餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
最近食咗間燒肉放題覺得幾正,佢有幾間分店,佐敦分店比較近我,環境裝修得唔錯,用色簡單舒服,場內放了不少牛的擺設,配合主題,座位亦都非常寬躺,非常適合三五知己聚餐,放題有分幾個不同的Set供客人選擇,今次我食嘅係Set B,有25種特選牛同嚴選牛可以選,除此之外仲有其他食物可以選,亦都有自助Bar可以任拎沙律、飲品、甜品、醬汁,必飽😂,重點係啲食物好高質,啲牛好靚,感覺似去咗日本高級餐廳食貴價牛咁,放題時間係120分鐘,半小時前截單.最驚喜係竟然有生牛肉食,喺香港應該冇邊幾間日式放題係有得食生牛肉.生牛肉撈埋生雞蛋再用生菜包住一齊食,正👍🏻.另外仲叫咗炸池魚,外脆內軟,炸粉厚薄適中,香口,點埋個他他醬食,真係冇得輸,佐酒一流.最後當然要食埋個甜品先夠完美,自助Bar果邊有個裝滿日式雪糕雪條的櫃,依啲款平時出去買都唔平,依度可以任食,樣樣都好吸引,真係要試多幾款先得.整體來講好好,服務又好,食物又新鮮,自助Bar的食物飲品又放到好整齊,感覺好舒服,用QR code落完單後,係用一條高端運輸帶送餐,非常之先進,食物賣相又非常Igable,尤其係第一轉職員幫我哋落order的海鮮船及燒肉拼盤,非常之有視覺效果,必打卡不可.
朋友上次食過一次話好正,今次搵埋我黎一齊食,門口有打卡位同黑色和牛影張靚相,然後入面好大,座位一卡卡又闊落,呢度主打和牛燒肉!仲有過百款其他美食比你任叫任食!用iPad點餐。最型係會用運輸帶傳送食物,節省時間又衛生。我地叫左Course C 日本產黑毛和牛放題(120分鐘用餐時間),入面有:🔅舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)🔅桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)🔅極上花盛合(和牛牛肋肉&和牛里脊肉&里脊肉&牛外橫隔膜&豚肋肉&牛舌&蔬菜)🔅是日寶箱(當日新鮮即切)🔅鰻魚白燒是日寶箱係現切和牛呀!一打開個寶箱,乾冰做既仙氣噴出黎!🤩🤩🤩即時好wow! 裏面裝住果塊和牛超靚!叫「和牛薄炙里脊肉」!佈滿雪花❄️油脂均勻,薄薄一片,店員細心地問我地要食熟d定生d, 再幫我地燒埋,入口果陣和牛非常鮮嫩,滿滿油脂感😍😍😍口感極佳!肉汁和口感一流!🌸極上花盛合,入面有齊和牛既不同部位,每款都幾片,比我地每樣都試d,肉質也非常優秀,口感細膩。🛶舟盛合,海鮮有海蝦和帶子,燒烤後散發出鮮味,也有豬肉和雞肉。另外,桶盛的牛里脊肉和牛肋肉口感豐富有層次。🐟燒鰻魚,自己慢慢燒控制火候,燒得金黃,外皮香脆,鰻魚冇骨,

🔅舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)
🔅桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)
🔅是日寶箱(當日新鮮即切)
🔅鰻魚白燒

極上花盛合

舟盛合

桶盛

另外,桶盛的牛里脊肉和牛肋肉口感豐富有層次。

🐟燒鰻魚,自己慢慢燒控制火候,燒得金黃,外皮香脆,鰻魚冇骨,如果有鰻魚汁就更佳。

🤤食完以上頭盤,其實已經7、8成飽,你仲有位既話可以繼續叫,我地又忍唔住叫炸蠔、黑松露薯條,又encore左幾碟「和牛薄炙里脊肉」🤩🤩🤩

日本雪糕雪條

🍨仲有雪糕櫃真係唔好錯過!因為全部都係日本直送既雪糕呀!樂天和明治雪糕牌子,款款都好吸引!北海海雲呢拿雪條、宇治金時、角十棒、抹茶雪糕餅….(太多啦不能盡錄)令人有選擇困難😂😂我哋揀左平時較少食到既「白桃烏龍雪條」,日本出產既雪糕雪條一定有質素!😋好好食!但我地太飽,食唔到好多款。

🥤野飲都有好多款, 特別響中間位置有自家調制既生果特飲!

