實在係太耐無食過日式燒肉啦😆於是今晚小妹約埋朋友仔一齊去左和牛燒肉·純! 餐廳非常大, 除左有卡位之外, 亦設有一間間嘅廂房, 環境方面亦相當乾淨企理, 完全冇任何油煙味! 餐廳提供多款燒肉拼盤, 單點食物, 而飲品種類亦非常多! 今次我地就揀左特選日本產和牛西冷同豪華燒肉拼盤!🌟巨峰燒酎梳打🍇🍹(右)巨峰提子味道好香, 酒味唔會太濃, 甜度適中, 味道不錯!🌟桃燒酎梳打🍑🍹(左)桃味相對巨峰提子冇咁甜, 味道酸酸甜甜, 同樣酒味唔會太濃即使放左一陣, 味道亦無變淡🌟野菜醋物🥗沙律菜口感清新爽脆配搭特製醋汁, 相當開胃🌟特選日本產和牛西冷及豪華燒肉拼盤🐃🥩拼盤有特選日本產和牛牛排肉, 日本產和牛肩眼, 日本產和牛上牛扒肉同厚切牛舌! 牛舌口感爽彈, 特選和牛入口柔嫩, 牛味香濃, 肉汁豐富! 小妹最中意嘅係和牛西冷, 因為油脂豐腴, 入口即溶! 3款調味料之中, 小妹尤其喜愛沾檸檬汁🍋食, 因為可以令味道更清新同時可以解膩不斷食, 配埋白飯🍚簡直係無!得!輸!😈

🌟巨峰燒酎梳打🍇🍹(右)
巨峰提子味道好香, 酒味唔會太濃, 甜度適中, 味道不錯!
🌟桃燒酎梳打🍑🍹(左)

🌟野菜醋物🥗
沙律菜口感清新爽脆配搭特製醋汁, 相當開胃

🌟特選日本產和牛西冷及豪華燒肉拼盤🐃🥩
2021-10-26
2021-10-25 346 浏览
去唔到日本,惟有食住和牛頂下隱,朋友介紹左間新開間燒肉店,專食靚和牛😍😍先食個沙律豆腐超滑,加埋麻醬,簡單但清新!叫左個特選日本產和牛($1280)實物同相都一樣吸引!有和牛西冷、和牛牛排肉、和牛肩眼、厚切牛舌和牛上牛扒肉和牛西冷已經切開8份,燒起上黎好方便,西冷油脂分布好平均,真心有入口即融既感覺,同埋牛味超香濃🤩🤩我特別好鐘意呢款厚切牛舌,比起一般牛舌牛感更軟滑,食唔到根,反而一咬就斷,真心好好味!配兩配白飯,好香軟😆燒牛肉加白飯好正!我忍唔住食晒啲飯仲叫左杯ginger highball😋

先食個沙律

豆腐超滑,加埋麻醬,簡單但清新!
叫左個特選日本產和牛($1280)

配兩配白飯,好香軟😆燒牛肉加白飯好正!我忍唔住食晒啲飯
仲叫左杯ginger highball😋
2021-10-24 273 浏览
呢日放工之後同朋友去左尖沙咀呢間燒肉店食dinner,餐廳既環境好大好舒服,可以同朋友好chill咁一邊吹水一邊食燒肉。啲燒肉醬調較得好好味。沙律係麻醬豆腐沙律,幾fresh。打開餐牌,見到有好多好吸引既和牛,另外仲有套餐可以選擇,好豐富。我地點左特選日本產和牛豪華盛盒,入面有五款牛肉,包括和牛西冷、和牛牛排肉、和牛肩眼、和牛上牛排肉同埋厚切牛舌,包羅萬有。西冷超大塊,有好靚既雪花紋,燒落去勁香。燒肉配白飯簡直係完美既組合。配埋酒就perfect!
啲燒肉醬調較得好好味。
沙律係麻醬豆腐沙律,幾fresh。

