2018-03-03
因為舊同事係一個好偏僻的地方工作,而佢份工比我ot 多少少,所以約佢食飯要就佢時間地點, 佢附近冇乜嘢餐廳, 係一個美食沙漠。由佢帶路下嚟到呢間位於工廈1樓文青cafe 。 嚟到見地方好大, 樓底高,有表演台,好多梳化位, 聽朋友講lunch好爆, 但夜晚真係好少人,唔使book位。自己先到,侍應叫我隨便坐, 好大自由度,menu 選擇唔多,大約有五至六個餐,價錢都 由70幾去到百幾, 湯或沙律, 甜品等要另加錢。我叫咗個卡邦尼意粉, 朋友叫咗個炸軟殼蟹漢堡配薯條。意粉不過不失,醬汁濃郁,78蚊嚟講好抵食。炸軟殼蟹漢堡配薯條,薯條係我鍾意食嘅粗薯條, 漢堡包內有原隻軟殼蟹, 但個人覺得如果有加他他醬,口感會更豐富。28蚊雞嘅甜品來說,份量很多,足夠兩個人食, 雪糕有茶香。個人覺得呢度食晚餐, 位雖然唔方便,但勝在 可以慢慢吃, 坐到收館都得, 價錢畀喺觀塘區食嘅平, 而且地方大,要包場都可以,因為望落價錢都算平,食物質素ok
我叫咗個卡邦尼意粉, 朋友叫咗個炸軟殼蟹漢堡配薯條。
意粉不過不失,醬汁濃郁,78蚊嚟講好抵食。
卡邦尼意粉
炸軟殼蟹漢堡配薯條
28蚊雞嘅甜品來說,份量很多,足夠兩個人食, 雪糕有茶香。
藍莓cheese cake配伯爵茶朱古力雪糕