2024-07-29 2715 浏览
好耐冇食燒肉,出去銅鑼灣搵返之前食過嘅和牛燒肉,以前同而家一樣高質要咗近期做推廣有優惠嘅A5特選黑毛和牛&燒肉拼盤,原價$1680,現半價只係$840‼️有特選和牛肉眼、和牛上牛排肉、和牛肩眼、和牛牛排肉、牛舌,加$50 可升級,多咗沙律、小食、湯,十分豐富😚🥗沙律有煙肉、麵包粒、車厘茄,平時麻麻沙律嘅我表示好食,特別係留啲燒肉期間食可解油膩感🐄和牛燒肉拼盤全部都牛肉味濃郁,最鐘意牛舌,薄身油膩感冇咁重,其他都同樣滋味,不過食埋泡菜等配料都可解油膩🍑日本桃汁超濃郁,水果天然甜味,好正😋🍨甜品 - 雪糕要咗芝麻味、抺茶味,兩個都勁濃郁🥹正正😋🚩和牛燒肉‧純 (銅鑼灣) @yakinikupure 📍銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓

1994 浏览

🥗沙律

🐄和牛燒肉拼盤

🍑日本桃汁
超濃郁,水果天然甜味,好正😋

🍨甜品 - 雪糕
要咗芝麻味、抺茶味,兩個都勁濃郁🥹正正😋

🚩和牛燒肉‧純 (銅鑼灣) @yakinikupure
📍銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓
2024-07-08 1921 浏览
Struggled for quite a bit to find a good yakiniku place as our usual picks have all either closed down or do not open on Sundays.Was pleasantly surprised by Yakiniku Pure. The store was newly opened 6 months ago and has stylish interior decorations paired with comfortable seating.The waiters were polite and all the food items we ordered were exceptional. We ordered the special A5 wagyu set (840 HKD) and were not disappointed. Also highly recommend the grilled assorted mushrooms and ending the me

The waiters were polite and all the food items we ordered were exceptional. We ordered the special A5 wagyu set (840 HKD) and were not disappointed. Also highly recommend the grilled assorted mushrooms and ending the meal with a sherbet.
2024-07-01 1425 浏览
這間位於銅鑼灣的日式燒肉店,裝潢別緻優雅,燈光柔和,座位寬敞,空間感強,提供舒適良好的用餐環境。餐廳主打高級日本和牛燒肉,嚴選最頂級的A4、A5日本和牛,由岐阜縣飛騨市、長崎縣、佐賀縣及鹿兒島等直接進口,滿足追求味道要求的人士,一嘗脂香與肉香的奢華美味。廚師發板 $800/位🦋刺身章紅魚|吞拿魚章紅魚肉質細膩而味鮮,吞拿魚肥美鮮甜。🦋前菜精緻的擺盤,有蔬菜豚肉卷、帶子魚子醬蒸蛋及蒜片碎牛刺身,為美宴打響頭炮。🦋和牛盛合💠日本產和牛一口牛,肉質結實,無筋有咬口。💠日本產和牛厚牛脷,牛舌相當厚身,入口肉香濃烈,牛脂香濃,口感爽脆,不難咬開。💠日本產和牛肩胛肉,富有彈性,油脂較少,肉質軟腍。💠日本產和牛牛排肉,肉紋優美,脂肪豐富,口感軟嫩,燒熟後嘴裡滲出脂香與肉香的奢華美味。🦋蘿蔔牛肉湯暖心暖胃的蘿蔔牛肉湯,湯底清甜。🦋甜品雪糕

