2019-01-22 31 浏览
朕之前對旺角樓上Cafe感覺不太好,但今次有所改觀🤩Cafe位於一棟舊式商廈入面,完全唔起眼👀入到店內,環境舒適安靜,感覺輕鬆,完全同外面鬧市形成強烈對比😂經過店員一番介紹後,朕決定了今晚以豬為主菜🐷提早過豬年🐽烤西班牙豬肋骨🍖$278 (Large)朕一向對Ribs都情有獨鍾😋嚟到之後估唔到真係咁大份😏Ribs焗到好腍😝唔駛點樣用力,就可以做到骨肉分離既效果🍴肉質夠軟夠嫩,非常鬆化,口感極佳,份量十足,真係好正🤤配上鴛鴦薯條,新鮮夠脆🍟德國咸豬手🍖$228豬手原隻上枱🥳然後店員灑上酒再點火🔥經過一輪相機食先後📸店員會拎去斬件🙃起碼砌開左十幾件😝豬手嘅表面非常脆口🍖啖啖肉,完全啱曬朕既胃口😋真係好有份量,配埋德國腸同薯蓉,夠晒足料🥳特色炸物籃🍤$98蒸籠作盛器,打開個蓋,會有煙霧輕飄既效果🤩睇得又食得,籠內有炸蝦丶炸帶子丶炸海鮮等😛款式夠多,味道唔錯😜曲奇朱古力奶昔🍫$65焦糖蜂蜜奶昔🥤$65兩款飲品都好有特色😛完全似甜品多過似飲品😂不過味道相對唔太甜🙈我覺得可以再濃D😗
朕之前對旺角樓上Cafe感覺不太好,但今次有所改觀🤩

Cafe位於一棟舊式商廈入面,完全唔起眼👀
經過店員一番介紹後,朕決定了今晚以豬為主菜🐷提早過豬年🐽

烤西班牙豬肋骨🍖$278 (Large)

朕一向對Ribs都情有獨鍾😋
嚟到之後估唔到真係咁大份😏
Ribs焗到好腍😝
唔駛點樣用力,就可以做到骨肉分離既效果🍴
肉質夠軟夠嫩,非常鬆化,口感極佳,份量十足,真係好正🤤
配上鴛鴦薯條,新鮮夠脆🍟

德國咸豬手🍖$228

豬手原隻上枱🥳
然後店員灑上酒再點火🔥
經過一輪相機食先後📸
店員會拎去斬件🙃
起碼砌開左十幾件😝
豬手嘅表面非常脆口🍖
啖啖肉,完全啱曬朕既胃口😋
真係好有份量,配埋德國腸同薯蓉,夠晒足料🥳

特色炸物籃🍤$98

蒸籠作盛器,打開個蓋,會有煙霧輕飄既效果🤩
睇得又食得,籠內有炸蝦丶炸帶子丶炸海鮮等😛
款式夠多,味道唔錯😜

曲奇朱古力奶昔🍫$65
焦糖蜂蜜奶昔🥤$65

兩款飲品都好有特色😛
完全似甜品多過似飲品😂
不過味道相對唔太甜🙈
我覺得可以再濃D😗
2019-01-20 76 浏览
難得尋到鬧市中的一角寧靜,可以在疲累中得到一些慰藉。約上朋友食個飯,傾下計,明明沒有飲酒,卻不覺沉醉在影影綽綽的燈光中。回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑【Summary】打卡聖地,環境氣氛清幽,適合小聚,食物無論擺盤定味道都好有心思。————————————————————<香煎上級盲槽魚柳> HKD168😍兩塊魚柳表面煎得香脆,帶有淡淡的胡椒味,搭配淋在表面的醬汁(橙汁?檸檬汁?蘋果汁?),鹹香中帶有清新的水果甜味。而魚肉火候又控制得啱啱好,唔會乾柴,當魚油滲入肉裡,更顯得鮮嫩多汁。伴碟的薯蓉亦非敷衍之作,綿滑得來食得出牛油同奶味,卻又沒有過於重手導致肥膩厚重。<軟殼蟹肉醬千層麵(牛)> HKD148😍原隻軟殼蟹望到都覺得興奮。所以即使唔中意千層麵,依然不能免俗點左哩款主菜。話就話軟殼蟹都喺果啲味,伏極有限,但總有出色與否之分。而哩度嘅軟殼蟹個人就認為中上,炸得乾身酥脆,唔會太燶亦唔會泛油光。而千層麵竟然都有驚喜。一向中意Al Dente口感,所以唔中意千層麵半硬不腍,又多芝

