宵夜時間好難搵到嘢食,朋友推介一間有多款啤酒款式、而且食物有特色嘅西式多國菜餐廳-「吃吧」,四個人去醫下個肚。黑松露迷嘅我當然要試吓黑松露•煙火腿•芝士多士,脆口嘅黑色多士配以厚厚嘅芝士醬食落口好Creamy。🤩 德國鹹豬手當然要配以Vedett啤酒一齊飲先夠享受,豬手仲可以變成火焰🔥效果,隨即相機📷食先!食落去豬手外皮香脆,入邊嘅骨膠原好煙靭,而豬手肉質感好軟熟好林,一定要試吓!👍🏻😋 還有其他食物同樣新鮮美味。經過一定要想去試吓,旺角區美食之一!

還有其他食物同樣新鮮美味。

經過一定要想去試吓,旺角區美食之一!
2019-02-04 44 浏览
樓上cafe比我既感覺係寧靜、慢活。今日約左位好耐無見既朋友食飯,想搵個有野食、有野飲,環境清靜一點既地方坐低同朋友傾下計,揀左好耐決定黎吃吧。 餐廳佈置多以木為主,有種復古既感覺😆空間闊落,唔會坐得逼之餘,更唔會聽到其他人既對話,減少尷尬感🤣坐低後店員就馬上同我地介紹菜式,招呼幾周到👍🏻 首先嗌左個沙津開開胃先。🥗《蟹肉牛油果沙津配墨西哥粟米片》$96係我認知當中,墨西哥粟米片係三角形,原來粟米片仲有另類既形狀同食法!呢個外貌好得意,好似兩個飯碗😄食法係敲碎粟米片,然後放上牛油果同蟹肉再點底底白色既汁一齊食,不得不讚牛油果好新鮮!係我鐘意既口感同熟度,蟹肉帶少少咸香,而且份量好多。粟米片雖然無翻炸但都好脆口,連埋蟹肉同埋牛油果一齊食口感豐富得黎感覺又清新,不錯👍🏻《西班牙魷魚海鮮飯》$188係原隻魷魚😍仲要係好大隻!魷魚軟身得黎有嚼勁👍🏻除此之外仲有蠔、蝦等等,海鮮飯既茄底幾出色,真係食到蕃茄既鮮味,仲有好多洋蔥粒同埋蒜蓉,食落香口惹味!《煙燻西班牙伊比利亞豬扒》$188打開蓋真係有白煙冒出黎😍黑毛豬肉質爽口,食落都幾juicy,唔會好重豬蘇味,好香黑椒🤤,如果可以再煎耐啲

首先嗌左個沙津開開胃先。

🥗《蟹肉牛油果沙津配墨西哥粟米片》$96

《西班牙魷魚海鮮飯》$188

《煙燻西班牙伊比利亞豬扒》$188
打開蓋真係有白煙冒出黎😍黑毛豬肉質爽口,食落都幾juicy,唔會好重豬蘇味,好香黑椒🤤,如果可以再煎耐啲就更好,應該會更香😆

《水蜜桃荔枝果茶》$56
呃like一流,復古味好濃好靚🥰味道都好好,唔會好甜又好有果香👍🏻不過荔枝味就好淡唔係好飲到。

《手工啤》$62
好香青蘋果味,鐘意蘋果既一定會鐘意💛

樓上cafe黎講,食物都幾高質,係個幾好既聚餐地方👍🏻
2019-02-02 42 浏览
上次朋友介紹,來過吃吧一次嘆啤酒,覺得地點方便,環境夠清靜又舒適!所以今次特登再返去試埋佢嘅晚餐,佢嘅食物質素果然冇令人失望。一來就叫咗幾杯手工啤同飲品。叫咗兩個前菜,煙三文魚凱撒沙律、吃吧特色小食拼盤。主菜叫咗德國鹹豬手,原來個豬手上枱跟埋德國香腸同薯蓉,侍應俾你影完相之後仲會幫你用火燒燒脆豬手嘅皮 。好少食到咁脆嘅皮! 另外就叫咗軟殼蟹肉醬千層麵、慢煮甜酒會黃牛面頰、仲有一個西班牙魷魚海鮮飯。老實講,每一樣嘢食都好令我哋滿意,特別係個魷魚筒大大件,但係一啲都唔會硬!牛面頰煮得好林,仲好有牛肉味。
一來就叫咗幾杯手工啤同飲品。
叫咗兩個前菜,煙三文魚凱撒沙律、吃吧特色小食拼盤。