廚師發板 $800/位
🦋刺身
章紅魚|吞拿魚
章紅魚肉質細膩而味鮮,吞拿魚肥美鮮甜。

🦋前菜

🦋和牛盛合
💠日本產和牛一口牛,肉質結實,無筋有咬口。
💠日本產和牛肩胛肉,富有彈性,油脂較少,肉質軟腍。

🦋蘿蔔牛肉湯
暖心暖胃的蘿蔔牛肉湯,湯底清甜。

🦋甜品
雪糕
2024-06-28 1530 浏览
銅鑼灣 | 和牛燒肉‧純 ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : 和牛燒肉‧純 地址 : 銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 和牛燒肉‧純銅鑼灣店搬了後第一次到訪,地方比以前更寬敞舒適,光線充足,以卡位設計為主,亦設有廂房,兩小口子來可,大伙兒來更可😌 這裡以品嚐日本各地頂級和牛為主,全部日本直送,滿滿日本風吹。有日本第一牛品牌地位的飛驒牛, 佐賀牛等,和牛控絕對要來, 保證你滿意💫 ▪️凱撒沙律汁先來一個沙律清清味蕾,沙律🥗菜新鮮爽口,配上沙律醋非常醒胃💫▪️刺身三點章紅魚、大拖羅、甜蝦,刺身肥味新鮮,章紅魚刺身味道甘甜清爽,脂肪豐富。大拖羅口感入口即溶,油香四溢而又鮮味無比,甜蝦晶瑩剔透,鮮甜爽口💫▪️蛋花湯加入蛋花洋蔥等,清甜而不膩💫▪️海鮮煎餅煎至金黃色的煎餅,海鮮的鮮美與煎餅的酥脆,再搭配上特製的日式醬料,醬汁微辣,食時沾上,味道一試難忘💫▪️Omakasa course 燒肉燒肉也有廚師發板,今晚我們就點了這個,用上透明蓋木盒盛載着,擺盤吸引,上桌時由侍應除除打開蓋子,再細心介紹,今晚有厚切牛舌 、和牛上牛排肉 、五花肉、西冷 💫▫️厚切牛舌 - 厚身、入口彈牙
銅鑼灣 | 和牛燒肉‧純

▪️刺身三點

▪️蛋花湯
加入蛋花洋蔥等,清甜而不膩💫

▪️海鮮煎餅

▪️Omakasa course 燒肉
▫️厚切牛舌 - 厚身、入口彈牙💫
▫️和牛上牛排肉 - 油脂分布平均,入口油香豐富💫
▫️五花肉 - 將五花肉慢慢兩邊煎香至金黃色,入口微焦,非常可口💫
▫️西冷 - 經過燒烤過程,牛味濃郁,肉質鮮嫩富口感散發出誘人的香氣💫

🥃梅酒
🍧菠蘿雪葩
🍧蘋果雪葩
2024-05-18 3132 浏览
日本燒肉界之元祖,高質日本和牛燒肉專門店,「🥩和牛燒肉‧純 」最近搬咗去銅鑼灣亨利集團中心開咗新分店,地方大而寬敞,坐位非常舒適,這裏主打當然是從日本各地直送的頂級和牛,特別係佐賀牛,美味嘅油脂雪花牛肉簡直令人着迷,牛魔王絕對不能錯過😋🥗▪️シーザーサラダ $ 108煙肉沙律配凱撒沙律汁 食燒肉前來一盒清新的沙律先開開味蕾,新鮮沙律菜配煙肉豬腩,小蕃茄、紅椒、麵包粒和凱撒沙律醬,清新可口🥩▪️特選日本産和牛リブロースと 高級盛合せ $ 980特選日本產和牛肉眼、日本產和牛上牛排肉、日本產和牛牛排肉、壺漬牛胸外腹、牛舌這個燒肉拼盤非常推介,有五種牛嘅不同部位,每款口味道各有不同,最肥美當然係和牛肉眼,油花滿滿,入口即化,充滿油脂香,配一口白米飯最啱感,兩款牛排肉原切,牛肉味香濃之餘好有口感,另外肉味最濃嘅係壺漬牛胸外腹,配上特製燒汁夠晒惹味,牛舌薄燒軟腍又Juicy ,沾上檸檬汁最好味😊🥘▪️石焼日本産和牛ユッケビビンバ $120碎牛肉刺身石頭鍋飯,用一個超熱嘅鍋將所有材料拌勻,再加上甜辣椒醬,味道甜甜辣辣好惹味,而且吃到底仲有飯焦,相當好食🥣▪️味噌汁 $ 40食飯當然要配湯,這裏的味噌湯好濃
日本燒肉界之元祖,高質日本和牛燒肉專門店,

