香港慢慢已經有好多大大小小於工廠經營嘅餐廳,我相信大家都唔會陌生。而觀塘工廈呢一間古今二日本餐廳,就係我經常喺朋友口中聽過話好好食嘅日本菜。唔算係旺區嘅觀塘,入到去工廠大廈入邊亦都唔算係熱鬧,但係去到餐廳就竟然見到入邊高朋滿座。今日放假諗住買外賣返屋企睇戲,揀咗三款壽司同兩個小食。單睇外賣嘅賣相已經好吸引,先試下呢個烤茄子,$35大大塊茄子超級入味,烤得好香。個調味好好夠晒濃味又唔會太過分。另外一款係豚肉荔枝串燒,係一片豚肉包住荔枝,食起嚟有豬肉嘅香味同埋荔枝嘅甜味,幾特別。另外三款壽司卷物都非常好食,口感非常豐富,層次好多,而且用料好足。例如火山呢一款壽司就係個壽司上面鋪左滿滿一層蟹柳絲,非常濃郁,另外一款面層也鋪了好多牛油果同鰻魚,配搭好好。餐廳仲好細心俾咗一啲酸薑片,食得好開胃。最後就係好豐富嘅沙律,好鍾意食呢一個沙律,因為入邊仲有一啲中華沙律同埋蟹柳絲,令到成個沙律好濃味,好新鮮,上邊仲有少少薯片脆脆口感好豐富。
香港慢慢已經有好多大大小小於工廠經營嘅餐廳,
我相信大家都唔會陌生。
而觀塘工廈呢一間古今二日本餐廳,
就係我經常喺朋友口中聽過話好好食嘅日本菜。
唔算係旺區嘅觀塘,
入到去工廠大廈入邊亦都唔算係熱鬧,
但係去到餐廳就竟然見到入邊高朋滿座。

今日放假諗住買外賣返屋企睇戲,
揀咗三款壽司同兩個小食。
單睇外賣嘅賣相已經好吸引,
先試下呢個烤茄子,
$35大大塊茄子超級入味,烤得好香。
個調味好好夠晒濃味又唔會太過分。
茄子燒/黑豚荔枝卷串燒

另外一款係豚肉荔枝串燒,
係一片豚肉包住荔枝,
食起嚟有豬肉嘅香味同埋荔枝嘅甜味,
幾特別。
青龍卷/黑龍卷/火山

另外三款壽司卷物都非常好食,
口感非常豐富,層次好多,
而且用料好足。
例如火山呢一款壽司就係個壽司
上面鋪左滿滿一層蟹柳絲,非常濃郁,
另外一款面層也鋪了好多牛油果同鰻魚,
配搭好好。
餐廳仲好細心俾咗一啲酸薑片,食得好開胃。

最後就係好豐富嘅沙律,
好鍾意食呢一個沙律,
因為入邊仲有一啲中華沙律同埋蟹柳絲,
令到成個沙律好濃味,好新鮮,
上邊仲有少少薯片脆脆口感好豐富。
茄子燒/黑豚荔枝卷串燒
  • 黑豚荔枝卷串燒
  • 龍卷風沙律
  • 火山
  • 金龍卷
  • 黑龍卷
2021-02-27 52 浏览
難得搵到份新工梗係要請我朋友食返餐好㗎啦🤣於是我毫不猶豫咁樣叫佢過嚟觀塘帶佢食呢一間新派日式餐廳叫做古今二古今二係位於觀塘工廈嘅位置,適合附近返工嘅人士如果唔方便佢都亦都有提供外賣嘅服務舖頭充滿日本風情入面嘅錯位亦都非常之寬敞因為疫情嘅關係店舖都做足防疫措施牆上面都掛滿晒佢哋特色菜嘅名稱同埋相片樣樣都非常吸引☺️所以到最後我就決定揀咗幾款試吓不過除咗牆上面嘅推介之外lunch 套餐都非常吸引不過今次就決定試吓特別卷物先呢度分別係煙花🎆95青龍卷🤩98同埋富士山🗻88全部都各有特色富士山其實係鰻魚餡配上大量嘅蟹棒絲賣相好靚煙花就係三文魚餡配上吞拿魚茸非常鮮味最後就係青龍卷其實係用上牛油果配鰻魚牛油果嘅質感有啲似三文魚碎食落去到好有口感黎到呢度不得不叫嘅係龍捲風沙律🥗大量嘅沙律菜配上大量嘅中華沙律同埋蟹棒仲有唔少嘅蟹子清新可口最後我哋仲叫咗一個小食係蔥牛卷即叫即整上枱嘅時候仲係熱辣辣嘅!牛肉味好香配上大量嘅蔥 正啊!食到咁飽都係平均每人$200左右 抵
古今二係位於觀塘工廈嘅位置,適合附近返工嘅人士
如果唔方便佢都亦都有提供外賣嘅服務