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑

【Summary】

————————————————————

香煎盲槽魚柳

<香煎上級盲槽魚柳> HKD168😍

軟殼蟹肉醬千層麵(牛)

<軟殼蟹肉醬千層麵(牛)> HKD148😍

而千層麵竟然都有驚喜。

一向中意Al Dente口感,所以唔中意千層麵半硬不腍,又多芝士腍到發膩嘅口感。但係哩度嘅千層麵焗得很軟身,冇出現軟硬不均的尷尬情況。而肉醬非常出色,番茄蓉好多,茄味濃郁,正是酸味中和左千層麵的單調和飽滯。肉醬中的牛肉亦不少,切得細碎,啖啖都有肉粒,肉味頗濃。

<芝士白酒煮海蜆伴法包> HKD84😍
打卡排名No.3。但佢絕對喺今晚性價比之最。

滿滿一砂煲大大隻肥美的海蜆,一粒沙都冇,鮮味并沒有完全被芝士蓋過,而白酒的餘韻更突出海蜆的甜味。不過重口味如我,就更加希望味道可以再重一點。

作為麵包控,香脆的法包蘸芝士白酒鍋其實比海蜆更為吸引。拉絲的芝士絕對喺治愈的感覺啊。

曲奇朱古力奶昔

<曲奇朱古力奶昔> HKD65 😀
打卡排名No.2。

見到用碗裝住的奶昔真係O左嘴,澎湃的爆谷曲奇點睇都唔似奶昔。好豐富的口感,甚至可以當甜品食。不過奶昔方面如果可以再濃味些少會更好,朱古力味道稍微弱左一點,飲落亦唔算好濃稠,更加似飲緊朱古力奶。

熱情果接骨木花果茶

<熱情果接骨木花茶> HKD56 😋
打卡排名No.1。

成個花樽咁上來,如果唔喺一早做左功課有心理準備一定會問喺咩。酸酸甜甜,味道唔會過甜,又唔會有好假的糖漿味。飲得出接骨木花味,清新又消滯,唯一覺得搞笑喺成日覺得自己飲緊花樽水😅

💁🏻‍♀️裝潢有格調,擺設好有設計感,營造出一種小酒吧同文青相互融合的感覺

💁🏻‍♀️座位唔算好多,不過尚算闊落,就算今次坐高凳都坐得幾舒服

💁🏻‍♀️服務好好,知道我第一次來食仲特登同我地推介食物,告知我地盲槽同海蜆都喺每日新鮮採購、牛面頰肉喺小店好少有得食所以比較有特色、豬扒喺西班牙豬所以唔會煮到全熟以保持多汁的口感 etc.