🥗▪️シーザーサラダ $ 108
煙肉沙律配凱撒沙律汁

🥩▪️特選日本産和牛リブロースと
高級盛合せ $ 980

🥘▪️石焼日本産和牛ユッケビビンバ $120

🥣▪️味噌汁 $ 40
食飯當然要配湯,這裏的味噌湯好濃味,而且有豆腐和海帶,熱辣辣味道一流

🍻▪️サントリープレミアムモルツ(生) $ 60
三得利生啤
🍻▪️オリオンビール(生) $ 50
沖繩Orion生啤
食燒肉飲品嘅最佳拍檔必選生啤,這裏有齊日本兩大最受歡迎的啤酒,一於啤啤佢

🍊▪️柚子雪葩 $ 58
甜品亦非常精彩,原個柚子挖胸果肉,再放上自家製清甜的柚子雪芭,酸甜酸甜好解油膩,食飽食就最適合不過
  • 特選日本產和牛肉眼
  • 壺漬牛胸外腹
純正和牛燒肉 ✌🏻 高質又抵食?又真和~仲要話明係JA農場直營。你想食飛驒牛?長崎和牛?其他?你黎到咪知~ 又唔嘈,可以靜靜地同朋友吹水食靚牛🤣 價錢已銅鑼灣區有呢個質素都幾唔錯。服務態度又好。飲返杯先🍻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨豆腐沙律 98沙律份量幾好,唔會太多人會太少。而且啲醬汁啱啱好👍🏻 ✨日本產和牛燒肉拼盤 780上牛排肉,牛肩跟,牛排肉:牛胸外腹,牛舌,厚切豚腩肉整體油脂感滿滿,入口即化❣️配埋燒汁同Wasabi,更帶出和牛嘅香味 ☺️ 牛胸外腹相對脂肪較少,咬落肉質軟腍。✨ 海鮮石頭鍋飯120石鍋飯本身個鹹度唔會話好重,所以同啲和牛一齊食都冇問題✌🏻✨ 味噌湯40係我中意嘅白味噌 😏✨ 特選日本產和牛肩胛肉480望落好厚,輕輕燒一燒就夠!真係very juicy !唔落汁都得 👍🏻✨柚子雪芭用真有子做出嚟嘅sorbet 🥰 酸酸地,好解膩😝🍻 ORION Draft Beer 50🍻檸檬梳打 45ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 和牛燒肉 純 📍 銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨豆腐沙律 98

