店鋪總算乾淨, 海鮮都是新鮮的, 價錢亦非常合理, 唯一不太欣賞的 是經常比錯野食同埋漏單刺身款式都算多, 不過切到太細片! 飲品款式太少, 又沒有熱飲提供 呢方面有少少失望了! 好多女士都唔喜歡飲凍野的 , 只能夠飲滾水代替了!

野的 , 只能夠飲滾水代替了!
2017-04-04
  • 海鮮
2017-04-09 191 浏览
這間餐廳我和太太和父母去,為慶祝父親生日,本來對此餐廳沒有什麼太大期望,但卻發現有意外的驚喜!!從來沒有想過任吃的火鍋會有這麼出色的海鮮蒸鍋,基本上和在街市上買到的海鮮沒有太大分別。而其他任點的火鍋佩料也尚算中上級數,種類多及沒有漏單比起很多任叫任點的火鍋出色。店內的座位不算多,座位比較迫,放火鍋佩料的地方有點不夠。另外,這店的飲品種類很多,而且還有青島 啤酒任飲,還有雀巢雪糕及糯米糍任叫,相信我還會再來這間店的。海鮮極新鮮 每2人就有半隻龍蝦每人有一件,唔洗爭
海鮮極新鮮 每2人就有半隻龍蝦
每人有一件,唔洗爭
2017-03-19
庆祝纪念
生日
  • 海鮮蒸鍋
2017-04-06 229 浏览
第一次去呢間食,同朋友係商場門口見到海鮮蒸氣鍋同埋價錢合理先上去食,上到去等左陣 就入去坐,D侍應只係同我地講加吾加錢 有刺身食(加$59/位),咁我有一位朋友就吾食得,但我同另一位朋友想食,問下可吾可以計兩個人食,個女經理話吾可以,咁算啦...之後又問我地加吾加錢要海鮮,最後都係又加的,但得一份,吾係任食的(加$59),從來沒有人同我地講過有海鮮蒸氣火鍋!!!姐係識得問我地加吾加錢食乜食乜.本身去之前以為d野食吾錯,但原來最後只得牛肉吾錯,其他野食麻麻地,仲要經常漏單,叫人跟單 D人求奇應一應,最後都係要自己落多次單,材料來得超級慢,仲要好快就夠鐘.一夠鐘就叫人走,出面人多,我地明白,但係連少少時間都吾比我地食埋碗入面的野食,野食已經黎得慢,想食飽D都吾可以,擺明係到趕客人我同朋友都話冇下次黎!!!!!!

想食飽D都吾可以,擺明係到趕客人

我同朋友都話冇下次黎!!!!!!
题外话/补充资料: 八幡屋同大瀛喜吾錯...可以接受. 去得多既日本放題!!! 吾會係一去無回頭.. 環境吾錯
2017-04-05
  • 大瀛喜
  • 八幡屋
2017-04-05 228 浏览
本來想訂一鍋堂,但打左2個鐘都訂唔到,所以改食壹火鍋,6點上去,時間早少人,服務員都好好,主動加湯,收劃紙都好快,坐下首先問要唔要每人加$30任食刺食,我地加左,第一轉會送人頭牡丹蝦,刺食選擇十款,比較薄,鮮味都ok,烤魚鍋魚好新鮮,食物選擇唔多,墨魚滑同蝦滑加得太多粉,影響到口感同味道。肥牛薄到唔食到味,貢丸味道似佳寶貨,菜蔬選擇都好少,飲品有汽水、啤酒、茶都唔錯,甜品就有雪糕。洗手間都算干淨但得一格女廁,男廁就唔知。值得表揚既係一位高大有少少肥身形的服務員,好主動,服務態度係香港好少見到甘好,甘有熱誠。
洗手間都算干淨但得一格女廁,男廁就唔知。
肥牛
2017-04-05
  • 秘制咸酸菜活魚湯底
2017-04-05 166 浏览
網上見到個蒸氣火鍋 好吸引 於是就係openrice 到搵 點知又真係搵到 Book左7點 吾洗等直接入座 我地簡左 每人加$59既 蒸海鮮 同火鍋 無簡到刺身 因為覺得會太飽 食吾哂!最後係$169+$59 再加一(平日吾洗加一)首先簡左個火鍋湯底先 跟住個蒸海鮮就擺係火鍋上面蒸 一上台!哇!!兩人分量已經好多!!好彩無加多每人$30食刺身仲識郁嫁 好新鮮 佢會有個計時器 倒數10分鐘 跟住就食得 超好味!鮮甜!食完呢個 職員就會幫手拎起 咁我地就可以order配料 打邊爐 打邊爐既材料種類都算多都好新鮮呀~~~咁既價錢 食到咁好既野 真係好抵 呢間野 絕對有下一次!
網上見到個蒸氣火鍋 好吸引
於是就係openrice 到搵
點知又真係搵到

