2020-11-29
前晚同好朋友黎左近年有不少特色食店進軍既觀塘工廈區搵食我地揀左呢間以特色創意卷物為賣點既食店,單係卷物已有大概三十款,如果有選擇困難既朋友真係會崩潰xppp因為除左各款創意卷物之外,仲要有多款日式料理,例如係串燒同鍋物等等我地當晚先要左一份“日式麻醬豆腐沙律”HKd$75+10%黎做前菜開開胃跟住係多款卷物之中揀左三款最有興趣既黎試下分別係“蜘蛛”HKd$85+10%、“東京爆脆”HKd$88+10%同“火山”HKd$88+10%好朋友平日最中意食香口野,所以佢特別中意呢份“東京爆脆”,因為呢款卷物除左經過炙燒之外,仲卷入脆炸海苔,食落份外香脆而自己就比較欣賞呢款名為“火山”既卷物,係蟹柳牛油果青瓜小卷上物,大大量既帶子蟹棒蟹籽沙律,食落口感豐富,非常滿足意外驚喜既係,呢度既燒物串燒都非常唔錯!!不論係“黑豚荔枝卷串燒”HKd$+10%定係“網燒牛舌”HKd$+10%都係係水準之上抵食之選就一定係呢份“三文魚頭湯鍋”HKd$88+10%除左有半個大大份既三文魚頭同魚鮫之外,同時仲有大不少蔬菜同豆腐,鮮味又飽肚當晚我亦有試到佢地既特飲,呢杯“熱情果芒果沙冰”HKd$42+10%都唔錯,酸
跟住係多款卷物之中揀左三款最有興趣既黎試下
意外驚喜既係,呢度既燒物串燒都非常唔錯!!
抵食之選就一定係呢份“三文魚頭湯鍋”HKd$88+10%
當晚我亦有試到佢地既特飲,呢杯“熱情果芒果沙冰”HKd$42+10%都唔錯,酸甜又解渴,熱天飲一定仲好feel