2020-11-27 14 浏览
去深水埗尋寶,深水埗真係越來越多新興食肆、本土文化,特別喜歡💕回家之際見到這家新開 囍源古早味蛋糕,標榜少油少糖,啱晒我哋,全家都超愛吃🥰🥰口味何其多,三十幾款真係眼花撩亂!店員很好為我哋介紹!👍👍原來可以自訂口味仲可以打電話訂購,添我諗全香港都係只此一家😋😋揀咗兩款,奶黃和芝士果然非常鬆軟,口感綿滑,兩種口味我個人比較喜歡奶黃,濃濃嘅蛋香唔太甜,奶黃好香,口感有啲似酒樓嘅奶皇包🥰🥰芝士口味非常足料,中間厚厚嘅芝士,焗熱嚟食真係一流,店員仲話,用電飯煲加熱後,用餘溫焗3、4分鐘口感最佳!果然講究👍👍買返嚟即刻cut開一件件,全家嘅早餐🥣就搞掂拉😆😆

揀咗兩款,奶黃和芝士

買返嚟即刻cut開一件件,全家嘅早餐🥣就搞掂拉😆😆
2020-11-26 12 浏览
💰優惠:✅show 呢個IG Post 介紹買都可以減$5✅Follow IG 或者FB ‘囍源古早蛋糕’ 有不定期優惠添😍 ✅儲12個印花免費🆓送原味1件行完深水埗諗著撘地鐵返屋企嘅時候見到呢間舖頭好多街坊排隊,咁就趁熱鬧買2盒返屋企試下先!現成蛋糕約有10款,每個約$50-70。個店員好熱心介紹現場新鮮焗好嘅蛋糕,又話其實可以打電話過嚟訂自己鍾意嘅口味呢~我要左薑味同肉鬆味。返到屋企,用電飯煲保溫功能焗3-4分鐘,蛋糕🍰香噴噴🤤 薑味係揀俾鍾意食薑嘅媽媽,蛋糕有一粒粒薑,好有口感。我個人就鍾意食肉鬆多啲,中間個層超多肉鬆😍 2個蛋糕焗完仲係超級鬆軟,保持濕潤。最緊要係低糖少油,健康之選!Feel no guilt after eating them 😚 I will be back 🔥😎

💰優惠:
✅show 呢個IG Post 介紹買都可以減$5
✅儲12個印花免費🆓送原味1件

2020-11-22 179 浏览
兩星期前發現呢間囍源古早蛋糕,買咗三件唔同口味嘅古早蛋糕同同事分享之後,大家都念念不忘,因為佢真正做到黃金邊黃金底,而且低糖少油,我就覺得好適合屋企嘅老人家同小朋友食,於是今日又拉大隊嚟買其他唔同嘅口味返去試!是日口味不能盡錄,真係有好多選擇,店主話星期五同週末會推出較多口味,所以又要一輪內心嘅掙扎,因為款款都咁吸引!老闆特別推介呢個芋泥味,話最近改良咗自家製芋泥餡嘅配方,芋泥係用泰國芋頭打蓉而成,所以特別香同滑。既然屋企人又鍾意食香芋味食品,所以決定試吓呢個改良版芋泥古早蛋糕。芋泥餡帶有光澤,目測已經睇得出特別滑,而且仲有流心嘅效果,芋泥餡嘅厚度成一厘米咁厚,輕輕一壓啲餡就爆曬出嚟,不得了呀😱果然食落真係好滑口,配合古早蛋糕嘅蛋香,真係好驚喜好高質呀!髒髒朱古力面層灑上大量朱古力粉,中間一層朱古力夾心,令到整個蛋糕充滿濃郁嘅朱古力味之餘又仍然做到少甜嘅效果,真係啱晒屋企嘅小蝗蟲!我比佢哋清潔雙手之後就直接用手拎嚟食,因為蛋糕面灑上大量嘅朱古力粉,所以蛋糕好食之餘連隻手指都一樣咁好食🤣,食到最後一定要啜埋手指先叫圓滿!而我就好鍾意呢個紅豆蓉古早蛋糕,啲紅豆蓉餡真係爆曬出嚟!囍源嘅自家製

