2021-07-18
其實呢間喺觀塘工廈嘅日本餐廳好耐之前已經食過,冇啦啦睇返舊相見到又心思思想再食!第二次食依然保持到水準,雖然呢到出名食卷物,但其他嘢都一樣咁正😍大推!▪️日本溫室南瓜沙律▪️呢個沙律真係勁有驚喜!啲南瓜甜到飛起,配埋沙律醬超好食,連平時唔鍾意食沙律嘅嘴刁仔都食到一啖接一啖😍▪️午夜牛郎 $88▪️呢個手卷好特別,外面係一層好薄嘅脆粉,中間夾住牛油果、芝士、三文魚再輕輕炸過😱,第一次食炸既手卷幾得意😳,熱熱地有種好似飯團嘅感覺🤣▪️金龍卷 $88▪️佢嘅配搭簡直係我地最鍾意食嘅野🤪,就係炸蝦卷上面再有三文魚同芝士🤤,2隻炸蝦再分開切成8件,兩個人食岩岩好,每人都食到一舊炸蝦尾🥰▪️原條茄子燒 $48▪️同平時食嘅燒烤茄子好唔同,佢係用咗甜甜地再加少少辣嘅汁燒,再係面鋪咗好多櫻花蝦,估唔到又幾夾幾好食👍🏻▪️豚肉泡菜鍋 $98▪️食得多牛肉壽喜鍋,今次轉下新意先🤪,配料其實好多都好相似,都係有娃娃菜、豆腐、金菇,仲多左韭菜😳,不過就冇雞蛋,豚肉薄薄地加上痴住啲泡菜汁好惹味😍,個湯好鮮甜帶有小小辣好好飲🤤▪️椒鹽雞腎 $38▪️最後想試埋串燒,所以就叫左雞腎試下佢,燒到好香口🥰,椒鹽比例岩岩好!
▪️日本溫室南瓜沙律▪️
▪️午夜牛郎 $88▪️