2022-09-14 2450 浏览
和牛燒肉‧純 今個月推出鳥取和牛燒肉套餐,睇見都流曬口水🤤 鳥取和牛據說係日本所有和牛嘅祖先,喺日本十分有知名度‼️無得番鄉下🇯🇵食,難得喺香港都食到鳥取直送嘅和牛,一定要試吓!! 特選鳥取和牛肉眼&燒肉拼盤 $1880鳥取和牛特選肉眼鳥取和牛特選三筋牛排肉鳥取和牛上牛排肉鳥取和牛牛排肉日本產豚腩肉鳥取和牛有55%都係油酸(oleic acid) 食落唔似其他和牛馬上感到油膩,卻入口即化,油脂同肉嘅口感平均,唔會吃到滿口都係油👍 鳥取和牛嘅脂肪不易吸收,所以日本又叫鳥取和牛做「健康和牛」🐂 四款和牛嘅雪花都好靚,色澤鮮艷!! 師傅將特選肉眼仲切成小塊,方便客人燒熟,十分貼心💕 另外三款和牛牛排肉口感超嫩滑,配上日本產米飯🍚 真係絕配!! 仲有豚腩肉,燒到外脆內嫩兼juicy超級正🤩值得一提我地仲加咗本日精選前菜拼盤,包括3款前菜: 蛋黃醋魷魚、蟹肉蒸蛋、生牛肉海膽壽司🍣 其中蛋黃醋魷魚好好食,酸酸甜甜好開胃!! 蟹肉蒸蛋都好足料,仲有豆腐沙律🥗夠曬清新!! 飲品方面我地嗌咗日本產梅酒($55) 同巨峰燒酎梳打($55) 兩杯酒都好易入口,酒絕對係燒肉必點😎

特選鳥取和牛肉眼&燒肉拼盤 $1880

• 日本產和牛牛排肉
  • 鳥取和牛特選三筋牛排肉
  • 特選日本產和牛肉眼
2022-09-09 610 浏览
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡今次預早左一個月訂位🍽成功坐到包廂🙆🏻‍♀️尖沙咀分店都幾多包廂 坐位十分舒適~ 私隱度高👍🏻推介中午嚟食lunch set .ᐟ.ᐟ星期一至日都有 .ᐟ.ᐟ性價比非常高😼而且星期六幫襯環境唔擠迫唔嘈吵 牛肉質素高😍推介🤌🏻✨⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶‎ •͈౿•͈ 三色和牛定食 $250 (4.5/5)(包沙律、前菜、日本米白飯、湯)依個set有齊上牛排肉、牛排肉同埋牛肩眼肉三個部位🥩三款都重牛味同埋牛油香🧈肉嘅質素完全同其他差不多價位嘅燒肉放題冇得比 .ᐟ.ᐟ 推推🫶🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 自選燒肉午餐 $170 (4/5)(包沙律、前菜、日本米白飯、湯)今次自選咗牛舌同埋牛胸外腹👅牛舌厚薄適中 燒完保留到爽嘅口感又唔會咬唔開~ 推介 .ᐟ.ᐟ牛胸外腹相對上會冇咁推介🫡 筋位較多 而且唔算特別軟淋🫣⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶📍和牛燒肉‧純 (尖沙咀)尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖#香港美食 #尖沙咀美食 #hkfood
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

今次預早左一個月訂位🍽成功坐到包廂🙆🏻‍♀️
尖沙咀分店都幾多包廂 坐位十分舒適~ 私隱度高👍🏻
性價比非常高😼而且星期六幫襯環境唔擠迫唔嘈吵
牛肉質素高😍推介🤌🏻✨

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

‎ •͈౿•͈ 三色和牛定食 $250 (4.5/5)
(包沙律、前菜、日本米白飯、湯)

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 自選燒肉午餐 $170 (4/5)
(包沙律、前菜、日本米白飯、湯)

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
📍和牛燒肉‧純 (尖沙咀)
尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