💁🏻‍♀️小食同主食性價比都好高,擺盤用心,好吸引人,而烹調方面亦全不馬虎

💁🏻‍♀️雖然喺旺角來講唔算好平,但品質同環境都絕對值得哩個價

2019-01-19
香煎盲槽魚柳
軟殼蟹肉醬千層麵(牛)
熱情果接骨木花果茶
2019-01-16 44 浏览
今日黎到旺角一間比較隱蔽嘅cafe,因為都唔係咁易搵,所以今次誤打誤撞都係一個小確幸,個環境就幾舒服嘅,暗暗地,同朋友一聚真係一流,今次黎到就同朋友叫左個前菜食先,黑松露煙火腿芝士多士$78,咁就有四件嘅,芝士流哂出黎好好影😍😍食落都係口口芝士好邪惡呀,另外黑松露都帶左一啲點綴,而主食方面就叫左兩樣,一樣就係慢煮甜酒燴和牛面頰$188,total有5塊牛面頰,牛肉味都較濃,肉質都算唔錯,而且個芡汁都幾香!而另外一樣就係軟殼蟹肉醬千層麵$148,反而中意食呢個多啲,平又好食,千層麵層次分明,蕃茄醬做到好開胃,軟殼蟹又有成隻🦀🦀同朋友可以黎試下!
2019-01-15 1732 浏览
👭 尋日同朋友去試試樓上食肆, 旺角區我一般少去, 因為超多人, 好難等位食飯, 🙄 不過之前經過見到好多特色樓上食肆, 無理由唔去試試! 總括嚟講, 呢間樓上食肆食物質素相當高, 推介! 👍🍹 門口有叉有匙做裝飾好明顯係 fusion 西餐啦! 酒類選擇非常多, 不過我哋都唔飲酒, 所以免喇! 反而想試試自家制果茶 & 奶昔沙冰! 店主好喜用花做裝飾, 無論飲品 或 食品, 都會有花, 靚! 食具器皿亦別出心裁, 有別於一般小店, 用心的!🌷📸相機食先的 “煙燻西班牙伊比利亞豬扒" $188 🐖 ~ 痴線, 勁好食, 勁 Juicy! 厚豬扒切薄片上, 有小粒芒果中和豬既油膩感, 仲有唔會自家制薯蓉 (食到薯粒足以証明唔係粉開), 店主話豬未全熟仍可放心食, 好, 信你! 我哋好放心咁食晒! 🍅辣蕃茄汁海鮮意粉 $138 ~ 店主推介勁足料少少辣! 老實講, 少少都唔覺辣, 可以再辣 d, 不過料就堅係多, 有蝦, 魚, 青口, 蜆…大量小蕃茄, 意粉軟硬度剛剛好, 每條都掛汁, 分量亦多! 🧀芝士白酒煮海蜆 $84 ~ 店主推介用新鮮海蜆, 砂煲上, 唔知以為係煲仔飯! 果然鮮味非

🧀芝士白酒煮海蜆 $84 ~ 店主推介用新鮮海蜆, 砂煲上, 唔知以為係煲仔飯! 果然鮮味非常, 又厚肉又大粒, 用上2種芝士, 滿滿的拉絲, 再有洋蔥粒, 食晒蜆都飲左幾匙汁! 唯一美中不足係無麵包, 如果配埋麵包就最好喇! 🍞

📸相機食先的 “吃吧招牌拼盤" $132 ~ 有5款食物, 每樣都細細粒, 一口剛好! 鵝肝酥盒就要3口喇,酥盒尚算鬆脆, 特別在面頭嗰料係青蘋果🍏 酸酸哋中和油膩感! 🍅水牛芝士蕃茄 (清新之選, 不過水牛芝士略淡)! 忌廉煙三文魚 (三文魚咸咸哋, 配 cream cheese 好夾)! 🥚黑魚子鳥蛋, 🦀蟹肉牛油果 (牛油果片包住超多蟹肉)!

🦀 蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片 $96 ~ 有別於一般墨西哥粟米片, 老闆話自己整到墨西哥粟米片變成一個圓型波, 食時自己將個波波敲爛, 裡面足足有半個牛油果, 有好多鮮味蟹肉, 仲有我最愛的火箭菜, 最欣賞係底層既醬汁 & cream, 好配合, 好好味!

🍹水蜜桃荔枝茶 $56 ~ 超濃味, 呷一啖滿滿的桃味, 反而荔枝味唔突出, 比桃味搶晒! 個樽又別緻, 成個 presentation 好靚, 啱晒我呢 d 相機食先既!

🍯焦糖蜂蜜奶昔 $65 ~ 好香焦糖味, 好幼滑, 有彩色糖粒, 飲既時候會飲到 d 脆脆! 因為唔係超濃厚既奶昔, 飲完唔會好飽!

