2017-04-26 421 浏览
一行10人黎食,唔知幾耐冇黎過兆萬,第一次黎食,鐘意食辣既我個雞煲都算辣,刺身就不過不失,食物款式多,味道都唔差,芝士丸系我鐘意食果隻(唔系拉絲果隻),牛舌好爽,仲有串燒,每樣嗌左6串試下,點知黎到侍應話要放落湯度淥下我地大鄉里未試過串燒要淥,仲諗住黎到可以即食,所以都系同侍應講唔要喇,侍應服務態度都好好,有漏單情況!!原本9點半夠鐘,坐系度吹水,原來已經10點半侍應先埋黎叫夠鐘交枱,因為出面有人等位!!甜品就得雀巢細杯雪糕同維記雪米池最後今晚每人$210
最後今晚每人$210
2017-04-26
2017-04-24 429 浏览
跟男朋友慶祝記念日,同是火鍋愛好者的我們選擇了到壹火鍋嘗嘗鮮。門口大大個招牌,很醒目呀!鄰輪的人群給了我們信心,今晚一定不會失望!裡面空間非常寬闊,同時也見到座無虛席。本來只是火鍋,誰不知這裡居然有刺身,而且色澤鮮豔,入口鮮甜。特別要推薦甜蝦,真的非常新鮮。用來盛刺食的盤子也必有心思呀,有花也有紅色燈。我們很想試兩個湯底,於是就選擇了中日鴛鴦鍋。沙嗲湯底老遠就聞到香味,豚骨湯也不錯。這個海鮮拼盤一上桌,完全感覺到隔離座羨慕的目光。扇貝呀鮑魚呀,也太大隻了吧!牛肉應該是火鍋不可少吧。這個雪花肥牛,色澤非常好,而且肥瘦均衡,牛味十足!青森黑豚肉,女士為了皮膚靚靚都不敢吃太多牛!這個豚肉就是很好的代替品了!蔬菜都可見到十分新鮮呀!特別要推薦蝦滑,我們叫了很多盤了,啖啖蝦肉呀!甜品有雪糕和雪米糍,種類不多,但都是愛吃的,正!兩個人,這個價錢,太抵了!
裡面空間非常寬闊,同時也見到座無虛席。
蔬菜都可見到十分新鮮呀!
特別要推薦蝦滑,我們叫了很多盤了,啖啖蝦肉呀!
甜品有雪糕和雪米糍,種類不多,但都是愛吃的,正!

兩個人,這個價錢,太抵了!
2017-04-23 360 浏览
旺角有非常多放題~這間的海鮮真是非常地推薦,每人加約60元就可以有大大份的海鮮。有齊生蠔、扇貝、龍蝦、蟶子、鮮鮑魚...等。每款都好新鮮!!上到枱隻鮑魚仲識郁@@!!!刺身無雪味,很不錯,而且選擇都夠多,有我最喜歡的油甘魚!!講返個重點火鍋~湯底的選擇有中式和日式,另外還有雞煲、牛腩煲、魚煲之類的~我選擇了最普通的香茜皮蛋湯和沙嗲湯底~正正常常的味道,吃完沒有特別渴,應該沒甚麼味精,抵讚火鍋配料選擇多多,有點眼花撩亂。加上我已經叫了個海鮮船..所以叫了簡簡單單的柏葉、鵝腸、豆腐、菜~食火鍋最緊要的牛肉當然不可少~~~想不到火鍋放題的牛肉竟然這麼有級數!!!非常好味~~!完全不輸那些以牛肉為題的火鍋店出售的牛肉~~肉味讚、又夠滑~!!如果覺得湯底唔夠味,可以自己拎調味配料飲品種類同樣非常多...@@雖然好多時覺得食火鍋要配有汽的飲品,不過食放題總想留肚多吃一點,所以今次像烏龍茶~最後食到非常飽都忍不住再吃了一個雪糕~近來真心發現,食放題,有甜品做結尾的放題讓人加分~甜品變得非常重要~~~XD
旺角有非常多放題~
有齊生蠔、扇貝、龍蝦、蟶子、鮮鮑魚...等。

