2018-09-06
<四姐 出色既川菜>🌶較早前已食過佢灣仔總店既川菜 覺得好正 今日黎到 cwb分店 人頭湧湧 可能係銅鑼灣既關係 食既野一樣 但裝修環境靚好多 🙂 餐牌都係一樣 每人俾340 蚊免加一 唔同人數可點唔同數量既餸菜 我地兩個人可以點 兩個涼菜 三個熱菜🌶🙂 熱菜🍴糖醋里脊🐽🍯用左豬肉 t骨附近嗰個位口感肥得黎又帶 d彈牙 切得長身夠口感 加上佢出名連埋甜酸汁 炸得香脆 夠鑊氣 🔥正🙂 涼菜🍴蒜泥白肉🌶🐽每一間食店既蒜泥白肉都唔同 呢個切得好幼身 上面既皮位帶 d肥膏 肉質爽彈 而且好吸辣汁 🐷辣汁 香甜辣俱備 幾好味既前菜 😁 凍食🍴招牌四川涼麵 🔥🍜凍食既涼菜 麵質係爽得黎好有質感 食落好有層次感 上面鋪滿左 葱花 🌿🌶辣醬 佢既辣醬甜咸適中 好醒胃 同麵好爽 撈埋一齊食好滋味😍 熱食🍴招牌重慶水煮魚 🌶🐟熱食既水煮魚 二人份量都唔少 魚肉無骨夠軟熟 盡吸辣湯汁🐟 有好多爽口芽菜 葱花 辣椒做點綴 而且底層既寛粉 爽口彈牙 夠哂滿足同好味😍: 熱食🍴辣子雞軟骨🌶🐤💀炒得好有鑊氣既雞軟骨 一上枱夠哂乾辣椒香🙂 雞軟骨炒到剛好熟 一咬落去除左有彈牙既口感外 仲帶住雞油香
<四姐 出色既川菜>🌶
熱食
🍴招牌重慶水煮魚 🌶🐟
: 熱食
🍴辣子雞軟骨🌶🐤💀
炒得好有鑊氣既雞軟骨 一上枱夠哂乾辣椒香🙂 雞軟骨炒到剛好熟 一咬落去除左有彈牙既口感外 仲帶住雞油香 好正同好惹味🌶
#麻辣 #川菜 #雞軟骨 #蒜泥白肉 #涼麵
Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#四姐川菜
銅鑼灣耀華街3 號 百樂中心10 樓
~~~~~~~~~~~~