通位就過道較細。自助飲料唔算多,甜品得雪糕,調味品多款。不過,火鍋湯底都幾鹹。火鍋料。肥牛好簿身,還可以。蝦唔掂,第一次上就唔錯,後面就好唔新鮮。丸子類,墨魚丸黑色嘅味有d奇怪,芝心丸,同xx燒好味❤️青菜類都新鮮。整體都新鮮可口。小部分有伏。漏單情況都幾多。上單時間有d耐,要催。2個小時,因上單慢,所以相對,唔係好夠,有d趕。建議第一次落單就點多d。人均169+1服務費=185左右。刺身,蒸汽鍋就另外加錢。
5人行,訂位7點半,去到都要等一等。

卡座環境唔錯,位置寬敞。店內普通位就過道較細。

火鍋料。
肥牛好簿身,還可以。
蝦唔掂,第一次上就唔錯,後面就好唔新鮮。
丸子類,墨魚丸黑色嘅味有d奇怪,芝心丸,同xx燒好味❤️
青菜類都新鮮。
整體都新鮮可口。小部分有伏。
漏單情況都幾多。上單時間有d耐,要催。

2個小時,因上單慢,所以相對,唔係好夠,有d趕。

建議第一次落單就點多d。

人均169+1服務費=185左右。
刺身,蒸汽鍋就另外加錢。
2017-02-10
  • 芝心丸,燒,
2017-02-13 542 浏览
今次是第3次來吃壹火鍋, 喜歡在這裡烚烚烚因為又有中式火鍋料又有日式刺身, 一次過滿足兩個願望......誰知今次是滿足到三個願望, 海鮮火鍋~甫坐下侍應就介紹我們升級龍蝦鮑魚海鮮船, 成本價$59/位, 我們看到有不少食客也有升級, 大大隻船放在枱面很壯觀, 就二話不說升級了。醬料有我最喜歡的花生醬。湯底方面選擇都不少, 我們烚烚烚一向都愛選味道不太濃的湯, 可以吃到食材真正味道, 就選了清湯蘿蔔牛腩湯底。海鮮船駛到了, 不單是船身夠大, 「船員」都非常大隻, 足夠2人份量 - 蜆、扇貝、鮑魚都大大粒, 仲有大大條魷魚、厚厚的魚肉(應是龍躉), 而且很新鮮, 連龍蝦都只是每人加$59, 出面肯定至少3倍價錢, 抵得離譜!刺身方面質量都不錯, 甜蝦刺身很新鮮(沒有「黑頭」), 玉子很甜,  還有比較少在平價放題出現的油甘魚。火鍋主角始終是肥牛 - 雪花肥牛肉肥瘦度適中, 入口也很有牛味。很多火鍋放題店都是第一碟給你的就最靚, 之後就給些質素較差的, 但這裡點了幾碟都維持水準, 抵讚。就算不升級海鮮船, 也可以任點"是日海鮮", 當天是蜆, 都是大大隻的, 絶無欺場。也有一些較特別的火鍋

醬料有我最喜歡的花生醬。
也有一些較特別的火鍋料如黃鱔、蒜香雞翼。
少許美中不足是墨魚滑不夠彈牙。
我們只有2人又升級了刺身船, 所以沒有點太多款式, 下次要找多些朋友來吃才行~

服務方面 - 上食物的速度快, 侍應們已經足夠忙碌但仍多次主動幫我們換碟, 還有侍應看到我吃龍蝦時「論論盡盡」就主動拿剪刀給我開殼,  ichiban~

我的第四個願望是, 希望升級海鮮船不是期間限定吧, 下次我來一定會升級的~
2017-02-06
  • 龍蝦鮑魚海鮮船
  • 雪花肥牛肉
2017-02-11 430 浏览
今晚同老公同仔仔第一次去食蒸氣火鍋+刺身,海鮮比想像中好食(因為見到好評所以去詠下),d蝦又大隻又甜,龍蝦好彈牙,而且龍蝦開好哂,唔洗自己再開,扇貝都大隻,而且加左好多粉絲係上面(我唸無乜幾多間可以有咁足料),食完蒸氣火鍋就可以加湯打邊爐,打邊爐嘅海鮮一樣咁新鮮,仲有一定要試韓國公仔面,一向打邊爐我都唔會叫公仔面,但見到佢寫明係韓國公仔面試下,試左一個之後就即刻再加單,難以形容而刺身就要額外加30蚊,刺身就一般!下次一定會再去(不過唔會食刺身)