每款都好新鮮!!上到枱隻鮑魚仲識郁@@!!!
刺身無雪味,很不錯,而且選擇都夠多,有我最喜歡的油甘魚!!
講返個重點火鍋~

湯底的選擇有中式和日式,另外還有雞煲、牛腩煲、魚煲之類的~
我選擇了最普通的香茜皮蛋湯和沙嗲湯底~

正正常常的味道,吃完沒有特別渴,應該沒甚麼味精,抵讚
火鍋配料選擇多多,有點眼花撩亂。

加上我已經叫了個海鮮船..
所以叫了簡簡單單的柏葉、鵝腸、豆腐、菜~
火鍋最緊要的牛肉當然不可少~~~

想不到火鍋放題的牛肉竟然這麼有級數!!!

非常好味~~!完全不輸那些以牛肉為題的火鍋店出售的牛肉~~

肉味讚、又夠滑~!!
如果覺得湯底唔夠味,可以自己拎調味配料
飲品種類同樣非常多...@@

雖然好多時覺得食火鍋要配有汽的飲品,

不過食放題總想留肚多吃一點,所以今次像烏龍茶~
最後食到非常飽都忍不住再吃了一個雪糕~

近來真心發現,食放題,有甜品做結尾的放題讓人加分~

甜品變得非常重要~~~XD
  • 海鮮船
2017-04-19 404 浏览
今日收工同埋10個同事一齊黎呢間火鍋店, 可能到既時間已經12點,所以完全唔需要等位就可以直入,佢可以食到凌晨3點.適合遲收工人士,呢一間係任食火鍋,可以加58蚊升級一個海鮮蒸鍋!呢個海鮮蒸鍋58蚊我覺得好抵,.佢有龍蝦,鮑魚,聖子,蝦,等等,每樣都有一件,唔需要同朋友爭,因為我們太遲黎,無晒龍蝦,唯有用鮑魚代替,變左1人有2隻鮑魚比較硬.但不失鮮味,呢個海鮮蒸鍋58蚊我覺得好抵,.佢有龍蝦,鮑魚,聖子,蝦,等等,每樣都有一件,唔需要同朋友爭,因為我們太遲黎,無晒龍蝦,唯有用鮑魚代替,變左1人有2隻,但鮑魚比較硬.但不失鮮味,其他海鮮都VERY GOOD, 係聖子有一點點沙!食完之後佢會拎走比你食火鍋, 可以在菜單ORDER呢間舖一直聽講抵食,醬料好企理好多選擇,係自已出去自助揀,裝醬油既碗睇得出落左心思任飲飲品選擇都吾少,有青島任飲!我們點左的肥牛好新鮮,紋路分別,令人胃口大增,D菜選擇多,墨魚滑爽口彈牙,最重要係無漏單!配料選擇多,最重要既係佢除左蒸鍋之外,佢另外仲有是日海鮮點,無蒸鍋的咁新鮮.但都唔差的~埋單位位207,最後仲有雪樣食
食完之後佢會拎走比你食火鍋, 可以在菜單ORDER
任飲飲品選擇都吾少,有青島任飲!