大量嘅沙律菜配上大量嘅中華沙律同埋蟹棒
仲有唔少嘅蟹子
清新可口

最後我哋仲叫咗一個小食係蔥牛卷
即叫即整上枱嘅時候仲係熱辣辣嘅!
牛肉味好香配上大量嘅蔥 正啊!
食到咁飽都係平均每人$200左右 抵
2021-02-25 66 浏览
觀塘工廈美食多 眾所周知 今日👫又去發掘新餐廳 古今二🍱🍱 工業中心第四期 佢地個menu 中英對照 唔知係咪工廠多 會有外藉人士呢😁龍卷風沙津 ($68) 蔬菜 海藻 蟹柳 脆片 嘩 呢個沙津超大份 比起出面街既份量 至少多一倍幾 讚讚讚👍 自家玉子燒 ($48) 6件玉子燒 熱辣辣🔥🔥 燒汁沙律醬 軟淋淋既玉子表面加上脆卜卜既蟹子 令我一口接一口 超級美味😋火焰金龍卷 ($98) 三文魚 炸蝦 芝士有8大舊件 三文魚經過火灸後 十分肥美 炸蝦🍤好新鮮 脆卜卜 卷物外軟內脆 蜘蛛 ($85) 炸軟殼蟹 青瓜 牛油果 蟹柳炸軟殼蟹既卷真係無得輸😚 我覺得古今二既卷物CP值好高 而且好新鮮 即叫即包 用心制作 重點係配搭總類好多 一定有岩你心水😍
龍卷風沙津 ($68) 蔬菜 海藻 蟹柳 脆片
自家玉子燒 ($48)
火焰金龍卷 ($98) 三文魚 炸蝦 芝士
蜘蛛 ($85) 炸軟殼蟹 青瓜 牛油果 蟹柳
2021-02-24 45 浏览
_🔸日式豬頸肉串燒 $48🔸龍卷風沙律 $68🔸茄子燒 $35🔸富士山 $88🔸金龍卷 $88🔸煙花 $95-又喺公司附近發掘到好東西喇,呢間日式刺身壽司店嘅菜色好新穎,有新式居酒屋嘅味道,而且食物價錢唔貴之餘份量又多、味道都好好,值得encore啊!龍卷風沙律有大量蟹棒絲、中華沙律、新鮮生菜、蟹籽同蛋絲,非常清爽新鮮呢。茄子燒以鹹香嘅蝦仔醬汁燒製而成,食落特別鮮味啊!豬頸肉串燒亦厚切juicy,咬落啖啖肉,調味亦都恰到好處。仲有嚟到必點嘅就係壽司卷物啦,款款都大份兼特別呢!富士山係鰻魚反卷,加上大量蟹棒絲同牛油果,賣相震撼。煙花就係三文魚反卷,上面配上吞拿魚蓉,非常鮮味。仲有金龍卷係炸蝦反卷加上三文魚刺身,再以芝士醬畫龍點睛,無得彈,食到lam lam脷呢!
_
🔸日式豬頸肉串燒 $48
🔸龍卷風沙律 $68
🔸茄子燒 $35
🔸富士山 $88
🔸金龍卷 $88
🔸煙花 $95

茄子燒以鹹香嘅蝦仔醬汁燒製而成,食落特別鮮味啊!