2019-02-01 34 浏览
幾時都話旺角多好野食,食過吃吧幾次,水準一直都不變,反而越做越好!👉🏿✨黑松露煙火腿芝士多士 Hkd 78 💸📌最開初吃吧就煲以黑色多士出名,今次再試,估唔到都係咁好食!多士食落帶微甜,入面啲黑松露同火腿超足料!加埋芝士真係極邪惡之選,同朋友一齊share食都唔膩~👉🏿✨辣蕃茄汁海鮮意粉 Hkd 138 💸📌佢既意粉唔會係好淋個啲,有些小硬身,不過又幾好食喎!辣度黎講唔會好辣,連同蕃茄汁一齊食,酸酸辣辣,好開胃呢!同埋海鮮分量都足,帶子,魚肉,青口,蝦肉咩都齊,呢個價錢黎講cp值爆登!👉🏿✨煙燻西班牙伊比利亞豬扒 Hkd 188 💸📌擺盤精美,豬扒已經切好晒,脂肪同肉既比例岩岩好,食落超滿足!而且外皮夠香脆,仲有埋啲薯蓉一齊食,綿蜜既口感,飽肚又滿足!🤭👉🏿✨chiba special home made soda Hkd 65 💸📌我想講呢杯soda真係超級無敵爆炸好飲!入面有唔同既水果,再加埋葡萄柚汽泡水,有汽既口感,又酸酸甜甜,岩晒我口味!👉🏿✨Dream Hkd 64 💸📌間唔中飲下酒chill下都要既🥰呢枝夢想仔細飲有陣淡淡桂花香味,不過入口就偏苦小小,同朋友將佢加落spec

👉🏿✨黑松露煙火腿芝士多士 Hkd 78 💸

加埋芝士真係極邪惡之選,同朋友一齊share食都唔膩~
👉🏿✨辣蕃茄汁海鮮意粉 Hkd 138 💸

👉🏿✨煙燻西班牙伊比利亞豬扒 Hkd 188 💸

👉🏿✨Dream Hkd 64 💸

📌間唔中飲下酒chill下都要既🥰呢枝夢想仔細飲有陣淡淡桂花香味,不過入口就偏苦小小,同朋友將佢加落special soda 到飲,超夾😋勁鐘意呀!
2019-01-31 59 浏览
放工出外吃飯最怕人多,但又想地點方便的話,樓上cafe都是一個不錯的選擇!雖然餐廳不是位於大街之上,但亦很容易找到。一進店內,除了餐廳「CHIBA」的Logo之外,最吸引眼球就是透明雪櫃裡各式各樣的啤酒🍻而且店內都擺滿不同類型的酒瓶作裝飾之用。打開餐牌真的會有選擇困難症,每一種菜式都想嚐一嚐,所以我們直接問店長有什麼推薦😂1. 黑松露煙肉芝士多士煙肉芝士本來都已經是不敗的組合,再加上黑松露使到整體的味道提升到另一層次,因為是即叫即製,芝士還做到拉絲的效果。2. 辣蕃茄汁海鮮意粉份量頗多的,海鮮的種類亦很多:有蝦、帶子、大蜆、魷魚等等,幾乎比意粉還要多,十分足料。雖說是辣蕃茄汁,但吃的時候沒有嚐到辣味,反而之後有回辣的口感👍🏻👍🏻3. 慢煮甜酒燴和牛面頰差不多有6到7片肉,這和牛面頰的口感有點像牛柳,而且肉質很嫩滑。而當中我最欣賞的是底部的薯蓉,相比起混合粒粒薯仔,個人更喜歡幼滑奶味重的薯泥,配合牛肉汁,甚至比牛面頰更為出色!除了主食,我們還點了「熱情果接骨木花茶」及果味啤酒。熱情果接骨木花茶:只看買相都已經夠特別,裝飾得如花瓶一樣的端上來,中間插著的就是接骨木花,味道很清新,可以減輕主

