2021-11-23 30 浏览
去了兩次,兩次都有不同的經歷。第一次去是星期六晚上,刺身新鮮,炸物夠脆,牛舌夠厚。卷物不過不失。服務態度好。幸運地未有之前負評嘅差。但第二次去,食返同一樣嘅食物,真係有d失望吞拿魚刺身d筋多到咬唔斷。炸物未炸透就上左碟。但服務仍然係好的。我懷疑係咪2日去個廚師唔同左希望下一次去可以有返第一次嘅愉快經歷。附上第一第二次去嘅食物。最後個張就係吞拿魚刺身吞唔到嘅筋。同第一次真係差好遠。但服務態度加分會再去多次試試
炸物夠脆,
牛舌夠厚。
卷物不過不失。服務態度好。
會再去多次試試
吞拿魚刺身
2021-11-20 36 浏览
位於荃灣千色嘅呢間有名氣日本菜!簡約嘅裝修!但佢哋嘅菜式一啲都唔簡約!賣相同埋味道都好值回價錢😋😳🎈東京爆脆($88)🎈煙花($95)兩款放埋一齊!打卡指數超高呀☺️味道同打卡指數一樣真係一流😋煙花就係辣味三文魚配吞拿魚同埋脆片而東京爆脆就係吞拿魚同蟹柳☺️紫菜包住配埋沙律醬!另一款爆多吞拿魚係上面又足料又大件😋🎉🎈柚想蝦你($78)沙律😋超多牛油果同蘋果!中間重有中華沙律😋柚子酸酸甜甜清新開胃!🎈雞泡魚干($68)送酒真係一流呀!大大塊既雞泡魚干!配埋沙律醬😋馬上想飲杯清酒🎈迷你甜薯天婦羅($39)個心勁甜既迷你小紫薯!外面炸到脆卜卜! 入面唔會好乾✨飽飽呀😜😄抱住個肚腩滿足地離開☺️重可以拎埋張單去拎泊車優惠🎉❤️‍🔥

位於荃灣千色嘅呢間有名氣日本菜!
簡約嘅裝修!但佢哋嘅菜式一啲都唔簡約!
賣相同埋味道都好值回價錢😋😳

🎈東京爆脆($88)🎈煙花($95)
兩款放埋一齊!打卡指數超高呀☺️
味道同打卡指數一樣真係一流😋
煙花就係辣味三文魚配吞拿魚同埋脆片
而東京爆脆就係吞拿魚同蟹柳☺️
紫菜包住配埋沙律醬!另一款爆多吞拿魚係上面

又足料又大件😋🎉

🎈柚想蝦你($78)
沙律😋超多牛油果同蘋果!
中間重有中華沙律😋柚子酸酸甜甜
清新開胃!

🎈雞泡魚干($68)
送酒真係一流呀!
大大塊既雞泡魚干!
配埋沙律醬😋馬上想飲杯清酒

🎈迷你甜薯天婦羅($39)
個心勁甜既迷你小紫薯!
外面炸到脆卜卜! 入面唔會好乾✨

飽飽呀😜😄
抱住個肚腩滿足地離開☺️
重可以拎埋張單去拎泊車優惠🎉❤️‍🔥
2021-11-20 130 浏览
之前吃過古今的特色壽司後,便對它念念不忘。知道在荃灣開了分店~古今2,便帶長輩吃一個玩味十足的日本菜😝-來到的時候,餐廳已經人頭湧湧,約等十分鐘便有位!荃灣店的裝潢是以木及工業風吊燈的,帶出舒服感覺😁二人可以安排坐4人半卡位,好有空間感👍-HK$78柚想蝦你~用剔透玻璃碗裝著十爽甜的蘋果、微酸的柚子 、熟透又軟滑牛油果、酸甜多汁車厘茄好適合生果控的我。還有爽脆的中華沙律、清脆羅馬生菜配上鮮味十足的蝦真是一款創意十足的沙灣;-HK$88辣味三文魚壽司薄餅~粉橙色三文魚咬下帶有微辣,脆卜卜的薄脆、粒粒分明的蟹籽配上外脆內軟糯的壽司飯做成的薄餅底,真是十分盞鬼;-HK$88蜘蛛~軟殼蟹經炸後,外層酥,肉質細再搭配清新怡人青瓜、綿密口感的牛油果同蟹柳,令我不自覺一件接一件;-HK$88火山~外形真的像火山一樣,卷物上有大量的蟹柳絲及咸香的蟹籽,卷物內有鮮味十足的帶子、青芥辣增強味覺層次,還有百吃不厭的牛油果及青瓜,望著這澎湃的卷物,真令我興奮🤪;-HK$39迷你紫薯天婦羅~將迷你紫薯變成一道可口的天婦羅,真是非常特別!-每次吃古今2也吃到創意十足的卷物,每一次也有驚喜的感覺💗💗💗