西冷超大塊,有好靚既雪花紋,燒落去勁香。
燒肉配白飯簡直係完美既組合。
配埋酒就perfect!
  • 特選日本產和牛西冷
2021-10-23 254 浏览
又係燒肉,究竟我既朋友有幾鐘意食燒肉?叫左一份二人份量既日產和牛豪華盛合(佢個名真係咁😏)朋友話佢d牛係係日本唔到既縣引入,級數都係A4同A5級。餐廳都安排左包廂俾我地,環境幾好,唔會好嘈。厚切牛舌 - 好爽口,一d都唔韌上牛排肉,和牛肩眼,特選和牛牛排肉,和牛西冷。 牛肉味好濃,油脂雪花分布都好平均有小小入口即溶既感覺。 上牛排肉有小小嚼勁感覺,質感都較厚身,可以燒耐小小。而和牛西冷係咁多款中我最鐘意,佢肉質軟嫩,油脂都停留係口腔,油而不膩。
又係燒肉,究竟我既朋友有幾鐘意食燒肉?
叫左一份二人份量既日產和牛豪華盛合(佢個名真係咁😏)
朋友話佢d牛係係日本唔到既縣引入,級數都係A4同A5級。

餐廳都安排左包廂俾我地,環境幾好,唔會好嘈。

厚切牛舌 - 好爽口,一d都唔韌

上牛排肉,和牛肩眼,特選和牛牛排肉,和牛西冷。
牛肉味好濃,油脂雪花分布都好平均
有小小入口即溶既感覺。

上牛排肉有小小嚼勁感覺,質感都較厚身,可以燒耐小小。

2021-10-18
2021-10-21 260 浏览
好掛住日本🇯🇵雖然暫時飛唔到,不過今晚都食到好正嘅日本和牛😍上網搵過喱間係日本JA 全農集團旗下高級燒肉餐廳,直接係日本不同縣市引入和牛👍🏻咁就真係值得食!🥢食物🥢特選日本產和牛$1280(包含有5款牛)足夠2人食用:1️⃣厚切牛舌:厚切平時就比較少食,因為怕韌~不過這款口感好爽口👍🏻仲切開左一格格比較易燒熟,唔洗等好耐!2️⃣上牛排肉:這款牛味唔算好重,但有嚼勁嘅感覺,這款可以燒耐一點也可以。3️⃣和牛肩眼:牛肉口感好鬆軟,有好濃牛味。4️⃣特選和牛牛排肉:牛味雖然冇肩眼咁重,但這款入口有少少溶化感,好正。5️⃣和牛西冷:預先切了一塊塊,好貼心❤️油脂分佈好平均,入口即溶,口腔停留了牛香味,這款我是最喜歡的👏🏻食燒肉點少得配啤酒🍻叫咗一杯沖繩啤酒$50,朋友唔飲酒就叫咗桃梳打$45。💥環境💥有日本地道居酒屋感覺,座位闊落又舒適,另設有獨立房,私隱度高!💥服務💥門口職員很有禮貌,上菜時店員都會建議食用次序,不過除左上菜之外,中間就唔算有咩服務。

🥢食物🥢
特選日本產和牛$1280(包含有5款牛)足夠2人食用:

3️⃣和牛肩眼:牛肉口感好鬆軟,有好濃牛味。

💥環境💥

💥服務💥
1960 浏览
  • 特選日本產和牛西冷
  • 日本產和牛肩眼
2021-10-20 177 浏览
今次約咗朋友嚟呢度,因為呢度空間感十足而且仲有包廂,可以慢慢傾偈傾好耐都得!先來了一個沙律,加入紫菜後特別好吃。我哋點選了特選日本產和牛高級套餐,價值$980,有五款牛肉,包括特選日本產和牛西冷、日本產和牛上牛排肉、日本產和牛牛排肉,壺漬牛胸外腹,牛舌。每款肉質都好唔同,但係同樣都油花十足,而且好重牛肉味,感覺就像是在日本吃燒肉一般!另外飲品也很不錯我們選擇了乳酪特飲和蜜桃梳打特飲,乳酪特飲稍微比較甜,而蜜桃梳打就很合我的口味!
2021-10-19
2021-10-20 197 浏览
入口即溶嘅和牛,真係慰藉心靈嘅美食啊🤤特選日本和牛肉眼及高級燒肉拼盤($980)份量夠兩個人食,無論肉眼、牛舌、牛扒肉定係牛胸外腹,全部雪花都靚到爆,油花均勻而且好重牛味,係返咗鄉下嘅感覺🤤食燒肉又點可以唔飲嘢,呢度嘅梳打好正,試咗乳酪梳打同埋蜜桃梳打,兩者都唔會太甜,送燒肉一流。🥰🥰另外服務嘅態度都好好,最鍾意嘅係包廂設計,私隱度十足。店員仲會自動幫你閂門,有咩需要按鐘就到,10分方便。

