餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-08-15 69 浏览
之前妹妹話好食,所以嚟試一次今次叫咗套餐D會送一碟和牛,由職員負責燒,真心勁好食,食完係成隻碟都係有牛油😆套餐D入邊嘅黑毛和牛好有肉味,無根,好食雞泡魚乾有驚喜,成塊燒到金黃色啱啱好剪一條條食好好味出邊有日本雪糕同雪條揀,最愛紅豆雪糕鯛魚燒呢個套餐包梅酒清酒同啤酒,啤酒燒肉最夾今次食係因為佢每月有一日係最貴嗰個套餐有半價,妹妹食完有免費升級套餐券四張,所以我哋今次嚟食,不過冇卷食都有八折,質素對得起個價錢食完又有$100現金卷呢間係我會encore嘅燒肉店今次嗌咗壽喜燒溫泉蛋汁點燒肉,
之前妹妹話好食,所以嚟試一次
今次叫咗套餐D

會送一碟和牛,由職員負責燒,真心勁好食,
食完係成隻碟都係有牛油😆

套餐D入邊嘅黑毛和牛好有肉味,無根,好食

雞泡魚乾有驚喜,成塊燒到金黃色啱啱好剪一條條食好好味

出邊有日本雪糕同雪條揀,最愛紅豆雪糕鯛魚燒

呢個套餐包梅酒清酒同啤酒,啤酒燒肉最夾

食完又有$100現金卷
呢間係我會encore嘅燒肉店

今次嗌咗壽喜燒溫泉蛋汁點燒肉,
和牛

和牛
棉花糖機
套餐D
  • 黑毛和牛
今次食飯滿心期待 慶祝一年一度嘅生日 一入到去 環境係舒服的 店員都好快帶左我地入座坐低揀左個套餐之後 黎左3個頭盤3個頭盤睇落都係okay嘅 店員會幫我地燒頭個2塊和牛西冷同併盤內部分和牛係可以接受的但食完呢轉之後 叫每樣野都黎得好慢 17:15點左一個紫菜玉子飯 17:55都仲未黎 叫咩都要催佢快d上 唔催就唔上不論 冷面 薯條 飯 同和牛都係講到和牛就仲過分 中途食到有一舊和牛係酸 第2轉開始叫d牛 質素持續下降 跟本就唔係食緊日本和牛成間鋪頭都當人傻 以為比d垃圾牛 隔離放個和牛牌 就真係和牛?想人地唔會食得出? 真係太過分呢間垃圾本身都打算唔會再黎食去到比錢 2個人成$13xx 完全係唔值呢個價同前台女生店員反映 有關上菜上得太慢 一個飯等左7個字點知女店員竟然覆我: 哦 係咩 冇計啦真係企左係到o哂咀 冇諗過可以咁樣答客人呢間垃圾真係唔洗食 大把燒肉餐廳平過佢亦都好食過佢
今次食飯滿心期待 慶祝一年一度嘅生日