刺身就要額外加30蚊,刺身就一般!
下次一定會再去(不過唔會食刺身)
2017-02-11
庆祝纪念
情人节
  • 蒸氣海鮮火鍋
2017-02-08 11444 浏览
見到隔黎枱隻巨型海鮮船,嘩嘩嘩,我都要跟!!! 每人加$59就有海鮮船,有龍蝦、鮮鮑魚、生蠔、粉絲扇貝、大蜆、龍躉、大白鱔、墨魚!  八款海鮮都好新鮮呀!!!龍蝦好多蝦膏,湧出黎咁:肉質鮮甜彈牙,真係好新鮮,可惜二人得半隻:新鮮鮑魚,招積到要用刀黎食~大蜆,超級鮮味:龍躉同生蠔都好厚肉,但我最愛既係白鱔。新鮮之餘仲好好好彈牙,朋友唔食鱔,我一人獨食晒兩件呢個海鮮船,個人認為好超值,必點之選! 自己去街市買都唔止呢個價錢。                            兆萬真係好多野食,喺樓下比較完之後揀左呢間壹火鍋。上到黎全場爆滿,大約等左十分鐘先有位。餐廳好熱鬧,地方較為狹窄,但多人食,應該好食既。每位$199連任食刺身。唔食刺身仲抵,$169咋。見個個都叫刺身,又幾新鮮喎。湯底揀左清湯蘿白牛腩:幾特式,蘿白幾清甜,好多材料:飲品竟然有青島啤酒,但紅色罐,有咩分別呢?火鍋料都幾多選擇:醬料幾多選擇:海蝦特別新鮮,冇一隻係黑頭:雪花肥牛,有圖有真相,睇相已經知掂! 最難得係佢碟碟都保持水準,唔係第一碟就靚,唔會越叫越差!豚肉片,都好大片,肉質彈牙!是日海鮮係蜆,隻隻都開晒口,新
見到隔黎枱隻巨型海鮮船,嘩
,我都要跟
!!!

龍蝦好多蝦膏,湧出黎咁:
肉質鮮甜彈牙,真係好新鮮,可惜二人得半隻:
新鮮鮑魚,招積到要用刀黎食
~
大蜆,超級鮮味:

湯底揀左清湯蘿白牛腩:
幾特式,蘿白幾清甜
,好多材料:
飲品竟然有青島啤酒,但紅色罐,有咩分別呢?
火鍋料都幾多選擇:
醬料幾多選擇:
海蝦特別新鮮,冇一隻係黑頭:
豚肉片,都好大片,肉質彈牙!
是日海鮮係蜆,隻隻都開晒口,新鮮~
脆脘片好大片,啖啖肉!
蒜蓉雞翼,用黎打邊爐幾特別,好重蒜蓉味
火鍋好少見到既黃鱔,女士補血最啱,出奇地大件同厚肉,仲好爽彈!
蟹子墨魚滑唔太彈牙,係今日唯一失水準之作。
雖然店員都好繁忙,但都不斷為我換碟、收碟同加湯。其中一個女店員,見我食海鮮雞手鴨腳,主動問我駛唔駛刀同較剪,仲用熱水洗乾淨先俾我,到手時用具係熱既,好細心,抵讚