2021-10-19
2021-10-17 227 浏览
「特選飛驒牛厚切西冷」-約200g-已切開八條份量-厚度也很夠-入口即溶的油脂與和牛味-油花比例就是藝術了//「特選日本產和牛西冷盛合」-總共五款和牛肉-一款是壺漬-一款薄切牛舌-另外還有互款都是很好吃的和牛西冷//「烤野菜」我覺得睇落簡單嘅野整出黎好食先係最難呢味烤野菜食得出每一款都好新鮮然後調味剛好能保持蔬菜清新爽脆口感又入味//「和牛炒飯」為了幫爸媽的婚慶二訪「和牛燒肉 純」這次去了他們的晚市並吃了期間限定的肉😭是久違的飛驒牛😭//連烤野菜和炒飯都很好食真的是很高質的店

「特選飛驒牛厚切西冷」
-約200g
-已切開八條份量
-厚度也很夠
-入口即溶的油脂與和牛味
-油花比例就是藝術了

「特選日本產和牛西冷盛合」
-總共五款和牛肉

然後調味剛好
能保持蔬菜清新爽脆口感又入味

「和牛炒飯」
為了幫爸媽的婚慶
二訪「和牛燒肉 純」
這次去了他們的晚市
並吃了期間限定的肉
😭是久違的飛驒牛😭
連烤野菜和炒飯都很好食
真的是很高質的店
2021-10-13 342 浏览
呢度環境好好,有包箱座位,空間感超大!通風系統做得好好,油煙好快吸走!🥢Lunch Set 附有沙律、前菜漬物、日本米白飯同味噌湯🍚🍖特選和牛肉及牛舌定食$380油脂分佈呈現雪花狀態!肥美可口🥰唔洗落油直接網燒!薄薄的燒個陣好快就熟!🔥食落入口即融口好幸福啊~~~牛舌帶有彈性,和牛肉油脂再高啲,沾沾醬汁更加好食!肉質質素超好!🍖和牛壽喜燒定食 $200和牛肉我哋將佢放落個煲度好似打邊爐咁,最後2塊去網燒!可以燒到一格格咁超靚!🔥壽喜燒裡面都有好多材料🍄有大量金菇、本菇、菜、京蔥等等~附送一隻日本生蛋🍳不過因為唔食得生野,所以我哋將隻蛋撈埋落個煲度!壽喜燒湯底味道比較濃甜,可能喺因為煲到無哂水同埋加咗蛋🤣
呢度環境好好,有包箱座位,空間感超大!
通風系統做得好好,油煙好快吸走!🥢
🍖特選和牛肉及牛舌定食$380
🍖和牛壽喜燒定食 $200
和牛肉我哋將佢放落個煲度好似打邊爐咁,
最後2塊去網燒!可以燒到一格格咁超靚!
🔥壽喜燒裡面都有好多材料🍄有大量金菇、本菇、菜、京蔥等等~
午餐
2021-10-13 277 浏览
雖然冇得去日本食和牛,但好彩香港呢個美食天堂乜都有得食今次就去Bookmark左好耐既和牛燒肉.純我同朋友2個人就叫左一個特選日本產和牛拼盤,裡面包括左5款食品,特選日本產和牛肉眼、日本產和牛上牛排肉、日本產和牛牛排肉,壺漬牛胸外腹,牛舌我地仲額外叫左 2份沙律開開胃先上菜既時候見到D色澤同埋脂肪比例都好正,店員會指引我地由邊一種開始食起首先就會由牛舌開始,最後就係壺漬牛胸外腹一入口果個牛脂味好香,就咁食咁多肉可能會覺得有D膩所以平時日本人都會配返白飯黎食,多餘既油份被白飯吸收左食落去更香,呢一個拼盤都幾足夠2個人食,食到咁高質既肉就當自己去左轉日本啦
雖然冇得去日本食和牛,但好彩香港呢個美食天堂乜都有得食
今次就去Bookmark左好耐既和牛燒肉.純

