餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-07-12 85 浏览
📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓和牛燒肉一郎主打高質燒肉放題全港首創採用燒肉新幹線智能化送餐,方便快捷。今次我揀左套餐F💰598Open rice 訂座有8折💕💕💕套餐包✨一客原塊A4和牛扒,黑毛和牛六款,海鮮三款✨酒類放題,另外仲有出面嘅自助飲品✨145款 特選牛 (AUS)12 款。特選牛(US)12款、精選牛(uS)3 款,牛肉刺身 5款,生牛肉壽司4款,名物10款,日本豚6款,豚11 款,雞12 款,海鲜10款 ,野菜 11款 ,其他 37 款✨自助日本雪糕放題佢嘅所有所有燒肉都真係超高質,全部都入口即溶,好耐冇食過咁高質嘅燒肉每色一件都讚嘆一下,super yummy!!!!⚠️✨重點必食而且又可以打卡😋😋😋🐮🐮🍣✨壽喜燒壽司由店員係面前即燒!入口即融,再加埋日本蛋牛嘅香味,真係回味無窮!你話點可以唔試!🥹🥹🥹✨生牛肉刺身佢加埋雞蛋,肉質勁嫩,甜甜地,真係好好食,好似食吞拿魚刺身咁!✨所有嘅肉全部肉都勁高質!特別係日本🇯🇵和牛✨海鮮🦞燒帆立貝都推介!✨日本雪糕櫃另外,仲有位置放左沙律、甜品、凍飲、熱飲、爆谷、日本雪條、軟雪糕任拎任食!雪
📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

今次我揀左套餐F💰598
Open rice 訂座有8折💕💕💕
套餐包
✨一客原塊A4和牛扒,黑毛和牛六款,海鮮三款
✨酒類放題,另外仲有出面嘅自助飲品
✨自助日本雪糕放題

✨重點必食而且又可以打卡😋😋😋🐮🐮🍣
✨壽喜燒壽司

✨生牛肉刺身

✨所有嘅肉
全部肉都勁高質!特別係日本🇯🇵和牛

✨海鮮🦞燒帆立貝都推介!

✨日本雪糕櫃另外,仲有位置放左沙律、甜品、凍飲、熱飲、爆谷、日本雪條、軟雪糕任拎任食!雪條全部來自日本,檸檬忌廉、牛奶布甸、石板街,全部味道都好好味!

✨仲有雞、有豬、炸物,烏冬、壽司真係多到食唔曬!

回頭: yesyesyes!!!!120分鐘其實都好足夠,任食仲要咁高質,真係超滿足,同埋真係可以飽到反艇,準備好帶屋企人大食一餐!!!

