2019-01-29
朋友最中意去cafe食飯,同朋友一齊收工去油麻地搵食,最後決定去樓上cafe吃吧食晚餐~餐廳位置近地鐵站,十分方便,。餐廳角落大大的招牌,可以打個卡還可以望街景 環境氣氛令人感覺十分舒適晚餐的飲品擺設十分有趣青檸青蘋果梳打飲品裏面有支針筒,飲前可以將糖漿打入飲品內。熱情果接木骨花茶飲品送上嚟,嚇了一跳,忽然送上一樽花樽。睇完才知係花茶,好搞怪,但飲品好好飲,不錯。芝士白酒煮海蜆蜆肉勁大隻,好多芝士汁,醬汁的味道十分好味。芝士又拉絲,食完蜆肉。如果有得嚟一個法包,真係好味到可以點住狂食煙燻西班牙伊比利亞豬扒主菜送上嚟時有煙燻蓋住,食物擺設上好多花,好鬼靚。 豬扒好好食,有的莎莎醬的配料,肉質啱啱好,不會乾。底下又有香滑薯蓉, 好像品嚐一件美味的藝術品。軟殼蟹肉醬千層麵軟殼蟹控必食, 炸得熱辣辣又大隻, 肉醬千層麵的味道好平均, 麵條不會煮過軟, 肉醬的味道配合得好好, 唔會令人覺得食完會好油膩。發現餐廳仲有其他手工啤酒選擇,選擇都多,如果有興趣飲啤酒嘅朋友可以約朋友一齊去happy啦。
餐廳位置近地鐵站,十分方便,。
餐廳角落大大的招牌,可以打個卡
還可以望街景 環境氣氛令人感覺十分舒適
晚餐的飲品擺設十分有趣
青檸青蘋果梳打
飲品裏面有支針筒,飲前可以將糖漿打入飲品內。
熱情果接木骨花茶
飲品送上嚟,嚇了一跳,忽然送上一樽花樽。
睇完才知係花茶,好搞怪,但飲品好好飲,不錯。
芝士白酒煮海蜆
蜆肉勁大隻,好多芝士汁,醬汁的味道十分好味。
煙燻西班牙伊比利亞豬扒
軟殼蟹肉醬千層麵
發現餐廳仲有其他手工啤酒選擇,選擇都多,
如果有興趣飲啤酒嘅朋友可以約朋友一齊去happy啦。