服務很好,環境舒適,這餐廳提供高質量的和牛,價格也相對較高,這是一間值得一試的燒肉放題

📍地址:佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓(港鐵佐敦站A出口)
極上花盛合
舟盛合
  • 是日寶箱
2023-06-19 75 浏览
暫時仲未飛到既我 當然都唔會放過係香港食和牛燒肉🤤120分鐘既燒肉放題 可以慢慢坐😌 同朋友兩人 揀左course c 係黑毛和牛放題 🥳放題包括有好多唔同種類牛肉,雞肉,豚肉,海鮮 同熟食 任叫任飲👍🏻一黎就有個裝住乾冰既寶盒,入面有塊超大而油脂分布平均既和牛 亦都有專員幫你燒埋 仲會好貼心 問下想要幾熟or 幾生 😎 和牛燒肉非常鮮嫩,口感極佳。肉質依然保持了豐富的汁液和口感,入口即溶。 然後職員會繼續上course c 本身包括既菜式:舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)極上花盛合(和牛牛肋肉&和牛里脊肉&里脊肉&牛外橫隔膜&豚肋肉&牛舌&蔬菜)鰻魚白燒所有肉都非常好食🤤 海鮮又新鮮😎呢到用qr code 落單非常方便, 落完冇耐 就好快上枱。而呢到既豚肉同雞肉 都好好食😋 當然我同朋友最喜愛食牛我最愛大判壽喜燒牛里脊肉 仲要可選配生蛋 亦都會配一碗仔既壽喜燒汁 非常嫩滑 好似壽左日本🇯🇵咁 好surprise 呢個餐有得比我地燒鰻魚 好味到要大叫 燒到個皮脆口 鰻魚肥美 唔算多骨 👍🏻再叫左幾款唔同既炸物 即叫即炸 非常可口有炸魚 黑松露薯條 炸
暫時仲未飛到既我
當然都唔會放過係香港食和牛燒肉🤤
120分鐘既燒肉放題 可以慢慢坐😌
同朋友兩人 揀左course c 係黑毛和牛放題 🥳

仲會好貼心 問下想要幾熟or 幾生 😎

然後職員會繼續上course c 本身包括既菜式:
舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)
桶盛(牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)
鰻魚白燒

所有肉都非常好食🤤 海鮮又新鮮😎

而呢到既豚肉同雞肉 都好好食😋

當然我同朋友最喜愛食牛
我最愛大判壽喜燒牛里脊肉 仲要可選配生蛋
亦都會配一碗仔既壽喜燒汁 非常嫩滑 好似壽左日本🇯🇵咁

再叫左幾款唔同既炸物 即叫即炸 非常可口
有炸魚 黑松露薯條 炸蠔 🍤

仲有好多不同既飲品任品 有salad bar 仲有好多款唔同既雪糕🍦雪條

仲有好多野未食 下次一定會再黎🫢
  • 牛舌
2023-06-19 85 浏览
同同事一齊去食lunch 啲同事都食燒肉午餐 但長期糧尾嘅我緊係食啲最平㗎啦 見到餐廳新出咗啲平丼飯38蚊就有交易 仲連埋麵豉湯 睇落就好抵 本身都唔expect 38蚊唔會好好食 點知個丼飯嘅質素出乎意料嘅好食!我叫咗個芝士和牛漢堡扒丼 仲連埋隻蛋 好送到飯 而且質素唔似38蚊 係超值啊!! 而且份量都好多 食晒全個會好飽 我就食唔晒啦見同枱嘅同事食燒肉都好似好正 下次都好想試下!感覺可以一星期去一次都ok!