#kermit食在佐敦

#和牛燒肉一郎 #日式燒肉放題 #日式燒肉 #海鮮#香港餐廳推介 #香港美食#日本產黑毛和牛
2023-07-12 93 浏览
一步出地鐵站,走幾分鐘就到了餐廳位置的大廈,地點非常便利易找。服務周到,環境企理整潔,所謂一分錢一分貨,食物新鮮,價錢跟食材質素成正比。枱旁邊有個「新幹線」輸送帶自動輸送食物,不過當天沒有運作,直接由侍應送上食物,上菜效率也很高。Course B 嚴選牛肉放題及盛合套餐包括舟盛合、102款美食、沙律、飲品、甜品套餐先來一份舟盛合有海鮮、豚、雞及野菜,很豐富。魷魚一大塊,不過較煙韌。其餘則可在手機上下單,一次過可品嚐到各個優質的和牛部位,此外還有海鮮類,如廣島蠔、帆立貝、多春魚、青口、海蝦等。小食有涼拌、醃物等。推介以下幾款牛肉食材:炙燒拌生牛肉牛肉輕微炙燒過,所以變啡色了,將蛋黃及蔥拌勻,可以伴飯吃,吃出牛的鮮味。牛里脊肉肉質鮮紅,脂肪較少,而且很薄切。特上牛舌棒肉質帶嚼勁,很爽彈,充滿口感。牛肋肉肋肉肉質較細膩,有均勻的大理石紋油花。吃到差不多,當然少不了甜品及雪糕。推介燒棉花糖、藍莓乳酪味雪條及白桃烏龍雪條,口味多樣,有特色。
Course B 嚴選牛肉放題及盛合
套餐包括舟盛合、102款美食、沙律、飲品、甜品
其餘則可在手機上下單,一次過可品嚐到各個優質的和牛部位,
推介以下幾款牛肉食材:
炙燒拌生牛肉
牛肉輕微炙燒過,所以變啡色了,
將蛋黃及蔥拌勻,可以伴飯吃,吃出牛的鮮味。
牛里脊肉
肉質鮮紅,脂肪較少,而且很薄切。
特上牛舌棒
肉質帶嚼勁,很爽彈,充滿口感。
牛肋肉
肋肉肉質較細膩,有均勻的大理石紋油花。
吃到差不多,當然少不了甜品及雪糕。推介燒棉花糖、
藍莓乳酪味雪條及白桃烏龍雪條,口味多樣,有特色。
2023-07-10 133 浏览
低至$48即可享用午市高級燒肉,咁抵可以去邊搵?和牛燒肉一郎就推出咗午市燒肉套餐,份量足,真心超抵食!相信唔少人都知道和牛燒肉一郎嘅晚市燒肉放題,牛肉靚到不得了之餘,任飲任食,每次都好滿足咁走。如果想低預算食返餐好,午市就岩晒你!價錢由$48-$138,由豚肋肉、雞腿肉、牛舌、牛肋肉、燒肉拼盤任君選擇,甚至連份量都可以按需調整。雀仔胃可以揀100g,想滿足d就揀200g。▶️特選燒肉拼盤($138/200g,$88/100g)燒肉拼盤可以一次過滿足雞牛豬三種肉類。每種肉都大大件啖啖肉,點埋個特製燒肉汁,正啊!▶️特選牛肋肉($138/200g,$98/100g)牛魔王表示必食特選牛肋肉,200g滿滿一碟,視覺上已經系盛宴。放上網燒至兩邊微焦,內裡粉嫩,入口牛味濃郁。另外+20即可享沙律同飲品放題,+48仲可以食埋雪糕甜品!

▶️特選燒肉拼盤($138/200g,$88/100g)

▶️特選牛肋肉($138/200g,$98/100g)

另外+20即可享沙律同飲品放題,+48仲可以食埋雪糕甜品
今晚好想食烤肉,就決定去返佐敦店上次食B餐,今次提升食D 餐日本產黑毛和牛及118款食物任叫任食。D餐的烤肉選用日本最高質的牛肉,坐低一陣,店員已經遞上幾款食物,仲要係靚靚的,包括以下…..⭐️「夏多布里昂」就是指牛最柔嫩最矜貴的部位,一隻牛的夏多布里昂部份就只有600克左右,呢個餐就有得食。呢塊牛多珍貴有個寶箱承載着,一打開整塊牛肉雪花均勻肉質鮮紅色,另外附上秘製蒜蓉牛油醬汁,店員更幫我燒這一塊珍貴的牛肉,入口前沾上醬汁,肉質非常鮮嫩,而且好有牛肉味,又不會太油,而醬汁更能提升味道。⭐️期間限定有「鰻魚白燒」店員好細心見我不太懂燒,立即幫手。他燒得皮脆內軟,不用沾醬油,已經非常美味。⭐️和牛西冷,整塊肉佈滿雪花❄️, 油脂分布平均,其實一望就知道係高質素的,店員因我的要求燒得啱啱好,入口即溶,肉質柔軟,非常香滑。⭐️「舟,盛合」架船好多海鮮,仲有時令原隻鮮魷,但記得唔好煮得太耐。⭐️「極上花盛盒」,有不同部位的和牛,更把肉片捲成花瓣,靚到唔捨得食。⭐️「桶盛盒」,不同部位的和牛有雞肉有豚肉,充滿肉的桶。⭐️「4天梯」,必食之一,和牛西冷,和牛肉眼,和牛里脊肉,和牛牛肋條,沿着梯級一層一層食,味蕾更有