#香港美食 #尖沙咀美食 #hkfood
日式燒肉專門店 - 燒肉‧純一向以性價比高見稱,一系列午、晚市和牛套餐豐儉由人,選擇甚多,所以一直屬於經常回訪餐廳之列。不過今次非再去食午市套餐,而係品嘗一年一度之鳥取和牛豪華盛宴。.提起鳥取美食,不得不說鳥取縣和牛。此地和牛是牛界元祖級人馬,日本現在很多和牛品種,也是改良自鳥取牛元祖,當地亦是最早獲頒和牛「出世紙」的地方。產量不多,鳥取和牛每年產量只有大約二千隻,因此非常珍貴。一年一度日本鳥取縣和牛節會於每年9月舉行,同月亦是鳥取和牛限定供港月,所以只有這段時間才能在香港品嚐這款珍貴既和牛肉。同一時間亦是鳥取梨豐收季節,所以這個月份最適合一嚐鳥取傳統美食。.餐廳以傳統日式柔和木系作主調,擺位主要以私人小廂房格局,空間感和私隱度十足。二人用餐地方相當闊落,猶如置身頂級傳統日式餐廳之內。.🌟特選鳥取和牛豪華燒肉套餐 (2位用) 🌟💲2280 ⭐️4.2/5.想一次過試到不同的鳥取特產,無懸念必點這個特選2人套餐。.★ 精選前菜拼盤3種前菜為是日廚師精選,今天包括海膽碎牛肉壽司、蟹肉蒸蛋及蛋黃醋魷魚。海膽碎牛肉壽司飯有經調味,加上滑嫩鮮味海膽及他他碎牛肉,個人非常喜歡。蛋黃醋味道溫和帶微酸,
想一次過試到不同的鳥取特產,無懸念必點這個特選2人套餐。
★ 精選前菜拼盤3種
前菜為是日廚師精選,今天包括海膽碎牛肉壽司、蟹肉蒸蛋及蛋黃醋魷魚。海膽碎牛肉壽司飯有經調味,加上滑嫩鮮味海膽及他他碎牛肉,個人非常喜歡。蛋黃醋味道溫和帶微酸,魷魚滿爽口。日式蒸蛋加上蟹肉和黑魚籽,滑嫩惹味非常。
海膽碎牛肉壽司
蟹肉蒸蛋
刺身
吞拿魚及鱆紅魚。
吞拿魚及鱆紅魚
★ 沙津
是日沙津是海草沙津,微酸醒胃。
海草沙津
★ 鳥取和牛拼盤
套餐重頭戲為一整盤吸睛鳥取和牛拼盤,包括:特選鳥取和牛厚切西冷、鳥取和牛特選牛排肉、鳥取和牛牛肩眼、鳥取和牛上牛排肉、鳥取和牛壺漬特選紅肉以及牛舌。職員上枱會細心講解不同部位特色,建議由淡開始先吃牛舌。
鳥取和牛拼盤
鳥取和牛一大特色是含有豐富油酸,不但肉質嫩,而且有入口即溶感,油香滿滿。和牛厚切西冷是完整一大塊,油花分佈平均,脂肪含量相對其他較高,入口即化。特選牛排肉、上牛排肉及牛肩眼均入口柔軟,豐腴嫩滑,相對上牛肉味更突出。壺漬紅肉是指牛肉跟蔬菜等一起放在醬壺中,用蔬菜和醬汁醃漬,肉味道會較甜濃一點。總括而言,鳥取和牛無論是肉質、油花分佈及色澤都十分出色。
特選鳥取和牛厚切西冷
鳥取和牛壺漬特選紅肉
牛舌
★ 日本產豚肉釜飯
便用日本產白米的豚肉釜飯,配料有豚肉片、蔥花、蔥絲以及櫻花蝦,另有醬汁調味。上檯後,服務員會幫忙攪拌好,香氣四溢。
★ 餐湯
麵豉湯難得有驚喜,湯頭很濃卻解膩,配料很足,有惹味豚肉粒,正評。
甜品
套餐甜品是鳥取縣二十世紀梨,每位再加💲40可升級至鳥取縣二十世紀梨加配南瓜班戟、日本雪糕配紅豆以及草莓。二十世紀梨是鳥取縣水果皇牌代表,當造期為每年的8至11月。二十世紀梨特別鮮甜多汁、甜中帶微酸。南瓜班戟像薄薄的南瓜蛋糕一樣,配上雪糕及紅豆一起,甜而不膩。
鳥取縣二十世紀梨加配南瓜班戟
☆ SUNTORY Draft Beer 💲60
☆ ORION Draft Beer 💲50
SUNTORY Draft Beer
ORION Draft Beer
總結:歎鳥取和牛實在是九月份不能錯過的活動,奢華又大滿足的一場盛宴。套餐的和牛份量十足相當慷慨,高質亦非常高,性價比滿滿的一餐。
不專業食評 nei.foodie
鳥取縣二十世紀梨加配南瓜班戟
SUNTORY Draft Beer
ORION Draft Beer
2022-08-09 1486 浏览
小編去尖沙咀選址一間食和牛燒肉都幾出名😌位於尖東噴水池旁~裝修格調十足日式餐廳~地方大坐位亦多~環境幾舒服👍餐廳內小編未行過哂~眼見有間容納十人大房~多幾個朋友一齊黎都無問題😇🥩和牛燒肉·純特選日本產和牛老實講~睇到個名黎到一定係為食燒肉~和牛由日本新鮮運到😍牛香味重唔在講~入口油香味好濃🤩不過更要讚其他野食~前菜都非常好味🤤🤤—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:必定會再去~雖然價錢唔平~但亦都值得👍👍環境·服務·食物都係無·得·彈💯