豬頸肉串燒亦厚切juicy,咬落啖啖肉,調味亦都恰到好處。

2021-02-24 49 浏览
一恢復返晚市,就出黎繼續食好野啦~龍卷風沙律 🥗 $68好大份沙律!大量蟹柳同中華沙律令生菜好清爽開胃,淋上沙律醬令人一啖又一啖咁食哂😁搖滾樂 $92表面有一塊鰻魚,底下嘅卷物係芝士、炸蝦、牛油果,個人覺得鰻魚同卷物分開會更好食🤣煙花 $95表面係辣味吞拿魚蓉同脆片,卷物包住辣味三文魚,軟綿綿嘅魚蓉加上脆卜卜嘅脆片,好多重享受🤣分開食吞拿魚同三文魚卷物又係另一番風味茄子燒 $35大量櫻花蝦放上茄子上燒,口味比較清淡黑豚荔枝卷串燒 $38好特別嘅串燒,黑豚肉有油脂香,加上清甜嘅荔枝可以解膩豚肉泡菜鍋 $78豚肉好大塊,好大兜,泡菜份量都多,酸酸辣辣咁
一恢復返晚市,就出黎繼續食好野啦~

龍卷風沙律 🥗 $68

搖滾樂 $92

煙花 $95

茄子燒 $35
大量櫻花蝦放上茄子上燒,口味比較清淡

黑豚荔枝卷串燒 $38
好特別嘅串燒,黑豚肉有油脂香,加上清甜嘅荔枝可以解膩

豚肉泡菜鍋 $78
豚肉好大塊,好大兜,泡菜份量都多,酸酸辣辣咁
2021-02-22 55 浏览
回復堂食後第二晚的晚餐,當然要揀返間值得期待以久嘅日本菜豪食!鄰近觀塘地鐵站D4 出口,數分鐘已到店,門口外面配合工業大廈有種工業風裝飾,餐廳內由日本風味壁畫到裝修別樹一格,看似熟悉壁畫正是不少電視節目雜誌中介紹過的打卡餐廳。打開Menu, 創意卷物有種驚喜新鮮感,壽司卷(Maki Roll),蜘蛛(Spider Roll)、彩虹卷(Rainbow Roll)、火山(Volcano Roll)等獨特私房卷物。店主由加勒比海回港,曾任職酒店廚師,更多一份信心保證。二話不少先叫兩個新鮮刺身=̶三文魚腩(五件) =̶$78推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️厚切肥美油脂充足! 優質嘅魚腩非常吸睛,每個刺數獨立擺盤,絕不馬虎,沒有雪味保持海水味是不錯的推介刺身。=̶大甜蝦(五件) =̶$68推介:⭐️⭐️⭐️對比三文魚腩前者較出色,甜蝦灑上蟹籽增加鮮甜,如果甜蝦可以更大隻就更好了。=̶龍捲風沙律 =̶$68推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大大盤上檯,底下的幾款沙律菜放上蟹柳絲、薄脆片、中華沙律、蟹籽、沙律醬等,整個沙律豐富開胃,配色吸睛👍=̶富士山=̶ $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️以牛油果、鰻魚做卷餡的卷物,面層放上蟹柳沙律、蟹籽、脆片等,疊了一個紅黄配色

回復堂食後第二晚的晚餐,
當然要揀返間值得期待以久嘅日本菜豪食!
鄰近觀塘地鐵站D4 出口,數分鐘已到店,
門口外面配合工業大廈有種工業風裝飾,
餐廳內由日本風味壁畫到裝修別樹一格,
看似熟悉壁畫正是不少電視節目雜誌中介紹過的打卡餐廳。

打開Menu, 創意卷物有種驚喜新鮮感,
火山(Volcano Roll)等獨特私房卷物。
店主由加勒比海回港,曾任職酒店廚師,更多一份信心保證。

二話不少先叫兩個新鮮刺身
=̶三文魚腩(五件) =̶$78
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
厚切肥美油脂充足! 優質嘅魚腩非常吸睛,
每個刺數獨立擺盤,絕不馬虎,
沒有雪味保持海水味是不錯的推介刺身

=̶大甜蝦(五件) =̶$68
推介:⭐️⭐️⭐️
對比三文魚腩前者較出色,
甜蝦灑上蟹籽增加鮮甜,如果甜蝦可以更大隻就更好了。

=̶龍捲風沙律 =̶$68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大大盤上檯,底下的幾款沙律菜放上蟹柳絲、
薄脆片、中華沙律、蟹籽、沙律醬等,
整個沙律豐富開胃,配色吸睛👍

=̶富士山=̶ $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
以牛油果、鰻魚做卷餡的卷物,
面層放上蟹柳沙律、蟹籽、脆片等,
疊了一個紅黄配色的富士山仔。

=̶黑豚荔枝卷串燒 =̶$38
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
有驚喜,香口中有份油膩豚肉感,
焦香的表層咬落軟軟荔枝肉特別Juicy.