1. 黑松露煙肉芝士多士

2. 辣蕃茄汁海鮮意粉

3. 慢煮甜酒燴和牛面頰

除了主食,我們還點了「熱情果接骨木花茶」及果味啤酒。

熱情果接骨木花茶:只看買相都已經夠特別,裝飾得如花瓶一樣的端上來,中間插著的就是接骨木花,味道很清新,可以減輕主食的膩感。

(芒果)果味啤酒:選用了100%鮮榨芒果汁,所以果汁味很重,而夾雜著啖啖的酒精,很容易入口,味道回味甘甜繞齒。

因為意猶未盡的關係,我們再點了一瓶說是混合了鳥結糖味的啤酒。鳥結糖味就真的喝不出來,反而嚐到花香味😅

這家店店員的服務非常周到,不時會主動幫忙及在推薦菜式作了很詳細的介紹👍🏻
2019-01-31 43 浏览
今次同朋友去咗試一間係旺角嘅樓上 cafe~#墨西哥烤雞餅$86烤雞餅係由三層薄皮組成,中間夾住他他漿同埋雞肉碎。估唔到原來雞肉碎同埋睇他他漿係咁夾😋😋#熱情果薄荷香橙梳打$58#熱情果接骨木花茶$56今次試咗兩款熱情果飲品。個人覺得兩款飲品賣相都超級靚😂尢其是#熱情果接骨木花茶 真係好似個花樽咁。#熱情果薄荷香橙梳打 飲到勁多熱情果種子,feel 到加咗幾多熱情果下,幾足料~#烤西班牙豬肋骨$188呢個餐包括一大塊豬肋骨同埋一兜番薯條拼薯條。豬肋骨食落去感覺抺左bbq醬一齊燒,而且燒得好入味,唔會話得表面有燒烤風味。佢仲俾咗一小碗bbq醬,但我覺得唔使點已經夠味。豬肋骨食落去有肥有瘦,每一淡食落去都好香口🤤🤤推薦!#慢煮甜酒燴和牛面頰$188見好少樓上cafe有得食和牛面頰,難得呢度有然要叫一過嚟試吓啦🤤慢煮牛肉肉質唔會太生或者太老,而且有些少油脂,食落去更加香口。比較有驚喜嘅係嗰薯蓉,同甜酒汁撈埋一齊食真係好好味😋#熱情果薄荷香橙梳打#熱情果接骨木花茶吃吧 (旺角)🏠🏠旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
今次同朋友去咗試一間係旺角嘅樓上 cafe~

#墨西哥烤雞餅$86

#熱情果接骨木花茶

吃吧 (旺角)
🏠🏠旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
2019-01-30 93 浏览
講真每次試旺角樓上Café,都抱住有機會中伏嘅心態,所以試到一間好味嘅真係要分享一下。油麻地A2出口一帶貌似多左唔少有質素嘅Café,「吃吧」位於大廈二樓,唔小心D睇大廈名好易錯過。打開門有種別有洞天嘅感覺,燈光以及擺設都頗有情調。一頁Menu已經令選擇困難症嘅我揀完又完,種類齊全,價錢亦合理。每次去樓上Café都會期待飲品,當日Special Home Made Soda係提子味,入面再放滿新鮮水果。果茶用花瓶裝起好特別,水蜜桃香比荔枝突出,應該係用紅茶底飲落回甘。最滿意係飲品唔會過甜,飲落清新唔膩。小食點了芝士白酒煮海蜆,蜆比想像中大隻得多,鮮甜冇沙而且煮得好嫩滑。湯汁帶淡淡酒香,仲隱藏左唔少芝士,芝士控朋友見到兩眼發光。主食黑松露什菌闊條麵,黑松露份量拿捏得好好,闊條麵軟硬週中,雜菌爽口,成個麵由火喉到調味都掌握得唔錯。和牛面頰煮得非常腍,唔用刀都可以輕鬆切開,連埋肉旁的筋一齊食好軟滑。中間稍為唔夠味,配上甜酒汁食就剛剛好。唔好忽略左中間的薯蓉,同牛肉味道好夾,搞到我同朋友爭住食!去樓上Café最好就係可以坐耐少少傾計,食物好味可以話係錦上添花,份量夠大同價錢唔貴就更加滿意啦!