2023-06-14
2023-06-14 168 浏览
突然想食燒肉, 見到做緊48蚊燒肉llunch, 又試試佢佢做最平係48, 但其實仲可以自己top up食d靚牛既, lunch黎講cp值都ok la,  唔洗下下幾百蚊食餐燒肉肉質都可以,本來一心食牛。意外發現豚肉又幾出色   慳家的我會再食😈😈4個人叫左唔同set一齊share,  ok既,  呢個價佐敦絕對係抵
突然想食燒肉, 見到做緊48蚊燒肉llunch, 又試試佢

佢做最平係48, 但其實仲可以自己top up食d靚牛既,

2023-06-13
2023-06-10 113 浏览
第一次食「燒肉新幹線」QR cord落單後,智能化送餐,送餐效率既高又準確。店內裝潢亦具心思,用上白色瓷磚、不銹鋼、玻璃元素配合淺色系傢俱,style 簡潔又帶點工業風。一共有三個套餐供選擇價格範圍從$298- $938,豐儉由人,全部都是精選優質和牛。我們這次點了B餐(102款➕ 舟.盛盒及桶.盛盒)精選牛肉25款➕ 牛肉刺身3款•日本豚肉6款•豚肉8款 •雞肉4款 • 海鮮8款 • 野菜10款•其他38款。套餐選擇豐富多樣可滿足不同客戶的喜好😍還有非常吸精的自助餐吧,有各式各樣的飲品🧃、果汁、自調飲品、甜品,日本直送雪糕、沙律🥗,還有可以製作不同形狀的棉花糖機,選擇好多,看起來又高質,太久沒吃自助燒肉,看到時候真的超級激動興奮😆店員服務十分friendly nice 主動幫忙燒之餘還還親自示範講解如何把蔬菜烤得保持水份又好味😋👍(ps就是點一碗湯,一邊烤便放湯汁,湯蔬菜、冬菇讓它們慢慢吸收)。 💁‍♀️推薦薄炙牛里脊肉、牛肋肉油脂豐富,肉質嫩滑。燒蘸燒肉醬也不會覺得有油膩感,口感軟嫩,入口即溶。💁‍♀️ 秘製味噌日本豚助肉& BBQ風味日本豚肋肉,肉質吸收了醬汁的味道,很惹味。肉類亦可

肉類亦可利用生菜配搭小菜例如泡菜,菠菜,青瓜、蘿蔔絲一齊來吃避免吸收太多油份。另外,還有湯、麵、飯、飯卷等可供選擇等。

想吃的很多很多很多⋯⋯奈何自己胃口太小,還需要留一個位置給棉花糖、雪糕😍只可以下次再幫襯。

2023-06-08 120 浏览
2個男人打完波又餓,食放題就最好不過叫左個 Course B 嚴選牛肉放題及盛合。好快就黎左份木船,有牛里脊肉、牛筋肉、牛筋條等,另一隻船仲有鮮蝦、扇貝,亦有冬菇等配菜。無論係邊個位置,都有均勻雪花,牛里脊肉、牛筋肉等味道都唔錯,個人就認為另外點既幾款牛舌更好味,有咬口,有嚼勁,牛味亦濃。不過數到全晚最好食既,我覺得係和牛薄炙壽喜燒里脊肉,成大塊薄身和牛,放入爐烤兩烤,就即刻夾起,再點埋同碟上既生蛋汁,之後成塊捲埋放入口,牛味出晒黎,而且薄身和牛絕對唔會overcooked,加埋蛋汁入口更覺嫩滑。食牛食飽之後,甜品corner仲有日本雪條任揀,亦有幾款奶凍甜品。其中一款款檸檬柚子味奶凍幾有驚喜,軟身滑溜,柚子味濃,岩晒D鐘意食酸野既朋友。
2個男人打完波又餓,食放題就最好不過