真係企左係到o哂咀 冇諗過可以咁樣答客人
呢間垃圾真係唔洗食 大把燒肉餐廳平過佢亦都好食過佢
2023-08-08
2023-08-13 67 浏览
日本燒肉 款式多款牛香而且仲有好多沙律和甜品食超滿足生日仲同我地影了即影即有 超有愛好味燒洋蔥經理有時仲會教埋我地燒超熱心而且仲有棉花糖食 好好味 醬料也十分多 啱哂年青人黎解日本鄉愁
日本燒肉
而且仲有棉花糖食 好好味
醬料也十分多 啱哂年青人黎解日本鄉愁
2023-08-07
生日
呢間和牛燒肉一郎出咗新嘅放題Menu,之前黎食過一次,今次朋友生日一於試下新menu!今次食E course😋😋😋有日本和牛食沙律飲品甜品可以係出面自助拎一坐底會送上頭盤先🥢原塊日本A4和牛扒😳今日嘅部位係肩胛肉,質感極佳燒完啲油係咁滴😍未算入口即化咁誇仲要少少咀嚼😆咀嚼時散發出濃郁嘅牛肉香氣朋友仲特別嗌左溫泉蛋掂黎食😆絕對是燒肉放題的必嚐之選🥢黑毛和牛六款盛合特別推介三角腹肉,肉質鮮嫩,油花分佈岩岩好,呢款咬落去真係彷彿係口中融化另一款油花滿滿嘅就係肉眼,一樣咁好味牛肋肉同肩胛肉嘅肉質緊實啲,口感豐滿,每一啖都感受到肉汁的爆發😆🥢海鮮三款盛合原隻魷魚筒,外脆內嫩,味道鮮美我地仲特登燒耐啲等佢乾身啲香口啲😆燒耐左之後食係真係香好多但肉質都唔會靭👍🏻蝦都算鮮嫩彈牙,但無魷魚咁驚艷🥢極上厚切牛舌肉質細嫩,燒到外脆內軟,口感豐富,帶有濃郁的牛肉香氣,絕對是燒肉放題中的精品之作Encore嗌左成4,5次!🥢兩色蔥花牛舌鍾意食牛舌嘅呢款都一樣唔可以錯過雖然呢款嘅牛舌好薄,但加入了兩種蔥花的香氣,增添左豐富的口感同層次感🥢炙燒薄和牛壽司朋友食生牛肉壽司,但我只敢食炙燒過嘅🤣有專人會黎用火槍幫你燒搭

今次食E course😋😋😋有日本和牛食

沙律飲品甜品可以係出面自助拎

一坐底會送上頭盤先

🥢原塊日本A4和牛扒😳
今日嘅部位係肩胛肉,質感極佳
燒完啲油係咁滴😍未算入口即化咁誇
仲要少少咀嚼😆咀嚼時散發出濃郁嘅牛肉香氣
朋友仲特別嗌左溫泉蛋掂黎食😆絕對是燒肉放題的必嚐之選

🥢黑毛和牛六款盛合
另一款油花滿滿嘅就係肉眼,一樣咁好味

🥢海鮮三款盛合
原隻魷魚筒,外脆內嫩,味道鮮美
我地仲特登燒耐啲等佢乾身啲香口啲😆
燒耐左之後食係真係香好多但肉質都唔會靭👍🏻
蝦都算鮮嫩彈牙,但無魷魚咁驚艷

🥢極上厚切牛舌
Encore嗌左成4,5次!