⭐️「桶盛盒」,不同部位的和牛有雞肉有豚肉,充滿肉的桶。

⭐️「4天梯」,必食之一,和牛西冷,和牛肉眼,和牛里脊肉,和牛牛肋條,沿着梯級一層一層食,味蕾更有層次感。

食完以上的頭盤都飽了,如果仲有戰鬥力可以再在menu 任點任食, 至於飲品同甜品多款選擇冇限供應。

• 夏多布里昂
位於佐敦的日式燒肉放題餐廳,一共幾間分店遍佈港九新界,入門口位,有個日本直送的和牛凍櫃,大開眼界。餐廳地方寬闊舒適,座位都是長沙發,枱面也很大,足夠放很多盤子。外面有個自助區位置,供應多款沙律、飲品及甜品。沙律:沙律蔬菜選擇蠻多,色彩繽紛,全部都有蓋著,保持衛生。雪糕:款式口味多,全部都是日式雪糕、雪條,如鯛魚燒雪糕、白桃烏龍等。另外還有軟雪糕機。甜品:全部小杯裝的甜點,如芝士蛋糕、焦糖布甸等,一口份量。另一邊還有爆谷及棉花糖機。飲品:冷飲有罐裝汽水、自家調制水果特飲;熱飲則有咖啡、熱茶。套餐有幾個選擇,由基本至豪華版,限時為兩小時。肉類、海鮮、野菜、涼拌小食、熟食、炸物、料理則是在電話上下單,由侍應端上。肉類有精選牛肉、嚴選牛、牛刺身、豚肉、雞肉。海鮮有魚、蝦、貝殼類等。涼拌小食有泡菜、芽菜、冷麵等。料理有湯、拉麵、韓式拌飯;款式應有盡有,選擇繁多。
外面有個自助區位置,供應多款沙律、飲品及甜品
沙律:沙律蔬菜選擇蠻多,色彩繽紛,全部都有蓋著,保持衛生。
海鮮有魚、蝦、貝殼類等。
涼拌小食有泡菜、芽菜、冷麵等。
料理有湯、拉麵、韓式拌飯;款式應有盡有,選擇繁多。
2023-07-05 91 浏览
香港食和牛🐮仲要放題和牛燒肉一郎絕對係頭三甲🥇🥈🥉 .門口位已經放左兩隻黑毛牛 非常之有氣派牆上亦會寫上當日到店的和牛產地同番號確保每次食到的和牛都係安全🟢同優質既 .一共有4個SET, 當日為左能夠食到黑毛和牛就揀左SET C有自助吧可以享用 飲品🥤沙律🥗甜品🧁款式非常多!.一開始職員簡介一下今晚個set 的menu然後會serve 一次性的海鮮船🦑燒肉併盤 🥩同埋黑毛和牛西冷跟住就會按你喜好的生熟程度去燒好塊西冷🥩🥩咁就唔怕會過火去浪費一塊咁高質的西冷.最正係入面的海鮮都係可以在平板上任點的🦐🐟🦑.亦非常推薦大家點大判壽喜燒和牛牛肉油脂分佈均勻 仲配埋溫泉蛋去拌勻吃.鰻魚白燒係季節限定,可以一大塊咁燒黎食🍽️都係第一次喺香港咁樣燒黎食保留到鰻魚原有的味道 係一次難得既體驗
香港食和牛🐮仲要放題
和牛燒肉一郎絕對係頭三甲🥇🥈🥉
門口位已經放左兩隻黑毛牛 非常之有氣派
牆上亦會寫上當日到店的和牛產地同番號
確保每次食到的和牛都係安全🟢同優質既
有自助吧可以享用 飲品🥤沙律🥗甜品🧁款式非常多!
一開始職員簡介一下今晚個set 的menu
跟住就會按你喜好的生熟程度去燒好塊西冷🥩🥩
咁就唔怕會過火去浪費一塊咁高質的西冷
最正係入面的海鮮都係可以在平板上任點的🦐🐟🦑
亦非常推薦大家點大判壽喜燒和牛
牛肉油脂分佈均勻 仲配埋溫泉蛋去拌勻吃
鰻魚白燒係季節限定,可以一大塊咁燒黎食🍽️
都係第一次喺香港咁樣燒黎食
保留到鰻魚原有的味道 係一次難得既體驗
  • 大判壽喜燒牛里脊肉
近排聽朋友講有間燒肉放題肉好特別,除左食物好食之外仲有得玩!而且食物品種好多,配菜都好多選擇最特別既就係佢既新幹線運輸帶送肉啦!用QR CODE嗌完菜後,好快就聽到優美既音樂,當我同男朋友奇怪邊到傳出黎既時候,醒目既男朋友好快就搵到音樂既源頭就係坐位隔離,出現左運輸盤同幾碟餸!正正就係我地岩岩嗌既韓式配菜。禁制開門後自己order既餸自己拎,哈哈!食得又玩得!我地今次簡左食SET B ,除左個餐包既舟.盛合同桶.盛合外,仲有唔同種類既牛舌,薄切牛,牛排,牛肋條等等,已經好夠我地食職員見我地手忙腳亂,仲提出幫手燒左個魷魚先,因為比較難熟同要燒得耐,服務十分周到!魷魚筒大大條,亦都好爽脆我地嗌左唔同品種既牛舌,包括厚切牛舌,薄燒牛舌,仲有牛舌棒,全部都係好爽口,好濃郁既牛舌味!平時我最擔心就係牛舌太淋,呢到滿足晒我既要求!當食到七七八八時,竟係甜品雪糕出場既時候啦!雪糕雪條櫃簡直係花多眼亂,我千簡萬簡決定第一樣食左呢隻雕魚燒先!有紅豆同綠茶兩隻味可以簡!另外仲食左幾款雪條,白桃烏龍,荔枝海鹽呢D都係比較少見既味道~