髒髒朱古力
而我就好鍾意呢個紅豆蓉古早蛋糕,啲紅豆蓉餡真係爆曬出嚟!囍源嘅自家製紅豆餡做得非常之滑,而且仲帶點點嘅陳皮香,絕對做到最傳統最優質嘅紅豆餡味道。
紅豆蓉
囍源古早蛋糕嘅餡係密鋪整個蛋糕嘅平面,一滴不漏,而且仲做得厚厚的,絕對真材實料!
根據上次嘅經驗,我就建議大家可以將古早蛋糕切成一個個細細的正方形柱體,咁就可以一啖過品嚐佢嘅古早蛋糕由上至下,由內至外嘅味道喇!
髒髒朱古力
紅豆蓉
古早蛋糕見得多,但竟然有近3️⃣0️⃣多款口味選擇還是第一次見🤩 原味 芝麻 薑汁 核桃 杏仁 紫薯 紅豆 肉鬆 奶黃 斑蘭咖央 咖啡朱古力 咸蛋拉絲芝士 伯爵茶 栗子......想得到的口味通通都有😳想不到的另類口味配搭還可以向老闆預訂!老闆特地到台灣學習製作古早蛋糕的手藝,做到正宗黃金邊、黃金底,而且低糖少油👍🏻👉🏻食物:4/5全部甜度適中🥰▪️榴槤咖央一打開盒,榴槤味就撲鼻😂▪️芋泥超足料滿滿一層的芋泥,吃得到一粒粒的芋粒。▪️髒髒朱古力超濃朱古力味,小朋友一定會喜歡😍吃不完放雪櫃隔天口感仍濕潤鬆軟👍🏻每次買古早蛋糕都可儲印花,下次再來嚐嚐其他口味☺️

👉🏻食物:4/5
全部甜度適中🥰

▪️榴槤咖央
一打開盒,榴槤味就撲鼻😂
▪️芋泥
超足料滿滿一層的芋泥,吃得到一粒粒的芋粒。

▪️髒髒朱古力
超濃朱古力味,小朋友一定會喜歡😍

2020-11-20 22 浏览
近期愛上古早蛋糕搵到一間可以預訂仲可以指定口味(留意返要兩件起)可以簡蛋糕底再cross over流心系列夾夾埋埋等於有三十款以上真係全港最多不過預訂前記住問問老闆意見睇下邊種口味夾唔夾老闆仲介紹係全港唯一用最正宗既焗法焗個蛋糕邊同埋蛋糕底都唔會燶而且係低糖少油個蛋糕我實測左放咗三日食都依然咁濕潤唔想錯過某d口味 記住打電話預訂仲可以訂原盤蛋糕好霸氣每日有10幾款口味有選擇困難症可以找店員為你介紹仲會不時出減價優惠 (不過要留意社交平台)老實講真正古早蛋糕我都係第一次食原來係可以咁正ga!
近期愛上古早蛋糕
搵到一間可以預訂仲可以指定口味
(留意返要兩件起)
可以簡蛋糕底再cross over流心系列
記住打電話預訂
仲可以訂原盤蛋糕好霸氣
每日有10幾款口味
有選擇困難症可以找店員為你介紹
仲會不時出減價優惠 (不過要留意社交平台)
老實講真正古早蛋糕我都係第一次食
原來係可以咁正ga!
2020-11-20 90 浏览
古早蛋糕標榜古早蛋糕係採用最正宗做法呢句説話真係無誇大.除左最上既面層外,不論由外而內都係黃金邊,完全唔會有燶底或其由一部分烘過火而導致顏色有唔均勻既情況出現.一切都係以誠意採用低溫烘焙而成既效果,唔會因爲急住出貨而馬虎.蛋糕質感輕盈鬆軟,內裏濕潤唔會乾到起結塊或一切就鬆開晒.入口帶陣陣蛋香而且唔會有陣油膩感.甜度亦都掌控得啱啱好,低糖少油食多幾件都唔會有罪惡感.最驚喜既係佢地竟然有50款口味咁多!50隻味都唔合你心水都唔緊要,仲要歡迎大家自由自訂出自己想要既味,顧客既需求有求必應.見到店內以真古早味蛋糕做display既時間發現佢地每件既花紋都係唔到,係咁細密既地方都花足心思真係唔簡單.每款口味既餡料都係自家製,亦都會依據每樣配料既當造性而定去製作出新鮮又共份量既古早蛋糕.伯爵茶內裏帶滿滿茶葉粒,拎起蛋糕已經感受到陣陣伯爵茶香圍繞四周.入口慢慢細嚼,彿手柑獨有既柑橘味飄出,清香淡雅.咖椰咖啡咖啡亦相當濃郁,濃香既黑咖啡味甘香而不澀.中間加層質感濃密既咖椰醬做夾心帶出香甜既椰香味,令整體層次感昇華.咖椰配上咖啡令人回憶起去新加坡旅遊既時光.最後得知原來呢到會將每日賣唔晒既蛋糕或者定時送