Book左7點 吾洗等直接入座
我地簡左 每人加$59既 蒸海鮮 同火鍋
無簡到刺身 因為覺得會太飽 食吾哂!
最後係$169+$59 再加一(平日吾洗加一)
首先簡左個火鍋湯底先
跟住個蒸海鮮就擺係火鍋上面蒸

仲識郁嫁 好新鮮
佢會有個計時器 倒數10分鐘
跟住就食得 超好味!鮮甜!

打邊爐既材料種類都算多
都好新鮮呀~~~
咁既價錢 食到咁好既野 真係好抵
呢間野 絕對有下一次!
  • 蒸氣海鮮
2017-04-04 204 浏览
上星期同朋友去旺角搵食朋友推薦我哋呢一間打邊爐又有刺身抵食喎!現在放題自助任飲任食嘅餐廳越來越多,要搵到一間高質素嘅打邊爐或者韓燒日式燒烤等等,其實都唔容易。我最驚就係去任飲任食通風不足,食完send真油煙味或者焗到連牆都好似滴水咁。位於旺角兆萬嘅呢間朋友話佢至少食過三四次。主打高質素海鮮船,同埋新鮮刺身,仲有特色火鍋底,價錢超級平大概係二百零蚊一位,每台送新鮮海鮮船,有龍蝦生蠔帶子等等,淨係食呢一個海鮮船都夠飽。肥牛質素好高,其他配料全部都水準之上,當然唔少得我最鍾意食嘅刺身啦!刺身任叫任食,好新鮮嘅甜蝦仲有帶子等,無限量供應嘅飲品選擇好多,配上自選湯底湯底唔係水汪汪嗰種,係惹味咖!最吸引嘅地方就係呢度嘅抽風好不錯,食完唔會成身打邊爐味。服務周到咁啱定唔到醬汁喺件褸上邊,待應見到即刻幫我準備濕紙巾。座位舒適有卡位,都有獨立座位,隔離點嘈都唔關我事啦!越食越覺得呢度嘅牛肉好食因為呢煮極都唔會硬骨骨,牛味亦都香濃,呢個價錢呢個質素嘅牛肉已經比好多日本唰唰鍋出色啦!食咗兩個幾鐘頭都係二百零蚊位,仲有雪糕無限量供應,多謝朋友推薦!
  • 雪花肥牛肉
2017-04-03 527 浏览
旺角兆萬樓上的放題店可說是要幾伏有幾伏,唯獨是這間火鍋放題我覺得可以返兜,取價公道而且海鮮質素不俗!好友告訴我最近推出了坊間流行的海鮮蒸鍋,食完海鮮仲可以打邊爐,所以這天晚上就約了愛吃海鮮的朋友來一試!人少打邊爐食放題最好,每樣都可以點少量不浪費。除了打邊爐,加$30仲可以升級刺身任食,我地每樣點少少試試質素,所以相片有d零清,雖然提供的都是大路的三文魚,甜蝦,蟹柳等,但食味算是不俗。至少三文魚不會有怪味,甜蝦亦不會有霉爛肉質,尚算彈牙,可以放心升級。打邊爐的醬料及飲品都放在自取區,任飲飲品除了常見的茶,可樂外,仲有韓國的果汁,都算幾多元化。另外仲有雪糕櫃呢~海鮮蒸鍋以人頭定價,每人取價二百樓下。已包了粉絲扇貝,石蠔,大蜆,蟹腳,沙白,小鮑魚,鱔片等,足足舖滿了整個鍋底,我們再加 $60 升級 1/4龍蝦。把海鮮蒸盤放到火鍋上,蒸盤有小孔,透過密封加熱,把海鮮蒸熟的同時,亦把海鮮的鮮香倒流到下層的湯底中,吃完蒸海鮮仲可以用下層湯底打邊爐,不浪費海鮮的精華!店員會幫手計時,最佳煮食情況下,當然是超好味,又不會過老!頭盤是海鮮真心爽YY的。龍蝦肉質彈牙,貝類大大隻海水味十足,鮑魚略細口感略

