2021-04-15
旺角豉油街勁多食店,新鋪有多都唔知食邊間好😂好苦惱呀😫睇店鋪面揀返間就揀左佢呢間野環境超級少女,其中一塊牆以粉紅色玫瑰花做牆身裝飾🌸仲有啲月球波波燈懸吊🌕🌟食堂主要以Tiffany Blue為主色,真心靚🌹但晚市人數比較多,我坐唔到粉紅花牆個邊🥺🥺😢💠《蔥油豬扒煎蛋飯》$62 (凍飲🥤+$3)豬扒同飯嘅七三比例完美,係咪老細都知而家啲人唔鍾意食飯要低碳生活呢😎?呢塊「厚切蔥大大豬扒」脂肪比例頗高,咬開後口腔頓時充滿油脂,滿足感upupup!記住係,肥美豬扒 + 海量蔥油香、太陽蛋蛋汁加配白飯,一齊放入口享受刺激的混合美味,真係好有地道港式風味🥰真心正呀!最抵係塊豬扒真係巨大塊!蔥油豬扒夾白飯😀睇落好似好九唔搭八,但係又幾搞笑😂另一道菜轉左去西餐廳菜式🤣💠《西班牙黑毛豬配黃梅果醬 》$108 (配餐湯+薯條或沙律,凍飲🥤+$3)對黑毛豬肥瘦比例表示滿意😆最驚食到啲瘦到咬極都咬唔散嘅肉🥲呢塊有啲肥瘦適中,好咬口🤪第一次嘗試配搭黃梅果醬!呢個都係吸引我叫嘅賣點。配搭的確創新,但略嫌果醬味唔夠重😆期待果醬可以再調配更好喇😊呢餐💥驚喜💥嘅係跟餐可以揀薯條或者沙律🥗(菜單無提及)我揀咗有廚師發辦沙
💠《蔥油豬扒煎蛋飯》$62 (凍飲🥤+$3)
呢餐💥驚喜💥嘅係跟餐可以揀薯條或者沙律🥗(菜單無提及)我揀咗有廚師發辦沙律🥗
仲要跟餐既忌廉湯濃稠度高,味道剛剛好!
整體覺得餐廳賣點幾得意🤪快啲去試吓啦!😌😙不過想知點解叫四寶,老闆若見此帖可解答😁