柚想蝦你

辣味三文魚壽司薄餅

迷你紫薯天婦羅

2021-11-18
柚想蝦你
辣味三文魚壽司薄餅
迷你紫薯天婦羅
2021-11-20 50 浏览
經OpenRice 落外賣有85折扣都幾吸引,加上見到其他食評都好正面,一於試試,今次晚餐order由落單至取餐唔洗15分鐘,抵讚。鰻魚飯:除在白飯硬咗啲,味道都ok滑蛋豬扒飯:味道唔錯,蛋好滑,折咗以$55有依個份量,算抵食。壽司:麻麻地,各款魚(三文魚腩、劍魚腩&油甘魚)嘅肉質較淋,除咗吞拿魚拖羅蓉跟冇得比較口感外,可能壽司同熱飯(鰻魚飯同滑蛋豬扒飯)包埋一袋,令到魚暖暖地而肉質本身淋淋地,入囗變得怪怪地。卷物:有紅龍卷、火山、青龍卷及蜘蛛。火山鋪上大量蟹柳同帶有微辣醬,每件入囗份量好足,但味咸咗啲,各人食咗一件就停口。而其他卷物味道尚算不錯,至少每款都可以食多件。

鰻魚飯:除在白飯硬咗啲,味道都ok
2021-11-19
15 分钟 (外卖自取)
2021-11-18 57 浏览
之前去過觀塘果間古今二 今次就去左試下千色匯果間餐廳環境同觀塘果間唔同 觀塘果間走工業風 千色呢間就比較開揚 小清新風一開始點左個日式麻醬秋葵豆腐沙律麻醬夠多 沙律夠凍 開胃一流富士山個外型成座山仔咁 堆滿哂蟹柳同脆脆係面 卷物中間有饅魚牛油果 配埋佢個醬 味道濃列另一個卷物蜘蛛就係炸軟殼蟹牛油果卷軟殼蟹夠熱夠脆 另外佢加左青瓜同蟹柳的卷物 味道清爽雜錦天婦羅就有炸蝦 炸甜薯同埋炸蝦肉秋葵炸蝦肉秋葵幾特別 好似煎釀三寶咁釀左啲蝦肉落秋葵到平時去食串燒都會叫燒茄子 但呢個櫻花蝦茄子燒就有啲唔同一上枱就聞到好香既櫻花蝦味無論口感同味道都好有驚喜 絕對值得一試
之前去過觀塘果間古今二 今次就去左試下千色匯果間

富士山
蜘蛛
燒茄子
2021-11-17 36 浏览
年尾要清假,難得平日唔洗返工,梗係去行下街啦。是日黎到千色附近行街,到左晚飯時間,當然係去搵好野食,見到呢間日本餐廳,餐牌上有好多款唔同嘅卷物,睇落非常吸引,就打算入黎試下啦。餐廳嘅裝潢非常特別,好有日式風格,店內採用左淺木同白色,設計開揚,座位都算幾舒服。餐牌上有各式各樣嘅小食,卷物同飯類,我地叫左一個沙律,兩份壽司,同埋三款燒物。柚想蝦你 :見到呢味菜式嘅名都覺得好特別,呢個沙律有沙律菜、中華沙律、甜蝦、蘋果、牛油果、柚子同車厘茄,上面再放上蟹籽用作點綴。柚子粒份量都幾多,令到整體口感提升,配料都相當新鮮,甜蝦入口相當鮮甜,令人越食越開胃。雖然沙律另配有柚子汁,但由於本身已經加入左麻醬,所以已經好夠味,唔需要再加醬汁。廚師將兩款壽司放係同一隻大碟上,令到整體賣相大大提升。金龍卷:名副其實嘅「金龍」卷係壽司包住炸蝦同忌廉芝士,上面再鋪上三文魚同淋上鰻魚汁,又脆又軟嘅口感真係相當特別,極有層次感,令人一件一件咁食過不停。煙花 :餡料有辣味三文魚及同辣味吞拿魚茸,入口軟綿綿,配上蟹籽同脆片,非常吸睛,整體配搭令到口感極為豐富,味道亦都唔錯。網燒牛舌 :一客牛舌有5件,燒得非常香,厚薄適中