水蜜桃荔枝紅茶

芝士白酒煮海蜆
湯汁帶淡淡酒香,仲隱藏左唔少芝士,芝士控朋友見到兩眼發光。
黑松露雜菌闊條麵

慢煮甜酒燴和牛面頰

慢煮甜酒燴和牛面頰

2019-01-16
  • 芝士白酒煮海蜆
2019-01-29 52 浏览
朋友最中意去cafe食飯,同朋友一齊收工去油麻地搵食,最後決定去樓上cafe吃吧食晚餐~餐廳位置近地鐵站,十分方便,。餐廳角落大大的招牌,可以打個卡還可以望街景 環境氣氛令人感覺十分舒適晚餐的飲品擺設十分有趣青檸青蘋果梳打飲品裏面有支針筒,飲前可以將糖漿打入飲品內。熱情果接木骨花茶飲品送上嚟,嚇了一跳,忽然送上一樽花樽。睇完才知係花茶,好搞怪,但飲品好好飲,不錯。芝士白酒煮海蜆蜆肉勁大隻,好多芝士汁,醬汁的味道十分好味。芝士又拉絲,食完蜆肉。如果有得嚟一個法包,真係好味到可以點住狂食煙燻西班牙伊比利亞豬扒主菜送上嚟時有煙燻蓋住,食物擺設上好多花,好鬼靚。 豬扒好好食,有的莎莎醬的配料,肉質啱啱好,不會乾。底下又有香滑薯蓉, 好像品嚐一件美味的藝術品。軟殼蟹肉醬千層麵軟殼蟹控必食, 炸得熱辣辣又大隻, 肉醬千層麵的味道好平均, 麵條不會煮過軟, 肉醬的味道配合得好好, 唔會令人覺得食完會好油膩。發現餐廳仲有其他手工啤酒選擇,選擇都多,如果有興趣飲啤酒嘅朋友可以約朋友一齊去happy啦。

餐廳位置近地鐵站,十分方便,。
餐廳角落大大的招牌,可以打個卡

還可以望街景 環境氣氛令人感覺十分舒適

晚餐的飲品擺設十分有趣

青檸青蘋果梳打

飲品裏面有支針筒,飲前可以將糖漿打入飲品內。

熱情果接木骨花茶

飲品送上嚟,嚇了一跳,忽然送上一樽花樽。

睇完才知係花茶,好搞怪,但飲品好好飲,不錯。

芝士白酒煮海蜆

蜆肉勁大隻,好多芝士汁,醬汁的味道十分好味。

煙燻西班牙伊比利亞豬扒

軟殼蟹肉醬千層麵

發現餐廳仲有其他手工啤酒選擇,選擇都多,
如果有興趣飲啤酒嘅朋友可以約朋友一齊去happy啦。
2019-01-28
2019-01-28 25 浏览
星期日唔想煮飯,又係時候要搵嘢食,今次我哋1家三口再加埋公公婆婆5個人一齊去食西餐,旺角呢間樓上餐廳出名食物美味仲要賣相好得。呢度餐廳環境好好,除咗佈置有格調之外,佢大大塊落地玻璃可以望到出面彌敦道嘅街景。一坐低我哋先叫咗飲品,公公婆婆同爸爸當然係叫啤酒飲啦,原來佢哋啤酒嘅選擇都非常之多。我同仔仔就share左佢個「吃吧特飲」,侍應係盛滿鮮果嘅紅酒杯即場噴完油梳打汽水。仔仔睇見都開心。食物叫了煙三文魚凱撒沙律、小食拼盤、鮮魷魚筒西班牙海鮮飯、慢煮甜酒牛面頰。

• 吃吧招牌拼盤
2019-01-28 1446 浏览
呢間樓上西餐位於旺角彌敦道,餐廳用左工業風設計,座位都幾多。店員服務好好,同我地推介有咩招牌菜,岩哂我呢d選擇困難症🤗•🌈吃吧招牌拼盤($132)🔸8.5/10下面加左乾冰,上盤時好有仙氣🌬擺盤十分精緻,好似分子料理咁,七彩繽紛,影相呃like一流🥰蟹肉牛油果、鵝肝酥盒、忌廉煙三文魚、黑魚子魚蛋、水牛芝士蕃茄,每款有兩件✌🏻其中我最鍾意既係鵝肝酥盒,個酥餅仲係好熱既,而鵝肝就夾係中間,上面有粒冰凍而甜既蜜瓜🍈中和返鵝肝既油膩感,口感層次好豐富好好食呀👅•🐮慢煮甜酒燴和牛面頰($188)🔸7/10和牛面頰唔多地方食到,即刻點黎試下😋哇佢有成5大塊和牛肉,分量超多好抵食呀😳d面豬登煮得好淋,幾鍾意佢既牛根位。而薯蓉勁香勁細滑,加埋醬汁超好食🤤上面仲用左食用花🌺做裝飾,第一次食🙉又幾有花香同唔苦🤣•🦑西班牙魷魚海鮮飯($188)🔸8/10呢個海鮮飯有勁多料,條魷魚成隻手掌咁大✋🏻仲好厚肉,燒得好香,好新鮮彈牙,其他海鮮有蝦、帶子、青口,龍脷柳,樣樣都幾新鮮。而個意大利飯好重番茄味,飯煮得硬硬地幾有咬口。•🍹熱情果接骨木花茶($56)用花樽上好得意,幾有睇頭🌺飲落接骨木花味比熱情果味重,幾清新

