和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
為彌補食完三郎·燒肉稀有劣質牛嘅心理創傷,bad boy過幾日就去咗同樣係尖沙咀嘅和牛燒肉·純,食番d真·高質牛撫慰心靈,人間真係有入口即融嘅和牛美食架🥹‼️食完滿滿幸福感呀☺️-Bad boy係接近last order嘅時間入座,睇住花多眼亂嘅和牛sets,十五十六咁揸唔定主意。呢個時候餐廳嘅經理就主動埋嚟同我哋介紹番唔同牛嘅分別,仲好貼心咁推介番佢認為cp值比較高嘅set,絕對唔係乜都推介最貴果set俾你咁無誠意。-Bad boy最後揀咗特選日本產和牛盛合$1280一嚟已經睇得出d牛係真高質,望落去d油脂分布同色水都好靚同新鮮(bad boy d相無調過色架)。燒肉都係自己落手燒,但係燒5成熟又好、全熟又好,都係咁好食😋佢個烤網上面係有好多凹槽果種,d肉汁就唔會咁易係燒嘅過程流失。基本上每個部位都係有牛香味,口感好嫩、入口即融,每食一塊都覺得係幸福嘅味道🤤❣️-另外bad boy仲叫咗個雜錦天婦羅,層麵衣係幾薄嘅,炸得幾好,蔬菜都幾甜,但岩岩食完和牛燒肉食到飽飽地,就會覺得天婦羅比較普通。-餐廳我哋坐係比較埋邊嘅位置,相對比較靜,而裝橫同細節位都非常日式。上面會有塊布應該係可以放落嚟遮住
Bad boy最後揀咗特選日本產和牛盛合$1280
餐廳我哋坐係比較埋邊嘅位置,相對比較靜,而裝橫同細節位都非常日式。上面會有塊布應該係可以放落嚟遮住增加私隱度。亦有暖嘅濕布俾你抹手。
總括而言,佢嘅和牛真係好值得再食,有機會想試埋個飛驒牛😋。
2022-05-17