本來想試埋慢煮牛面頰, 法式黃油雞, 同自家調梳打, 不過太飽喇, 下次啦!😋
2019-01-14
  • 芝士白酒煮海蜆
  • 蘋果木煙薰西班牙豬扒
  • 辣蕃茄汁海鮮意粉
  • 水蜜桃荔枝紅茶
2019-01-14 36 浏览
如果純粹想影下相打下卡嘅 都可以嘅😕但如呢個tea set要二百幾蚊的話,味道方面仍有好多嘅進步空間☺️☺️☺️後面嘅花杯飲品 係唔錯嘅 不太甜有茶味👍🏻而梳打飲品有支針筒裝著蜜桃糖漿可以因應自己口味而加入糖漿 呢點不錯👍🏻
如果純粹想影下相打下卡嘅 都可以嘅😕

後面嘅花杯飲品 係唔錯嘅 不太甜有茶味👍🏻

而梳打飲品有支針筒裝著蜜桃糖漿
可以因應自己口味而加入糖漿 呢點不錯👍🏻
2019-01-14 1037 浏览
今日同朋友即興約食tea,之前已經見過有朋友黎過呢間餐廳食,見到佢地飲品好特別,一直都想黎試下!既然咁難得可以約到朋友食tea,一於去試下!朋友係Openrice訂了位,可以有9折!下午3點去到,沒有其他客人,基本係我同朋友兩個包左個場,可能大家都唔知呢間餐廳有tea set吧!我們點了一個二人的tea set!Chiba signature Tea Set($248),這款tea set共有十款小吃,而且賣相都幾靚!小吃包括了黑松露煙火腿芝士多士、巴馬火腿配哈蜜瓜、蟹子芥末冷麵、吞拿魚酥、馬卡龍、泡芙、朱古力迷你撻、紅豆蛋糕、cheese cake、士多啤梨!當中個多士真係唔錯,芝士有淡淡既黑松露味,唔會太咸,仲有流心添!冷麵有芥末既醬汁撈埋一齊食,非常刺激味蕾!巴馬火腿配哈蜜瓜,冇諗過會tea都有得食,而且哈蜜瓜超甜!其他味道不過不失!蜜桃茶,佢呢度既果茶類飲品會用上中國式既小花樽盛裝著,很特別!而且真係會係個花樽到插上絲花,唔係見到枝飲筒都唔知佢係飲品呀!蜜桃茶唔會好甜,有淡淡的蜜桃味!蜜桃熱情果梳打,本身飲品已有蜜桃的味道,附有膠針筒裝著熱情果糖漿,要幾甜就自己落,都唔錯!總括
朋友係Openrice訂了位,可以有9折!
我們點了一個二人的tea set!
Chiba   Signature  Tea  Set
其他味道不過不失!
蜜桃茶
蜜桃茶唔會好甜,有淡淡的蜜桃味!

蜜桃熱情果梳打

總括黎講,呢個tea set價錢唔係好貴,食物味道都唔錯,有機會要再黎試下佢既晚餐!
2019-01-12
Chiba   Signature  Tea  Set
蜜桃茶
  • Chiba Signature Tea set
2019-01-11 57 浏览
今日試咗呢間樓上Cafe吃吧叫咗佢哋幾款熱門菜,叫咗黑松露煙火腿芝士多士🥪,芝士溶溶地🧀,好香,不過如果個多士脆多少少就好喇主菜叫咗軟殼蟹肉醬千層麵🦀同埋慢煮甜酒燴和牛面頰🐂,個千層麵識落好煙韌,有啲似手工pasta嘅texture,個和牛面珠燈都炆到好淋呀,比較少喺樓上Cafe會食到😋飲品都相當特別🍹,我落好似個花樽有紮花咁💐,其實係水蜜桃荔枝紅茶,影打卡一流呀📸環境雖然細細地,不過約埋朋友黎傾計啱晒🤗
今日試咗呢間樓上Cafe吃吧
環境雖然細細地,不過約埋朋友黎傾計啱晒🤗
2019-01-08 51 浏览
約左朋友2口子尼個聚會,臨急臨忘就網上訂左尼到。一入到去其實就係普通旺角樓上cafe既感覺同裝修,唸住都係志在搵個地方吹下水所以都無咩點。一尼到個menu其實睇到價錢有平有貴,當然平極都係基本晚餐價錢,而且係普通野,但我地2個女仔又食得5多,最後決定貴貴地都叫左豬手同一個意粉一見到個豬手都嘩嘩聲,排場好厲害,另外海鮮意粉外表就平平無奇。但原來個豬手仲會on fire架好勁好勁!之前熄左火我地2個大鄉里仲唸緊點處理,原來店員仲會好貼心幫我地切埋架,我地得救啦食落豬手真係無得頂,推薦講埋個意粉其實好足料海鮮好多,而且都好好味。2個女仔其實尼個份量都真係夠晒,非常推薦大家尼試!
約左朋友2口子尼個聚會,臨急臨忘就網上訂左尼到。