🥩和牛燒肉·純

特選日本產和牛

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
今次同朋友慶祝生日 同一班食肉獸👭👭 食日本燒和牛滿足下 感覺當自己去左旅行咁✈️🇯🇵。餐廳空間感好大,有獨立房卡位坐 當日我地有book位,坐左有包箱既卡位好闊落 私隱度好高,慢慢傾計都無人理。有好多套餐選擇,我地試下2個和牛拼盤分別係和牛肉眼同和牛西冷再配埋柚子梅酒🤭正!👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟 特級日本產和牛肉眼&高級燒肉拼盤 💰980拼盤有五款和牛肉包括特選日本產和牛肉眼、日本產和牛牛排肉、日本產和牛上牛排肉、牛舌同壺漬牛胸外腹。 每一款和牛🐂肉質都好唔同,和牛油花❄️比例十足,特別係和牛肉眼已經切好,燒落去食落口好淋身,入口即溶既感覺,好滿足。🌟 特級日本產和牛西冷&豪華燒肉拼盤 💰1280🐂左上角:和牛西冷,餐廳好細心已經切好,油花❄️比例最靚,燒落去好鬆軟入口即溶😋。🐂左下角:和牛肩眼 🐂中間:和牛上牛排肉🐂右上:和牛牛排肉相對西冷無咁軟身,但都係好正,燒既時候好多油脂爆香燒到好香,加少少鹽點綴配埋飯食一流👍🏻🐂右下:厚切牛舌:厚切牛舌,餐廳會切開一格格令到我哋燒嘅時候容易熟,食落有口感比較彈牙而且牛味比較重,食落有驚喜🥰。🌟柚子梅酒 💰420柚子味重,偏甜加左冰塊,飲落順口。🌟 桃雪

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼

🌟 特級日本產和牛肉眼&高級燒肉拼盤 💰980

🌟 特級日本產和牛西冷&豪華燒肉拼盤 💰1280

🐂左下角:和牛肩眼
🐂中間:和牛上牛排肉
🐂右上:和牛牛排肉

🌟柚子梅酒 💰420
柚子味重,偏甜加左冰塊,飲落順口。

🌟 桃雪葩 💰48 (另加$80伴碟)
清甜淡淡桃味,食完燒肉可以解膩感覺幾舒服。

#cc_甜品推介 #cc_中環推介
——————————————————

💕Encore指數:4/5
💕餵食指數:4/5
💕環境:4.5/5
💕推介指數:4/5
——————————————————
📍和牛燒肉‧純 (尖沙咀)
尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