🌈吃吧招牌拼盤($132)🔸8.5/10

🐮慢煮甜酒燴和牛面頰($188)🔸7/10

🦑西班牙魷魚海鮮飯($188)🔸8/10

🍹熱情果接骨木花茶($56)
用花樽上好得意,幾有睇頭🌺飲落接骨木花味比熱情果味重,幾清新解渴💦

🍺Kwak Beer ($75)
酒精濃度有成8.4%,飲落唔係一味苦,有淡淡既焦糖味同果味🍬
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️
食物外觀:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
#fatfatman旺角
#fatfatman西餐
————————————
📍吃吧 (旺角)
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

#hkfood #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #eat #hongkongfood #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #hk #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #hkfoodstagram #tasty #香港美食 #香港 #美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #食評
  • 吃吧招牌拼盤
2019-01-27 556 浏览
喺旺角四圍行搵食之際,抬頭一望,見到有一個好大Food 字,即係有嘢食啦,望咗一陣,間餐廳好似幾有格調,即刻上OpenRice搵吓先,原來叫CHIBA,喺一座商業大廈嘅2樓,即刻上去。一入到間餐廳,好有一種異國風情小店嘅格調,燈光柔和,今晚播住大家好熟悉嘅廣東歌,特別有一種親切嘅感覺==========================喺霓虹燈嘅映照下,坐喺靜靜的2樓cafe,望住樓下就係車水馬龍嘅彌敦道,別有一番味道==========================黑松露,煙火腿,芝士多士($78)熱熔了的芝士,糅合了黑松露的香氣,令人想一食再食,每咬一口,芝士的拉絲感十足,偶爾咬到一口煙火腿,香燻了的肉味又令多士帶出另一個味道層次伴碟的沙律一點也不馬虎,沙律菜爽脆,配上醒胃嘅黑醋,絕對係一個稱職嘅頭盤小食軟殼蟹肉醬千層麵($148)食呢個千層麵,第一時間一定要先食咗隻軟殼蟹啊,因為隻蟹上枱的時候仲係好脆,熱辣辣食好香口,好鮮味,咬開的時候仲有啖啖的蟹汁千層麵加咗牛肉碎,配上濃濃嘅番茄醬,食多幾啖都唔怕膩。千層麵層次分明,每層中間都夾着配料,廚師仲好有心思,伴碟嘅翡翠苗,係比隻蟹拑住

==========================

==========================

黑松露,煙火腿,芝士多士($78)

軟殼蟹肉醬千層麵($148)

千層麵加咗牛肉碎,配上濃濃嘅番茄醬,食多幾啖都唔怕膩。千層麵層次分明,每層中間都夾着配料,廚師仲好有心思,伴碟嘅翡翠苗,係比隻蟹拑住㗎
好得意

慢煮甜酒配和牛面頰($188)

我都係第一次食和牛嘅「面珠瞪」,有四大件,份量一啲都唔小。因為慢煮嘅關係,「面珠瞪」變得好淋好入味。佢肉質冇一般和牛咁油脂,反而多咗一絲絲像骨膠原嘅質感,雖然冇油脂,但肉質一樣軟滑,牛味亦濃郁,適合愛牛一族

伴碟嘅薯蓉,打得好幼滑好Creamy

椰子味啤酒🍻($62)

又係第一次飲,最特別嘅係,佢會比個椰子殼🥥你裝酒飲,感覺竟然係好過用酒杯飲嘅。每次飲之前,我都會先索一索,因為你會聞到陣陣嘅椰子清香,感覺似用個椰青裝住啤酒飲一樣,比一般啤酒更Fresh 🍃🍃