叫左個 Course B 嚴選牛肉放題及盛合。

2023-06-07 96 浏览
我地今次叫左b set店員好快就送左海鮮同肉類既舟盛合魷魚差唔多成隻手咁大 好巨型, 而扇貝同大蝦都夠新鮮食完之後就開始點其他野食,牛里脊肉、牛筋肉、牛舌、生牛肉剌身等我地都有點,幾款和牛油花分佈好平均,燒到焦香或半熟,軟嫩肉質有入口即溶之感,肉味都夠香濃,充滿肉汁。個人比較鐘意極上厚切牛舌同和牛薄炙壽喜燒里脊肉,前者夠厚身,油腴豐盈卻唔會過膩,食起黎充滿有嚼勁;後者輕輕一燒再捲起沾埋蛋漿壽喜燒汁食,口感夠哂豐富,好食到encore左幾轉。今次再黎食 性價比依然極高和牛都係日本產和牛岩哂鐘意食牛既我地而雪條同甜品任食仲為呢餐畫上完美句號。

我地今次叫左b set
店員好快就送左海鮮同肉類既舟盛合
魷魚差唔多成隻手咁大 好巨型, 而扇貝同大蝦都夠新鮮

今次再黎食 性價比依然極高
和牛都係日本產和牛
岩哂鐘意食牛既我地
而雪條同甜品任食仲為呢餐畫上完美句號。
2023-05-25
2023-05-31 127 浏览
同朋友一齊食飯,最鍾意一大班人一齊食燒肉坐得夠耐,冷氣又夠大,聚會嘅首選之前食過銅鑼灣分店,今次試吓佐敦分店佐敦分店有自助送餐,好似迴轉壽司咁送到去你張枱,幾得意燒肉第一round 會黎左個餐包的特選item 先一嚟就試咗寶盒上的和牛西冷,待應哥哥幫手少少燒燒前會問你想要幾成熟,再慢慢幫你燒,咁就唔驚自己失手曬左舊和牛和牛西冷記得燒五成熟,淋之之有少少血水就最好食喇QR Code 落單,準成度都特別高,個黑松露薯條,比想像中好食,勁多醬特別想賺下個雪條櫃,超級多特別款日式雪條選擇,好多都冇食過,心心眼
同朋友一齊食飯,最鍾意一大班人一齊食燒肉
坐得夠耐,冷氣又夠大,聚會嘅首選