#和牛燒肉 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #日本和牛 #日本燒肉 #日本ja全農
本身個人喜歡食燒肉,見這家comment不錯,又訂到枱,所以一試。我們一行二人被安排坐在裡面走廊六人房間外的2人枱。侍應很快已遞上餐牌及介紹餐單有什麼好吃及實惠。之後我們點了$1998的仙台和牛二人燒肉餐,他們很快就上了沙拉及頭盤刺身,接著有蒸蛋及帶子等食物,之後上和牛盤及幫我們落炒飯(因他們說炒飯要預先15分鐘前落)。真心他們的食物質素真的不錯,可能因為價格反映一切。但我們不幸被安排坐的位置就在六人房的門口,房內坐了兩家人,見他們同餐廳經理打招呼我想一定是熟客。在一個多小時的食飯過程,房內有一把女人聲無間斷地大聲地高談闊論,其他人亦不斷地回應她。她不是一般的音量,我用餐途中有電話來電也聽不清楚對方說什麼,如不是正在燒牛肉,我們真的以為自己身在港式大排檔用餐中。無論餐廳經理、員工多次進出他們房間也完全沒有請他們談話聲線細聲一點,真的讓我們十分失望,沒想過收這價錢的日本餐廳會縱容客人這麼嘈吵。我們之後請經理投訴,經理需說可立即入房給客人溝通,但由於我們已在食甜品雪糕,所以說現在溝通幫助不大,我們寧願盡快吃完盡快離開。最後經理只說了不好意思,下次我們應該一早提出調枱。這個答案真叫人失望,不
最後經理只說了不好意思,下次我們應該一早提出調枱。這個答案真叫人失望,不是解決問題而是欺善怕惡。
餐廳食物質素固然重要但環境也是重要考慮因素。
2022-08-04
為彌補食完三郎·燒肉稀有劣質牛嘅心理創傷,bad boy過幾日就去咗同樣係尖沙咀嘅和牛燒肉·純,食番d真·高質牛撫慰心靈,人間真係有入口即融嘅和牛美食架🥹‼️食完滿滿幸福感呀☺️-Bad boy係接近last order嘅時間入座,睇住花多眼亂嘅和牛sets,十五十六咁揸唔定主意。呢個時候餐廳嘅經理就主動埋嚟同我哋介紹番唔同牛嘅分別,仲好貼心咁推介番佢認為cp值比較高嘅set,絕對唔係乜都推介最貴果set俾你咁無誠意。-Bad boy最後揀咗特選日本產和牛盛合$1280一嚟已經睇得出d牛係真高質,望落去d油脂分布同色水都好靚同新鮮(bad boy d相無調過色架)。燒肉都係自己落手燒,但係燒5成熟又好、全熟又好,都係咁好食😋佢個烤網上面係有好多凹槽果種,d肉汁就唔會咁易係燒嘅過程流失。基本上每個部位都係有牛香味,口感好嫩、入口即融,每食一塊都覺得係幸福嘅味道🤤❣️-另外bad boy仲叫咗個雜錦天婦羅,層麵衣係幾薄嘅,炸得幾好,蔬菜都幾甜,但岩岩食完和牛燒肉食到飽飽地,就會覺得天婦羅比較普通。-餐廳我哋坐係比較埋邊嘅位置,相對比較靜,而裝橫同細節位都非常日式。上面會有塊布應該係可以放落嚟遮住
Bad boy最後揀咗特選日本產和牛盛合$1280
餐廳我哋坐係比較埋邊嘅位置,相對比較靜,而裝橫同細節位都非常日式。上面會有塊布應該係可以放落嚟遮住增加私隱度。亦有暖嘅濕布俾你抹手。
總括而言,佢嘅和牛真係好值得再食,有機會想試埋個飛驒牛😋。
2022-05-17
  • 特選日本產和牛盛合
2022-07-25 927 浏览
今日staycation尖沙咀酒店,不包午餐,所以想係附近搵食,係附近搵到一間有好多好評及價錢可接受的餐廳,結果搵到依間。幸好即日預約都可以約到1:30嗰輪,同老公一齊食好西。我見到memu, 馬上決定食和牛壽喜燒定食,而老公揀和牛三式定食,侍應送餐迅速,送上前菜,沙津,味噌湯和飲品(冷凍都可以),之後很快送上主菜。和牛係正常分量,食落口感超軟腍,好似食緊棉花糖,但差少少牛味,我已經好滿足。希望下次可以再去食過
幸好即日預約都可以約到1:30嗰輪,同老公一齊食好西。
庆祝纪念
纪念日
2022-07-16 736 浏览
突然間好想食燒肉,想搵一啲有質素嘅。香港比較難,有好多舖頭話自己有幾靚嘅和牛都好,都一定比唔上日本。今次又係求其上網揀咗呢一間。竟然出奇地好好味。同喺日本食嘅和牛有得比。價錢唔平但係物有所值。已經唔記得咗叫咗邊款牛,睇相。啲牛肉一食落去就知道系好嘢。半生熟又好、全熟又好,咬落去都係入口即溶。之後再叫咗生牛肉,好新鮮。個菇都好好味。只係個tempura比較普通。加杯生啤,正!!!!!!!!!!!!!
2022-06-08 1824 浏览
我們都很難約雖然朋友表示難約的只有在下今日我們來吃燒肉但因為種種原因讓今天氣氛很差首先我們都遲了朋友遲了一小時而在下比他再遲半小時感謝餐廳還留著位置給我們朋友怕在下肚子餓先點了一份日本產和牛と焼肉盛合せ$780擺設精緻 佈局均勻 色彩從萬紅中也得到平衡看起來就是吸引不過在下當時的感覺只有抱歉因為要對方等..也找了一陣子才到店坐下後先打個招呼可是相信在下樣子看得出不太精靈我先隨便夾了一份來燒再喝了口酒讓人感覺一定很肤淺和免強吧而碟上的是什麼東西當下其實完全弄不清和牛上牛排肉 和牛肩眼 和牛牛排肉牛胸腹肉 牛舌 牛..我也不知道了還沒有心思去研究只知道的是不幸第一塊牛就是超肥美還沒有吃到軟嫩的肉質口胸裡就充滿了油份和油脂的味道偏結實的部位 味道亦是豐富重口味的在下平常應該愛不釋手現在卻感到點惡心於是吃下兩塊便停頓著還灌下了兩大杯茶這些行為讓朋友心感不愉了朋友就這樣默默自行把整碟吃光然後直接結帳離開在下也無語不竟今天朋友遲到了而在下比他更遲本來愉快的約會變得尷尬也打擾了餐廳的生意需要找天回來好好吃一餐好好品嚐一下這次錯過的好牛和應該要請朋友吃一餐..謝謝這次店員的無微招待🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
我們都很難約

