2021-10-07
今次輪到係油麻地開到黎荃灣嘅超巨大神級炸髀! 以前油麻地店晚上不營業,荃灣店營業時間就長好多喇,仲開係掃街勝地路德圍添~餐牌除左原有炸髀、滷髀同龍躉飯外, 仲加入藥膳豬潤系列同即日製蕃茄濃湯系列新元素,就只有荃灣店先食到。雖然神級雞髀煎蛋飯較抵,但最後都寧願唔好甘飽只點淨髀神級炸髀皇 $45雞髀皇果然名不虛傳,超巨大大過塊面,見到都開心皮脆juicy入晒味~神級好味!滷水雞髀皇$45滷水雞髀size比炸髀更巨,五香鹵水料頭好香甜,味道豐富,重點雞髀肉超級嫩滑,怕熱氣嘅可以試呢個!避風塘炒豬扒飯避風塘炸蒜粒好惹味,用帶骨豬扒,邊邊肥膏豐油香,肉質爽彈!用嘅係珍珠米,甜豉油好下飯蕃茄濃湯豬潤讚岐烏冬豬膶目測成寸厚,火候剛爽滑又唔會有腥臭!每日即製蕃茄濃湯好濃郁,味道充滿蕃茄嘅香甜,讚岐烏冬掛晒汁!仲有供應各款茶記必備特飲,我都試左朱古力紅豆冰、奶茶紅豆冰!
荃灣店營業時間就長好多喇,仲開係掃街勝地路德圍添~
雖然神級雞髀煎蛋飯較抵,但最後都寧願唔好甘飽只點淨髀
神級炸髀皇
滷水雞髀皇
避風塘炒豬扒飯
避風塘炸蒜粒好惹味,用帶骨豬扒,邊邊肥膏豐油香,肉質爽彈!
用嘅係珍珠米,甜豉油好下飯
蕃茄濃湯豬潤讚岐烏冬