甜品只有雪糕同雪米糍,如果有我至愛既心太軟,咁真完美
!!
任食放題黎講,呢度真係超高水準,會再黎~~
2017-02-06
2017.01.11【 1.11 驅寒之選 壹火鍋】 天氣轉涼,心思思又想打邊爐 朋友推介一家在兆萬新開的火鍋放題 即管試試,一上到樓上,就看到人多多 原來價錢抵食,2小時任食不用200蚊一個人 如果加多少少,可以有刺身任食,更有海鮮蒸鍋! 我們主打吃打邊爐,海鮮與牛肉是首選 於是不加刺身,放開胃口大點海鮮! 先來令人興奮的海鮮大盤:龍蝦、鮑魚、扇貝、生蠔、聖子、大蜆 數之不盡,最重要是新鮮!龍蝦肉超級爽甜!而生蠔亦非常肥美 鮑魚更是彈牙又鮮甜!松葉蟹腳原來勁多肉呢! 這鮮美的節奏不能停下來! 由於湯底已選了醉雞湯底,有大量的藥材同煮 香氣早已四溢,於是加入了雪花肥牛 又見真章! 牛香味真的非常吸引,入口鮮嫩! 此外,豬肉片與魚片都夠嫩夠新鮮 火鍋料:樣樣都點一些,這才豐富! 菜菜、秀珍菇、雞子等份量又出得剛剛好 不會浪費! 盛惠HKD$414.7 人均HKD$208 短評: 最開心是這裡的食物非常新鮮,出菜又快 而且會主動加湯,飲品與調味料都是自助式取用 價格親民,令人下次再想來幫襯! 整體 味道:♥♥♥♥♡ 環境:♥♥♥♡♡
2017.01.11【 1.11 驅寒之選 壹火鍋

天氣轉涼,心思思又想打邊爐

朋友推介一家在兆萬新開的火鍋放題

即管試試,一上到樓上,就看到人多多

原來價錢抵食,2小時任食不用200蚊一個人

如果加多少少,可以有刺身任食,更有海鮮蒸鍋!

我們主打吃打邊爐,海鮮與牛肉是首選

於是不加刺身,放開胃口大點海鮮!

先來令人興奮的海鮮大盤:龍蝦、鮑魚、扇貝、生蠔、聖子、大蜆

數之不盡,最重要是新鮮!龍蝦肉超級爽甜!而生蠔亦非常肥美

鮑魚更是彈牙又鮮甜!松葉蟹腳原來勁多肉呢!

這鮮美的節奏不能停下來!

由於湯底已選了醉雞湯底,有大量的藥材同煮

香氣早已四溢,於是加入了雪花肥牛

又見真章!

牛香味真的非常吸引,入口鮮嫩!

此外,豬肉片與魚片都夠嫩夠新鮮

火鍋料:樣樣都點一些,這才豐富!

菜菜、秀珍菇、雞子等份量又出得剛剛好

不會浪費!

盛惠HKD$414.7

人均HKD$208

短評:

最開心是這裡的食物非常新鮮,出菜又快

而且會主動加湯,飲品與調味料都是自助式取用

價格親民,令人下次再想來幫襯!