沙律份量幾好,唔會太多人會太少。而且啲醬汁啱啱好👍🏻

✨日本產和牛燒肉拼盤 780

上牛排肉,牛肩跟,牛排肉:牛胸外腹,牛舌,厚切豚腩肉

✨ 海鮮石頭鍋飯120

石鍋飯本身個鹹度唔會話好重,所以同啲和牛一齊食都冇問題✌🏻

✨ 味噌湯40

係我中意嘅白味噌 😏

✨ 特選日本產和牛肩胛肉480

✨柚子雪芭

用真有子做出嚟嘅sorbet 🥰 酸酸地,好解膩😝

🍻 ORION Draft Beer 50

🍻檸檬梳打 45

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

和牛燒肉 純

📍 銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓

作為牛魔王的我,最鍾意食和牛,佐賀牛必定在名單中,今日來到「和牛燒肉•純」銅鑼灣新址食和牛燒肉,他們家出品的佐賀牛質素很有保證,好值得回訪「佐賀牛」甘香的油脂與濃鬱的肉味,入口即化的口感,絕對俘虜了我的味蕾🤤新址全店以木系為主,地方寬敞,好適合一大班朋友🧑‍🤝‍🧑來訪🔸長野縣豆腐沙律|$98長野縣豆腐散發出微妙的豆香,與新鮮蔬菜的爽脆口感相融合,帶來清新的味覺享受,很好的開胃菜🤤🔸刺身五點|$480包括:三文魚、中拖羅、甜蝦、赤身和帆立貝件件刺身都十分鮮甜,厚切,中拖羅鮮甜無比,油脂滿滿🤤🔸厚切牛舌|$188超級厚切👅,燒到兩邊金黃色後,外脆內裹柔軟滑嫩,肉質豐潤多汁,口感細緻,帶有濃郁的牛肉香氣,必點👍🔸特選日本產和牛肉眼|$560佐賀牛肉眼肉質細嫩,帶有豐富的脂肪紋理,入口即化,散發出濃郁的牛肉香氣。咀嚼時肉汁充沛,口感豐富而多汁,和米飯🍚是絕配🤤🔸特選日本產和牛牛排肉|$330口感上帶有嚼感,同時也具有豐沛的牛肉風味,油花細緻、口感滑順柔軟,輕輕燒過後帶有焦香味,不得了🤤🔸柚子胡椒豬頸肉|$89除了和牛,這裹的豬頸肉也很出色,肉質肥瘦混雜,帶韌性,口感爽脆有彈性,肉味濃郁、油香十

🔸長野縣豆腐沙律|$98

🔸刺身五點|$480
包括:三文魚、中拖羅、甜蝦、赤身和帆立貝
件件刺身都十分鮮甜,厚切,中拖羅鮮甜無比,油脂滿滿🤤

🔸厚切牛舌|$188

🔸特選日本產和牛肉眼|$560

🔸特選日本產和牛牛排肉|$330

🔸柚子胡椒豬頸肉|$89
除了和牛,這裹的豬頸肉也很出色,肉質肥瘦混雜,帶韌性,口感爽脆有彈性,肉味濃郁、油香十足🤤

🔶辣味牛腩湯|$80
牛肉湯用料十足,還有大大塊牛腩,辣辣地好清爽

🔶紅豆🫘雪糕|$38
最後以香甜的紅豆🫘雪糕作結,大滿足

🔶Suntory Draft Beer|$60

特選日本產和牛肉眼
特選日本產和牛牛排肉
長野縣豆腐沙律
2024-04-19 743 浏览
港島朋友有口福了🤩和牛燒肉‧純 @yakinikupure 銅鑼灣開左分店🙌之前食過🥩絕對有信心保證👏🏻即刻訂位過嚟食店內和牛來自日本🇯🇵由JA全農集團直營前菜叫左炸豆腐沙律🥗夠清新又開胃更有海膽拿破天婦羅🍤口感豐富又香脆黑松露海鮮茶碗蒸蛋🥚蒸蛋滑嫩又鮮味舞茸蝦🦐舞茸汁濃郁👏🏻蝦肉夠實特別喜歡🇯🇵日本產和牛燒肉盛合和牛肉油脂分布均勻💗經火炙牛肉油香出🔥入口即化呢個盛合可以一次過食5款牛同1款豚肉🥩日本產和牛上牛排肉🥩日本產和牛肩眼🥩日本產和半牛排肉🥩牛胸外腹🥩牛舌🐖日本產厚切豚腩肉黑松露日本產和牛斧飯🥢超大塊日本和牛🔥油脂呈現雪花❄️上枱用火槍即時把和牛燒熱再加入紫菜、雞蛋絲、蔥花最後加入大量黑松露🤩每啖飯都係精華好味又滿足👏🏻👏🏻👏🏻和牛燒肉‧純 @yakinikupure 📍銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓📍尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖#chuhi #sour #Sasasyu #Yakiniku #SasasyuYakiniku

之前食過🥩絕對有信心保證👏🏻即刻訂位過嚟食

🐖日本產厚切豚腩肉

黑松露日本產和牛斧飯🥢

超大塊日本和牛🔥油脂呈現雪花❄️

上枱用火槍即時把和牛燒熱
再加入紫菜、雞蛋絲、蔥花

最後加入大量黑松露🤩每啖飯都係精華
好味又滿足👏🏻👏🏻👏🏻

和牛燒肉‧純 @yakinikupure

📍銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓
📍尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

