2018-08-04 336 浏览
剌身沙律新鮮再加上面前即切,誠意滿分用煙肉包飯,煙肉唔會煎到太老太硬,上菜已經五至十分鐘,入面飯仍然熱,加上辣辣地,非常美味美人卷好新鮮而且香口,唯一係如果選用吞拿魚就味道很一般,因為唔夠肥美,鰻魚好夠味,味道令其他蔬菜配料顯得更加新鮮。海老也不錯,味道會比起吞拿魚突出美人鍋,骨膠原十足,無得輸,個湯底超好飲,所有蔬菜配料都非常新鮮,佢用新鮮嘅雞整成好似魚滑咁,非常之特別,很有咬勁, 服務員態度亦非常之好
剌身沙律新鮮再加上面前即切,誠意滿分
2018-08-03
  • 美人鍋
  • 鰻魚忌廉芝士美人卷
2018-07-31 336 浏览
為左慶祝好朋友生日又想食啲養生既野就揀左呢間有大海景既餐廳一早book定位因為長期都好full海景真係一流仲有outdoor黎到當然要叫美人鍋有好多種湯底選擇我地揀左最正宗個款雞湯味 入面仲有好多配料有牛或雞揀 除左呢啲仲有蝦滑 豆腐 腐皮卷湯底好濃 感覺補充左好多骨膠原除左美人鍋仲有叫埋美人卷呢款係鰻魚忌廉芝士美人卷皮身好薄 食落好清新梳乎厘玉子燒勁鬆軟 真係撞一撞都識震動非常軟身 好滑呢到除左環境靚 食物都好高質價錢就比較貴左啲
為左慶祝好朋友生日又想食啲養生既野

非常軟身 好滑
呢到除左環境靚 食物都好高質
價錢就比較貴左啲
2018-07-31 290 浏览
餐廳新開張既時候宣傳好犀利,一直都想試下美人鍋係咪真係咁好食🤔為左唔洗排隊,6點左右就到左餐廳,好彩真係唔洗等就入得~餐廳環境一流,可以邊欣賞海景邊食美人鍋。加熱之後好快變左濃郁既雞湯,飲落仲啖啖骨膠原既感覺😋湯底滾左之後職員會幫手落曬啲材料入鍋,再滾下滾下慢慢食~美人雞果然名不虛傳,好嫩好正👍🏻👍🏻 就算滾左好耐都依然嫩滑!其他配料就普普通通,但湯底夠入味,即刻加曬分。湯底真係頂呱呱~ 最後我地飲到一啖不剩😋另外再叫左壽司卷,芝士味太重,如果減半就岩岩好。整體黎講,美人鍋湯底真係一試難忘!雖然配料普通啲,但為左個湯底下次會再黎~ 美人配海景👍🏻 不過價錢偏貴,間中一次就夠⋯
為左唔洗排隊,6點左右就到左餐廳,好彩真係唔洗等就入得~
餐廳環境一流,可以邊欣賞海景邊食美人鍋。

加熱之後好快變左濃郁既雞湯,飲落仲啖啖骨膠原既感覺😋

湯底滾左之後職員會幫手落曬啲材料入鍋,再滾下滾下慢慢食~
其他配料就普普通通,但湯底夠入味,即刻加曬分。
湯底真係頂呱呱~ 最後我地飲到一啖不剩😋

另外再叫左壽司卷,芝士味太重,如果減半就岩岩好。

2018-07-28
2018-07-30 298 浏览
午飯時間來到塚田農場,立即被店裡的光吸引,向海的一整排玻璃除了有很美的維港景色,也令整個餐廳充滿了自然光,感覺很舒服。座位之間的距離感不錯,能好好聊天。點了白雞湯柚子拉麵配炸雞餐,也可以配煙肉飯團,套餐帶飲品和沙律。上菜時間挺快,這是做午市很重要的原則啊。拉麵的湯很多骨膠原,只要稍稍拖延不吃便起了層衣,喝一口湯,感覺很濃厚,就像平日喝的雞湯味道。湯裡的肉丸,本以為是豬肉,原來也是雞哩,吃上去有軟骨的口感。很喜歡炸雞,新鮮的弄出來十分可口,醬汁味道不會蓋過它,三件的份量很足,對女生來說甚至有點多。午餐來說雖然不算便宜,但這價格有這個內容和味道,CP算挺不錯。餐牌上其他食物價格有更高的,主要是附有魚生,下次再來試試。