整體

抵食:♥♥♥♥♥

♡ 壹火鍋

♡ 旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓 ♡
2017-01-11
$208 (早餐)
  • 醉雞湯底
  • 海鮮大盤
  • 龍蝦、鮑魚、扇貝、生蠔、聖子、大蜆
  • 雪花肥牛
  • 松葉蟹腳
2017-01-23 6183 浏览
一年一度舊同學聚餐,今年選左兆萬中心16樓的壹火鍋,會長話尼度可以一次過滿足我們的食慾,有火鍋,刺身,海鮮等,而且是任飲任食。不過需要留意價錢,任食刺身是需要加錢喔😊留意!刺身拼盤,任叫任食,刺身新鮮,本人最愛的三文魚好肥美,真是食不停口😋海鮮拼盤,每位加59元就有:鮑魚、魷魚、大蜆、鱔、蠔、扇貝、聖子、每2位有半隻龍蝦,海鮮好新鮮,非常超值👍(這拼盤不是任食,但59元食到甘多海鮮,的確超值)肥牛:火鍋必食,肥牛!每碟都鮮紅色,非常新鮮,而且鮮嫩不鞋口。火鍋配料應有盡有,我最喜歡脆鯇片,爽脆彈牙,青森黑豚肉片,嫩滑吾靭。👍雪糕杯,有多款味道:雲呢拿、朱古力、芒果、紅豆、芝麻
一年一度舊同學聚餐,今年選左兆萬中心16樓的壹火鍋,會長話尼度可以一次過滿足我們的食慾,有火鍋刺身,海鮮等,而且是任飲任食。不過需要留意價錢,任食刺身是需要加錢喔😊留意!
雪糕杯,有多款味道:雲呢拿、朱古力、芒果、紅豆、芝麻
2017-01-18
  • 刺身
  • 海鮮拼盤
呢間前身係中日泰式放題, 轉左手之後今晚終於有機會黎試一下! 一開lift門真係傻眼, 多人到連出lift都幾乎出唔到, reception等位既人多到爆!好彩我有預先訂位, 可以直入…一坐低先揀好湯底, 呢度有分 鴛鴦湯底/辣湯底, 湯底款式幾多, 而且都係d standard穩陣既湯底, 冇咩特色驚喜~ 我就揀返最basic既沙爹湯底同膠原豬骨湯底~ 呢度既醬油唔洗額外加錢, 全自助式自己出去混醬, 配料都幾多款選擇 而汽水飲品方面都係自己拎, 亦都係任飲….以罐裝汽水,韓國飲品為主~ 我地仲加左HK$59食埋海鮮船, 講真, 加幾廿蚊就有人洗埋,仲要有新鮮鮑魚食, 真心抵到爛啦! 每兩個人仲送半邊龍蝦tim! 加錢食既海鮮係限定, 以人頭份量黎計, 海鮮款式包括有鮑魚,蟶子,生蠔,扇貝,蜆,墨魚片,鱔….隻鮑魚仲識郁ga!!! 超新鮮啊~!而且都幾大隻啊….幾爽口…仲有d蜆都算幾大隻, 幾乎有5蚊硬幣咁大~ 食完豐富既海鮮之後, 終於開始點任食既火鍋配料, order黎得都幾快, 打邊爐最緊要係肥牛, 呢度既肥牛果然都好新解, 色澤鮮紅, 肥牛上既脂肪分佈幾平均, 雖然係切得薄左

仲有d蜆都算幾大隻, 幾乎有5蚊硬幣咁大~

食完豐富既海鮮之後, 終於開始點任食既火鍋配料, order黎得都幾快, 打邊爐最緊要係肥牛, 呢度既肥牛果然都好新解, 色澤鮮紅, 肥牛上既脂肪分佈幾平均, 雖然係切得薄左d, 但不失牛味~ 見到唔少人都encorn再encorn咁order! 就証明呢度既肥牛幾受歡迎啦!

鵝腸肥膏比較多...
響鈴 唔太脆, 所以想食3秒即食響鈴就唔得lu… 不過浸落火鍋中完全索左湯底既味, 又係另一種食法

海蝦預先被吉食一串串, 食用方便, 而且幾爽口, 唔係煤林林既死蝦~

爽脆墨魚鬚 非常之爽, 不過不宜煮太耐, 否則會太硬~

鱔片色澤新鮮, 比較薄, 快熟, 冇腥味

鮮蝦雲吞, 入面都有半隻蝦, 整體都算幾好食~

墨魚滑 細細份, 味道甜甜地, 有少少墨魚碎

粟米 估唔到連栗米都好甜啊!!

除左火鍋. 刺身款式都唔少, 每次order都有冰墊底, 質素亦拍得住出面其他既日式放題
最後到甜品, 呢度有雀巢雪糕同埋雪米糍, 自助形式拎, 都係無限任食….