=̶蜘蛛=̶$85
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
呢款唔係好明點解叫蜘蛛😆
材料有軟殼蟹、牛油果、蟹柳、青瓜,可以一試。

=̶網燒牛舌=̶ $48
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
份量比預期多的牛舌,性價比高,
彈牙爽滿,咬落去肉汁豐富,
點上清新的柚子檸檬醬有種食唔停的慾望。

=̶三文魚頭湯鍋=̶ $88
推介:⭐️⭐️⭐️
少不了的熱食鍋物,整件三文魚頭落鍋上,
豆腐、娃娃菜、蘿蔔配合魚湯一齊暖胃。

👅美味: 8/10 💡性價: 8/10
✨環境: 8/10 💫回頭: 8/10
💆‍♂️服務: 8/10 👍推薦:8/10
2021-02-22 41 浏览
終於等到晚市有堂食,可以約朋友聚會,放早就去咗官塘工廈搵好野食,今日就去咗官塘工業中心四期1樓「古今二KOKON2」,餐廳主賣日式食物,有日式沙律、小食、刺身、燒烤、鍋物、卷物等。 日本溫室南瓜沙律入口有粒粒南瓜、加上軟滑綿密的南瓜蓉、配上微微辛辣的洋蔥絲,撈上蛋黃醬,味道豐富,層次分明。網燒牛舌厚厚牛舌,帶有烤燒香氣,亦有微微黑椒味,入口非常彈牙,點上酸酸醬汁,令牛舌更香口好味。 彩虹卷紅紅橙橙,顏色鮮豔,賣相非常靚,米飯加上牛油果,三文魚/吞拿魚,中間捲上紫菜加蟹柳,味美、口感豐富。 火山米飯微暖,入口軟軟糯糯,捲上蟹柳,卷物上面鋪滿鮮甜飛魚籽、帶子絲,配搭清爽,非常好食。

日本溫室南瓜沙律

網燒牛舌

彩虹卷

火山

• 網燒牛舌
  • 彩虹卷
  • 火山
2021-02-20 55 浏览
想食特色日本飯卷必定要食古今二,呢間餐廳喺銅鑼灣、荃灣都有分店!每次同朋友食完都大讚👍🏻👍🏻先黎個熱身先,叫左個龍捲風沙律🥗,睇個樣就知道正,上面鋪滿一大炸嘅蟹柳絲,中間仲有中華沙律,配合埋佢啲醬同包住生菜一齊食,感覺超fresh同好有口感網燒牛舌:呢個係必食!師傅手勢勁好,燒出嚟剛剛好,牛舌爽嫩無比,點一點佢個醬汁,perfect match!!!!秋葵蝦肉天婦羅:因為想挑戰特別啲嘅食物,所以叫咗呢一款,結果證明我冇揀錯,原來秋葵係可以咁樣食㗎,啲蝦肉仲好彈牙添,堅好食!佢哋嘅卷物嘅名稱好有特色,每個都有個綽號,真係超特別!叫咗三個卷物分別係富士山,金龍卷同煙花材料有:煙花:辣味三文魚,辣味吞拿魚,脆片金龍卷:芝士,炸蝦,三文魚富士山:牛油果,蟹柳,鰻魚,脆片每個飯卷嘅口感各有不同,而且非常足料,每款都超好味😋相信大家見到張相都被佢吸引住🤩🤩Lunch去嘅時候已經全院滿座,咁就知道間餐廳嘅吸引力係有幾強有幾咁好味啦!我下次又要再食過❣️

材料有:
煙花:辣味三文魚,辣味吞拿魚,脆片
金龍卷:芝士,炸蝦,三文魚
富士山:牛油果,蟹柳,鰻魚,脆片

2021-02-20
  • 龍卷風沙律
  • 金龍卷
  • 富士山
  • 煙花
  • 網燒牛舌
2021-02-19 62 浏览
今日同囡囡去咗觀塘嘅古今二食lunch,呢間位於工廠大廈內嘅日本餐廳,身邊好多朋友讚。知道呢間餐廳係以卷物為招牌菜,今日終於有機會嚟到一試💗首先前菜我嗌咗龍捲風沙律$68,份量超多,面頭有蟹柳絲,脆片,中間有中華沙律,底下係新鮮嘅生菜,加上沙律醬,非常清新。之後係串燒,黑豚荔枝卷串燒$38 ,黑豚肉juicy ,包住荔枝,味道恰到好處。茄子燒$35,茄子燒得又淋又香口。主角係富士山 $88,鰻魚牛油果卷上鋪滿蟹柳絲,好似座山咁震撼。煙花 $95 材料有吞拿魚蓉同三文魚,賣相精緻。三文魚頭湯鍋 $88清甜,三文魚頭夠滑。

