2021-07-14
今日收工就同我個朋友去咗觀塘嘅工廈食呢一間特色小店,就係呢間叫古今二嘅餐廳,呢度嘅選擇都非常之多而且佢嘅卷物係非常有特色所以想試多咗唔同口味嘅你就要約埋一大班friend啦!每一日都有唔同嘅是日推介而且呢度亦都有做一啲唔同嘅午市套餐同埋自取外賣嘅套餐,啱晒喺附近返工嘅打工仔卷物方面我哋今日分別叫咗龍捲風同埋彩虹卷彩虹卷顧名思義就係中間嗰個,上面分別鋪滿三種唔同嘅刺身同埋牛油果,望落去色彩繽紛非常吸引!呢一道菜簡直係視覺同味覺嘅享受!另外龍捲風就係側邊嗰四個啦佢當中包括左芝士,鰻魚同埋脆片芝士控嘅我表示喜歡至於沙律🥗今次呢一個日本溫室南瓜沙律令我非常之有驚喜!成個沙律整得好creamy !!!而且日本南瓜非常之甜好似食緊甜品咁,令我一啖又一啖食過不停!另外我哋都叫咗一個熱食就係三文魚炒飯三文魚嘅份量非常之多,而且炒飯蛋香味好重粒粒分明,炒得相當乾身,做得唔錯最後我個大胃朋友話要食一食牛肉壽喜燒,呢度嘅牛肉片相當不孤寒,大大話話我自己一個人都食咗四片,牛脂味香下面仲鋪滿豐富嘅蔬菜同埋豆腐,重點係湯底唔會太鹹呢一個我非常欣賞整體買單食咁多嘢都係$400我覺得性價比非常高下次我會叫埋多啲朋友一
另外龍捲風就係側邊嗰四個啦
佢當中包括左芝士,鰻魚同埋脆片
芝士控嘅我表示喜歡
至於沙律🥗今次呢一個日本溫室南瓜沙律令我非常之有驚喜!
整體買單食咁多嘢都係$400我覺得性價比非常高下次我會叫埋多啲朋友一齊嚟試吓其他嘅卷物