再訪高質燒肉餐廳🍴同樣冇令我失望🥰今次試左係銅鑼灣分店既 < 和牛燒肉‧純 > 同尖沙咀一樣,餐廳坐位闊落環保相當舒適😳➣ 特選熊本黑毛和牛豪華燒肉套餐(💰𝟭𝟵𝟴𝟬)❥ 本日精選前菜拼盤𝟯種❥ 本日刺身❥ 海膽和牛壽司❥ 沙律前菜有鮑魚、壽喜燒牛肉同帶子蒸蛋,沙津材料豐富,食落好開胃!刺身係大蝦同拖羅🥰❥熊本黑毛和牛拼盤拼盤分別有特選熊本黑毛和牛厚切西冷、熊本黑毛和牛牛排肉、熊本和牛牛肩眼、同牛舌~店員上菜時逐一介紹同建議進食先後次序😙特別有驚喜既係厚切西冷😛店員會幫助燒到兩邊牛焦香,再夾係塗上自家製味噌醬既多士上☺️加埋蒜香片同𝘄𝗮𝘀𝗮𝗯𝗶好驚喜呀🥰❥甜品柚子雪粑/淡雪士多啤梨🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬

➣ 特選熊本黑毛和牛豪華燒肉套餐(💰𝟭𝟵𝟴𝟬)

❥ 本日精選前菜拼盤𝟯種
❥ 本日刺身
❥ 海膽和牛壽司
❥ 沙律

❥熊本黑毛和牛拼盤

甜品柚子雪粑/淡雪士多啤梨

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬
燒肉係無分時限,無論日頭定夜晚都燒得,2024新一年繼續燒,燒旺佢,近日就試左由間日本燒肉界元祖級人馬,打造既「和牛燒肉‧純」,以最正宗日本人燒肉既standard,咁先係最純純正正既和牛燒肉!👇🏻📌前 菜 - ▪️ 凱 撒 沙 律 - $108▫️ 食燒肉之前先黎個前菜開一開胃先啦,呢個「凱撒沙律」夠哂清新,好多麵包粒同埋煙肉,而且沙律菜相當新鮮,唔錯。📌特選 · 飛驒牛肉眼 · 高級燒肉盛合 - $1,880▪️ 特 選 飛 驒 牛 肉 眼 - ▫️ 成個盛合包左唔同部位,第一個必食呢個「特選飛驒牛肉眼」,staff建議每邊唔好燒太耐,表面呈現金黃色即5成熟,呢個熟度係最perfect岩岩好,食落油香到位,唔會太膩,肉質腍滑入味,嗌多個白飯同麵鼓湯,絕對係最高享受!▪️ 和 牛 上 牛 排 肉 -▫️ 再黎就有呢個「和牛上牛排肉」,牛排肉入口滑溜,食落裡面相當juicy,值得一試。▪️ 和 牛 牛 排 肉 -▫️ 呢個「和牛牛排肉」同上牛排肉有少少唔同,呢個肉質相對比較有咬口,煙煙韌韌,牛味亦相當濃郁,配sake一流。▪️ 特 選 三 筋 牛 排 肉 - ▫️ 人生都係第一次試呢個稀有部位「特選三筋牛

燒旺佢,近日就試左由間日本燒肉界元祖級人馬,

咁先係最純純正正既和牛燒肉!👇🏻

📌前 菜 -
▪️ 凱 撒 沙 律 - $108
凱撒沙律

好多麵包粒同埋煙肉,而且沙律菜相當新鮮,唔錯。

📌特選 · 飛驒牛肉眼 · 高級燒肉盛合 - $1,880
▪️ 特 選 飛 驒 牛 肉 眼 -
特選·飛驒牛肉眼 ·高級燒肉盛合

staff建議每邊唔好燒太耐,表面呈現金黃色即5成熟
特選飛驒牛肉眼

呢個熟度係最perfect岩岩好,食落油香到位,唔會太膩,

肉質腍滑入味,嗌多個白飯麵鼓湯,絕對係最高享受!

