2018-07-16
餐廳除了有無敵大海之外,呢個美人鍋聽個名已經知道勁《黃金骨膠原雞湯》2人用$380~雞湯用雞骨烹煮八小時以上,100%天然骨膠原✨👸🏼除咗湯底架勢之外,就連火鍋配料也很講究,有日本自家飼養嘅走地雞同種類繁多嘅蔬菜盤。等湯底溶化後,侍應會來逐一把食材放進鍋中烹煮。我們坐著等吃就可以~~ (雖然見到啲位侍應哥哥都已經好努力咁樣砌D材料;但最後嘅結果有少少出乎預料之外,明明見到隔離枱嘅鍋,擺放得好精緻同好靚,而我的就😢)美人鍋俾人嘅感覺係好高貴同美麗,但係看到這個鍋嘅賣相真的有點失望。雖然外在唔得,但係內在就出乎意料之外的好雞渴相當濃郁,充滿膠質精華,香味四溢。本人好鐘意食粟米所以一見到呢個炸粟米塔即刻想叫,究竟係乜東東?外形有D似我們食嘅「馬仔」,但咬落煙煙韌韌,咸咸甜甜的、真材實料大大粒粟米,配上淡淡的雲呢拿雪糕出奇的夾!餐牌上嘅卷物都好吸引,比較平時我哋食開嘅卷物都比較特別,大家不妨揀番一兩款試吓!鰻魚忌廉芝士美人卷帆立貝玉子壽司卷
鰻魚忌廉芝士美人卷
帆立貝玉子壽司卷