古早蛋糕

伯爵茶

咖椰咖啡

最後得知原來呢到會將每日賣唔晒既蛋糕或者定時送上蛋糕比附近深水埗明哥既店內轉送比其他人有需要既人仕及長者.真係好有心.值得支持❤️
  • 伯爵茶
  • 咖啡咖吔
🔎 深水埗北河街123號地舖📍 囍源古早蛋糕.班蘭味($70)我好鍾意食班蘭味蛋糕,朋友一試過呢到嘅班蘭味大力叫好,所以今日都遠道而嚟試一下.雖然我唔係住呢區,但地鐵站行嚟都幾方便,好容易就搵到.暫時好似係我見過最多味道古早味蛋糕店,下次嚟想試埋其他唔同口味.不過好彩今日早嚟,唔駛排太耐,如果大家怕錯過想食嘅口味可以提前打電話嚟訂定先.食落口唔會太甜,因為好怕食太甜嘅蛋糕,而且好鬆軟啊.同埋當你拎起手同食入口你會feel到真係無咩油.可能因為咁真係好多人都買幾件唔同味外賣返去做.班蘭味絕對會再encore,如果係班蘭味一定一定要試下.黑芝麻味($70)平日都有飲黑芝麻粉習慣,所以見到有即刻order,佢嘅唔同口味的確好吸引!每日都有成10幾款唔同口味,如果係古早迷真係要嚟呢到試一下.經IG介紹買仲會減$5,鍾意試唔同口味嘅一定要試,佢真係好足餡料.預訂電話:26699888(一星期內)
🔎 深水埗北河街123號地舖
📍 囍源古早蛋糕

班蘭味($70)

黑芝麻味($70)

預訂電話:26699888(一星期內)
過百款配搭嘅古早味蛋糕😳,因為你想要咩配搭都有咁制,我都係經朋友介紹過來試,原來正宗古早味蛋糕個邊同底都係唔燶。如果想食某d指定款式,一定要打電話預訂,因為佢哋賣得好快,另外有自己想配嘅口味,甚至整古早味生日蛋糕都得🤣,不過都係一定要電話預訂啦!環境小店係深水埗北河街,A2出口行5分鐘就到好方便,一去到都見到哂是日款式,店員告知每日都唔同,而且DISPLAY原來係真蛋糕!店員仲歡迎客人睇同摸,放左一段時間都好軟熟,所以決定買番2件試下。核桃 $60今次揀嘅2款都唔係打卡類,而係坊間少見d嘅味,第一款要左核桃,核桃碎佈滿成個蛋糕,所以啖啖都會有核桃食到,店方係用少油配方,所以摸完蛋糕隻手真係無乜油,縱使少油,但係濕潤度極高,蛋糕壓完落去彈返上來!略為濕度高左少少,底部食落有水氣。檸檬柚子 $60第一次見有檸檬柚子味,好特別,食落好清新,淡淡檸檬香氣配柚子味道,食完無負擔嘅款式。如果想熱食,店方建議用電飯煲,㩒保溫功能,焗3-4至分鐘,切忌用微波爐抽乾哂蛋糕水分!總括而言,有驚喜嘅古早味蛋糕,除左因為款式多,店方花左好多心機研究正宗台灣古早味蛋糕,能夠保持蛋糕鬆軟及高水分絕非易事,蛋糕用料