我同朋友2個人就叫左一個特選日本產和牛拼盤,
我地仲額外叫左 2份沙律開開胃先
首先就會由牛舌開始,最後就係壺漬牛胸外腹
一入口果個牛脂味好香,就咁食咁多肉可能會覺得有D膩
所以平時日本人都會配返白飯黎食,多餘既油份被白飯吸收左
2021-10-13 211 浏览
今晚同朋友去食燒肉,好耐無食過燒肉了,所以選擇了一間高質素的燒肉店,和牛燒肉 純👍🏻餐廳裝修非常注重空間感,每一枱客人之間也有相當大的空間,也設有房間,私隱度十足☺️我們點了一個特選日本產和牛高級盛合,份量足夠兩個人食。套餐入邊有多種牛肉,例如 日本產和牛上牛排肉,日本產和牛肩眼,日本產和牛牛排肉,牛胸外腹 等等🥰牛肉肉質鮮嫩,燒起來非常香,配上白飯,是一流配搭。牛肉切記不要燒太耐,因為肉質會變硬,油份會流失。8成熟就啱啱好,一件牛肉一啖飯,太美味了😍牛肉入口即溶,牛肉味充滿在口腔,只有高品質的牛肉才會有這個效果,這個價錢,真喺非常抵食。如果大家都想食返餐高品質的燒肉,這間餐廳絕對可以一試👍🏻

我們點了一個特選日本產和牛高級盛合,份量足夠兩個人食。

牛肉肉質鮮嫩,燒起來非常香,配上白飯,是一流配搭。

如果大家都想食返餐高品質的燒肉,這間餐廳絕對可以一試👍🏻
2021-10-06
2021-10-12 206 浏览
今次叫左特選飛驒牛肉眼 & 高級燒肉拼盤 $1780套餐 包左6款肉類:1. 牛舌 2. 和牛紅肉 3. 和牛三筋牛扒肉 4. 飛驒牛肉眼 5. 豚肉6. 雞肉舖頭係用飛驒牛肉 飛驒牛貴為和牛之王 呢幾年喺日本國內都攞晒獎 油香突出 加上大理石紋嘅脂肪比例 呢度嘅牛肉非同小可‼️ 牛肉眼肥膏位充滿油脂香 入口即溶🤤 三筋牛扒肉肉味好濃 肉質嫩滑 和牛紅肉偏瘦 薄片香味濃郁 一烤就食得~🐮 牛舌冇腥味 反而香味係四款和牛中最重 去到最後竟然有啲唔捨得食最後一舊🥲豚肉同雞肉更加有意外驚喜 勁新鮮🐷🐔 燒耐左都咁正🙈食肉食到小小膩 我地仲叫左個凱撒沙律🥗 同兩杯嘢飲:薑味威士忌梳打 同 三多利生啤🍻 大大杯都係$60 勁抵飲 威士忌梳打薑味唔算重 但調得岩岩好 甜甘各半 配和牛簡直係極致嘅享受😎
1. 牛舌
2. 和牛紅肉
3. 和牛三筋牛扒肉
4. 飛驒牛肉眼
5. 豚肉
6. 雞肉

