2018-08-03
同老婆拍拖週年紀念,想搵一間專食水煮魚菜式的川菜試試。Book左星期二7:30pm.上到去食店,已經坐滿人,店內除了外國人,還有日本人都識黎到搵食,犀利。這裡以人頭計算,$340一位,價錢算很經濟。我兩二人可以選擇兩個涼菜(頭盤)及主菜三個。涼菜選了招牌四川涼麵麵好爽口又惹味,另一個選了口水雞,都幾辣,鍾意食辣既我就岩晒。之後就黎第一道主菜水煮魚這個水煮魚合晒我老婆口味,魚好滑,香口,而且不太辣,很易入口,還有薯粉在內,正。第二選了糖醋里脊,個汁味道相當強烈,帶點酸,但好開胃,豬扒配白飯就一流。第三個菜式選了干煸四季豆,我至愛,炒我好香,很快被我食晒。除了以上還送了一碟炒清菜👍🏻還有,每個菜式的分量都很大,飽晒。下次再黎叫一大班朋友,可試多幾個菜式。正👍🏻👍🏻👍🏻