🥢兩色蔥花牛舌
鍾意食牛舌嘅呢款都一樣唔可以錯過

🥢炙燒薄和牛壽司
朋友食生牛肉壽司,但我只敢食炙燒過嘅🤣
有專人會黎用火槍幫你燒
搭配著蛋醬汁,每一啖都帶來滿滿嘅和牛風味,每人好滿足😋

🥢牛油帆立貝
海鮮黎講除左魷魚最鍾意食就係牛油帆立貝
每隻帆立貝都清潔得好乾淨
牛油嘅香氣更加突出了帆立貝的鮮味

🥢牛油雜菌
成盒咁上其實幾方便
除左牛油仲有啲醬油,啲菇索哂啲汁咁食真係正
如果加埋蒜蓉仲好🤣🤣

🥢燒菠蘿
食燒肉一定要燒菠蘿,轉換下口味
燒完真係特別甜,好食👍🏻

總括嚟講,呢度係食肉獸嘅天堂,如果你好食得嘅話你食其實係幾抵嘅,因為食材各方面都唔錯
和牛燒肉一郎,之前同朋友係將軍澳食過,質素真心一絕,印象深刻,今晚同阿仔慶祝食生日飯,佢不嬲都係無肉不歡,即時諗起呢個燒肉店品牌,今晚選擇位於佐敦呢間分店,燒肉店門口例牌有隻巨大鐵和牛作生招牌,都係一個必定打卡位😋。今晚一行三人,order左餐牌E餐,星期一至四只須每位$598,就可以120分鐘任飲任食,品嚐海鮮及日本黑毛和牛12款不同部位😋。餐廳非常闊大,全部卡位,座得非常舒適,抽風系統亦做得非常好,而且貼心每位都會有一件即棄圍裙👍🏻。店內自選區有各式各樣汽水,果汁,花茶飲品、韓國雪糕雪條凍櫃、沙律🥗、最特別係有爆谷同兒時見過由糖粒慢慢卷成一大團嘅棉花糖機,呢個一定會吸引好多小朋友。坐低好快店員就送上一盤指定海鮮同和牛併盤,海鮮有一隻原條魷魚🦑,非常吸睛,仲有大蝦同青口;和牛有(和牛牛肋條、牛肋肉、肉眼、三角腹肉、里脊肉、牛肉角切)之後重頭戲,店員送上三塊和牛肩胛肉😋。首先必定先燒肩胛肉,油花分怖非常均勻,薄薄一塊,只須每邊燒十數秒,兩邊微焦即可,首先一半試下原味,入口油花灌頂,口腔充斥滿滿油香;之後一半蘸點溫泉蛋,更加順滑甘香。和牛併盤之中牛肋條同牛腹肉油花最多,非常甘香;其他部位

首先必定先燒肩胛肉,油花分怖非常均勻,薄薄一塊,只須每邊燒十數秒,兩邊微焦即可,首先一半試下原味,入口油花灌頂,口腔充斥滿滿油香;之後一半蘸點溫泉蛋,更加順滑甘香。和牛併盤之中牛肋條同牛腹肉油花最多,非常甘香;其他部位就帶有咬口,牛味香濃。

鍾意食油花較重嘅可以選擇牛肉眼、牛肋條同三角腹就最正。牛腹肉油花分佈極為豐富,脂肪之細膩絕對達到入口即溶的嘅程度;牛肋條同肉眼除左油脂豐厚外,就比較有咬口。

牛里肉同牛肋肉油脂就冇咁豐富,勝在有咬口,牛味濃郁。

厚牛舌同蔥花薄牛舌😋,厚牛舌兩邊燒至焦香,入口中間舌肉鬆軟,只須用些小岩鹽作調味味道已足夠;蔥花薄牛舌,加上蔥花及蘿蔔蓉,味道更清香。總捨黎講和牛每個部位都冇得輸,牛控大滿足😋。

和牛壽司🍣鮮味極之濃郁,呢個都極之推介👍🏻。

呢餐燒肉真係有令我嘆為觀止嘅感覺首先環境乾淨企理最驚周圍痴笠笠服務好細心行開行埋會教你燒幫你燒我食嘅係D餐梅酒清酒啤酒係放題🍶冇溝水冇揸流攤真材實酒斟俾你食120分鐘嘢食超過130款$478加一一坐低店員就拎咗和牛同海鮮上枱見到塊薄切西冷同條魷魚忍唔住嘩咗聲啲油花係靚到以為自己喺日本食緊飯自助落單嘅款式都多到目不暇給最有噱頭嘅係生牛肉刺身同生牛肉壽司一嚟喺香港好少見二嚟係好食又唔腥自助區域有沙律吧同和牛醬葱飯仲有果汁同甜品🍮爆谷同綿花糖千奇唔好以為咁完晒咗因為個雪糕雪條櫃先係最大驚喜✨順帶一提係燒肉醬同沙律醬各有幾款有選擇困難症嘅人嚟到真係會不知所措牛肉方面推介西冷同肉眼同牛舌大部分牛都係未經醃製可以食返原味仲有海鮮蔬菜類炸物飯麵類我食嘅嘢裏面全部都有中上水準完全唔記得咗自己係食緊放題每樣食少少都已經飽到攬住個肚提提想要去試嘅大家每個月嘅最後一個星期日全日都會供應最高級嘅F餐價錢係498蚊位而平時食係過千想去任食優質和牛記得預早訂位😆
呢餐燒肉真係有令我嘆為觀止嘅感覺