魷魚筒大大條,亦都好爽脆

男朋友準備升職,緊係要食餐好既賀一賀啦!男朋友就最鐘意食肉!今次為左好好獎勵佢,我決定帶佢去食燒!肉!放!題!左搵右搵,朋友介紹下BOOK左係佐敦既和牛燒肉一郎!嗌完一輪肉後,就出去自助吧兜個圈攞D前菜,飲品,順便睇埋甜品雪條,有好多品種,樣樣都好想食,亦有D一般放題好少見既雪條,例如雕魚燒~有沙律吧,配料同醬汁品種都多。另外有爆谷部同棉花糖部,好特別。 值得一題既就係雪糕雪條部啦,好多品種,每種都好想試!攞完野返去野食都陸陸續續由新式既運輸帶送到,幾特別,除左運壽司外,原來燒肉都可以咁樣運送! 我地嗌既SET B有舟.盛合同桶.盛合!有舟.盛合同桶.盛合有原隻魷魚筒,扇貝,蝦。亦有好多牛肉同野菜,淨係食呢2個盛合已經好夠飽!除此之外,亦有好多款既壽喜燒式既薄燒牛肉,例如薄灸牛肋肉,牛里脊肉,薄灸蔥花牛肋肉等等,可以選擇跟唔跟溫泉蛋上我地試左燒完塊牛肋肉後沾溫泉蛋汁食,感覺好似食緊壽喜燒咁,好食!食到一半貼心既男朋友知我食得太多肉,專登出去幫我沖左杯熱茶幫助一下消化繼續食!除左凍飲外仲有唔同款式既花茶可以自己沖,例如有洛神花茶,桂花烏龍等等,抵讚男朋友!成餐飯同男朋友都食得好開心,慶祝

成餐飯同男朋友都食得好開心,慶祝佢升職之餘仲滿足到我食肉既心情,真係太開心啦!
2023-07-04 57 浏览
有咩驅使Fatbrown 短期內食兩次燒肉呢於系食完一次都未滿足的慾望呀上次系銅鑼灣食完和牛燒肉一郎,一直都心心念念,想食多次終於等到有朋友gathering ,一大班人再去,可以叫多幾款,試多點野佐敦分店比銅鑼灣分店多左點gimmick野,就系有火車送餐,好得意用QR code 掃完無耐,會有間火車運野食過黎,要禁制開門會拎到野食,咁樣反而衛生D牛肉依舊系主打,今次待應幫手燒西冷,燒得岩岩好,仲有少少血絲又唔會太乾,好好手勢呀雪榚又系另一主打,超過十款日本meji 雪條任食,正
有咩驅使Fatbrown 短期內食兩次燒肉呢
於系食完一次都未滿足的慾望呀