總括, 如果只想簡單打邊爐, 呢度每人二百蚊有找就成事! 而個人覺得海鮮船每位都係加幾廿蚊, 真心係街市都未必以呢個價錢買到咁多款, 仲要新鮮lor!!! 值得一試….!
2017-01-19 734 浏览
其實一早已經知道兆萬棟大廈好多嘢食,放工約咗朋友喺旺角dinner,提議去打邊爐,咁岩又係附近,咁就上咗去呢間食啦,其實一上到去係勁爆場,好多人喺度等位,心諗一定好好食啦,甘多人等,🤣我哋首先叫咗個刺身拼盤,擺設好靚,啲刺身都好新鮮,尤其是啲刺身蝦,大大隻,好好味之後再叫個龍蝦鮑魚海鮮船,入邊有龍蝦,新鮮鮑魚,生蠔,扇貝,聖子, 鰻魚,全部都好新鮮,隻鮑魚仲係識郁架,生蠔都好大隻,扇貝大大粒,聖子啖啖肉,鰻魚肉都爽口,我哋仲叫咗碟雪花肥牛肉,加埋我哋叫嘅蕃茄湯底簡直一流,仲食咗個蟹子墨魚滑同鮮蝦滑,已經好飽,最正嘅就係有好多飲品可以選擇,吾錯吾錯。
2017-01-17 977 浏览
旺角行完街,上左嚟任食火鍋,嘩!好多人,真係咁好食?唔信,呢個價錢要有d保留。一邊係蕃茄湯底而另一邊係豚肉湯底,望落都好濃味。呢個海鮮船夠曬睇頭,咩都有d,圖中可見龍蝦勁多膏。夾起隻鮑魚,嘩!點解識動嘅,唔係掛,咁嘅價錢會有新鮮海鮮,咁大隻蛤那隨街跳,今次真係有驚喜。任食刺身都整到靚靚先上,果然有心思,一定要影張靚相呃like。任飲任食竟然會有我最鐘意嘅飲品,平時都第度食都只係會見到可樂、雪碧 ,總共飲左三甁。
一邊係蕃茄湯底而另一邊係豚肉湯底,望落都好濃味。
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。壹火鍋:平民火鍋.邊煮邊吃。✰•*˚ ✿✿舌尖上的旺角✿✿ ❤餓底飯聚❤ ❤ 冬日冷天最愛的熱辣辣之選,是火鍋(打邊爐) 原來很多人以為,去打邊爐是為了狂點食物 WELL,湯底更重要! 此外,座位舒適與店人親切都不能少! 旺角兆萬中心16/F開了一家新店,即時和朋友上去試試 一看點菜紙,非常開心:價格非常大眾化! 想點刺身加少少就得!(加$30就可以有埋任食刺身) 不過天氣凍,我們想吃打邊爐多些,只點打邊爐! 調味料多多,罐裝的果汁汽水亦有一大個雪櫃, 以自助形式自行取用,方便! 食材新鮮與否才是識貨的展現 此店職員熱心介紹,雖然未有卡位選擇*(人太多了) 湯底選擇卻非常多,有中式、日式,更可選辣度! 最愛藥膳的本小姐,自然挑選了有黨參北芪,紅棗圓肉的醉雞湯底 有花彫與虫草花,份量多,雞又滑,又可隨時任點加入花膠! 而最重要是湯鍋那一陣陣香噴噴的藥材味 強腎補氣!非常滋補養生! 食材包括各種肉片、海鮮、蔬菜、豆品、菇類、丸子等 精心選了肥牛、牛展、菇菇,生魚片 洽一洽即入口,質地香嫩,味道濃郁 鮮嫩的牛香已WIN WIN,令

雜感女生 好味日記

˚*•。壹火鍋:平民火鍋.邊煮邊吃。•*˚

✿✿舌尖上的旺角✿✿

餓底飯聚

冬日冷天最愛的熱辣辣之選,是火鍋(打邊爐)

原來很多人以為,去打邊爐是為了狂點食物

WELL,湯底更重要!

此外,座位舒適與店人親切都不能少!

旺角兆萬中心16/F開了一家新店,即時和朋友上去試試

一看點菜紙,非常開心:價格非常大眾化!

想點刺身加少少就得!(加$30就可以有埋任食刺身)

不過天氣凍,我們想吃打邊爐多些,只點打邊爐!

調味料多多,罐裝的果汁汽水亦有一大個雪櫃,

以自助形式自行取用,方便!

食材新鮮與否才是識貨的展現

此店職員熱心介紹,雖然未有卡位選擇*(人太多了)

湯底選擇卻非常多,有中式、日式,更可選辣度!