知道呢間餐廳係以卷物為招牌菜,今日終於有機會嚟到一試💗

茄子燒$35,茄子燒得又淋又香口。

煙花 $95 材料有吞拿魚蓉同三文魚,賣相精緻。

三文魚頭湯鍋 $88清甜,三文魚頭夠滑。

2021-02-19
  • 富士山
2021-02-17 46 浏览
今次同朋友食晏,點左份手握壽司定食配烏冬,初頭見佢細細碗,食落都好夠份量,烏冬嘅面身非常彈牙爽口,而且係入味嘅,骨湯底清淡得來唔會淡茂茂,上面嘅配菜例如蛋同油揚頭腐都唔差,而啲壽司呢,魚生新鮮,壽司飯爽口偏酸,幾開胃,特別推薦炙燒左口魚壽司,非常香滑,已隔離嘅秋刀魚食落又唔會腥,成份定食有水準!仲嗌左日式炒烏冬,烏冬都係加彈牙,超多汁!但食到尾略咸,不過有好多柴魚片,加分!!同埋啲配菜炒得好好食,娃娃菜好爽甜,三色椒好香,少翻啲汁冇咁咸就完美!另外點左份牛舌,有驚喜!呢份牛舌笑得恰到好處,肉質嫩滑爽口,香氣濃郁,有分充足而不油膩,下次食會再嗌,推薦!有時放lunch或者同朋友食飯都應該會揀翻哩間!
2021-02-16 57 浏览
情人節嚟到呢間古今二,冇訂位竟然walkin唔使等🥰依間野喺工廠大廈入面,因為假期關係得一個正門需要經過停車場先去到佢嘅座數🙄🙄不過算啦為咗好嘢食行耐少少啦😂一坐低,就即刻俾咗兩碗麵豉湯我哋😋湯頭夠濃,又唔會食到一粒粒麵豉,幾好👅叫咗一個午市套餐入面嘅壽喜燒,有前菜有甜品有飲品,72蚊,抵到爛😂湯底唔會太甜唔會太淡,不過兩個人share,牛肉就略嫌少咗啲。如果一個人食就啱啱好。入面有豆腐,白菜,同埋粉絲🥬另外叫咗彩虹卷,因為餐牌見幾靚😍魚生有幾款唔同選擇,size啱啱一舊一口,但係呢個價錢($98)就非常唔抵食。上面魚生好薄,中間蟹柳好大舊,成舊壽司食落去冇乜味🍣最後喺餐廳門口先見到餐牌有個午市套餐都有卷物仲要有16舊🙄超抵食有嘢飲送😂😂😂所以建議唔好無啦啦攞主餐牌睇啦。。。