但原來個豬手仲會on fire架
好勁好勁!
食落豬手真係無得頂,推薦

講埋個意粉其實好足料海鮮好多,而且都好好味。

2個女仔其實尼個份量都真係夠晒,非常推薦大家尼試!
  • 德國咸豬手
  • 辣蕃茄汁海鮮意粉
2019-01-06 104 浏览
環境吾錯 朋友生日 叫左個德國咸豬手 黎到有火焰驚喜 皮很脆口 肉都好滑 也叫左個慢煮雞 反而一般雖然是樓上cafe, 但質素算係吾錯價錢也後親民 比起質素相近的觀塘的工廠區上樓西餐 平好多

也叫左個慢煮雞 反而一般
雖然是樓上cafe, 但質素算係吾錯
價錢也後親民 比起質素相近的觀塘的工廠區上樓西餐 平好多
德國咸豬手
慢煮雞
凱撒沙律
德國咸豬手
凱撒沙律
2019-01-04 56 浏览
呢間係好有情調的樓上cafe barChiba 吃吧🥳讓自己係忙碌的生活中慢活一下👣▶️special drink soda 🍹🍸杯野有好多生果,有火龍果、梨、提子、橙等staff 沖d有氣soda入去,睇落好似啤酒咁🥳有得食有得飲,i like it!呢杯野唔止幾靚,仲好好飲呀🥰▶️蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片 成粒波咁既粟米片好脆🌽有啖啖蟹肉,最正有成個牛油果🥑呢個前菜超開胃👍👍▶️軟殼蟹波菜三文魚千層麵 🍜原隻軟殼蟹好脆🦀千層麵麵質好彈牙😍▶️慢煮甜酒燴和牛面頰🐮和牛面珠墩好腍好滑呀🤤🤤味道濃郁,點d 黑醋幾唔錯!仲有薯蓉,份量都ok ar!呢餐我食得好滿足呀🥰🥰🥳
呢間係好有情調的樓上cafe bar
Chiba 吃吧🥳
讓自己係忙碌的生活中慢活一下👣

▶️special drink soda 🍹🍸
杯野有好多生果,有火龍果、梨、提子、橙等
staff 沖d有氣soda入去,睇落好似啤酒咁🥳
有得食有得飲,i like it!
呢杯野唔止幾靚,仲好好飲呀🥰

▶️蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片
成粒波咁既粟米片好脆🌽
有啖啖蟹肉,最正有成個牛油果🥑
呢個前菜超開胃👍👍

▶️軟殼蟹波菜三文魚千層麵 🍜
原隻軟殼蟹好脆🦀
千層麵麵質好彈牙😍

▶️慢煮甜酒燴和牛面頰🐮
和牛面珠墩好腍好滑呀🤤🤤
味道濃郁,點d 黑醋幾唔錯!
仲有薯蓉,份量都ok ar!