核桃 $60
核桃
核桃

檸檬柚子 $60
檸檬柚子

總括而言,有驚喜嘅古早味蛋糕,除左因為款式多,店方花左好多心機研究正宗台灣古早味蛋糕,能夠保持蛋糕鬆軟及高水分絕非易事,蛋糕用料佳,加上秋涼天氣,唔放雪櫃放幾日都可以,下次會試下自己配搭。
又係社交平台介紹深水埗開咗間古早味蛋糕🍰店,特色係有成30幾種口味🍰今日經過深水埗特登去朝聖一下,有幾點要讚一讚🥰🥰1.唔使排隊—新開嘅古早味蛋糕🍰店普遍都大排長龍,起碼等你半個鐘而上2.多款口味—見到有10隻口味可以選擇,真係心花怒放😍😍,選擇困難症上身😵😵3.印花卡—每買一個蛋糕🍰有一個印花,儲夠10個可以免費換$50蛋糕🍰,我同🤴🏻因為like左社交平台多咗兩個印花!yeah🥳🥳講咁多野,味道都係最緊要,買咗兩個返屋企~~~雷沙黑芝麻古早味蛋糕🍰~~~蛋糕好鬆軟,蛋味濃郁,芝麻餡亦都好出色好濃有起沙!😁😁~~~流心奶黃古早味蛋糕🍰~~~奶黃味都好重,可能凍左沒有流心嘅效果,但一樣好味!😋😋隔日喺雪櫃攞返出嚟,味道冰冰咁,有另一個口感!超好味!😆😆

今日經過深水埗特登去朝聖一下,有幾點要讚一讚🥰🥰

講咁多野,味道都係最緊要,買咗兩個返屋企
~~~雷沙黑芝麻古早味蛋糕🍰~~~
蛋糕好鬆軟,蛋味濃郁,芝麻餡亦都好出色好濃有起沙!😁😁
雷沙黑芝麻古早味蛋糕🍰

~~~流心奶黃古早味蛋糕🍰~~~
奶黃味都好重,可能凍左沒有流心嘅效果,但一樣好味!😋😋
  流沙奶黃古早味蛋糕🍰

隔日喺雪櫃攞返出嚟,味道冰冰咁,有另一個口感!超好味!😆😆

2020-10-04
外卖自取
$72.5 (其他)
雷沙黑芝麻古早味蛋糕🍰
  流沙奶黃古早味蛋糕🍰
  • 特濃黑芝麻
好欣賞對整嘢食有熱誠嘅人,呢間古早味蛋糕嘅老闆親身去台灣拜師學藝,整出嚟嘅蛋糕每日有至少10幾款味道,全世界都係金黃邊底,唔會燶邊/燶底! 😍而且蛋糕摸上手好好濕潤,沒有帶點油淰淰嘅感覺!放喺室溫到一兩日都冇變硬,好神奇啊🤩骯髒朱古力 骯髒朱古力麵包食得多,「骯髒朱古力蛋糕」第一次食😍😍😍蛋糕好似棉花糖咁軟熟,充滿香濃嘅可可香,回彈力十足😝頂層滿滿朱古力粉,一層原味,一層朱古力味,夾心層係爆漿朱古力😍😍😍朱古力香濃幼滑,唔太甜又不帶膩,配埋熱朱古力一齊飲就prefect 😝肉鬆芝士古早味蛋糕蛋糕表面鋪滿肉鬆,古早蛋糕中層夾住意大利拉絲芝士同日本芝士,入口鹹香得來帶點甜😋早午茶餐都岩食😂芋泥古早蛋糕蛋糕蛋香味重,質地軟熟,裏面夾住一層芋泥蓉!每一啖蛋糕都食到香滑嘅芋泥,真係好滿足!!!芋泥都係老闆親自製作,無加任何防腐劑及香料色素,真材實料🤩做早餐係唔錯嘅選擇!😍每買一份蛋糕有一個印仔,草夠12個就可以獲得一份蛋糕啦!🤩而且仲可以自訂個人口味,好正正!我下次要朱古力三重奏🤪Hey!去囍源好方便 深水埗地鐵站A2出口附近.囍源古早蛋糕 (深水埗)深水埗北河街123號地舖

