2017-11-14
原來已經有年幾無寫食評,今次令我有寫翻嘅衝動來自一餐失望的lunch⋯⋯☹️ 話說,此餐廳喺公司附近,由於準時兩點要開會!就拿拿林喺附近解決!平時行過已經見有個好盡責的staff在派傳單,大大聲話好抵又好食,今日就滿懷希望上去一試!沿住一條殘舊的樓梯行上一樓,裡面的裝修尚算新淨,但感覺是淘寶貨🙊地方雖然大,但我坐的二人枱同隔離距離超近,感覺似4人相識。 望住個餐牌,有3款咖哩飯只係40幾蚊,無加一。仲有D行政午市套餐,但就68元起跳。最後,我簡左天多利雞漢堡配薯條,同事簡了日式咖哩漢堡扒香煎豬肉腸飯。 個雞漢堡賣相都算正常,可惜一咬⋯😖凍嘅!Burger個包無烘過⋯軟林林,實在唔太啱口味⋯到d雞肉喇⋯對⋯⋯是一舊舊嘅雞肉,非一塊的漢堡⋯⋯佢係一舊舊硬到爭d咬唔開嘅雞肉!所謂嘅天多利汁⋯⋯酸酸辣辣咁⋯有d印度食物味🤔整體泥講個burger都幾難食。個配菜薯條份量都唔少,係有波浪文嘅幼薯,但佢本身無落鹽,要點茄汁先夠味。 同事呢個飯⋯⋯睇賣相都唔洗講味道啦下話?(敘述:條腸淡而無味,咖哩汁太少唔夠送飯,d飯好削,嗰塊所謂嘅漢堡扒⋯@@!肉餅泥嘅!仲要無味!成個飯唔知想點!
粒星係禁錯左取消唔到!
同事呢個飯⋯⋯睇賣相都唔洗講味道啦下話?(敘述:條腸淡而無味,咖哩汁太少唔夠送飯,d飯好削,嗰塊所謂嘅漢堡扒⋯@@!肉餅泥嘅!仲要無味!成個飯唔知想點!)
最後,我地2個都好失望咁翻公司開會⋯⋯😭