全日都會供應最高級嘅F餐
價錢係498蚊位而平時食係過千
想去任食優質和牛記得預早訂位😆
2023-08-02 59 浏览
📍 @wagyuyakinikuichiro in JordanJapanese BBQFood: 💛💛💛💛 💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $500 per head Favorite:💖 Course D------------------------------✅ Located in Jordan Road. Takes only 1 minute from Jordan MTR station. Super convenient✅ The menu offers a wide variety of choices from veggies, different kinds of meats, and desserts ✅ It's a real deal to enjoy their set D with over 6 types of Wagyu beef and 132 other items from seafood, maki rolls, deep fried snacks and a se
Japanese BBQ

Food: 💛💛💛💛 💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $500 per head
Favorite:💖 Course D

✅ It's a real deal to enjoy their set D with over 6 types of Wagyu beef and 132 other items from seafood, maki rolls, deep fried snacks and a selection of carbs

✅ All-you-can-eat

✅ Fresh ingredients and of great quality.
✅ The Waghu beef is gorgeous, absolutely tender, and delicious with just the right amount of fat.

✅ Self-serving counters with an array of juices, sodas, coffee, icecream, salad bar and popcorn station
✅ Decoration style is refreshing

✅ Perfect choice if you are in the mood to indulge in a gluttonous meal.
✅ The quality of the meat was really good value for the money

✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance, especially at dinner time.
2023-08-02 1842 浏览
⌂ 佐敦和牛燒肉一郎 Wagyu Yakiniku Ichiro佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓星期一至日 12:00 - 23:00· Course B 嚴選牛肉放題及盛合 $448𖧷 設有加一︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜高質Yakiniku 放題゜・*獨處挑戰清單:一個人の日式燒肉「獨食」其實沒有想像中的孤單寂寞,反倒成為一種享受,靜靜地不被打擾,一個人吃飯是一件如此單純又美好的事。雖說是放題,人大了,還是細細品嚐食物的味道,七分飽便足矣。即使是晚市,六時入座,人流亦不算太多而且座位十分寬闊,不會很迫夾個人認為餐廳抽風系統做得挺不錯,吃過晚餐後,衣物也無沾上油煙味~食物質素十分高質,而且飲品區及沙律區也毫不吝嗇,有不少特色飲品~ 就等大家來發掘下吧甜品區亦有自家製甜品和不同日本雪條~絕對對得上價錢!值得一讚是店員的服務態度,十分殷勤有禮,會細心講述菜單又會提示在燒菇菌類時,先沾上醬汁再燒,菇菌才不會太乾總結來說是次一人燒肉行程是十分滿足~.現時亦有期間限定優惠~星期一至四 4人同行 1人免費𖧷 超級推薦點生菜包肉吃以減低油膩感︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷
⌂ 佐敦
和牛燒肉一郎 Wagyu Yakiniku Ichiro
星期一至日 12:00 - 23:00

· Course B 嚴選牛肉放題及盛合 $448

𖧷 設有加一
︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜高質Yakiniku 放題゜・*
獨處挑戰清單:一個人の日式燒肉
雖說是放題,人大了,還是細細品嚐食物的味道,七分飽便足矣。
即使是晚市,六時入座,人流亦不算太多
而且座位十分寬闊,不會很迫夾
甜品區亦有自家製甜品和不同日本雪條~
絕對對得上價錢!
值得一讚是店員的服務態度,十分殷勤有禮,會細心講述菜單
又會提示在燒菇菌類時,先沾上醬汁再燒,菇菌才不會太乾
總結來說是次一人燒肉行程是十分滿足~
現時亦有期間限定優惠~
星期一至四 4人同行 1人免費