埋單位位207,最後仲有雪樣食
2017-04-10
$207 (宵夜)
2017-04-13 340 浏览
夜晚收工同成班同事打算食宵夜。咁岩見到e間收3點,見時間充裕所以就即刻去馬。價錢方面$139打邊爐+$59蒸海鮮+加一。飲品方面任飲。海鮮方面龍蝦賣晒所以轉左一人比多一隻鮑魚比我地。但係鮑魚就太韌,其他海鮮無特別。食完海鮮之後打邊爐,種類較多選擇。由於夜晚較少人所以打邊爐配料上得快。總括來講宵夜時段 由12點坐到3點, 有充裕時間享受美食,而且一行我地10個人,比左張最入大枱我地, 坐得較舒服及環境寧靜。
夜晚收工同成班同事打算食宵夜。
咁岩見到e間收3點,見時間充裕所以就即刻去馬。
價錢方面$139打邊爐+$59蒸海鮮+加一。
飲品方面任飲。
食完海鮮之後打邊爐,種類較多選擇。
由於夜晚較少人所以打邊爐配料上得快。
2017-04-10
$207 (宵夜)
2017-04-13 345 浏览
呢次試呢間火鍋店,的確唔錯,超高cp值! 同朋友行街經過旺角兆萬,發現呢間餐廳連火鍋、刺身、海鮮都有得食,見到價錢幾抵,而且一去到門口即刻有位,所以決定入去試一試。 今次我地簡咗刺身海鮮放題!平時150蚊港幣只可以食到雞煲,但呢個價錢可以食到刺身 、又打到邊爐,的確幾抵!而且野食都唔錯!打邊爐最重要嘅係調味料!好surprise嘅係佢連調味料都齊全,睇得出佢地係用心嘅。壹火鍋都幾多人食,待應都幾有禮貌!身都幾新鮮,食到海鮮既甜!以打邊爐黎講,有刺身食,已經好唔錯,難道嘅係,水準唔差!刺身盤嘅設計都幾令,可以放上fb同Instagram 呃like  !今次加左錢去食埋呢個海鮮盛,我地成餐飯入面最喜出望外既係海鮮盤上枱既時候!望落去即刻回曬本!帶子勁大粒、成隻龍蝦、手掌大嘅生蠔、鮑魚蟶子同蜆都好大隻好多肉!呢個set 係真心抵食!雪花肥牛肉脂肪分明,入口鬆軟有牛味,同埋青森黑豚肉都好新鮮!其他火鍋配件上枱都唔馬虎,特別推薦手打蝦滑,爽口食到粒粒蝦肉!壹火鍋本身有超過十種嘅湯底可以簡!今次簡左骨膠原豬骨湯同沙嗲湯底!兩個湯底都唔錯,下次有機會去試埋其他特色湯底!
呢次試呢間火鍋店,的確唔錯,超高cp值!
同朋友行街經過旺角兆萬,發現呢間餐廳連火鍋刺身、海鮮都有得食,見到價錢幾抵,而且一去到門口即刻有位,所以決定入去試一試。
火鍋都幾多人食,待應都幾有禮貌!
刺身盤
  • 湯底
  • 雪花肥牛
  • 鮮活鮑魚
2017-04-10 238 浏览
今日終於同姊姊2個一齊過下2人世界~放工之後一齊去旺角兆萬壹火鍋撐枱腳入到去係門口等左一陣就有位不同時段價錢不同,單食火鍋或者火鍋加刺身又會有不同價錢有雙款湯底同單1款湯底,有點貪心點了兩款的食物款式都好多,不過都是一般火鍋有的配料,沒有太特別放題火鍋加刺身我是第1次吃,還滿特別點好湯底跟食物當然要拿飲品,連酒都任飲,不過我還是小朋友口味,烏龍茶好了醬料也太多選擇啦!湯底送到 芫茜皮蛋加沙爹湯底~沒有因為是放題食物就隨隨便便,全部都細份精緻,不怕浪費食物刺身好新鮮, 沒有因為是火鍋店就敷衍了事另外加點了海鮮船,超級用心龍蝦爆多膏雪糕任食,是雀巢雪糕跟糯米糍雪糕整體都十分用心~加湯完全不用開聲,不定時職員就會過來幫你加~十分貼心
入到去係門口等左一陣就有位
不同時段價錢不同,單食火鍋或者火鍋刺身又會有不同價錢
有雙款湯底同單1款湯底,有點貪心點了兩款的