2018-07-29 352 浏览
今日午餐黎到海港城日式中高檔餐廳,試試它們家的午市套餐。因為我們一行十幾人,所以一早就卜定位,因為黎到個陣發現都幾滿,而且早亨位有芝士蛋糕送贈!我們點了鹽味拉麵套餐(配菜有雞脾)、醬油拉套餐和魚生飯。另有美人鍋(火鍋)套餐以及定食套餐選擇...無麵不歡既我當然選擇拉麵套餐。我的套餐是長這個樣子,老實說味道偏咸,而且很油,從照片可看到上面有層油,吃後覺得好heavy! 炸雞還可以,有粉醬包著,厚度合理有驚喜既係贈送既原味芝士蛋糕,很creamy很濃芝士味,大家記住卜位啦朋友說鹽味拉麵會無咁咸同油,而且有雞脾送,魚生飯很新鮮;碗很大,但份量一般。整體黎講性價比一般,但食個景同服務就值回票價!

午餐醬油味拉麵配炸雞

原味芝士蛋糕

醬油味拉麵
炸雞配沙拉
2018-07-06
原味芝士蛋糕
2018-07-28 252 浏览
哩間餐廳一直都on list,但係由於覺得哩邊好遠,懶行過黎。甘啱今日黎左哩度行街,梗係要試試佢啦🤩🤩🤩7點鐘都未夠就話full booking 了,得番bar枱有位,bar抬就bar 抬啦,不過bar枱位置都好闊落,我隔離就係收銀機,前面就係洗碗盤 哩度既景真係一流,背着個海食飯感覺好chill😚😚望完嗰餐牌好多野都想食,眼闊肚窄mode又黎啦諗緊嗌唔嗌嗰美人鍋好,但係得我地兩個人食又怕食唔晒喎🤪🤪🤪最後都係冇嗌到,叫咗個三文魚牛油果卷,吞拿魚卷,帶子蛋卷,照燒雞扒手切沙拉,三味豚肉飯團。首先個手切沙拉🥗黎到先,原來係有專人推咗架車仔出嚟,車仔上邊放咗沙拉既材料,佢會直接係你面前度切菜,感覺都幾得意喎,唔知係咪望住切,感覺好似好新鮮,我幾鍾意哩碟沙拉🥗然後啲卷物到咗,全部迷你size,同餐牌嘅咁唔同嘅,味道冇乜特別,正正常常,至於個三味豚肉飯團🍙分別係原味豚肉,芝士豚肉,XO醬豚肉包住既飯,豚肉煎得好香脆,包住啲飯效果都okay既
2018-07-28 245 浏览
好姊妹生日,決定大家去食好些得來又可以美美的☺️冒美人鍋之名而來!美人鍋的湯料本身是一磚軟滑的湯糕,侍應在過程中會幫我們整溶湯糕和把食材排好,十分貼心!侍應先幫我們裝了一碗滾熱的湯,湯頭超級鮮甜及濃厚,真的很多骨膠原,感覺到膠原bb在囗腔內徘徊然後進入了肚子啦!😆另外我們點了兩款卷物,都是以蔬菜為主的,配上酸酸甜甜的汁料,令人覺得很開胃及清新!我和我的好姊妹都食得好開心!這餐廳很適合女生,吃飽後覺得滿足和不會覺膩!
好姊妹生日,決定大家去食好些得來
又可以美美的☺️
冒美人鍋之名而來!