升級刺身
海鮮蒸鍋

龍蝦肉質彈牙,貝類大大隻海水味十足,鮑魚略細口感略韌,大部分食材以蒜蓉輕輕調味,不會把鮮味搶走!
海鮮蒸鍋
下層揀了喇沙湯底,少少辣好夠味,仲有好多貝類,用黎打邊爐食材佔了少少辣更惹味,淥響鈴唔使點汁都好夠味!
湯底
點左好多食物,有D唔記得影相,只記得海蝦同牛肉都不錯吃,兩人份量都超多,而且夠薄切,淥一淥就可以食得啦~~~~
我覺得呢個價錢性價比都算高,因為平時食蒸鍋都比較貴,o個日係小周末,七點半打後Reception人山人海等位,臨走想影吓個門口都唔容易, 好彩老友一早book咗位所以完全唔需要排隊就已經有位坐!
火鍋

旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓
湯底
2017-04-03 318 浏览
今晚陪老公去探望奶奶後,老公訂了兆萬中心吃火鍋,在兆萬中心樓下有很多人派傳單,老公話千萬不要去接,如果唔係就好多人圍著你,果然有對情侶,接過傳單,就被五至六個人圍著推銷唔同的食肆。我們叫了花雕醉雞鍋,藥材份量恰到好處,鮮雞用花雕浸著上枱,打邊爐食晒啲雞,雞件滑湯味鮮,食了之後全身暖暖的,我會記得這個雞煲下次再幫襯。另外加$59升級海鮮, 海鲜船:元貝2只、白貝2只、龍蝦半只、蟶子4只、鱔片2件、蜆4只、鮑魚2只,全部都新鮮同鮮甜,10分超值。我們叫了一轉刺身,三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦,所有刺身解凍得好好,仲叫幾多黎幾多。其他火鍋配料,牛肉好薄又有牛肉味,響玲同田雞都要試試👍👍👍飲品有好多種,我覺得青島啤酒新裝都好飲😋😋😋另外呢間食肆仲好體貼,有充電器和雨衣提供

刺身
其他火鍋配料,牛肉好薄又有牛肉味,響玲同田雞都要試試👍👍👍

飲品有好多種,我覺得青島啤酒新裝都好飲😋😋😋
青島啤酒
另外呢間食肆仲好體貼,有充電器和雨衣提供
充電器和雨衣
刺身
青島啤酒
充電器和雨衣
  • 海鮮拼盤
2017-03-31 128 浏览
d牛肉好薄一夾就好易斷 加上冇乜牛味 不過都ok 而豬都切到好薄 冇乜豬味所以豬就叫1round就停lu 不過真心抵 !有勁多款野食 食物質素唔差 ^ - ^ 始終都係一分錢一分貨!又有勁多醬簡!加上有雪糕任食抵啦!6.10入到去即有位食到8.10 159加一 一位咋!抵食👍🏻👍🏻
d牛肉好薄
所以豬就叫1round就停lu
2017-03-31
2017-03-31 140 浏览
成班朋友去食火鍋最正最抵,而蒸氣海鮮粥底窩都係我地既首選!海鮮鍋之外,加$就可以任食刺身,其實淨係叫海鮮窩,都好豐富,層層都滿滿海鮮,而海鮮新鮮,真抵食!海鮮粥底窩倒數6分鐘蒸氣時間,陣陣海鮮味,與此同時都點定海鮮後食既火鍋配料!醬料區有十多款,特別既有蒜蓉醬、柚子醋,必有既生、炸蒜,豉油,選擇多多!開邊龍蝦啖啖肉,海鮮質素新鮮無沙石!記得唔好蒸太耐時間,睇住時間6分鐘就ok!最正海鮮粥底窩,暖暖胃,啖啖鮮味!
成班朋友去食火鍋最正最抵,
而蒸氣海鮮粥底窩都係我地既首選!

