2023-01-12
天氣涼涼地, 食燒肉就最岩不過.尖沙嘴有間高質燒肉店, 心儀左好耐, 今晚終於嚟好好品嚐, 獎勵一下自己2022年都勞碌,為2023年來過好開始..和牛燒肉‧純 店內和牛全部由日本不同縣直接入口, 而且餐廳屬日本最大型JA全農集團旗下成員, 質素有保證..店內以木系為主, 燈光柔和, 而且大部份都係卡位, 亦有廂房提供, 空間感非常寬敞, 進場已經比人非常舒服嘅感覺. 令人放鬆..MENU 非常多選擇 – 燒肉料理、壽喜燒、日式涮涮鍋、釜飯等。.我地就揀左個肉肉拼盤😋日本產告牛&燒肉拼盤 $780有六款牛和🥩不同部位 ~日本產和牛上牛排肉日本產和牛肩眼日本產和牛牛排肉牛胸外腹牛舌日本產厚切豚腩肉.再點左少少嘢,咁就啱啱好🥗🍥豆腐沙律 $98🍚白飯 x2 $60🥃Peach Chi Hi $55🥃Ume ChuHi $55.食燒肉前先食個豆腐沙律,香濃胡麻醬拌上豆腐沙律,豆腐有濃濃豆香,沙律菜新鮮爽脆,前餐開胃菜一流。.之後主角上場,拼盤和牛每款脂肪比例都唔同,油脂剛好,唔會食到滿口油,牛味濃郁,放上炸爐燒燒已經剛剛好,肉質好軟腍,再隨喜好沾上燒汁、檸檬汁等,再配白飯,好有日式風味。.燒
尖沙嘴有間高質燒肉店, 心儀左好耐,
和牛燒肉‧純
店內和牛全部由日本不同縣直接入口,
而且餐廳屬日本最大型JA全農集團旗下成員, 質素有保證.
店內以木系為主, 燈光柔和, 而且大部份都係卡位,
MENU 非常多選擇 –
燒肉料理、壽喜燒、日式涮涮鍋、釜飯等。
我地就揀左個肉肉拼盤😋
日本產告牛&燒肉拼盤 $780
有六款牛和🥩不同部位 ~
日本產和牛上牛排肉
日本產和牛肩眼
日本產和牛牛排肉
牛胸外腹
牛舌
日本產厚切豚腩肉
再點左少少嘢,咁就啱啱好
🥗🍥豆腐沙律 $98
🍚白飯 x2 $60
🥃Peach Chi Hi $55
🥃Ume ChuHi $55
燒肉一定要配白飯, 蔬菜赤可以清清油膩感, 整個餐令人滿足,而且服務恩勤, 態度有善.
🏠和牛燒肉.純
📍尖東希爾頓大廈1樓3號店