▪️ 和 牛 上 牛 排 肉 -
▫️ 再黎就有呢個「和牛上牛排肉」,牛排肉入口滑溜,
食落裡面相當juicy,值得一試。
和牛上牛排肉

▪️ 和 牛 牛 排 肉 -
▫️ 呢個「和牛牛排肉」同上牛排肉有少少唔同,呢個肉質
相對比較有咬口,煙煙韌韌,牛味亦相當濃郁,配sake一流。
和牛牛排肉
▪️ 特 選 三 筋 牛 排 肉 -
特選三筋牛排肉

▫️ 人生都係第一次試呢個稀有部位「特選三筋牛排肉」,
原來佢係屬於牛既後肩胛肉既一小部份,油花非常出眾,
味道濃厚得黎口感爽脆,一試難忘。

▪️ 日 本 產 豚 腩 肉 -

▫️ 食完和牛仲想試下唔同肉類,呢個盛合亦包括「日本產豚腩肉」,
豚腩肉入口油脂豐腴,完全係滿足到食肉獸既要求;
日本產豚腩肉

而且盛合仲包左D蔬菜,包括粟米南瓜青椒紅椒
日本菇,絕對係誠意之作!
▪️ 飛 驒 牛 朴 葉 味 噌 燒 - $380
飛驒牛朴葉味噌燒

▫️ 如果未夠喉亦可以試下唔同既食法,例如係呢個「飛驒牛朴葉味噌燒」,
將飛驒牛肉眼位置加左味噌醬,再連埋塊朴葉一齊燒,
帶到個肉味更加突出;而且包埋D日本菇同埋茄子,真係食唔到停口!

📌清 酒 -
▪️ 獺祭4割5分 · 純米大吟釀 - $240/300ml
獺祭4割5分 · 純米大吟釀

▫️ 有燒肉就一定要有Sake,整返枝300ml既「獺祭4割5分·純米大吟釀
入口清爽,一啖肉一啖酒,絕對係對燒肉既最大尊敬!
2024-01-25
特選·飛驒牛肉眼 ·高級燒肉盛合
和牛上牛排肉
和牛牛排肉
日本產豚腩肉
獺祭4割5分 · 純米大吟釀
這裡有日本第一牛品牌地位的「飛驒牛」,在香港應該比較少有。我人生第一口吃的飛驒牛就是在日本出產飛驒牛的岐阜縣,那口感覺依稀還記得,猜不到第二次吃的時候是在香港。今次我們點了:🍱特選飛驒牛豪華二人餐$2080 超級豐富的晚餐,感覺4位吃也可以。前奏:🙂本日刺身雖然這裡賣點是和牛,但刺身亦非常新鮮美味。🙂沙律非一般的沙律,😍是非常好味可口的炸大根絲,底部是牛油果,減輕油膩感,還有蕃茄仔。🙂前菜拼盤3種📌和牛 - 浸在蛋泡裡,肉質非常柔軟📌帶子魚子醬茶碗蒸 - 帶子蒸得剛好,爽口,帶有鮮甜味道📌蟹肉沙律 - 鮮甜美味主食- 飛驒牛🙂特選飛驒牛厚切西冷優質脂肪分佈,霜降紋理分明,非常厚身。店員會先幫我們燒這塊西冷,然後再燒麵包,再把和牛切件,塗了醬(是麵豉醬?!)在已燒脆的麵包上,放上和牛和蒜片,成為西冷多士第一次是這種吃法,層次感豐富和牛入口即溶,又有和牛甘香味道😍吃到這裡我已經飽了🙈,拼盤還有其他燒肉-全部優質燒肉,美味可口🙂 特選飛驒牛牛排肉🙂 特選飛驒牛肩眼🙂牛舌🙂蔬菜主食2:🙂特選飛驒牛涮涮鍋除了燒,還有涮涮鍋,這個套餐真的很貼心。店員幫我們把和牛蔬菜一起滾,配有白飯和湯。滾完的和牛