最愛藥膳的本小姐,自然挑選了有黨參北芪,紅棗圓肉的醉雞湯底

有花彫與虫草花,份量多,雞又滑,又可隨時任點加入花膠

而最重要是湯鍋那一陣陣香噴噴的藥材味

強腎補氣!非常滋補養生!

食材包括各種肉片、海鮮、蔬菜、豆品、菇類、丸子等

精心選了肥牛、牛展、菇菇,生魚片

洽一洽即入口,質地香嫩,味道濃郁

鮮嫩的牛香已WIN WIN,令人要再來一碟,讃!

輕輕燙熟,青森黑豚片、生魚片超甜!

當然,作為海鮮愛好者,一定來一盤大的!

上台一見,絕不欺場:龍蝦與鮑魚都大大隻

非常新鮮,洽洽之後,入口激甜富嚼勁!

松葉蟹腳肉質鮮甜,海蝦爽口彈牙,扇貝是非常非常非常甜嫩!

聖子一定要點!又是另一番甜美!

朋友即點蟹子墨魚滑和鮮蝦滑,

因為這種彈牙的鮮味,是她所愛的

這店的食材質量很高,因此,湯底不能不飲!

食材洽好之後的湯鍋底,精華盡在

味道濃郁,飲落暖笠笠

餐後甜品:雪米滋及雀巢雪糕

簡單又滿足!

小評:
點讚:食材之外,所有店員都好親切

主動來添湯清碟,又有禮

令人食得開心!

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆

✿╮╭✿
题外话/补充资料: 小評: 點讚:食材之外,所有店員都好親切 主動來添湯清碟,又有禮 令人食得開心! 味道:★★★★☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★★☆ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆
2017-01-11
2017-01-09 1671 浏览
聖誕因為我地人多又想試新嘢,所以抱著一試無妨既心態就book咗呢間餐廳....十一月尾都book唔到早個個時段,所以8:15先有位, 以為咁多人book一定ok....坐位安排方面:我地有十幾人,竟然係一啲人坐係房一啲人坐係出面, 多人分兩張枱係可以接受,但唔會安排到一啲坐係房,一啲係出面囉....呢個安排超奇怪喺openrice見咁多人食蒸氣鍋,所以我地都叫了蒸氣鍋....首先講個蒸氣爐,啲蜆部份都沙、啲龍蝦殼超軟身同無乜肉、啲扇貝及鮑魚正常,但不要抱咁大期望,一份錢一份貨吧.....我地有其中一個爐壞了,所以要用gas爐,但火力超低...當其他兩個用內置在枱上的爐的蒸氣鍋食物已熟時,這個用gas爐的蒸氣鍋的食物也未熟.....啲食物要多蒸十多鐘才熟....用膳時間限個半鐘,但呢啲蒸氣鍋已經用咗我地差不多一個鐘.....我地一開始已寫咗紙揀打邊爐的食材,但餐廳方面竟然到我地差唔多食完蒸氣鍋都未有上過我地揀選的打邊爐食材,要我地吹先開始出少少.....開始出嘢畀我地無幾耐,就有餐廳職員扮問我地啲食物到晒未,我地講咗幾次大部份食物未到,佢地只係講幫我地睇下......到佢地出單叫我地買單

我地一開始已寫咗紙揀打邊爐的食材,但餐廳方面竟然到我地差唔多食完蒸氣鍋都未有上過我地揀選的打邊爐食材,要我地吹先開始出少少.....開始出嘢畀我地無幾耐,就有餐廳職員扮問我地啲食物到晒未,我地講咗幾次大部份食物未到,佢地只係講幫我地睇下......到佢地出單叫我地買單時仍然有好多食物未到, 如果佢地唔想做打邊爐,就唔應該收我地錢啦, 真係太差了