先點了一份日本產和牛と焼肉盛合せ$780
擺設精緻 佈局均勻 色彩從萬紅中也得到平衡
看起來就是吸引
不過在下當時的感覺只有抱歉
因為要對方等..
也找了一陣子才到店

本來愉快的約會變得尷尬
也打擾了餐廳的生意
需要找天回來好好吃一餐
好好品嚐一下這次錯過的好牛
和應該要請朋友吃一餐..
謝謝這次店員的無微招待🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
2022-05-24 2355 浏览
🕖時段-星期一中午之前朋友介紹呢間燒肉 上openrice見好多人都話午市定食抵食又高質 決定放假去試試佢😍 已預早book枱 lunch有兩個時段 可選12:00-13:30 或 13:30-15:00_lunch set都幾多唔同選擇_▫️三色和牛定食 $250平時食開任食個啲燒肉 質素同呢度既和牛無得比 入口即溶 口感鬆軟☺️ 定食配沙律 前菜 飯 湯 飲品 整體份量正常偏少 男仔可能會唔夠飽 可以再追加其他肉或者剌身_▫️和牛壽喜燒定食 $200 壽喜燒配日本生蛋 加埋日式裝修 有少少好似去左日本餐廳既感覺😝鍋中豆腐好入味👍🏻 呢個鍋無得調大細火 上左之後唔好打太耐卡😂 快啲食左先_🍽環境有日本feel 卡位每枱都同其他枱分開 同埋有包廂(應該book個時可以request) 幾有私隱度 但唔知係平日少人定餐廳本身環境好靜 好似完全無人講嘢咁😂 搞到我地傾計都唔好意思太大聲
🕖時段-星期一中午

呢個鍋無得調大細火 上左之後唔好打太耐卡😂 快啲食左先

🍽環境
三色和牛定食
2022-05-16 1583 浏览
喺尖東噴水池附近嘅和牛燒肉•純,燒肉質素非常好,不是一般連鎖燒肉店可以媲美。🐮餐廳係日本JA全農業旗下,日本和牛直接由日本抵港,質素有保證。餐廳係商業大廈入邊,今次去嘅時候大廈正在裝修,差啲以為行錯路去錯地方,直到上到1樓見到餐廳先放心返😂😂。餐廳算係比較舊嘅日式裝修,整體保養得不錯,感覺舒服,而且座位以卡位為主,唔會太過擠迫,亦都見到有包廂房間,有需要嘅可以預訂包廂,私隱度較高,適合不同人士需要。😄食物方面,肉類紋理清晰,太肥嘅位置店舖已經切去,部份在點餐嘅時候可以選擇不同調味,而我就選擇了燒肉汁,直接燒完就食得,不用再額外沾點醬汁。而和牛就沒有調味,🐮一件燒完直接食,和牛油脂豐富,食落口感超香,🐮另一件燒完加上少少鹽食,味道更上一層樓,加一口白飯超正。😜😜

2022-05-10 1177 浏览
My fourth visit at Yakiniku Pure!Their yakiniku lunch sets are truly great value for money. I love their appetisers and salad and you also get a free second helping of rice! Felt like I didn’t have as good of an experience as last time though, possibly due to how busy the restaurant was on a Saturday so the cuts weren’t looking as pretty. Still, would recommend if you are looking for a comfortable and quality yakiniku experience without having to splurge. 🥩特選五色和牛定食 Premium Japanese Wagyu Five Pl