🍱特選飛驒牛豪華二人餐
$2080
超級豐富的晚餐,感覺4位吃也可以。

前奏:
🙂本日刺身
雖然這裡賣點是和牛,但刺身亦非常新鮮美味。

🙂沙律

🙂前菜拼盤3種

📌和牛 - 浸在蛋泡裡,肉質非常柔軟
📌帶子魚子醬茶碗蒸 - 帶子蒸得剛好,爽口,帶有鮮甜味道
📌蟹肉沙律 - 鮮甜美味

🙂牛舌
🙂蔬菜

主食2:
🙂特選飛驒牛涮涮鍋
滾完的和牛肉質也非常柔軟,味道很讚!蔬菜鮮甜。

甜品
最後還有柚子雪杷和富有柿。雪杷味道清新,富有柿也十分甜,很好吃。

環境:
很寬敞,大多都是卡位,有私穩度

總結:
環境,服務,食物都很高質,性價比高,必定再來。看到lunch set 只是$88up,豐儉由人。
  • 特選飛驒牛豪華二人餐
2024-01-06 1561 浏览
銅鑼灣有間位置幾private嘅日本燒肉店喺商廈上面,有格局得嚟,午市晚市性價比都好高大胃未去過飛驒牛,都已經久迎牛名,今次嘅豪華set可以二食飛驒牛,分別係燒肉同壽喜燒。打頭炮嘅係牛油果蘿蔔絲沙律,都幾大碟,堆滿炸嘅蘿蔔絲,口感好爽脆好特別,牛油果啱啱好熟本日刺身係吞拿魚天身,係比較罕有嘅部位,有兩大片好厚切,入口即化,鮮香連綿,wasabi都好靚唔太攻鼻本日精選前菜拼盤3種,第一係煮肥牛,質感好爽彈唔膩,連湯感都好香甜。中間係帶子茶碗蒸,滑捋捋好香。最後係時令蟹肉,鮮爽無比跟住就係主角特選飛驒牛,厚切西冷會有專人過嚟幫你燒,肥美到超級惹火跟住烘吓啲麵包,將西冷放上去,搽上自調豆豉醬,仲有蒜片,口感層次變得豐盈,油香肉香衝擊大腦食完跟住仲有牛排肉、牛肩眼、牛舌同一啲蔬菜可以自己燒。牛排肉香氣突出,雪花好靚。牛肩眼厚切豐腴,食落就知甘香。牛舌質感亦好與眾不同,彈牙又有啲綿,肉香濃郁燒完肉仲有Shabu-shabu,個煲係藤籃同日本濾紙,原來籃底係有塊金屬片傳熱,裡面有大量蔬菜,好襟食將四大片牛肉放入去,好快就食得,點吓醬汁食,肉汁香爽,放入口好綿隨鍋仲有漬物、雞蛋湯同白飯,先飲湯再打邊