豚肉同雞肉更加有意外驚喜 勁新鮮🐷🐔 燒耐左都咁正🙈

• 和牛肉眼
特選飛驒牛肉眼 & 高級燒肉拼盤 $1780呢度係我地係香港🇭🇰食過數一數二嘅牛肉‼️‼️👍🏻 套餐包左四款牛肉🐮 分別係「牛舌」、「和牛紅肉」、「和牛三筋牛扒肉」、同主角「飛驒牛肉眼」仲有豚肉同雞肉各一款~飛驒牛肉眼:飛驒牛聽聞被評價為和牛之王 地位比起神戶牛同松阪牛更高🎖肉眼脂肪比例更靚 燒完兩邊後 和牛香極濃郁 肉質細膩 半熟位置入口即溶😚 和牛三筋牛扒肉:肉味超濃 入口同樣嫩滑 適合蘸日本粉紅鹽嚟食👍🏻和牛紅肉:和牛中嘅瘦肉🤩 舖頭將紅肉切成薄片 和牛香味突出 牛舌:完全冇內臟腥味 口感煙韌但唔會咬唔開 香味四款中最重豚肉/雞肉:都係一流🤤 豚肉就算燒耐左都唔會鞋 雞肉更加有意外驚喜 香滑有雞味 十分新鮮🐷🐔 最後忍唔住叫多咗兩個白飯嚟餸🍚🍚 $30一碗🙏🏻呢度嘅食物質素同埋服務態度都係一流 尖沙咀店比銅鑼灣店地方更闊落 卡位私隱度高 移至四個人喺度食靚牛 一路啤啤佢就fit🍻
特選飛驒牛肉眼 & 高級燒肉拼盤 $1780

和牛紅肉:和牛中嘅瘦肉🤩 舖頭將紅肉切成薄片 和牛香味突出

牛舌:完全冇內臟腥味 口感煙韌但唔會咬唔開 香味四款中最重

2021-10-11 195 浏览
🎌和牛燒肉·純🔥嘆真正嘅日本和牛🍁三色和牛定食 $250🥢三款肉分別為上牛排肉,肩眼肉,牛排肉,上牛排肉油脂最多,入口即溶,非常好食三款肉嘅牛味都唔錯,呢個set啱細食嘅朋友🍁特選五色和牛定食 $350🥢五款肉分別為特選三角牛排肉,特選牛排肉,肩眼肉,上牛排肉,牛排肉,油脂由重啲到少啲嘅都有,油脂多啲自然口感更好,真係會入口即溶,非常回味整體肉質都相當唔錯🥢所有牛肉都係輕輕落咗些少鹽同黑椒去調味,咁樣可以食到真正嘅牛肉味,好正而定食仲包咗湯,沙律,前菜,日本米飯和飲品💕識食一定要食Lunch, 比夜晚抵食好多❗️食物整體相當高質,非常唔錯,而餐廳大部分座位都係卡位,非常闊落舒適,同埋仲有獨立房,私隱度高,食完一餐燒肉好似去咗一轉日本🇯🇵🤩值得一試📝Lunch 定食由$88 - $380都有
🎌和牛燒肉·純🔥嘆真正嘅日本和牛

🍁三色和牛定食 $250
三款肉嘅牛味都唔錯,呢個set啱細食嘅朋友

🍁特選五色和牛定食 $350
整體肉質都相當唔錯

而定食仲包咗湯,沙律,前菜,日本米飯和飲品

📝Lunch 定食由$88 - $380都有

• 特選五色和牛定食
2021-10-10 160 浏览
My go-to-spot for yakiniku! Great service, comfortable seating arrangements and quality food! Highly recommend their 🥩 Premium Wagyu Karubi Set (特上和牛牛排肉定食 HKD 220), super tender and flavourful 👍🏻 Their set also comes with soup, starter salad, a side dish and a bowl of rice 🍚, you also get one free rice refill!We also tried their 🥩Japanese Wagyu Three Platter (三色和牛定食 HKD 250), which included prime Karubi, chunk roll and Karubi. Well, think we might just stick with the premium wagyu Karubi set nex

特上和牛牛排肉定食

Well, think we might just stick with the premium wagyu Karubi set next time 😉

And I finally ordered their Sukiyaki set (和牛壽喜燒定食 HKD 200)!
I love the iconic sukiyaki sauce, be it the Kanto or Kansai style😍, together with cabbage, tofu, mushrooms and vermicelli, perfect with a bowl of Japanese white rice! The thinly sliced wagyu served with the sukiyaki was quite lean which was right up my alley and also cooked super quickly in the hot pot!
特上和牛牛排肉定食