2021-02-14
午餐
2021-02-14 60 浏览
之前已經收到風知道觀塘工廈入面有間隱世日本美食叫古今二,今次終於有幸可以去食,其實呢度都幾方便,地鐵站一出行五分鐘內就會到。 因為卷物出名,今次order咗金龍捲和煙花,另外叫咗個龍捲風沙律、海鮮炒烏冬同埋網燒牛舌。龍捲風沙律入面有蟹籽、蟹柳、中華沙律、蛋絲及新鮮嘅蔬菜撈埋特製嘅沙律醬,感覺有好多唔同嘅層次,因為各樣材料都各有本身嘅特色,而且個沙律超大份。金龍卷上面有芝士及三文魚,內裏就有炸蝦,每一啖既有三文魚嘅味道亦都有炸蝦嘅香脆,感覺好新鮮。煙花上嘅材料分別有辣味三文魚、辣味吞拿魚同埋蟹籽,因為材料新鮮嘅關係,每一啖都好正嘅海鮮味,加埋少少嘅辣味感覺特別開胃。 海鮮烏冬炒得好有鑊氣,而且每條烏冬都沾有醬汁嘅味道,又有煙韌嘅感覺。最估唔到係網燒牛舌,竟然係厚切而且係燒到鎖住d肉汁,絕對值得推介!
2021-02-12 2402 浏览
疫情關係,都令我地嘅外賣選擇都有所製肘,但好食嘅又點會受到影響呀!今日就來到朋友所介紹的「古今二」,未食已令我驚喜十足。首先地點非常接近地鐵站,相當很容易找到,而且店內有幅大壁畫更是洋溢著日本風味,但又有著懷舊的輕工業風,可見佈置上都落足心機。「古今二」最特別的就在其卷物的新鮮感,我都忍不住下了數款卷物、沙律、前菜。龍捲風沙律 / 八爪魚丸 / 黑豚荔枝卷串燒蜘蛛 / 金龍卷 /煙花真係外賣都不失其霸氣。龍捲風沙律龍捲風沙律中有鮮甜蟹柳絲、爽口中華沙律、新鮮沙律菜外,還加上蟹籽、沙律醬、秘制醬汁,令味道酸酸甜甜,口感豐富,絕對是非食不可的前菜小吃。八爪魚丸八爪魚丸外脆內軟,麵糰口感軟彈、食起來佈滿了彈牙多汁的八爪魚粒,配上燒汁、木魚碎,更覺惹味。黑豚荔枝卷串燒這特別的做法,以黑豚肉卷上香甜的荔枝肉,火炙後油脂滲入荔枝內,咬起來多汁Juicy,無得頂。當然還有令人最期待的卷物。蜘蛛 以青瓜、牛油果、蟹柳、軟殼蟹捲成的卷物,賣相已經相當吸引,軟殼蟹就如蜘蛛🕷️腳般走了出來,但配上味道清新的青瓜、牛油果、蟹柳,令口感香脆之餘更帶點清新的感覺。金龍卷以三文魚、炸蝦、芝士捲成,先有芝士的咸香感,再

今日就來到朋友所介紹的「古今二」,未食已令我驚喜十足。

龍捲風沙律 / 八爪魚丸 / 黑豚荔枝卷串燒
蜘蛛 / 金龍卷 /煙花

真係外賣都不失其霸氣。

龍卷風沙律

當然還有令人最期待的卷物

蜘蛛
蜘蛛

金龍卷
以三文魚、炸蝦、芝士捲成,先有芝士的咸香感,再有三文魚的鮮味,更有炸蝦的香脆口感,口感豐富,活像一條金龍般,難怪成了他們的主打卷物。

煙花
煙花...以脆脆片放上辣味吞拿魚蓉/蟹籽上,營造一種煙花🎆爆破的感覺,甚有心思。
煙花

細看下非常足料,吞拿魚蓉、三文魚、脆脆片、蟹籽擠得滿滿的,入口口感豐富、微微的香辣中更帶鮮味,真是完美配搭。

龍卷風沙律
煙花
之前已經聽過依間日式餐廳主打創意特色卷物,今日去觀塘行完街就買左番屋企試🥰龍捲風沙律($68)每次食日本野都會叫沙律,感覺比較健康😝依個價錢份量咁多都幾抵食,有沙律菜,蟹柳絲,中華沙律,蟹籽,配沙律醬食好開胃🤤富士山($88)上面鋪滿蟹柳絲,仲有鰻魚,牛油果同脆片,牛油果配鰻魚口感清新配搭好特別煙花($95)辣味三文魚加辣味吞拿魚,再灑上d脆片,吞拿魚蓉口感綿密,味道帶辣好惹味網燒牛舌($48)厚切牛舌肉質豐富,口感煙韌有嚼勁,配䄂子檸檬醬味道帶酸好開胃,感覺無咁油膩

龍捲風沙律($68)

富士山($88)

煙花($95)

網燒牛舌($48)
2021-02-05
2021-02-10 42 浏览
食過幾次呢間以創意卷物作主打嘅餐廳。值得一讚嘅係佢哋外賣嘅水準都唔錯。首先食幾款招牌卷物,包括金龍卷$88、蜘蛛$85、富士山$88。金龍卷有晒芝士、炸蝦同埋三文魚。我欣賞佢嘅炸蝦夠晒香脆而且又好鮮甜。整體味道夠晒層次。碟中間嘅「富士山」鋪滿左蟹柳絲,原來底度有鰻魚壽司。龍捲風沙律🥗$68有好多蟹子、蟹柳絲、中華沙律同埋沙律菜。網燒牛舌$48口感彈牙而且醬汁好惹味。炸明太子雞翼$48飽滿又香脆值得一試。