上次系銅鑼灣食完和牛燒肉一郎,一直都心心念念,想食多次

雪榚又系另一主打,超過十款日本meji 雪條任食,正
2023-07-04 47 浏览
慶生最好就係食放題一個價錢,可以狂食😎😎今次朋友揀呢間,真心唔錯環境幾大,幾舒服行個圈,已經深深俾佢嘅雪櫃吸引住!好多款唔同嘅日本雪條雪糕甜品內心真係尖叫出嚟😳😳朋友超鍾意食牛舌呢度除咗厚切牛舌,仲有肥厚粗碌牛舌棒!坐低之後,店員幫佢送上一隻巨型嘅海鮮船大大隻魷魚、帆立貝、蝦🦐魷魚腳慢慢燒,燒到燶燶哋,超正!除咗瘋狂食牛肉之外,我自己都幾鍾意佢哋嘅海鮮同雞肉雞肉細細件,連皮燒,油脂焦香味好吸引主角嚴選牛我地都不停encore 特別推薦牛肋肉角配上蔥油,口感厚得黎又煙韌,肉汁、肉味最出!成餐飯,一啲都唔單調除咗密密食燒牛肉之外😎😎仲有多款小食,吉列蠔、炸蝦、冷麵,全部都落晒我個肚😄😄🤤🤤超滿足!食到咁上下飽,可以出去玩埋整棉花糖放題有咁大部棉花糖機,我都第一次見玩得開心,又可以當甜品👍🏼👍🏼
慶生最好就係食放題
一個價錢,可以狂食😎😎
今次朋友揀呢間,真心唔錯

環境幾大,幾舒服
行個圈,已經深深俾佢嘅雪櫃吸引住!
好多款唔同嘅日本雪條雪糕甜品
內心真係尖叫出嚟😳😳

朋友超鍾意食牛舌
呢度除咗厚切牛舌,仲有肥厚粗碌牛舌棒!

坐低之後,店員幫佢送上一隻巨型嘅海鮮船
大大隻魷魚、帆立貝、蝦🦐
魷魚腳慢慢燒,燒到燶燶哋,超正!

除咗瘋狂食牛肉之外,
我自己都幾鍾意佢哋嘅海鮮同雞肉
雞肉細細件,連皮燒,油脂焦香味好吸引

主角嚴選牛我地都不停encore
特別推薦牛肋肉角
配上蔥油,口感厚得黎又煙韌,肉汁、肉味最出!

成餐飯,一啲都唔單調

食到咁上下飽,可以出去玩埋整棉花糖
放題有咁大部棉花糖機,我都第一次見
玩得開心,又可以當甜品👍🏼👍🏼

好耐冇食過燒肉,今次去咗呢間好特別嘅燒肉店。首先佢哋係全港首用「和牛識別番號」,等你可以知道和牛來源同背景。另外,最得意嘅就係佢哋自創嘅「燒肉新幹線」,有部分食材會透過一個好似輸送帶嘅嘢送到你嘅枱前,非常有趣呢~The menu features a variety of meats, including beef, chicken and pork. The best ones were definitely the Lightly Roast Sukiyaki Loin and Thick Cut Beef Tongue - really high quality and expertly seasoned! The cool thing about this restaurant is its automated service, where your food will be delivered to your table on something like a conveyor. Overall a really fun and interactive dining expe

The menu features a variety of meats, including beef, chicken and pork. The best ones were definitely the Lightly Roast Sukiyaki Loin and Thick Cut Beef Tongue - really high quality and expertly seasoned! The cool thing about this restaurant is its automated service, where your food will be delivered to your table on something like a conveyor. Overall a really fun and interactive dining experience.

Course B 嚴選牛肉放題及盛合 Dinner Set (Weekday) $448
套餐包括25款精選牛肉,個人就覺得大判壽喜燒牛里脊肉同極上厚切牛舌最好味。除咗牛肉之外,亦有雞肉、豚肉、海鮮野菜同埋多款前菜+主食+小食,好多款式!甜品方面亦都冇得輸。佢嘅甜品櫃有超多款雪條,仲有得食爆谷同棉花糖,不過就太飽冇試到。

燒肉放題周圍都有,但任食高質素的正宗日本和牛,就一定要來這間「和牛燒肉一郎」。今次去了佐敦分店,位於佐敦百誠大廈,佔了3樓全層,地方非常寬敞,設有多個卡位座,座位舒適。餐廳更以日本JR為主題,以「燒肉新幹線」為賣點,引入自動送餐系統,燒肉會經運輸帶直送客人桌面。另外店舖門口亦會顯示當日供應的和牛的「和牛識別番號」,以追溯和牛出產農場、品種等資料,可見餐廳對提供的和牛好有信心和保證。餐廳提供4款任食和牛放題套餐,平日價錢由$298至$888 不等,星期五六日會貴$50。這次就嘗試了C餐$598的和牛120分鐘放題套餐,有超過110款燒肉、海鮮及熟食。套餐還包括了幾款盛合,基本上食完幾個盛合已經大滿足了😌🎁是日寶箱:最期待的和牛西冷寶箱,和牛西冷以木箱盛載,可惜當晚只以碟上沒有用到寶箱😭,但質素一樣的,和牛油花分佈均勻,食落入口即溶富油香,而且有專人幫你燒的。🚤舟.盛合:一架非常巨型的海鮮船,有原隻大魷魚、元貝、海蝦、豬腩片和雞肉,還有一些蔬菜🥬🧺桶.盛合:有和牛里脊肉、牛肋肉,還有豬腩片,用木桶盛載,底下還加入了乾冰,煙霧彌漫很有噱頭!🌸極上花盛合:這個盛合非常豐富,有和牛牛肋肉、和牛里