𖧷 超級推薦點生菜包肉吃以減低油膩感

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ Course B 嚴選牛肉放題及盛合 $448
套餐已包含特選牛和嚴選牛,多達102款食物任食:牛肉25款 牛肉刺身3款 日本豚肉6款 豚肉8款 雞肉4款 野菜8款 料理38款
一入座先送上一艘燒肉船和桶盛合~
擺盤同賣相十分吸引,還有乾冰做襯托,十分打卡able
燒肉船裏包羅萬有
海鮮有大蝦扇貝及魷魚,個人認為全份魷魚的份量太多了,比較喜歡大蝦
肉質厚實彈牙~
最喜歡的還是厚切牛舌
有4款牛舌調味供選擇,推薦鹽味,可以吃得出食材的原味!
薄炙牛里脊肉也十分不錯!配上生雞蛋,是完美的配搭!
牛味十分濃郁亦充滿油香
說起燒烤,便不少得牛油金菇,這裡的野菌有杏鮑菇金菇,十分滿足
2023-06-29
今次係平日夜晚去食燒肉,所以相對少人。座位之間間隔都寬敞,環境算係乾淨,燒肉店嚟講入嚟第一印象非常唔錯。🥩Course C $368我哋係食Course C,頭盤有兩款黑毛和牛同埋澳洲M9薄炙盛合,侍應會幫你燒埋,仲好主動咁同我哋講解燒肉要注意啲乜。除咗頭盤係佢哋會主動上同幫埋你燒之外,其他都可以用手機QR code落單,會有其他精選海鮮、牛、豬、雞,仲有唔同小食同配料。出面亦有自助區,可以拎沙律、白飯、嘢飲,雪條等等。仲有部棉花糖機可以整棉花糖食,燒肉店嚟講算係好多樣化。講返食物方面,頭盤絕對係高質。🥩黑毛和牛油脂分布均勻,肉味夠濃,侍應有經驗知點燒先最入味,加埋燒肉汁一齊食味道提升一個層次。其他精選牛有牛肋肉、牛外橫隔膜、牛舌、里脊肉,都係非常適合燒肉嘅部位,覺得太油可以加埋生菜泡菜洋蔥一齊食,呢度雖然係日式,但係都會提供唔同配菜。除咗牛仲有豬雞,特別推介頸肉。豬頸肉相對多油但係就係要食油香。而雞頸肉冇咁多油脂,但係肉質嫩消,最好加鹽同黑椒調味。我哋仲叫咗海帶湯,泡菜盛合,紫菜溫泉蛋飯,吉列炸蠔等等。值得一提吉列炸蠔,外脆內軟,如果唔係主力食牛都會食多啲。食到差唔多飽,最後食條雪條

🥩Course C $368

食到差唔多飽,最後食條雪條。今次試荔枝海鹽味,甜同鹹兩種味配合得好好,日本雪條永遠唔會令人失望。
2023-07-25
  • 黑毛和牛同埋澳洲M9薄炙盛合
依家燒肉店對牛嘅質素要求越嚟越高,呢間就正正主打和牛,又提升另一個層次。💡Course C 日本產黑毛和牛放題 $368包括4款黑毛和牛🥩、25款精選牛肉同多款任食食品頭盤由店員幫我哋燒,唔只唔洗我哋浪費咗靚肉,仲可以趁機偷師。店員好有耐心,仲好親切咁解釋。今次同大家分享一下秘技,就係將薄牛燒一面燒至有網紋,再反轉輕輕燒3-5秒就食得。牛肋肉同里脊肉,油花分佈好靚,入口真係嫩滑,配上佢哋嘅燒肉汁真係幾好食。呢度提供大量配料,大家可以各自發掘自己最鍾意嘅食法,我自己就鍾意點生菜同韓式前菜包住一齊食。男朋友就點咗沙嗲汁嚟點,一秒變成港式串燒。不得不說,呢間餐廳將燒肉再提升一個層次,好似壽司郎咁使用高速送餐車,要開掣先會打開門,夠晒衛生。食物款式之多真係多到試唔晒,由韓式醃漬物前菜,到月見飯同炸物類,到日本甜品,都有大量款式任你揀。甜品方便選擇多到嚇你一跳,我真係不得不預留半個鐘試一試,雪櫃有唔同口味嘅布丁,仲有大量口味嘅雪條,波子汽水雪條好清新。唔只燒燒棉花糖,仲有得整棉花糖,部機會整你想要嘅造型。