之前食過銅鑼灣分店,今次試吓佐敦分店
佐敦分店有自助送餐,好似迴轉壽司咁送到去你張枱,幾得意

燒肉第一round 會黎左個餐包的特選item 先
一嚟就試咗寶盒上的和牛西冷,待應哥哥幫手少少燒
和牛西冷記得燒五成熟,淋之之有少少血水就最好食喇

2023-05-31 147 浏览
今次第二次去食,第一次同公司同事食感覺好好,今次食帶小朋友一齊去,最期待食嘅棉花糖機壞咗冇得食,小朋友非常失望,員工話部機由下午維修到晚上都係維修唔到…另外食得比較急,我哋六點入座,但係想要7:30前離座八折優惠,所以食得好急…雖然平日價錢算平 $298一位成人,小童就$198,但係客人未算話非常多,但係就食得太急趕,差不多食一千蚊晚飯要好快咁,感覺有點差,我哋都明白要左8折優惠就係會咁,但係一夠鐘員工就第一次時間嚟提醒我哋夠鐘,其實我哋已經停哂手同口啦,只係休息下,而且出面都無人等枱…如果佢哋無客等,我哋又比左錢又停哂手同口嘅我哋休息多10-15分鐘左右就會比較感覺開心啲!因為佢一7:30嚟話溫馨提示🔔夠鐘,我哋重要好急急腳去埋個洗手間,所以扣左少少分!而且小朋友食唔到棉花糖機又扣左分,因為佢哋係好失望….🥲總體而言,未必會再去第三次😂
2023-05-30 90 浏览
烤肉一定要食品質好既和牛先得,佐敦呢間和牛燒一郎好多款唔同來自唔同地方,各種品質既肉任君選擇,仲有好多唔同既小食!包你食得滿足感爆棚!餐廳位置寬敞,仲有幹線傳送餐品!用QR code就可以落單,上菜速度一流☺️我地今次食既係C餐,有4個頭盤同埋110款小食:是日寶箱:今日係西冷,服務員哥哥會幫手燒埋,油脂分布得啱啱好,牛味十足😝日本產黑毛和牛放題及極上花盛合:裡面好多款唔同既肉,有里脊肉,豚肉等等,睇上去就吸引!另外仲有好多款唔同既肉同埋小食落單:和牛里脊肉、和牛肋肉:比點和牛烤肉!唔同既肉有唔同食法,仲可以點+蛋,壽喜燒方式!生牛肉刺身/壽司:生牛肉唔係間間點都可以做到嘎!有一定資質先可以做到嘎!牛肉品質都要高先可以😌我地仲食左加州卷,黑松露薯條,海鮮燒烤,等等,好多款都好好味👍飲品都係自助,有特飲同埋盒裝飲品,再加埋有沙律,雪糕☺️☺️食完要扶住牆走😝😝

另外仲有好多款唔同既肉同埋小食落單:

2023-05-25
  • 是日寶箱
2023-05-26 102 浏览
自助區有6款醬料、8款沙律、16款飲品可以自由添加、自由搭配我們order 了Course B,共102款➕舟•盛合➕桶•盛合,精選牛肉25款、牛肉刺身3款、日本豚肉6款、豚肉8款、雞肉4款、海鮮8款、野菜10款、其他38款一落座職員就會送上頭盤菜(舟•盛合➕桶•盛合),之後就可以用手機掃QR code自助點單這家燒肉特別的是採用智能送餐——「燒肉新幹線」🚄,方便、快捷又衛生重點是❗ 甜品區~有棉花糖機、雪糕機、爆谷🍿️🤭,棉花糖還可以自己選擇棉花糖的圖案❤🤤還有很多款日本雪糕~有明治海鹽荔枝雪條、明治🍑白桃烏龍雪條 、明治🫐藍莓乳酪味雪條、日本樂天北海道雲尼拿味雪條⋯⋯我超級喜歡白桃烏龍😍白桃烏龍雪條是可以吃的白桃烏龍芝士奶蓋茶它的口感真的好豐富又獨特👍🏻最外層,是蜜桃味的冰沙第二層,是芝士奶蓋,但不會膩,甜度剛剛好第三層,奶蓋下面是烏龍茶味的雪糕!口感非常細膩整體口感很清爽!雪糕中間還有🍑白桃肉果粒有種在喝著喜茶芝芝桃桃的感覺🥰