柚想蝦你 :

廚師將兩款壽司放係同一隻大碟上,令到整體賣相大大提升。

金龍卷:

煙花 :

網燒牛舌 :
一客牛舌有5件,燒得非常香,厚薄適中,能夠鎖住肉汁,入口爽口彈牙,唔會過韌,配上柚子檸檬醬更能中和肉嘅油膩感。

蒜香牛油翠玉瓜 :
翠玉瓜加上蒜蓉牛油燒過後再灑上黑椒,外層香脆,咬落去仲好多汁添呀。

自家製香菇雞肉丸串:
免治雞肉醃過後加入雞軟骨同香菇後釀成嘅雞肉丸,煎過後外皮非常香,咬落又軟又爽口,非常有咬口,食落仲好多汁,非常特別。

埋單每人都係$200左右,咁嘅價錢食到既高質又特別嘅日本菜,都算係性價比高啦。
換季時節去荃灣逛逛街。當然順便食埋飯先夠完滿。行入千色盡頭都有不少的選擇 花多眼亂,想幾個朋友靜靜地傾吓計。上多兩層我地見到呢間食日本嘢,環境唔差,都幾乾淨,就決左試一試。埼玉 網燒牛舌未落桌已經超級香,本來都冇甘餓,嗅到已經食指大動,相當吸引呀,本人其實很怕吃牛舌,但朋友想吃才叫,儘管試一試,得,非常彈牙,醬汁清新,但本身牛舌已經很夠味道。所以醬汁唔算突出。龍捲風沙律賣相啱晒打卡,蔬菜非常新鮮,最怕沙律醬太過油膩,恰到好處,上面仲有蟹籽,賣相非常精美。充滿少女心。😍🌸火龍卷火山兩道菜同一碟上,非常細心體貼。炸完即上。放落口脆卜卜,外面三文魚好新鮮,火山-飯上面有滿滿既蟹籽蟹柳,感覺大滿足呀😍,吃上來不算很方便,要花點心思,拆開才發覺是六件卷物,並非只是白飯,有點巧思。雜錦天婦羅🍤誠實的說炸粉正正常常,合格。其中有炸番薯仔🍠、秋葵釀🦐蝦膠、炸蝦。食到臨近尾聲已經見到有人係門口等位,好在我們早一步。整體來說非常理想,食物質素不錯,服務員態度好。
換季時節去荃灣逛逛街。當然順便食埋飯先夠完滿。

埼玉 網燒牛舌

龍捲風沙律

火龍卷火山

雜錦天婦羅🍤

2021-11-15 45 浏览
放工後,我們一行二人出荃灣找東西吃。聽別人吃過其他分店後強力推介,我們就試試古今二!地理位置尚算容易找到,而且千色匯是荃灣行街必經之地,夠哂方便。餐廳設計屬於開放式,同朋友一起吃飯傾偈感覺好輕鬆,讚!由於平日晚上去,人流不算太多,加上有5,6個侍應,服務態度好友善,感覺良好!落單大概15分鐘,就開始上菜。三文魚炸魚頭開始食,聞到味已經覺得好香。食落外皮好脆,加上淡燒汁,食落好香口。而柚子沙律份量十足,適合3個人食,柚子甜甜酸酸加麻醬,啱晒做開胃菜!由於好肚餓,我地就主攻壽司類。蜘蛛(軟殼蟹壽司)+煙花(辣三文魚碎壽司)一齊上盤。一改傳統式擺設,加上醬汁拉花同少許脆口碎粟米片,創意滿分之餘,仲好好食!而櫻花蝦茄子燒亦唔輸蝕,足足有成條手臂咁長!鋪上滿滿的微辣櫻花蝦,非常惹味。總括而言,雖然價錢略貴,但每樣食物由賣相到味道都好有質素,回頭率好高!