呢餐我食得好滿足呀🥰🥰🥳
2019-01-03
  • 慢煮甜酒燴和牛面頰
2019-01-02 86 浏览
日講下一間幾隱蔽既高質樓上cafe係一間 放工同朋友傾計吹水既好地方仲有好多唔同既手工啤飲.野食方面 最好評既係⭐️芝士白酒煮海蜆$84👍🏻用上大隻海蜆 夠鮮味 加分😍加上芝士 仲可以玩到小小拉絲👍🏻個汁用黎送飯一流....如果有叫飯既可以試下....⭐️special main course牛柳$188都做得好好👍🏻呢塊牛柳偏向正方形 比較保留到肉汁呢間cafe建議叫7成熟 就算7成熟👍🏻中間都好夠軟 岩岩好👍🏻旁邊仲有薯蓉 同炸半個蒜頭👍🏻再配上芥末醬 味就配合幾夾 冇投訴.⭐️辣番茄汁海鮮意粉$138👍🏻入面都有好多海鮮 大蜆青口蝦....可睇圖)👍🏻主要係蕃茄香味 再帶有小小辣👍🏻底下仲有小小汁 同 意粉軟硬岩岩好.野飲方面賣相 滿分(可睇圖)呢日飲左水蜜桃荔枝紅茶 同洛神花果‼️呢到仲有賣好多手工啤takeaway既仲會平d鐘意手工啤既行過記住買番枝.#chiba吃吧 地址:油麻地彌敦道566號僑建大廈2樓2室.⭐️評分:味道:4/5環境:4.5/5 環境比較暗 同朋友傾計幾舒服既服務:4.5/5 衛生:4.5/5抵食:3.5/5
日講下一間幾隱蔽既高質樓上cafe
係一間 放工同朋友傾計吹水既好地方
仲有好多唔同既手工啤飲
野食方面 最好評既係
⭐️芝士白酒煮海蜆$84
👍🏻用上大隻海蜆 夠鮮味 加分
😍加上芝士 仲可以玩到小小拉絲
👍🏻個汁用黎送飯一流....
如果有叫飯既可以試下...
👍🏻呢塊牛柳偏向正方形 比較保留到肉汁
呢間cafe建議叫7成熟 就算7成熟
👍🏻中間都好夠軟 岩岩好
👍🏻旁邊仲有薯蓉 同炸半個蒜頭
👍🏻再配上芥末醬 味就配合幾夾 冇投訴
⭐️辣番茄汁海鮮意粉$138
👍🏻入面都有好多海鮮 大蜆青口蝦....可睇圖)
👍🏻主要係蕃茄香味 再帶有小小辣
👍🏻底下仲有小小汁 同 意粉軟硬岩岩好
野飲方面賣相 滿分(可睇圖)
呢日飲左水蜜桃荔枝紅茶 同洛神花果
服務:4.5/5
衛生:4.5/5
抵食:3.5/5
2018-12-27 35 浏览
旺角同油麻地交界開咗間樓上咖啡店,透過網上邊一早book咗位,職員安排左一個area俾我同D朋友一齊食飯!!不過原本好期待有隻燒春雞竟然冇得食。之後我們決定點了芝士薯條好好味,黑松露多士好新穎,因為個麵包係黑色嘅!好少見!蘋果煙燻豬扒,豬扒稔身夠香食落好有煙燻味再點一碟墨汁意粉,墨汁risotto釀入魷魚度無乜見過,好獨特,而魷魚則爽口有嚼勁至於嘢飲都OK,唔會話似溝水咁整髒感覺薯條最好食,唔會話調味料落得太多,搆搞到食唔到
職員安排左一個area俾我同D朋友一齊食飯!!
不過原本好期待有隻燒春雞竟然冇得食。