🥩特選五色和牛定食 Premium Japanese Wagyu Five Platter HKD 350

🥩特上和牛牛排肉定食 Premium Japanese Wagyu Karubi Set HKD 220
  • 特選日本產和牛牛排肉
2022-04-28 1331 浏览
實在好耐冇出嚟食,於是就同老婆一齊去食和牛燒肉•純。 上網睇過啲資料,餐廳是日本ja全農集團旗下高級燒肉餐廳,和牛由日本直送。 餐廳裝修行日系風格,又有小房間,私隱度十足。 同老婆分別點了特選岩手牛五點定食(特選和牛分別有西冷,肉眼,牛柳,牛排肉,肩眼)。 和一份自選燒肉午餐(牛舌及牛胸外腹)。和牛西冷:油脂分佈平均,入口即溶,牛香味極濃,食完油而不膩。和牛肉眼:表面充滿光澤,雪花分佈均勻,吃起來有淡淡油香,入口即溶。和牛牛柳: 脂肪含量較低,口感柔軟,有淡淡牛味。和牛牛扒肉:入口都有少少溶化感,但牛味冇咁濃。和牛肩眼:有濃濃的牛味,口感鬆軟。牛舌:爽口 ,吾韌。牛胸外腹: 用醬汁醃過,吃起來好惹味。
和牛牛柳: 脂肪含量較低,口感柔軟,有淡淡牛味。
和牛牛扒肉:入口都有少少溶化感,但牛味冇咁濃。
和牛肩眼:有濃濃的牛味,口感鬆軟。
牛舌:爽口 ,吾韌。
牛胸外腹: 用醬汁醃過,吃起來好惹味。
和牛燒肉•純 話說上禮拜同朋友想食燒肉本身諗住食驚安燒肉或者牛角任食但實在太多人😂絕對都相信等到6:00都未食到🥲所以最後我哋搵到呢間和牛燒肉純😝餐廳空間感都好大, 座位都好闊落而且大部份都係卡位為主, 私隱度高🙆🏻‍♀️風格都係以木質為主, 的確好有去咗日本嘅感覺🥰我地揀咗個set lunch 定食同加點左其他牛試下👧🏻牛排肉定食(飯湯) 💵HK$ 130👧🏻胸外腹定食 (飯湯) 💵HK$ 120👧🏻日本產和牛肩眼 💵HK$ 228🐮 牛既質素都非常高同新鮮🥩👍🏻燒完食落口係啖啖牛肉汁🤤肉嫩超香濃既牛肉味🤗 牛既油脂同肉既比例都剛剛好🥰雖然有配上燒汁俾我地但濃郁嘅牛味完全🙅🏻‍♀️唔需要添加調味品🧂牛市以呢個價錢來講💰算係CP值高‼️既一群唯一嘅不足係我覺得個份量相對少左D 😣(我太愛牛啦, 真係食極都吾夠喉囉🥹😂)值得一讚係店員非常之細心同對牛既知識係好專業🤩係我地選牛嘅時候, 佢好耐心咁解釋- 牛既部份- 味道- 質感亦都好細心咁留意客人嘅需要💁🏻‍♀️例如我開唔到個麵豉湯, 又或者見到我地枱面杯水凍左, 都好熱心同主動幫忙係務上真係No.1👍🏻絕對係加加加分點❗️❗️❗️❗️回👧🏻指數: 👧🏻
和牛燒肉•純

話說上禮拜同朋友想食燒肉
本身諗住食驚安燒肉或者牛角任食
但實在太多人😂
絕對都相信等到6:00都未食到🥲
所以最後我哋搵到呢間和牛燒肉純😝

餐廳空間感都好大, 座位都好闊落
而且大部份都係卡位為主, 私隱度高🙆🏻‍♀️
風格都係以木質為主, 的確好有去咗日本嘅感覺🥰

我地揀咗個set lunch 定食同加點左其他牛試下

雖然有配上燒汁俾我地
但濃郁嘅牛味完全🙅🏻‍♀️唔需要添加調味品🧂

牛市以呢個價錢來講💰算係CP值高‼️既一群
唯一嘅不足係我覺得個份量相對少左D 😣
(我太愛牛啦, 真係食極都吾夠喉囉🥹😂)

值得一讚係店員非常之細心同對牛既知識係好專業🤩

係我地選牛嘅時候, 佢好耐心咁解釋
- 牛既部份
- 味道