食物款式都好多,不過都是一般火鍋有的配料,沒有太特別
放題火鍋刺身我是第1次吃,還滿特別
醬料也太多選擇啦!
湯底送到
芫茜皮蛋加沙爹湯底~
沒有因為是放題食物就隨隨便便,全部都細份精緻,不怕浪費食物
刺身好新鮮, 沒有因為是火鍋店就敷衍了事
另外加點了海鮮船,超級用心
龍蝦爆多膏
雪糕任食,是雀巢雪糕跟糯米糍雪糕
2017-04-10 239 浏览
又到四月最多朋友生日既月份一個話想打邊爐 一個話西貢食海鮮最後我決定帶佢地食壹火鍋 吾洗煩好彩我地訂左位 上到去人山人海坐低揀左個鍋底 無耐就上海鮮盆海鮮件件都好大隻 有齊鮑魚,龍蝦,凡立貝,蝦,花甲我地揀左豬骨湯底 清清地好鮮將D海鮮放落去煮 吸晒湯底個味仲鮮甜凡立貝熟左後都依然有份量清左海鮮就開始正式打邊爐火鍋紙選擇好多 而且我中意佢上菜份量小小地方便我試多D但又吾怕好快飽由於個湯底堅正 我主打叫D吸味野好似娃娃菜菇類我都叫齊咁多款 秀珍菇,金菇雞脾菇etc呢野吸收左個湯汁之後100分丸類大推火炙芝心丸 中間濃濃芝士香好好食加埋個烏冬配搭一流仲有打邊爐又點可以吾食炸魚皮先係熱氣既但點都要叫一碟過口癮Btw 想無咁熱氣既朋友仔真係要飲支咸柑桔以放題式餐廳黎講好少見有咸柑桔揀食下飲下都清左兩三支人均$200有咁多野食抵 正過只係食放題
又到四月最多朋友生日既月份
一個話想打邊爐 一個話西貢食海鮮

最後我決定帶佢地食壹火鍋 吾洗煩
好彩我地訂左位 上到去人山人海
坐低揀左個鍋底 無耐就上海鮮盆
海鮮件件都好大隻
有齊鮑魚,龍蝦,凡立貝,蝦,花甲

我地揀左豬骨湯底 清清地好鮮
而且我中意佢上菜份量小小地
方便我試多D但又吾怕好快飽

由於個湯底堅正 我主打叫D吸味野好似娃娃菜
菇類我都叫齊咁多款
秀珍菇,金菇雞脾菇etc
呢野吸收左個湯汁之後100分

Btw 想無咁熱氣既朋友仔真係要飲支咸柑桔
放題式餐廳黎講好少見有咸柑桔揀
食下飲下都清左兩三支

人均$200有咁多野食抵 正過只係食放題
店鋪總算乾淨, 海鮮都是新鮮的, 價錢亦非常合理, 唯一不太欣賞的 是經常比錯野食同埋漏單刺身款式都算多, 不過切到太細片! 飲品款式太少, 又沒有熱飲提供 呢方面有少少失望了! 好多女士都唔喜歡飲凍野的 , 只能夠飲滾水代替了!

野的 , 只能夠飲滾水代替了!
2017-04-04
  • 海鮮
2017-04-09 191 浏览
這間餐廳我和太太和父母去,為慶祝父親生日,本來對此餐廳沒有什麼太大期望,但卻發現有意外的驚喜!!從來沒有想過任吃的火鍋會有這麼出色的海鮮蒸鍋,基本上和在街市上買到的海鮮沒有太大分別。而其他任點的火鍋佩料也尚算中上級數,種類多及沒有漏單比起很多任叫任點的火鍋出色。店內的座位不算多,座位比較迫,放火鍋佩料的地方有點不夠。另外,這店的飲品種類很多,而且還有青島 啤酒任飲,還有雀巢雪糕及糯米糍任叫,相信我還會再來這間店的。海鮮極新鮮 每2人就有半隻龍蝦每人有一件,唔洗爭
海鮮極新鮮 每2人就有半隻龍蝦
每人有一件,唔洗爭
2017-03-19
庆祝纪念
生日
  • 海鮮蒸鍋
2017-04-06 229 浏览
第一次去呢間食,同朋友係商場門口見到海鮮蒸氣鍋同埋價錢合理先上去食,上到去等左陣 就入去坐,D侍應只係同我地講加吾加錢 有刺身食(加$59/位),咁我有一位朋友就吾食得,但我同另一位朋友想食,問下可吾可以計兩個人食,個女經理話吾可以,咁算啦...之後又問我地加吾加錢要海鮮,最後都係又加的,但得一份,吾係任食的(加$59),從來沒有人同我地講過有海鮮蒸氣火鍋!!!姐係識得問我地加吾加錢食乜食乜.本身去之前以為d野食吾錯,但原來最後只得牛肉吾錯,其他野食麻麻地,仲要經常漏單,叫人跟單 D人求奇應一應,最後都係要自己落多次單,材料來得超級慢,仲要好快就夠鐘.一夠鐘就叫人走,出面人多,我地明白,但係連少少時間都吾比我地食埋碗入面的野食,野食已經黎得慢,想食飽D都吾可以,擺明係到趕客人我同朋友都話冇下次黎!!!!!!