💡Course C 日本產黑毛和牛放題 $368
包括4款黑毛和牛🥩、25款精選牛肉同多款任食食品

2023-07-25
2023-07-26 59 浏览
今次試咗呢間位於佐敦既和牛放題💕原來呢度重有新幹線送餐服務,方便衛生👍🏻而且和牛有識別番號,信心有保證👍🏻我就揀左course C 100分鐘燒肉放題有2款黑毛和牛+澳洲M9薄灸盛盒,97款精選食物,吃到肚都穿呀2款和牛分別有和牛牛肋肉同和牛里脊肉,入口細嫩,澳洲M9牛里脊肉有肉味冇得彈呀😋自助區重有沙律、爆谷、棉花糖😋另外重有11款明治雪條可以選擇!有藍莓乳酪、紅豆夾心鯛魚燒、草莓朱古力、海鹽荔枝、北海 道煉乳等等💕每一款都好吸引🤩

我就揀左course C 100分鐘燒肉放題

自助區重有沙律、爆谷、棉花糖😋

2023-07-24 90 浏览
燒肉永遠都係Missfatty既最愛🤤講起高質燒肉放題,點可以唔提燒肉一郎今次嚟咗和牛燒肉一郎‼️❤️燒牛的放題套餐最平只需要$248就可以任食海鮮、豚肉、牛同雞肉!!作為一個「食肉獸」,點會咁容易滿足呢?所以我揀咗$598嘅日本和牛套餐!裡面有12款和牛任你任食,海鮮、雞、豚肉、其他特選牛、前菜、下酒菜、甜品等145款食物!仲有勁多飲品梅酒、清酒同啤酒隨你暢飲Happy Friday緊係要食佢啦‼️和牛燒肉一郎以「燒肉新幹線」智能化送餐模式,用「新幹線」直接將新鮮和牛送遞,全程有玻璃保護,保證快捷及衛生!燒肉一郎嘅招牌原塊日本A4和牛扒質地細膩,具有軟滑的口感和香氣。脂肪好似大理石花紋 店員會依照客人嘅喜好,即席燒好和牛扒勁過OMAKASE。大理石花紋的和牛,啖啖肉都好圣多汁,超級軟腍,超級大推!😋🥩黑毛和牛六款拼盤包括和牛牛肋條、和牛牛肋肉、和牛牛肉角切、和牛牛肉眼、和牛牛肩胛同和牛三角腹肉。一次過可以品嚐到各種部位嘅和牛,肉質細膩,口感軟嫩,融化的脂肪配合滑嫩的肉質每啖都好似返左鄉下(日本)除左燒肉又點少得海鮮有原隻魷魚筒、青口、鮮蝦!原隻魷魚筒好大隻,經過燒烤處理後,十分鮮嫩爽口!生
燒肉永遠都係Missfatty既最愛🤤
講起高質燒肉放題,點可以唔提燒肉一郎
今次嚟咗和牛燒肉一郎‼️❤️

燒牛的放題套餐最平只需要$248
就可以任食海鮮、豚肉、牛同雞肉!!
作為一個「食肉獸」,點會咁容易滿足呢?
所以我揀咗$598嘅日本和牛套餐!
裡面有12款和牛任你任食,
仲有勁多飲品梅酒、清酒同啤酒隨你暢飲
Happy Friday緊係要食佢啦‼️

和牛燒肉一郎以「燒肉新幹線」智能化送餐模式,
用「新幹線」直接將新鮮和牛送遞,
全程有玻璃保護,
保證快捷及衛生!