最正海鮮粥底窩,暖暖胃,啖啖鮮味!
  • 兩層海鮮鍋
刺身放題同邊爐從來都好似係向左走向右走咁,唔會並存一齊,但喺呢度,就可以一次過滿足晒你兩個願望喇!波波最欣賞呢度邊爐嘅醬料選擇多,有成兩行咁多呀!趁個鍋未滾,食個魚生先!咪睇佢好似好零丁咁,係因為要留肚食火鍋吖嘛!主角嚟喇,食個蒸海鮮先!啲海鮮好鮮味,好似岩岩喺海度捉上嚟咁,一啲雪味都冇呀!蒸完海鮮啲精華去咗邊?當然係落咗個粥度啦!啖啖都係海鮮嘅鮮味,波波成個鍋啪咗啦咁就!打邊爐仲可以叫每日新鮮海鮮盤,剩係成海鮮都圍返本啦!
波波最欣賞呢度邊爐嘅醬料選擇多,有成兩行咁多呀!
打邊爐仲可以叫每日新鮮海鮮盤,剩係成海鮮都圍返本啦!
2K
2017-03-26 8789 浏览
每月都會去旺角探望媽媽,去完就在附近吃飯,在兆萬中心,之前係Openrice 見呢間好似幾好食又新開,就訂了七點,一去到即入,被安排卡位。我們揀了2個鐘刺身海鲜放题$189+$59有海鮮船(必吃)我們叫了一轉刺身,三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦,所有刺身解凍得好好,仲叫幾多黎幾多醬料:X0醬、柚子醋、另外還有10幾款醬料。海鲜船:元貝2只、白貝2只、龍蝦半只、蟶子4只、鱔片2件、蜆4只、鮑魚2只,全部都新鮮同鮮甜鍋底-花雕醉雞鍋,個湯底藥材味道好重,因為有好多藥材:紅棗、當歸、黨參、龍眼肉、花雕酒,(食完果晚個身好䁔),而雞件已經浸咗花雕一段時間,雞肉混合花雕,令雞件好好味👍👍👍,食完覺得個身暖𥅈𥅈😋😋😋火鍋配料方面,我推介:放題較為少有是田雞,田雞好新鮮😋😋😋海蝦好有蝦味又彈牙牛肉夠薄,滾3秒食得,仲好有牛肉味

我們揀了2個鐘刺身海鲜放题$189+$59有海鮮船(必吃)
魚生刺身
醬料:X0醬、柚子醋、另外還有10幾款醬料。
醬料
海鮮船
龍蝦
白貝
花雕醉雞鍋
火鍋配料方面,我推介:
放題較為少有是田雞,田雞好新鮮😋😋😋
海蝦好有蝦味又彈牙
白貝
海蝦
牛肉
2017-03-19 223 浏览
大平反!我見大部份食完壹火鍋既人都只會大讚呢度D海鮮點樣新鮮抵食、刺身又點肥美可口。確實係,佢地都冇錯,但佢地好似將呢度既火鍋忘記左咁,既然係咁,等我幫佢地申一申冤啦,好讓佢地唔好死得不明不白丶毫無價值其實呢度既火鍋配料好足,連好少見既金錢牛展片同豬粉腸都有丫,而打邊鍋最最最重要既雪花肥牛亦都交足功課,厚切得泥令入口口感豐富,而最驚喜一定係呢個菜肉水餃同鮮蝦雲吞,絕對係D水餃雲吞店賣五六十蚊一打既貨式,皮薄餡料多,我一個人都食一打丫!
大平反!

2017-03-15
2017-03-19 153 浏览
打邊爐已經成為香港人晚餐的首選,大家的要求好簡單,只要一大班人,座底圍著個爐,吹下水烚下烚下,又係滿足的一餐。今時今日的打邊爐,已經加入放題的元素,就似今日食的壹火鍋,醬料和飲品雪糕都係自助形式。而且,提供的食物都好多元化,仲會有新鮮刺身,真係一次過滿足晒多個願望呀。食材方面,無論係刺身,海鮮定係火鍋配料,都非常新鮮。另外,餐廳位於旺角兆萬中心地點方便,一班朋友,就算住食完飯,都有車直接返屋企,咁食幾夜都唔怕啦。

食材方面,無論係刺身,海鮮定係火鍋配料,都非常新鮮。

2017-03-15
2017-03-18 239 浏览
今晚同D中同飯聚,為求穩陣,發板既我都係㨂圍埋烚下烚下打個任飲任食既邊爐最穩陣啦!但又怕比D死黨投訴話悶同無理新意,所以今次千挑萬選㨂左壹火鍋,一來佢係少有任飲任食既火鍋主打海鮮配料之餘仲要有埋刺身,二來佢一口價二百幾蚊啱晒我地呢班食物焚化爐既何車,大食一場之餘又唔怕爆budget入到場,肚餓餓,點左湯底後唔理三七廿一先叫D三文魚刺身開下個胃,三文魚油脂豐富,入口即融,屬於上等貨式之後主角既海鮮火鍋配料亦都無令我哋失望,D蚌同蜆都仲係新鮮架,烚下烚下全部都開晒口,鮮味十足絕無醒味食飽之後大家一致決定下次飯聚唔轉場,又泥呢度大食一場

食飽之後大家一致決定下次飯聚唔轉場,又泥呢度大食一場