講返打邊爐的食物....第一次見到切得咁薄既牛肉,真係神一般的刀功,所以就算食完一碟牛都好似無食過咁,而且完全無牛味.....而個啲所謂手打丸,完全唔彈牙及分不開的.....其他東西都只係一般...
2016-12-23
2017-01-08 1378 浏览
一到12月1月就好多朋友約食飯,幾乎日日都出街食飯,成日食西餐,今次我就提議不如一齊去食中式火鍋,所以我就帶咗佢哋去旺角食任食嘅壹火鍋坐低叫左湯底未點火鍋材料嘅時候,就叫點咗個刺身食先,一路食可以一路諗叫啲咩料打邊爐。見附近啲人都係打邊爐,唔多叫刺身,但其實啲刺身都唔錯,好新鮮一路食刺身一路點火鍋料,火鍋料有幾十種選擇唔想湯底咁濃味,叫左皮蛋芫𦭓湯底清清地火鍋包埋海鮮俾我哋食,平時如果就咁單點一隻鮑魚都要$8架,呢度勁多海鮮真係超抵$200到就成班人食到飽!成班朋友都話唔錯可以下次再食過

一路食刺身一路點火鍋料,火鍋料有幾十種選擇
唔想湯底咁濃味,叫左皮蛋芫𦭓湯底
清清地
$200到就成班人食到飽!
成班朋友都話唔錯可以下次再食過

2017-01-04
2017-01-03 1347 浏览
很久也沒有去過壹火鍋喇,今日約人去旺角食飯,就去試下有無得walk in可能仲係長假期時間仲早,唔洗點等位就有得食卡位都比人坐曬,天氣冷最好食火鍋如常地叫左刺食任食,加個少少錢有得叫埋刺身其實都幾抵刺身質素同大型日式放題差不多雖然甜蝦唔係牡丹蝦 但都幾鮮甜另外馬刀貝都十分爽口,前菜一流食完刺身冷盆就自然要食熱野喇個放題包埋新鮮海鮮 嘩!超級正呀,有鮑魚,大蜆,龍蝦,帶子,蟹等見到都流曬口水放落湯底滾一陣,大蜆好快就打開殻可以食得!真的十分鮮味而且夠大夠肥美!除了海鮮外,壹火鍋的火鍋料是任食的所以可以狂點肥牛超正食完曬,要食番個雀巢雪糕去到雪糕櫃個時搵極都搵唔到有芒果味但明明記得上次有之後問一問職員,職員即刻好貼心咁幫我搵之後親身力比我,服務超好非常高興的一餐
可能仲係長假期時間仲早,唔洗點等位就有得食

卡位都比人坐曬,天氣冷最好食火鍋
如常地叫左刺食任食,加個少少錢有得叫埋刺身其實都幾抵
刺身質素同大型日式放題差不多
雖然甜蝦唔係牡丹蝦 但都幾鮮甜
另外馬刀貝都十分爽口,前菜一流
食完刺身冷盆就自然要食熱野喇
放題包埋新鮮海鮮
嘩!超級正呀,有鮑魚,大蜆,龍蝦,帶子,蟹等
見到都流曬口水

放落湯底滾一陣,大蜆好快就打開殻
可以食得!真的十分鮮味

而且夠大夠肥美!
除了海鮮外,壹火鍋火鍋料是任食的
所以可以狂點肥牛
超正
食完曬,要食番個雀巢雪糕
去到雪糕櫃個時搵極都搵唔到有芒果味
但明明記得上次有
之後問一問職員,職員即刻好貼心咁幫我搵
之後親身力比我,服務超好
非常高興的一餐

2016-12-28
2016-12-21 3126 浏览
第一次寫食評今日冬至,所以早2日就打電話去book枱book左6點。最後因為早左收工所以早左15分鐘上去,未有好多客人。一坐低就同侍應講想食刺身放題同加蒸氣海鮮鍋,即刻落張刺身單3分鐘就上,味道唔錯!海鮮鍋好抵食有龍蝦 扇貝 生蠔 鮑魚...唔洗調味料都好夠味。食完啲海鮮底下有蠔仔粥底,食完可以叫侍應加清湯,再order火鍋配料變打邊爐!上菜上得好快,配料都算新鮮同多選擇。係性價比高嘅一餐,有機會會同朋友再黎食
第一次寫食評

海鮮鍋好抵食