重點是❗ 甜品區~
🤤還有很多款日本雪糕~
有明治海鹽荔枝雪條、明治🍑白桃烏龍雪條 、
明治🫐藍莓乳酪味雪條、日本樂天北海道雲尼拿味雪條⋯⋯

我超級喜歡白桃烏龍😍
白桃烏龍雪條是可以吃的白桃烏龍芝士奶蓋茶
它的口感真的好豐富又獨特👍🏻
最外層,是蜜桃味的冰沙
第二層,是芝士奶蓋,但不會膩,甜度剛剛好
第三層,奶蓋下面是烏龍茶味的雪糕!口感非常細膩
燒肉質素A餐係大約牛角低於lv3左右最優惠係早鳥A餐7折 238蚊一個落樓價 ,4年前食過最貴既餐未及到價錢,而且及不上牛角lv4 ,所以不會選擇貴餐但現在早鳥優惠改成8折 外間選擇會多左 ,佢最好食係A餐既薄燒牛肉 初期情況有啲似大阪燒肉大得驚人既薄燒牛肉質,最近肉質明顯廋左好多,加上冇蛋就失色左啦,A餐其他肉類大約係似牛角lv3 亦未及王樣口感,而且冇雞頸肉,冇牛內臟食、日本豬呢啲食 ,種類方面亦不及,同時亦冇牛角牛油果沙拉菜,但多左好多牛角冇既甜品同雪條,仲有部花糖機,但從來冇見過人用價錢比較平既!講真限時限刻早鳥去食真係唔易架 ,現改成早鳥8折興趣已經不大了 ,其他時間由其係星期六,日A餐在冇優惠情況,需留388蚊一個人 真係食牛角好得多,所以排隊情況一般囉其實佢肉質素係遠差大阪燒肉不過人地係單點,加左價另願返去食大阪燒肉,之後再食一蘭仲好 哈
燒肉質素A餐係大約牛角低於lv3左右
2023-05-07
  • 炙燒牛外橫膈膜
2023-05-10 532 浏览
為了給差評得寫到200個字。。。付了一千多的賬單,吃到臭生蠔,酸臭的菠菜涼菜,吃到直接吐掉。。。和牛壽喜燒和特選牛肉薄牛肉竟然是同樣的品質,柴到咬不動??????太失望了!!人均五六百吃這種東西。。。前幾次來吃還覺得肉質新鮮,和牛軟糯,出品精緻,抱著興高采烈期待的心情來,收穫一肚子浪費胃容量的食物,心情都吃差了。這次真的是感受到食物品質的惡劣。。。花錢買罪受。不過,唯一吃到還算可以的肉是和牛 牛裡脊,僅此一款可以接受。不會再想來了。
為了給差評得寫到200個字。。。

太失望了!!

人均五六百吃這種東西。。。

不會再想來了。
2023-05-09 207 浏览
很久沒有吃燒肉了,同事推介這一間位於佐敦的和牛燒肉,所以過來試一下!我們一行兩人,店員都安排了我們坐卡位。旁邊有一個輸送帶,order了食物後,便會用這條輸送帶把食物送到你座位🤩首先,我們出去行一下外面有什麼任食的。雪糕的雪櫃很吸引,大多數都是日本牌子,而且不是平時會見到的。例如有波子汽水味,日本雲呢拿雪條。我自己都忍唔住食咗幾條。😍除此之外,飲品的選擇也很特別,除了一般放題會有的汽水之外,還有很多自家製的美人水!本人極度推介甘筍蘋果美人水😋很好喝。首先,店員會安排先上一個拼盤,當中包括牛肉,豬肉,蔬 菜海鮮!當中的牛肋條是最好食的😚除了燒的食品外,還有炸生蠔!松露薯條,各式各樣的壽司卷,韓式小食及石頭飯!實在太多選擇了。個人推介炸蠔,大家一定要試。💟帶子色澤鮮艷,我們雖然2個人,也吃了很多隻!👍本人也非常喜歡海鮮!🦐也很大隻,肉很彈牙。最後非常的驚喜,這裏有一部棉花糖機,還可以做出各種圖案的棉花糖!今次我做了一個心形❤️大家嚟到食一定要試玩啊

首先,我們出去行一下外面有什麼任食的。

Ice  Cream

任飲飲品

本人極度推介甘筍蘋果美人水😋很好喝。

甘筍蘋果美人水

當中的牛肋條是最好食的😚

燒肉拼盤

實在太多選擇了。個人推介炸蠔,大家一定要試。💟

帶子色澤鮮艷,我們雖然2個人,也吃了很多隻!👍

本人也非常喜歡海鮮!🦐也很大隻,肉很彈牙。

2023-05-08
Ice  Cream