燒肉一郎嘅招牌原塊日本A4和牛扒
質地細膩,具有軟滑的口感和香氣。
脂肪好似大理石花紋
店員會依照客人嘅喜好,即席燒好和牛扒
勁過OMAKASE。
大理石花紋的和牛,啖啖肉都好圣多汁,超級軟腍,
超級大推!😋🥩

黑毛和牛六款拼盤
肉質細膩,口感軟嫩,融化的脂肪配合滑嫩的肉質
每啖都好似返左鄉下(日本)

除左燒肉又點少得海鮮
有原隻魷魚筒、青口、鮮蝦!
原隻魷魚筒好大隻,經過燒烤處理後,十分鮮嫩爽口!

生牛肉刺身壽司
咬落口嗰刻,有啲融化嘅感覺,
有少少JUICY
口感有似啲三文魚呢!
唔怕生既朋友可以一試喔!🍣🦑🤤

火燒壽喜燒壽司
店員即席0係你面前用火槍燒熟塊和牛,
再包住飯團,
鮮嫩的特級和牛肉,配上蛋汁,
令味道同口感層次更豐富得!🍣🔥🍚

棉花糖機
Missfatty大鄉里
第一次見到機械棉花糖機!
可以自己揀鍾意既花紋同顏色!
真係岩晒大人同細路!

❇️總結❇️
座位舒適
店員服務周到
食物質素一流
強推!
2023-07-24 1745 浏览
工作繁忙過後確實要食返餐好嘅獎勵自己🤍今次嚟咗和牛燒肉一郎餐廳使用全自動化送餐 掃完Qr code order 食物就好似經過隧道咁送到你面前 而全程都有玻璃封住 絕對衛生!放題套餐最平$248就可以食到海鮮同各款肉類共71款食物🐖身為foodie 又點會咁易滿足呢😌今次就揀咗$598日本和牛套餐12款和牛仼食😳梅酒清酒啤酒仼飲🍶飽到要托住個肚走🤰🏻🔸頭盤:原塊日本A4和牛扒店員會按照客人揀選嘅熟度親自燒呢塊和牛扒我哋揀咗5成熟 和牛油脂非常豐富 但一啲油膩感都冇🔹頭盤:黑毛和牛6款店員介紹由肉味較濃嘅開始食起和牛牛肋條➡️和牛牛肋肉➡️和牛牛肉角切➡️和牛肉眼➡️和牛肩胛➡️和牛三角腹肉可以一次過食晒和牛各部位 超級滿足☺️🔸頭盤: 海鮮 原隻魷魚筒 青口 蝦原隻魷魚筒有半隻手臂咁大😳燒完依然爽口彈牙😬🔹生牛肉刺身壽司🍣第一次食生牛肉好好奇會係咩味🫣點知食落…. 咦 有啲似三文魚🤔咬咬吓… 幾冧喎 意外地覺得幾好味😳個人覺得值得一試✨🔸灸燒壽喜燒壽司🍣店員會先將牛肉用火槍燒熟 再包住飯團點埋新鮮雞蛋就可以放入口牛肉嘅肉汁包住每粒米飯 加埋蛋汁 味道同口感層次好豐富😌🔹雞泡魚乾平時食串燒都會叫雞泡
工作繁忙過後確實要食返餐好嘅獎勵自己🤍