骯髒朱古力
骯髒朱古力麵包食得多,「骯髒朱古力蛋糕」第一次食😍😍😍

肉鬆芝士古早味蛋糕

芋泥古早蛋糕

做早餐係唔錯嘅選擇!

Hey!去囍源好方便 深水埗地鐵站A2出口附近

囍源古早蛋糕 (深水埗)
深水埗北河街123號地舖
之前在社交平台不停見到它的廣告,很多味道,所以決定専登去買個來試試。當一去到,見到個店員唔帶手套摸蛋糕,已經唔想買,再加上啲蛋糕嘅黃色太人工化,已經打咗個折扣,但一心來到,所以最後都睇吓有咩口味啱!買了個肉鬆咸蛋黃($75),不算便宜,正常這類蛋糕價錢。返到屋企切開嚟食,蛋糕冇蛋味,不鬆軟,肉鬆餡極之少,更加完全冇鹹蛋黃味,我之前也買過不少這類蛋糕吃,呢間都算係數一數二差(好彩無俾個店員點買多個紅豆/紫薯)總結:無下次

當一去到,見到個店員唔帶手套摸蛋糕

買了個肉鬆咸蛋黃($75),不算便宜,正常這類蛋糕價錢。

(好彩無俾個店員點買多個紅豆/紫薯)

總結:無下次
2020-11-07
外卖自取
我一向都好喜歡食古早味蛋糕,今日忍唔住再去返一間我好鍾意嘅古早味蛋糕店,因為囍源蛋糕主張用最正宗既做法,做到蛋糕黃金一樣既邊同底,而且低糖少油,好健康!重要既係店主好有心思,成日都諗特別既口味出黎,而且種種都真材實料又新鮮!我自己就有留意佢地既IG同社交平台,因為晚晚都有餐單出黎,最重要打電話去訂左先,因為個別口味係限量㗎,之後一去到就攞到新鮮既蛋糕喇😋😋😋今次我叫左髒髒朱古力☺️紫薯同咖哋榴連味蛋糕😊😊蛋糕入面好棉密豐滿🤩但係攞上手完全唔會油,食落口既口感真係好似喺個口入面溶化咁😍係囍源先做到呢種口感。每個蛋糕一食就知冇加任何味精悉數,完全係材料嘅味道,令人食得好放心☺️髒髒朱古力賣相吸引,黑黑嘅朱古力面配上彩虹朱古力碎,已經夠吸晴,朱古力用料十足,食完一手都係朱古力玩味爆棚,加上朱古力味岩岩好唔會太甜,真係又睇得又食又夠玩味,大推呀😝紫薯味蛋糕嘅紫薯蓉打到好碎,而且一食落去紫薯味即刻充斥住口腔,令人停唔到口呀,之後發現左原來紫薯味雪凍左仲好食呀,蛋糕都仲保持到咁棉密濕潤,師傅果然好手工🤪咖咉榴槤味蛋糕,咖哋榴槤驟眼睇同蛋糕黑白分明,但係一食落口餡料即是同蛋糕一齊喺口入邊溶化,真係好特別

