2019-01-28
呢間樓上西餐位於旺角彌敦道,餐廳用左工業風設計,座位都幾多。店員服務好好,同我地推介有咩招牌菜,岩哂我呢d選擇困難症🤗•🌈吃吧招牌拼盤($132)🔸8.5/10下面加左乾冰,上盤時好有仙氣🌬擺盤十分精緻,好似分子料理咁,七彩繽紛,影相呃like一流🥰蟹肉牛油果、鵝肝酥盒、忌廉煙三文魚、黑魚子魚蛋、水牛芝士蕃茄,每款有兩件✌🏻其中我最鍾意既係鵝肝酥盒,個酥餅仲係好熱既,而鵝肝就夾係中間,上面有粒冰凍而甜既蜜瓜🍈中和返鵝肝既油膩感,口感層次好豐富好好食呀👅•🐮慢煮甜酒燴和牛面頰($188)🔸7/10和牛面頰唔多地方食到,即刻點黎試下😋哇佢有成5大塊和牛肉,分量超多好抵食呀😳d面豬登煮得好淋,幾鍾意佢既牛根位。而薯蓉勁香勁細滑,加埋醬汁超好食🤤上面仲用左食用花🌺做裝飾,第一次食🙉又幾有花香同唔苦🤣•🦑西班牙魷魚海鮮飯($188)🔸8/10呢個海鮮飯有勁多料,條魷魚成隻手掌咁大✋🏻仲好厚肉,燒得好香,好新鮮彈牙,其他海鮮有蝦、帶子、青口,龍脷柳,樣樣都幾新鮮。而個意大利飯好重番茄味,飯煮得硬硬地幾有咬口。•🍹熱情果接骨木花茶($56)用花樽上好得意,幾有睇頭🌺飲落接骨木花味比熱情果味重,幾清新
🌈吃吧招牌拼盤($132)🔸8.5/10
🐮慢煮甜酒燴和牛面頰($188)🔸7/10
🦑西班牙魷魚海鮮飯($188)🔸8/10
🍹熱情果接骨木花茶($56)
用花樽上好得意,幾有睇頭🌺飲落接骨木花味比熱情果味重,幾清新解渴💦
🍺Kwak Beer ($75)
酒精濃度有成8.4%,飲落唔係一味苦,有淡淡既焦糖味同果味🍬
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️
食物外觀:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
#fatfatman旺角
#fatfatman西餐
————————————
📍吃吧 (旺角)
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
#hkfood #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #eat #hongkongfood #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #hk #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #hkfoodstagram #tasty #香港美食 #香港 #美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #食評