今次嚟咗和牛燒肉一郎
餐廳使用全自動化送餐
而全程都有玻璃封住 絕對衛生!
放題套餐最平$248就可以食到海鮮同各款肉類共71款食物🐖

臨走前仲去咗整棉花糖
總括而言 呢餐真係大滿足🥹🥹

🚩和牛燒肉一郎
2023-07-22 43 浏览
首先有誤導性質,openrice上網book話有9折,自然是以為係餐牌嘅價錢九折,去到話唔係呢個唔係優惠只係一個訊息=.= 都係照餐牌上面嘅價錢。心諗咁即係唔係訂座優惠,但係喺OpenRice上面就寫到好似係訂座優惠咁。等二,服務員講唔到啲餐有咩分別,唔知係咪第一日返工,又冇餐牌俾我睇,咁我點知ABCD餐有咩分別我exactly 問佢B餐同C餐有咩分別,一個係70款一個係90款食品,咁中間嗰20款係乜嘢?佢淨係答我多左燒菠蘿=.= 真心無奈死講爛講先俾個excel A4紙寫左食物款我睇。問佢有咩牛部位,佢話無,美國牛就係美國牛啦咁,但明明有分唔同部位。完全唔知想點埋單問佢有冇得儲asia miles 佢答我有,下次啦咁

佢淨係答我多左燒菠蘿=.= 真心無奈
死講爛講先俾個excel A4紙寫左食物款我睇。

埋單問佢有冇得儲asia miles 佢答我有,下次啦咁

2023-07-17 65 浏览
📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓呢間燒肉店一直都想試,見網上面好多人講佢有個輸送帶會送餐😆新屎坑既我當然想試吓🤩🤓🧐d食物會經輸送帶直接送到你嘅座位,打開門就得,非常之整潔!餐廳是利用QR code下單的,十分之方便👍🏻👍🏻👉 【平日】 E Course120分鐘用餐時間、30分鐘前截單)💰$598 😋😋😋😋.8/5入到個自助區已經好多飲品、前菜同甜品揀🤩連醬汁都好多特色醬,未食主菜已經好期待食甜品🍮勁多日本牌子嘅雪糕🍦全部野都係任飲任食,盛盒係打咭擺放得靚啲嘅啫,啲嘢食基本上都係menu內可以再任點,想講呢度嘅牛真係超級高質!特別推介以下呢啲款式,一定要食✨✨✨✨💖原塊日本A4和牛扒佈滿雪花滋油脂均勻,薄薄一片,店員細心地問我地要食熟d定生d,再幫我地燒埋,入口果陣和牛非常鮮嫩,滿滿油脂感四感極佳!肉汁和口感一流!❄️🐄💖黑毛和牛六款盛合(三角腹肉,牛肋肉,肩胛肉,牛肋條,一口牛,肉眼)呢度既日本產黑毛和牛唔係得個講字,絕對真材實料,有晒識別番號可以查冊,放入口完全唔同檔次!牛味豊洪,口感滑,零舍不同!🫶🏼🫶🏼🥰🤤💖海鮮三款盛合(原隻魷魚筒、青
📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)

👉 【平日】 E Course120分鐘用餐時間、30分
鐘前截單)
💰$598
😋😋😋😋.8/5

💖原塊日本A4和牛扒

牛味豊洪,口感滑,零舍不同!🫶🏼🫶🏼🥰🤤

💖海鮮三款盛合(原隻魷魚筒、青口、蝦)
海鮮都非常之新鮮,最欣賞佢嘅魷魚係原隻!非常滿足,除咗呢三樣海鮮,元貝都係必叫!🤩🤤

💖 炙燒壽喜燒壽司(2件)
我覺得一定一定要點,壽喜燒牛入口即溶,啲肉汁流晒落啲壽司飯到!就算平時唔鍾意食飯嘅我,都食咗兩大份,encore咗兩次!☺️☺️

回頭: yesyesyes ,座位地方好寬敞舒適,而且唔會有好大油煙味,未開始食都好滿意個環境。性價比高,服務又好好,經理員工重好好間中幫我哋手燒肉✨重點啲牛肉真係好好味,呢餐食得好開心!🤗🤗🤗