CHIBA’S SPECIAL HOME MADE SODA($65)

飲品嚟到嘅時候,侍應會即席打氣入杯嘢飲度,新鮮感十足,呢杯梳打嘅味道好清甜,因為裏面有好多款唔同嘅生果,有火龍果,橙,青檸,雪梨,青靈,提子等等,食飽飲飽之後,更加可以當作一個生果拼盤

餐牌

風格裝飾

一個人平均兩百幾蚊,食咗咁多個第一次,又可以靜靜看着彌敦道,滿足
2019-01-26 59 浏览
上星期係Openrice又找搵到一間受歡迎既樓上Cafe🙆‍♀️仲要係旺角區,方便又就腳,所以就緊係急急腳上去食返一餐啦🙈「Chiba」位於僑建大廈2樓,雖然吾係出名既大廈,但位置其實幾易就搵到,就係登打士街休憩處格離。餐廳裝修以啡色格調同簡約為主,仲帶朝懷舊風添芝士白酒煮海蜆 ($84)好巨型既海蜆呀❗️海蜆內既蜆肉肥大又實肉,咬落完全感覺吾到有沙粒,肉質新嫩,好有口感👍用左白酒去煮海蜆,再混入超多芝士,淡淡既酒香仲帶出海蜆既清甜,白酒香同芝士香滲入每粒蜆肉中,仲有拉絲效果添❗️對於去呢個芝士控黎講,真係超級吸引呀😍 另外,煲上面仲有一條焗至香脆既法包,食完海蜆後 再將一塊塊既法包沾上白酒芝士醬,一流呀😋烤西班牙豬肋骨 Regular ($188)豬肋骨都好大一塊,約有一個手掌般大。入口肉腍甜香鬆軟,最重要既係肉味重又吾帶豬臊味,仲富有肉汁👍 旁邊仲有炸至酥脆既炸薯條同炸甜薯添🥰露荀。煙三文魚。大啡菇意大利飯 ($158)意大利飯砌成半圓型,再用煙三文魚包圍著,上面再放個大啡菇,擺盤令人眼前一亮,好獨別🙆‍♀️ 意大利飯軟硬適中,濕潤度夠高,混合大量既雜菌,增添口感👍 煙三文魚入口鮮味十足,

餐廳裝修以啡色格調同簡約為主,仲帶朝懷舊風添

芝士白酒煮海蜆 ($84)

芝士白酒煮海蜆

烤西班牙豬肋骨 Regular ($188)
烤西班牙豬肋骨

露荀。煙三文魚。大啡菇意大利飯 ($158)
意大利飯砌成半圓型,再用煙三文魚包圍著,上面再放個大啡菇,擺盤令人眼前一亮,好獨別🙆‍♀️ 意大利飯軟硬適中,濕潤度夠高,混合大量既雜菌,增添口感👍 煙三文魚入口鮮味十足,而頂部既大啡菇,咬落柔軟仲好水潤💕
露荀。煙三文魚。大啡菇意大利飯

Chiba's special home made soda ($65)
呢杯Soda 真係好有驚喜,因為我係第一次咁飲🙈 入面有好多生果,如蘋果,香橙,火龍果,雪梨等等,果味十足。店員親手將CO2慢慢打入杯內,絕對吾係用現成梳打水‼️ 視覺效果真係一流😍

水蜜桃🍑荔枝茶 ($56)
吾好以為係普通既花茶,又一驚喜之作😈 店員拎上枱既時間,我地真係以為拎左個花樽出黎🤣 又係超級吸睛呀‼️淡淡水蜜桃味又帶點荔枝香,甜度恰到好處,岩哂我呢d 吾中意太甜既人🙈
水蜜桃🍑荔枝茶