蘋果煙燻豬扒,豬扒稔身夠香食落好有煙燻味

至於嘢飲都OK,唔會話似溝水咁

整髒感覺薯條最好食,唔會話調味料落得太多,搆搞到食唔到
2018-12-16 160 浏览
約了朋友都吃吧相聚,很久沒去過樓上CAFE,今次呢間朋友介紹,有心思製作的西餐。一打開餐牌,都見到不少特色料理,全部都好想試!餐廳環境走工業風,木桌子加紛紛顏色的鐵椅子,好適合一大班朋友來!我們點了一個沙律,一個小食和兩道主菜。🧀芝士白酒煮海蜆海蜆好大隻,鮮甜。最喜歡這裏的芝士汁,超多份量,每次夾起都有拉絲效果,烹調加上少許白酒,非常滋味。🥗蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片這個粟米片也有別於一般的,呈現貝殼外型。店員着我們可以敲碎粟米片來吃,牛油果蟹肉加上酸酸的蕃茄粒,味道好夾。🍛蘆筍三文魚大啡菇意大利飯大啡菇好香,蘆筍都好新鮮,配上意大利飯,很豐富。🥩慢煮甜酒燴和牛面頰 ♡慢煮好入味,肉質夠嫩,薯茸好Creamy,和牛味道夠濃厚,薯茸清清的,配撘不錯!🏺熱情果接骨木花茶第一次品嚐用花瓶裝着的花茶,好特別。賣相吸引之餘,而且味道也是平時很少喝到的熱情果加接骨木花,清清甜甜,還不失茶香。🥤 ᴄʜɪʙᴀ sᴘᴇᴄɪᴀʟ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ sᴏᴅa這個有驚喜,店員親手在餐桌上將CO2打入飲料中,很有視覺效果。梳打入邊很多不同的新鮮水果,果味十足。

我們點了一個沙律,一個小食和兩道主菜。

🧀芝士白酒煮海蜆

🥗蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片

🍛蘆筍三文魚大啡菇意大利飯
大啡菇好香,蘆筍都好新鮮,配上意大利飯,很豐富。

🥩慢煮甜酒燴和牛面頰 ♡

• 慢煮甜酒燴和牛面頰
  • Chiba Special Drink
  • 熱情果接骨木花茶
2018-12-06 194 浏览
星期五晚7:00繁忙時段限時90分鐘可以諒解。坐下後不斷有客入來都一一被拒,原來網上訂檯早已滿了,但職員無道歉,只解釋是網站和店的電腦系統無溝通,令十個多個客人白走一趟,這要好好改善,星期五好難再找其他地方了!食物來得好快,食物溫度不夠熱,份量偏少,價錢偏高,味道淡淡。四個不大食的女仕叫了五份主菜,意粉,千層意粉,pizza , 意大利飯,豬排,一份招牌頭盤。頭盤用乾冰器皿盛箸,有創意,有仙氣,但食材不值個價錢。用中式花瓶盛凍飲配上假花本來好有仙氣,但好似清明拜山。。。最好的只是花茶。不會再去。

2018-11-30
2018-12-05 88 浏览
朋友介紹這餐廳食物不錯,就來試試。我地叫左三款食物和兩飲品。蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片- 蟹肉足料,牛油果切片,配上cream cheese,很creamy的口感。粟米片成盒狀,敲成碎片後可以將蟹肉牛油果沙律放在粟米片上一齊食,有脆片配creamy 牛油果沙律又是另一種食法口感。墨西哥烤雞餅- 有六件,餡料豐富,醬汁惹味,烤餅烤得剛好,不會燶,而且配有有大量芝士,芝士香濃軟綿綿,芝士控一定喜歡。烤西班牙豬肋骨- 有四條骨,烤得剛好,肉質嫰,不會過火嚡口,配合的燒汁味道一流。另外,配上一大籃炸鴛鴦薯條蕃薯條,分量足。薯條番薯條炸得不錯,不會太油膩。薯條外脆內粉,蕃薯條亦一樣,還多了一種蕃薯甜味。飲品方面,我們叫左熱情果接木骨花茶和接木骨花檸檬。熱情果節目骨花茶造型比較特別,用一個花樽做器皿,適合影相用。兩款飲品味道亦不錯,清新微甜。
朋友介紹這餐廳食物不錯,就來試試。
我地叫左三款食物和兩飲品。