美人鍋的湯料本身是一磚軟滑的湯糕,
侍應在過程中會幫我們整溶湯糕和
把食材排好,十分貼心!
侍應先幫我們裝了一碗滾熱的湯,
湯頭超級鮮甜及濃厚,真的很多骨膠原,
感覺到膠原bb在囗腔內徘徊然後進入了肚子啦!😆

另外我們點了兩款卷物,都是以蔬菜為主的,
配上酸酸甜甜的汁料,
令人覺得很開胃及清新!

2018-07-19 367 浏览
真係太過份喇,首先個中吞拿魚腩海膽卷,真係完全同個圖片不符,看圖片好吸引,叫了一人一個,怎料來到係細舊到好似姆指一樣大,果粒海膽細粒到,其實整得咁小家,點可能收客人$108一客都仲要加一,我地3個見到咁款都不約而同嚇左一大跳,嘩,太差了嘛,貨不對版到咁?????還以爲真是一間值得一試的餐廳添。到食落口更加不用說了,直頭難食,個質地同佢所寫的Fatty Tuna完全拉唔上關係,只能夠話難食,仲要咁貴,真係唔知點做生意。我明白圖片只供參考,但都唔係離譜到咁。到個即切沙律,表明話係新鮮切,但都唔使切到碎到無朋友,都唔知自己在食緊乜嘢,切完個沙律又出晒水,淨係得返一陣草味。唉。其他食物都是貨不對版架,沒有一樣野係覺得好食同值架,之後我地都唔敢再叫其他野食了,免得再中伏。一定唔會再去呢間野呀。完。
還以爲真是一間值得一試的餐廳添。

一定唔會再去呢間野呀。
完。

2018-07-16
  • 沒有,樣樣都中伏
2018-07-16 268 浏览
已是第三次去塚田,主打的美人鍋湯底濃 鍋,睇住空運到港的湯膏係鍋裡慢慢溶解,feel到骨膠原湧上黎! 未加鍋料前一定要飲幾啖。除了雞,還有多款菜,豆腐等等。waiter會主動幫你整個鍋,排到同相片一樣。最幤是驚唔熟,煲得太耐,雞肉靱哂。價錢也不便宜,$380!今次再encore的是我覺得最最最好味的雞白湯美人拉麵,拉麵的質感是其它店没有,粗幼適中,湯又美味,一點也不油膩 ,配了溫泉蛋。重點是原隻雞腿,好入味好,超好味。$108還有兩款拉麵,雞白湯雞肉丸和雞白湯辣肉醬拉麵。雞肉丸味道清新。肉醬拉同雞腿拉麵只相差十幾元,但少了蛋也没有雞腿,湯味道偏鹹新開的沙田分店竟然没有了拉麵,太傷心了。大家也可以叫下salad, 推車出黎係你面前不停切碎撈菜,有點攪笑。没book 位,walk in等位的會安排坐bar枱。都好,睇下人整飲品。

今次再encore的是我覺得最最最好味的雞白湯美人拉麵

雞白湯美人拉麵

還有兩款拉麵,雞白湯雞肉丸和雞白湯辣肉醬拉麵。
雞肉丸味道清新。
雞白湯辣肉醬拉麵

新開的沙田分店竟然没有了拉麵,太傷心了

雞白湯美人拉麵
2018-07-16 281 浏览
餐廳除了有無敵大海之外,呢個美人鍋聽個名已經知道勁《黃金骨膠原雞湯》2人用$380~雞湯用雞骨烹煮八小時以上,100%天然骨膠原✨👸🏼除咗湯底架勢之外,就連火鍋配料也很講究,有日本自家飼養嘅走地雞同種類繁多嘅蔬菜盤。等湯底溶化後,侍應會來逐一把食材放進鍋中烹煮。我們坐著等吃就可以~~ (雖然見到啲位侍應哥哥都已經好努力咁樣砌D材料;但最後嘅結果有少少出乎預料之外,明明見到隔離枱嘅鍋,擺放得好精緻同好靚,而我的就😢)美人鍋俾人嘅感覺係好高貴同美麗,但係看到這個鍋嘅賣相真的有點失望。雖然外在唔得,但係內在就出乎意料之外的好雞渴相當濃郁,充滿膠質精華,香味四溢。本人好鐘意食粟米所以一見到呢個炸粟米塔即刻想叫,究竟係乜東東?外形有D似我們食嘅「馬仔」,但咬落煙煙韌韌,咸咸甜甜的、真材實料大大粒粟米,配上淡淡的雲呢拿雪糕出奇的夾!餐牌上嘅卷物都好吸引,比較平時我哋食開嘅卷物都比較特別,大家不妨揀番一兩款試吓!鰻魚忌廉芝士美人卷帆立貝玉子壽司卷

