2017-05-31
沙漠中的小綠洲!黎開觀塘或者係呢頭返工嘅朋友都知道呢邊餐廳唔多,但係最近就開咗間以茶味為主題嘅cafe, 而且裝潢cozy得黎又Morden ,仲有個stage,期待遲d大家係呢度飲下野玩下live band👍🏻餐廳: 嚐品慕茶地點:九龍灣偉業街89號昌興工業大廈閣樓 「美」芝蓮指數:⭐️⭐️⭐️(5星最高)價錢:HKD 80-100/👤 凱撒沙律 $36呢個價錢呢個份量真係超值!雖然無麵包粒,但係有好多煙肉粒😋不過不失,價錢取勝!跟餐仲有飲品一杯!抵喎! All day breakfast $108有蛋、腸仔、煙肉、薯餅、煙三文魚、跟配特別嘅紅茶窩夫 ,免費配跟餐飲一杯,可加錢轉特色飲品意式手工精品雪糕係店中嘅必試item! 每日都有唔同味,今日我揀咗 招牌玄米茶雪糕!玄米茶味好清新但茶味都算夠濃,而且食到粒粒嘅玄米碎,增強咗雪糕嘅口感!$32 / scoop , $58/2 scoops Latte $20 ( 跟餐只需 + $2) 需要只係加2蚊,但真係大大杯,同埋味道唔錯,下午茶時段黎嘆番杯咖啡真係唔錯!Iced Earl Grey Tea Chocolate $28 (跟餐 + $
沙漠中的小綠洲!
餐廳: 嚐品慕茶
地點:九龍灣偉業街89號昌興工業大廈閣樓
「美」芝蓮指數:⭐️⭐️⭐️(5星最高)
價錢:HKD 80-100/👤
凱撒沙律 $36
跟餐仲有飲品一杯!抵喎!
All day breakfast $108
Latte $20 ( 跟餐只需 + $2)
Iced Earl Grey Tea Chocolate $28 (跟餐 + $10)
伯爵茶味道好重,但又唔會完全蓋過朱古力味!可以要求少甜😆