咖咉榴槤味蛋糕,咖哋榴槤驟眼睇同蛋糕黑白分明,但係一食落口餡料即是同蛋糕一齊喺口入邊溶化,真係好特別,令我印象最深刻嘅係香味十足既榴連加上咖哋原來係咁正㗎😋😋

店員好好人佢會為每一位客人介紹每款唔同嘅口味,而且出示比店員睇係經IG介紹黎買嘅會即刻減$5,而且店員仲提醒我哋最正嘅食法係用電飯煲用保溫功能焗佢三到4分鐘再攞出嚟食,我試過果然係特別唔同喎😍😍

2020-11-07
下午茶
我和好友都非常熱衷吃蛋糕,深水埗有一間「囍源古早蛋糕」,老闆專程到台灣拜師學藝,之後回來香港開店,古早蛋糕受顧客喜愛,美食俘虜了我們,特意同好友前來購買古早蛋糕在家中細意慢慢品嚐。鄰近深水埗港鐵站,地理位置方便,環境很好,這裡十分墟冚,很多街坊幫襯買蛋糕。囍源用正宗做法做古早蛋糕,蛋糕是黃金邊同黃金底。店內佈置優雅,分別放置不同的蛋糕,囍源古早蛋糕有八大系列,口味有30多款,蛋糕真材實料,份量足,低糖少油,摸落唔會油,各款式的蛋糕都好吸引我。囍源古早蛋糕,可以提供1星期內預訂,每件都有唔同花紋,好有心機,不同的時間推出不同的口味,仲有預訂自訂蛋糕,2件起計,生日原盤蛋糕都有得預訂。我點選了斑蘭古早蛋糕及香脆肉鬆古早蛋糕,帶回家中同家人一起品嚐。斑蘭古早蛋糕斑蘭古早蛋糕的蛋糕鬆軟及香滑豐盈,口感細滑,蛋香很出,低糖少油夠健康,甜度剛好,即日未食完,店員提議可以放雪櫃,第二日食時,蛋糕仍然鬆軟,同樣美味,算得上高水準表現,充滿優雅不膩的滋味,令人唾涎三尺。香脆肉鬆古早蛋糕香脆肉鬆古早蛋糕入面好多肉鬆,用料充足,整體甜度討好,蛋糕口感軟滑綿綿,蛋糕十分鬆軟,空氣感充足,比一般蛋糕口感更細滑芳

斑蘭古早蛋糕

香脆肉鬆古早蛋糕

香脆肉鬆古早蛋糕入面好多肉鬆,用料充足,整體甜度討好,蛋糕口感軟滑綿綿,蛋糕十分鬆軟,空氣感充足,比一般蛋糕口感更細滑芳香,瞬息之間便食了,真心很好味。

囍源古早蛋糕(深水埗)
地址:深水埗北河街123號地舖

2020-10-27
5 分钟 (外卖自取)
2020-11-03 47 浏览
囍源古早味蛋糕💓非常正宗香港唯一用正宗做法做古早味蛋糕,師傅喺台灣學師,蛋糕係黃金邊,黃金底(即係唔燶邊唔燶底),低糖少油,相對特別。🤪多款口味囍源古早味蛋糕有八大系列,全港最多口味,口味多達30款,梗有一款啱心水!更少有地有真蛋糕可以俾我睇同摸,摸完都唔油。睇同買嗰件係同一樣。每日會有10 幾款唔同口味,亦可以預訂自訂蛋糕配搭,2件起計,更有生日原盤蛋糕!😍用心製作囍源製作嘅所有古早味蛋糕都係低糖少油,每件都有唔同嘅花紋,相當有心思。食得出無味精同色素,餡料係用原材料自家製,聽講榴槤口味係有自製嘅豐富榴槤蓉,下次想試下。😋容易保存三大件古早味蛋糕得小編同屋企人實食唔晒,但放兩日都係一樣咁棉密濕潤!凍食或加熱再食一樣好味!👍🏻服務一流店主好友善,細心講解,使小編了解到囍源同其他古早蛋糕店嘅分別。 無論整蛋糕定係服務態度都好認真,會善用各種配料,設計過百款配搭,令小編幾欣賞。💘服務社區定期會同深水埗明哥飯店合作,令有需要嘅人都有蛋糕食。感動mode 😭❣️預訂注意個別蛋糕每日只有限量12 件,建議大家可以打電話預訂,因為如果太晏,好多款會售罄。大家亦可1星期內預訂,直線預訂服務266998
囍源古早味蛋糕