套餐還包括了幾款盛合,基本上食完幾個盛合已經大滿足了😌

🎁是日寶箱:
🚤舟.盛合:
🧺桶.盛合:
🌸極上花盛合:
這個盛合非常豐富,有和牛牛肋肉、和牛里脊肉、
牛外橫隔膜豚肋肉、牛舌及蔬菜,更灑上金箔非常有貴氣。和牛的質素非常高
另外還有奉上鰻魚白燒,同樣是有專人幫你燒,鰻魚非常鮮甜口感佳,燒至表面金黃,再加少少岩鹽就已經非常好食。
自助區有沙律、甜品、飲品,種類非常多,絕對不可忽視。更有爆谷機、棉花糖機、雪糕機等。不得不題是甜品區,全都是入口貨如明治、樂天等的貴價雪糕雪條,千萬不要錯過,建議預留時間和肚皮空間探索甜品區😆

總結:「和牛燒肉一郎」提供優質的和牛燒肉放題,種類多樣化而且質素上乘。雖然價錢有點貴,但絕對是物超所值。
2023-06-20
和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓呢間和牛專門店有做4 個價位嘅放題, ABCD 餐由$298 起至$888, 我地揀咗個C 餐 120 分鐘日本產黑毛和牛 平日$598 (星期五六日 $648)!頭盤會上一個打卡海鮮船,有蝦、帶子、原條魷魚仲有肉類拼盤,包含各式各樣嘅肉類俾你先試一試。仲有110款小食同肉類可以用QR code 再落單!食物會以高列車送達,都幾得意!自助區好多選擇! 除咗汽水之外,有果汁、特飲、仲有梳打水!最開心係見到個甜品櫃,好似去咗7-11 咁,有多款日本雪條飲食!坊間放題店好似都唔覺得會咁好,多數都係得部雪糕機!所以必需留住個頭去攻呢個甜品區!最印象深刻就係和牛壽喜燒,用上西冷部位,油脂極奇豐盛,和牛味濃又香,配埋蛋汁真係好正!呢個Item 我地都重複追加咗好多次!另外仲有和牛里脊肉霜降亦好分明,肉味較mild 但係肉感就比較重,呢個都係 多次翻點嘅item !甜品方面可以拎鯛魚燒放爐上加熱,烤到個皮脆脆地就最好味😋 仲有 Ghana 雪條同明治嘅杏仁朱古力雪條都係必食之選!另外仲有部棉花糖機,有興趣可以搵職員整番個,好多個
和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

頭盤會上一個打卡海鮮船,有蝦、帶子、原條魷魚
仲有肉類拼盤,包含各式各樣嘅肉類俾你先試一試。
仲有110款小食同肉類可以用QR code 再落單!
食物會以高列車送達,都幾得意!