飛驒牛豪華二人餐
$2080

隨鍋仲有漬物、雞蛋湯同白飯,先飲湯再打邊爐,之後用牛肉送飯,大滿足

最後有柚子雪葩,擺盤好靚,連cream都好好食,柚子果香撲鼻,酸酸甜甜太正喇,隔離嘅士多啤梨勁大粒,果肉白色,好香甜

桃梳打

另外加嘢飲,都有唔同味嘅梳打

威士忌梳打

連highball都有,夜晚飲住佢享用晚餐超爽
2024-01-05
飛驒牛豪華二人餐
$ 2080
威士忌梳打
⭐️評分:9.5/10-入口即溶的雪花牛!新店!環境舒適,服務好,CP更是高!!😱更是❗️全港唯一❗️可以從日本全國入口各類和牛🤔🤔-特選飛驒牛豪華二人餐,份量超多✳️ 特選飛驒牛厚切西冷👍👍👍西冷肉香味較重🥩超大一塊厚切西冷更在油脂香中保留軟嫩口感薄多士經烘烤更脆身乾爽配搭特製味噌醬& Wasabi 中和油膩感🧄蒜片豐富口味-✳️ 特選飛驒牛牛排肉👍👍👍油香味濃郁😍層層雪花入口融化-✳️ 特選飛驒牛肩眼 👍👍保留肉香味,肉質軟熟-✳️牛舌👍爽身薄切-✳️前菜拼盤 ▶️蟹肉沙津👍👍香甜鮮味濃烈▶️帶子魚子醬茶碗蒸👍份量足,帶子軟綿嫩滑▶️和牛加蛋泡泡👍👍👍超柔嫩軟滑!!真正入口即溶😍😍-✳️是日刺身👍👍新鮮厚實!魚香味濃,肉質有彈性!-✳️大根沙律👍👍👍超出色!!😍😍😍大根炸過更酥脆爽口,加上糖(?)因為非常香甜有點像紅色甜絲絲的魷魚絲一樣!-✳️ 特選飛驒牛涮涮鍋 👍👍最後一道菜,基本上是吃得肚子要爆🤣份量超多,特別膩,但特別肥美香口涮涮鍋牛肉嫩滑,入口即溶😍😍-✳️飯 + 餐湯-✳️柚子雪芭+ 富有柿👍👍超清香鮮甜😍😍--😱午餐更有$300多的餐可選!!!-⭐味道 9.5/10⭐️特色 9.5/10⭐️環境 9/10
⭐️評分:9.5/10
入口即溶的雪花牛
!新店!環境舒適,服務好,CP更是高!!
😱更是❗️全港唯一❗️可以從日本全國入口各類和牛🤔🤔
特選飛驒牛豪華二人餐,份量超多
✳️ 特選飛驒牛厚切西冷👍👍👍

✳️ 特選飛驒牛牛排肉👍👍👍
油香味濃郁😍層層雪花
入口融化
✳️ 特選飛驒牛肩眼 👍👍
保留肉香味,肉質軟熟
✳️牛舌👍
爽身薄切
✳️前菜拼盤
▶️蟹肉沙津👍👍香甜鮮味濃烈
▶️帶子魚子醬茶碗蒸👍份量足,帶子軟綿嫩滑
▶️和牛加蛋泡泡👍👍👍超柔嫩軟滑!!真正入口即溶😍😍

✳️是日刺身👍👍
新鮮厚實!魚香味濃,肉質有彈性!
✳️大根沙律👍👍👍
超出色!!😍😍😍大根炸過更酥脆
爽口,加上糖(?)因為非常香甜
有點像紅色甜絲絲的魷魚絲一樣!

✳️ 特選飛驒牛涮涮鍋 👍👍
最後一道菜,基本上是吃得肚子要爆🤣
份量超多,特別膩,但特別肥美香口
涮涮鍋牛肉嫩滑,入口即溶😍😍

✳️飯 + 餐湯

✳️柚子雪芭+ 富有柿👍👍
超清香鮮甜😍😍

😱午餐更有$300多的餐可選!!!
⭐味道 9.5/10
  • 前菜拼盤
  • 大根沙律
  • 柚子雪芭+ 富有柿
2023-12-28 781 浏览
📍 和牛燒肉‧純 ——————————————————🇯🇵|特選日本產和牛 💰1250——————————————————呢個牛舌真係世一 厚切有肉汁仲要唔韌 仲要啖啖肉其他牛肉油脂分佈都好平均豐富 嫩同好有牛味醬汁同鹽都好提到味 但係環境比較焗同埋唔通風——————————————————🐣性價比: 7/10🫨回頭率: 6.8/10👅味道: 8/10——————————————————地址:銅鑼灣恩平道42號亨利中心15樓
📍 和牛燒肉‧純
🫨回頭率: 6.8/10
👅味道: 8/10
地址:銅鑼灣恩平道42號亨利中心15樓
2023-12-05 1382 浏览
中午性價比冇得輸,日本出口和牛肉以食材質素黎計加上地方環境唔差,銅鑼灣地段算唔錯既推介 ,可能新開都冇咩人,我試左個漢堡set .百幾蚊lunch對我黎講真係基本(當大集團中午消費似樣都要70蚊起lunch)...晚上未試過,價錢應該會高D 。聽伙計講佢地以前有開係享利中心個便,但就好細間……
中午性價比冇得輸,日本出口和牛肉
2023-12-04