鰻魚忌廉芝士美人卷
帆立貝玉子壽司

• 美人鍋
  • 炸粟米塔
2018-07-15 276 浏览
同朋友去吃下午茶, $368二人前,好好食,環境好唔錯!有hsbc信用卡優惠,$258二人前,超低呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!但係其他野食就真心貴到嘔茄...............
2018-07-14
👉🏻三文魚蟹肉沙律壽司卷🍣💲78好食😙睇得又望得😋好香蟹肉味😗飯又唔痴身👍🏻但冇咩醋味🤔不過食唔到有三文魚味😹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻吞拿魚長芋美人卷🍣💲48名乎其實嘅美人卷因為佢好有色彩好靚😆但食落麻麻 好大陣梅味😹吞拿魚都唔夠鮮味🤔朋友話其他味好食好多!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻鰻魚炒飯 山椒風味🥘💲98超好食💓望落好似好平凡但佢超濃味仲好多鰻魚係入面架🤩啲鰻魚汁滲晒入啲飯到但又唔會好冧😋又有少少飯焦🤣(我幾中意有飯焦🤣)仲有好多蛋粒👍🏻用鐵板真係好好keep到個溫度😙〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️塚田農場 (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE 202號舖
👉🏻三文魚蟹肉沙律壽司卷🍣💲78
👉🏻吞拿魚長芋美人卷🍣💲48
👉🏻鰻魚炒飯 山椒風味🥘💲98
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
塚田農場 (尖沙咀)
2018-07-06 252 浏览
來這裡的人都會點美人鍋,我偏偏要點一個特別的,紅噹噹的辛辣美人鍋,相同的價錢卻有另一個味道。辛辣美人鍋比想像中的不辛辣,基本上是完全不辛辣的,一開始會被它的辛辣粉嚇到,但最後卻完全不辛辣。建議想要特別點的各位可以試試點辛辣版美人鍋!

建議想要特別點的各位可以試試點辛辣版美人鍋!
辛辣美人鍋
辛辣美人鍋
2018-07-01 373 浏览
今年一度母親節大人生日,我們選了這間因有海景,我們訂了8點,我們約7:40到,約8:10先有枱,可能經理見我地等得耐,佢話送兩款甜品比我地,食到差不多有位服務員話經理有交代話會送兩款甜品在餐牌上任揀唔駛睇價錢,我以為只是送普通簡單的,有d驚訝!這晚食得很高興!
2018-06-30
庆祝纪念
生日
一位女侍應帶了我們去一張枱,因位置不好,我要求等卡座,個女侍應沒什麼跟我們放待,於是我們就在門外等候。等了約廿五分鐘,我見有一枱卡座埋單,我就問这侍應是否已有枱可安排我們入座,在這時候才告訴我們這卡座已有預留。我們只好再等,再等了三十分鐘,那卡座仍然沒人入座。於是我們就再問下她怎样安排,她和另一位侍應態度很差,跟著有一位男經走过來,我就告訴他,我覺得若一早知道有預留,为何不一早告知我們,但他的回應竟然係:「我們的訂位情況冇需要同妳交待。」如果我們一早知d卡座已預留,我們跟本不会等,因为大部分卡座看來都入座了不久,只有一至兩張是吃到末段。這經理更用一副很藐視的咀臉看著我們,句句 歪理。😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
我們只好再等,再等了三十分鐘,那卡座仍然沒人入座。