💓非常正宗

🤪多款口味

😍用心製作

😋容易保存

👍🏻服務一流

💘服務社區

❣️預訂注意
個別蛋糕每日只有限量12 件,建議大家可以打電話預訂,因為如果太晏,好多款會售罄。大家亦可1星期內預訂,直線預訂服務26699888,非常方便!一到店舖就可以取蛋糕,唔會錯過想食嘅口味!

❣️即時優惠
囍源社交平台會推出有獎問答遊戲,可以獲取蛋糕,亦會有不定期優惠。

估唔到真正古早味蛋糕係咁,仲有咁多選擇,回頭率95%,會帶埋親朋戚友一齊試下真正黃金邊黃金底。

❣️温馨提示
最正翻熱食方法係電飯煲按了保溫功能將蛋糕切一片放喺飯煲內,再焗三至4分鐘後拎出嚟食,熱辣辣香噴噴就,好似啱啱焗完蛋糕一樣,唔似出面教你微波爐熱食。

❣️是次款式
🍠紫薯流心
蛋香味濃郁,粒粒紫薯配合紫薯蓉,味道突出,甜度亦適中,不愧係小編摯愛。

🥛奶黃流心
愈食愈鐘意,食到中間嘅奶黃味會更香濃。

🥚咸蛋流心
食過幾間古早味都未見過有咸蛋口味,適合唔太偏好甜味嘅屋企人。

😋其實小編一日2 餐都食蛋糕🤣,食足2-3 件,但都未食厭,就知道幾好味啦!

😛下次想試下柚子味 好似幾清新 、小編最愛嘅伯爵茶茶香同濃郁嘅榴槤,好多特別款式都想試😋。

近深水埗地鐵站A2出口附近,幾方便
優惠券
流心奶黃
咸蛋
2020-11-03 34 浏览
呢間良心小店提供30款以上口味嘅古早蛋糕,講得上係全港最多🍰餡料全部自家製,低糖少油之外,仲無添加味精色素。客人可以打電話預留想食嘅味道或自行配搭口味。蛋糕絕不留過夜,有淨嘅會攞去深水埗明哥到派俾有需要人士👨🏼‍🦳👵🏼IG同FB會不定期公佈有獎問答遊戲同減價優惠🎁💗巨無霸($85)蛋糕採用湖北蛋同日本No.1麵粉,口感綿密濕潤,放落雪櫃3日後再翻熱食都冇乾。中間嘅奶皇餡沿用中環高級私人會所40年歷史嘅食譜😱另一層係流心芝士,奶香味十足🧀面頭再舖上惹味嘅金絲肉鬆,層次極級豐富👍🏼💗骯髒朱古力流心榛子($80)蛋糕充滿可可粉香,口感好似海綿咁鬆軟,空氣感十足。頂層同中層半溶嘅朱古力漿香濃柔滑,甜而不膩🍫如果榛子味突出d就更好🤔💗日本流心紫薯($70)蛋糕每面焗得好均匀,真係做到「唔燶邊、唔燶底」🤩每朝係街市購入新鮮日本紫薯,紫薯蓉清淡帶香甜蜜味,再厚餡d就更好🍠

💗巨無霸($85)
巨無霸

💗骯髒朱古力流心榛子($80)
骯髒朱古力流心榛子

💗日本流心紫薯($70)
日本流心紫薯
2020-10-30