2019-01-23
2019-01-26 18 浏览
#Cafe 系列地點好方便,油麻地地鐡站行五分鐘內一定到👍環境好舒適,約埋朋友一齊食飯同傾計就一流🥳Chiba Signature Tea Set 💰$248暗藏驚喜🤪其實太多款野食完全唔知食邊樣好,仲要款款都好精緻😆老闆可以趁熱食多士先,表面係脆,芝士餡爆曬出黎,😋黑松露味好重👍。有一個係哈蜜瓜配 Parma ham,咸同甜既配合係好特別,但好睇個人中唔中意,本身兩樣野我都中意食👍🧡。🍫Brownies 好特別,本身以為只係外面脆脆下,入面係好淋暖暖地,幾好食。點知食食下係有爆炸糖😂好特別👍。冷面Wasabi 味道岩岩好,感覺好fresh 👍。另外仲有泡芙、朱古力、馬卡龍~味道比較甜,但都好好味😋好味指數:😋😋😋😋(五分最高)#曲奇朱古力奶昔沙冰 💰$65勁靚既沙冰,唔會好甜,味道岩岩好。有啲Oreo 同 爆谷既配搭增加了口感 👍唯一係沙冰可以再打得碎啲🤔好味指數:😋😋😋😋(五分最高)。#水蜜桃荔枝茶🍑 💰$56有兩款果茶都係花瓶😲值得一讚係花瓶好靚,完全無諗過係飲品黎,味道唔會得好假嘅甜味。打卡一流😏👍值得推薦!好味指數:😋😋😋😋(五分最高)
#Cafe 系列

地點好方便,油麻地地鐡站行五分鐘內一定到👍
環境好舒適,約埋朋友一齊食飯同傾計就一流🥳

Chiba Signature Tea Set 💰$248

冷面Wasabi 味道岩岩好,感覺好fresh 👍

另外仲有泡芙、朱古力、馬卡龍~味道比較甜,但都好好味😋

#曲奇朱古力奶昔沙冰 💰$65
勁靚既沙冰,唔會好甜,味道岩岩好。
有啲Oreo 同 爆谷既配搭增加了口感 👍
唯一係沙冰可以再打得碎啲🤔

#水蜜桃荔枝茶🍑 💰$56

2019-01-24
下午茶
2019-01-23 36 浏览
我地食頭輪,環境唔錯,服務幾好。我地點左沙律、意粉、芝士薯條、芝士白酒蜆(仲有兩樣野,但唔太記得,又因為太餓掛住食,完全無影相(×_×)。味道好濃,芝士控必試芝士薯白酒蜆 個汁應該要撈飯食。但因為時間既關係,而我地預唔到原來份量咁細,所以我地無時間再食,要出去食第二餐。。。

味道好濃,芝士控必試芝士薯白酒蜆 個汁應該要撈飯食。

沙律
amazing dinner💫✨✨🥂🍾🍴Wonderful Signature Platter❤️ love it..呢個 成個擺盤真係好吸引一上枱。。煙霧霾漫感覺好浪漫吧。而且食物既種類 配搭亦夠多元化呢 可以一次過嚐盡各款美食添 岩晒我分別有:蟹肉牛油果🦀🥑鵝肝酥盒🐦水牛芝士蕃茄🧀🍅墨魚子鳥蛋🦑🥚忌廉煙三文魚🐟 呢碟和牛面頰真係好嫩好嫩滑,令人不禁一啖接一啖食,而甜酒搭配出黎 可以抵銷牛肉既膩感,亦可帶出肉既甜呢。原隻魷魚蓋住飯面,真係好有睇頭。而燴飯入面亦有不少海鮮魚`大蝦`彩椒,令味道更鮮更豐富呢,朋友很愛吃。貴為純天然釀製既Veddett extra white,清新得黎帶橙橘香氣,我都好易入口 比利時獨一無二既啤酒,食住海鮮飲真係不錯喔。呢個奶昔未飲已經覺得好吸引呀,成個甜品沙冰雪糕咁 好靚靚。朱古力味好似小時候吃的牛奶仔朱古力奶雪條 好回味。另外面頭有爆谷`迷李曲奇餅,個樣已經拎晒分 都好好飲呀。 ..夠吸引吧。。來吧 我們一起吃吧😋🍴..
amazing dinner💫✨✨🥂🍾🍴
呢個 [招牌拼盤] 成個擺盤真係好吸引
一上枱。。煙霧霾漫感覺好浪漫吧。

而且食物既種類 配搭亦夠多元化呢

[西班牙魷魚海鮮飯🦑🥘]

[Vedett🍺]

曲奇朱古力奶昔

[曲奇朱古力奶昔🍹]
夠吸引吧。。來吧 我們一起吃吧😋🍴
慢煮甜酒和牛肉頰
西班牙魷魚海鮮飯