想食飽D都吾可以,擺明係到趕客人

我同朋友都話冇下次黎!!!!!!
题外话/补充资料: 八幡屋同大瀛喜吾錯...可以接受. 去得多既日本放題!!! 吾會係一去無回頭.. 環境吾錯
2017-04-05
  • 大瀛喜
  • 八幡屋
2017-04-05 228 浏览
本來想訂一鍋堂,但打左2個鐘都訂唔到,所以改食壹火鍋,6點上去,時間早少人,服務員都好好,主動加湯,收劃紙都好快,坐下首先問要唔要每人加$30任食刺食,我地加左,第一轉會送人頭牡丹蝦,刺食選擇十款,比較薄,鮮味都ok,烤魚鍋魚好新鮮,食物選擇唔多,墨魚滑同蝦滑加得太多粉,影響到口感同味道。肥牛薄到唔食到味,貢丸味道似佳寶貨,菜蔬選擇都好少,飲品有汽水、啤酒、茶都唔錯,甜品就有雪糕。洗手間都算干淨但得一格女廁,男廁就唔知。值得表揚既係一位高大有少少肥身形的服務員,好主動,服務態度係香港好少見到甘好,甘有熱誠。
洗手間都算干淨但得一格女廁,男廁就唔知。
肥牛
2017-04-05
  • 秘制咸酸菜活魚湯底
2017-04-05 166 浏览
網上見到個蒸氣火鍋 好吸引 於是就係openrice 到搵 點知又真係搵到 Book左7點 吾洗等直接入座 我地簡左 每人加$59既 蒸海鮮 同火鍋 無簡到刺身 因為覺得會太飽 食吾哂!最後係$169+$59 再加一(平日吾洗加一)首先簡左個火鍋湯底先 跟住個蒸海鮮就擺係火鍋上面蒸 一上台!哇!!兩人分量已經好多!!好彩無加多每人$30食刺身仲識郁嫁 好新鮮 佢會有個計時器 倒數10分鐘 跟住就食得 超好味!鮮甜!食完呢個 職員就會幫手拎起 咁我地就可以order配料 打邊爐 打邊爐既材料種類都算多都好新鮮呀~~~咁既價錢 食到咁好既野 真係好抵 呢間野 絕對有下一次!
網上見到個蒸氣火鍋 好吸引
於是就係openrice 到搵
點知又真係搵到

Book左7點 吾洗等直接入座
我地簡左 每人加$59既 蒸海鮮 同火鍋
無簡到刺身 因為覺得會太飽 食吾哂!
最後係$169+$59 再加一(平日吾洗加一)
首先簡左個火鍋湯底先
跟住個蒸海鮮就擺係火鍋上面蒸

仲識郁嫁 好新鮮
佢會有個計時器 倒數10分鐘
跟住就食得 超好味!鮮甜!