另外仲有部棉花糖機,有興趣可以搵職員整番個,好多個花款可以揀,如果我仲食到相信都會整番個🤓
2023-06-20
2023-06-22 2075 浏览
召喚燒肉控! 和牛燒肉一郎主打高質燒肉放題全港首創採用燒肉新幹線智能化送餐 方便快捷和牛燒肉一郎 毎月最後一個星期日肉の日🎊$498就食到原價$998嘅和牛放題仲贈送肉の限定:華麗和牛盛宴 和牛他他脆筒鑽石切牛橫膈膜 海鮮船及和牛漢堡扒 超級抵食即使唔係肉の日嚟食 都有其他期間限定優惠🎉4人同行 1人免費(星期一至四)🎉7點半前離座8折(6月30日前)·*Course C 任食120分鐘*🎖️是日寶箱新鮮即切和牛西冷 雖然改用碟上冇咁IGable但油脂豐富 完美降霜 店員會幫忙燒至五成熟經加熱後油脂更是鮮甜 牛味極重 口味超級軟嫩🍱極上花盛合好豐富!有齊和牛牛肋肉 和牛里脊肉 里脊肉牛外橫隔膜 豚肋肉 牛舌 及蔬菜 更灑上金箔不得不說和牛的質素真的很高 如置身日本一樣🚤舟盛合好浮誇的造型 海鮮船同樣有牛&豚&雞&野菜加上巨大的魷魚和肥美扇貝 好吃到要encore🥩Course C|提供110款食材推薦:極上厚切牛舌 和牛薄炙(壽喜燒)里脊肉如果唔怕生吃 不妨挑戰牛肉刺身 生牛肉壽司🍧飲料 甜品選擇多 更設爆谷機 鯛魚燒 沙律吧·*季節限定【初夏】*🪱鰻魚白燒蒲燒比較常見 而白燒則能食到本
召喚燒肉控! 和牛燒肉一郎主打高質燒肉放題
全港首創採用燒肉新幹線智能化送餐 方便快捷
和牛燒肉一郎 毎月最後一個星期日
肉の日🎊$498就食到原價$998嘅和牛放題
仲贈送肉の限定:華麗和牛盛宴 和牛他他脆筒
鑽石切牛橫膈膜 海鮮船及和牛漢堡扒 超級抵食
即使唔係肉の日嚟食 都有其他期間限定優惠
🎉4人同行 1人免費(星期一至四)
🎉7點半前離座8折(6月30日前)
*Course C 任食120分鐘*
結合了迷人炭香 和牛油脂香氣 海膽甘甜海潮味
🥘大阪名物 - 土手燒
以牛筋加上味噌等調味 長時間燉煮後收汁而成
牛筋軟嫩入味 愛吃味噌料理一定不能夠錯過
(以上食物只限Course C & D)
其他則Course A-D皆可:三色丼 & 吉列池魚
鴨胸 & 和牛漢堡扒 & 豚肉薄切溫泉蛋冷烏冬
  • 是日寶箱
  • 舟盛盒
2023-06-22 67 浏览
朋友提過幾次依間餐廳,今次終於拖埋男朋友嚟試試😎😎環境幾舒服,眼見全部座位都係卡位,空間同私隱度十足👍🏼我哋揀咗Course B嚴選牛肉放題掃描QR code 落單,一睇到食物選擇,已經心心眼😍😍第一頁季節限定,茄汁芝士和牛漢堡同埋吉列池魚真係超吸引!另外和牛可以選擇唔同部位,同埋唔同嘅醬汁,除此之外,仲有海鮮!揀咗要邊一款放題之後,餐廳會拎兩盤食物過黎,陣容都幾鼎盛😄😄一份係四款肉類,令一份就係海鮮船鍾意食海鮮嘅話,可以無限添加蒜蓉牛油海蝦,燒到外殼焦香,更加惹味!我就比較喜歡細細件厚切嘅牛肉特選牛肋肉、牛里肌肉,脂肪比較少,肉味香濃,又唔會太靭🫶🏻🫶🏻牛肋肉角比較厚身,口感更加豐富,推薦!鍾意薄身少少嘅話,亦有唔少選擇依款壽喜燒牛里脊肉,燒到乾身,係變咗非常香脆,甜甜地,肉味亦非常突出,好似自製左高級版嘅牛肉乾咁🤤🤤限時120分鐘,要把握時間,因為食物選擇都真係好多,除咗啱晒食肉獸之外,如果鍾意食日本雪糕嘅話,都非常值得黎!佢哋個雪櫃,有超過10款日本雪糕雪條,不得了!
朋友提過幾次依間餐廳,今次終於拖埋男朋友嚟試試😎😎

環境幾舒服,眼見全部座位都係卡位,空間同私隱度十足👍🏼

我哋揀咗Course B嚴選牛肉放題

一份係四款肉類,令一份就係海鮮船

鍾意食海鮮嘅話,可以無限添加
蒜蓉牛油海蝦,燒到外殼焦香,更加惹味!
我就比較喜歡細細件厚切嘅牛肉
牛肋肉角比較厚身,口感更加豐富,推薦!

鍾意薄身少少嘅話,亦有唔少選擇