打邊爐既材料種類都算多
都好新鮮呀~~~
咁既價錢 食到咁好既野 真係好抵
呢間野 絕對有下一次!
  • 蒸氣海鮮
2017-04-04 201 浏览
上星期同朋友去旺角搵食朋友推薦我哋呢一間打邊爐又有刺身抵食喎!現在放題自助任飲任食嘅餐廳越來越多,要搵到一間高質素嘅打邊爐或者韓燒日式燒烤等等,其實都唔容易。我最驚就係去任飲任食通風不足,食完send真油煙味或者焗到連牆都好似滴水咁。位於旺角兆萬嘅呢間朋友話佢至少食過三四次。主打高質素海鮮船,同埋新鮮刺身,仲有特色火鍋底,價錢超級平大概係二百零蚊一位,每台送新鮮海鮮船,有龍蝦生蠔帶子等等,淨係食呢一個海鮮船都夠飽。肥牛質素好高,其他配料全部都水準之上,當然唔少得我最鍾意食嘅刺身啦!刺身任叫任食,好新鮮嘅甜蝦仲有帶子等,無限量供應嘅飲品選擇好多,配上自選湯底湯底唔係水汪汪嗰種,係惹味咖!最吸引嘅地方就係呢度嘅抽風好不錯,食完唔會成身打邊爐味。服務周到咁啱定唔到醬汁喺件褸上邊,待應見到即刻幫我準備濕紙巾。座位舒適有卡位,都有獨立座位,隔離點嘈都唔關我事啦!越食越覺得呢度嘅牛肉好食因為呢煮極都唔會硬骨骨,牛味亦都香濃,呢個價錢呢個質素嘅牛肉已經比好多日本唰唰鍋出色啦!食咗兩個幾鐘頭都係二百零蚊位,仲有雪糕無限量供應,多謝朋友推薦!
  • 刺身
  • 雪花肥牛肉
2017-04-03 524 浏览
旺角兆萬樓上的放題店可說是要幾伏有幾伏,唯獨是這間火鍋放題我覺得可以返兜,取價公道而且海鮮質素不俗!好友告訴我最近推出了坊間流行的海鮮蒸鍋,食完海鮮仲可以打邊爐,所以這天晚上就約了愛吃海鮮的朋友來一試!人少打邊爐食放題最好,每樣都可以點少量不浪費。除了打邊爐,加$30仲可以升級刺身任食,我地每樣點少少試試質素,所以相片有d零清,雖然提供的都是大路的三文魚,甜蝦,蟹柳等,但食味算是不俗。至少三文魚不會有怪味,甜蝦亦不會有霉爛肉質,尚算彈牙,可以放心升級。打邊爐的醬料及飲品都放在自取區,任飲飲品除了常見的茶,可樂外,仲有韓國的果汁,都算幾多元化。另外仲有雪糕櫃呢~海鮮蒸鍋以人頭定價,每人取價二百樓下。已包了粉絲扇貝,石蠔,大蜆,蟹腳,沙白,小鮑魚,鱔片等,足足舖滿了整個鍋底,我們再加 $60 升級 1/4龍蝦。把海鮮蒸盤放到火鍋上,蒸盤有小孔,透過密封加熱,把海鮮蒸熟的同時,亦把海鮮的鮮香倒流到下層的湯底中,吃完蒸海鮮仲可以用下層湯底打邊爐,不浪費海鮮的精華!店員會幫手計時,最佳煮食情況下,當然是超好味,又不會過老!頭盤是海鮮真心爽YY的。龍蝦肉質彈牙,貝類大大隻海水味十足,鮑魚略細口感略

升級刺身
海鮮蒸鍋

龍蝦肉質彈牙,貝類大大隻海水味十足,鮑魚略細口感略韌,大部分食材以蒜蓉輕輕調味,不會把鮮味搶走!
海鮮蒸鍋
下層揀了喇沙湯底,少少辣好夠味,仲有好多貝類,用黎打邊爐食材佔了少少辣更惹味,淥響鈴唔使點汁都好夠味!
湯底
點左好多食物,有D唔記得影相,只記得海蝦同牛肉都不錯吃,兩人份量都超多,而且夠薄切,淥一淥就可以食得啦~~~~
我覺得呢個價錢性價比都算高,因為平時食蒸鍋都比較貴,o個日係小周末,七點半打後Reception人山人海等位,臨走想影吓個門口都唔容易, 好彩老友一早book咗位所以完全唔需要排隊就已經有位坐!
火鍋

旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