2021-11-15 35 浏览
今日突然好想食日本野,就選咗創意十分既古今二古今二每款卷物既名都好特別材料亦十分豐富今次首先叫左個沙律:柚想蝦你沙律份量同材料十足有柚子,甜蝦,牛油果,蘋果,車厘茄,中華沙律,酸酸甜甜非常開胃再叫左個雜錦天婦羅,一直都怕食天婦羅,好怕油淋淋同厚皮,但朋友想叫就試下,呢到既天婦羅好夾口,唔會油淋淋,有蝦,迷你甜薯,仲有秋葵裡面釀左蝦肉,非常特別網燒牛舌,有5塊厚既牛舌,彈牙爽口黎到主角喇,今次叫左兩款卷物,分別係蜘蛛同火山,擺盤好靚蜘蛛其實係軟殼蟹卷物,呢到炸物真係好出色,好脆口又唔油火山係卷物上面舖了灸燒過既芝士加蟹子,每舊卷物加上一埋芝士,蟹柳非常滿足,非常推介今次食到好飽,原本想叫左款卷物,唯有等下次
今日突然好想食日本野,就選咗創意十分既古今二

古今二每款卷物既名都好特別材料亦十分豐富

今次首先叫左個沙律:柚想蝦你沙律

網燒牛舌,有5塊厚既牛舌,彈牙爽口

黎到主角喇,今次叫左兩款卷物,分別係蜘蛛同火山,擺盤好靚

蜘蛛其實係軟殼蟹卷物,呢到炸物真係好出色,好脆口又唔油

今次食到好飽,原本想叫左款卷物,唯有等下次
2021-11-14 30 浏览
今日係荃灣附近 想食下日本野由於壽司卷物向來係我fav於有黎左尼間古今二探一探出面亦係同層食檔中相對多人排隊等位感覺上幾有信心保證.我同老公兩個一等等左成粒鐘‥可能台唔算多?中間傾下食咩餓下咁期待一陣可以開心仔食得爽快.一粒鐘過去我地終於入到去坐底已經決定好食乜喇!.我地嗌左1. 火山卷2. 火焰海膽卷3. 大甜蝦壽司4. 蟹籽沙律5. 牛肉壽喜燒6. 網燒牛舌.首先講左野食果part1. 火山卷對我黎食係足料蟹柳帶子卷無特別喇2. 火焰海膽卷味道相當咸唔洗點豉油3. normal 甜蝦shushi4. 蟹籽沙律係尼餐最好食ge..好多蟹柳啦 同中間有中華沙律5. 壽喜燒normal黎到時隻蛋已經飛左埋一邊6. 肯肯定牛舌唔係網燒尼個黎到時嬲死我mamaday!!.然後眼見我既評價係咪一面倒差?又唔會佢地相對都好足料既真係其實我地兩個人食如果有下次應該嗌個壽喜燒 一個卷物 一個沙律都好夠因平時出去食日本野 都細細份尼度唯一可取既點就係夠大兜.服務方面有睇我食評既朋友都知道我好少刻意mention 服務果part除非好好 或 好差.嗯你地估岩左我覺得可以進步既空間好大首先入台安排位置前我
今日係荃灣附近 想食下日本野
中間傾下食咩餓下咁
期待一陣可以開心仔食得爽快
一粒鐘過去
我地終於入到去坐底
已經決定好食乜喇!
我地嗌左
無特別喇
2. 火焰海膽卷味道相當咸
唔洗點豉油
3. normal 甜蝦shushi
4. 蟹籽沙律係尼餐最好食ge..
好多蟹柳啦 同中間有中華沙律
5. 壽喜燒normal
黎到時隻蛋已經飛左埋一邊
6. 肯肯定牛舌唔係網燒
尼個黎到時嬲死我
mamaday!!
然後眼見我既評價係咪一面倒差?
又唔會

佢話係 但manuel 上面又無價錢
對消費者黎講真係一個問號
manuel 無價錢
order 紙有價錢但無該item
然後話直接可以幫你order????
問價錢又唔知要問下

我食尼個價錢
太多既competitors 可選擇喇
why u??
2021-11-12 60 浏览
🐝古今二 (荃灣千色匯) (荃灣)🐝…今日同朋友去荃灣食lunch,見到呢間餐廳出面好多人等緊,餐牌又好多野揀,就決定食呢間啦!👍👍…✨柚想蝦你 $78呢個名真係夠晒特別,其實佢係一個沙律嚟嘅,份量好多,而且佢嘅款式都好多種類,有蘋果,牛油果,蝦,飛魚子,蕃茄仔同沙律菜!超值!😋😋😍…✨金龍卷 $88呢個金龍卷呢其實即係三文魚,芝士,同埋炸蝦嘅combination!舊舊都好大舊,中間嘅炸蝦仲要超脆!呢個combination好特別!👍✨…✨煙花 $95呢個應該就係吞拿魚啦,👍三文魚,同埋脆脆,三文魚同吞拿魚都係辣味嘅,吞拿魚茸超大舊,食落好有滿足感。😋😋😋…✨雜錦天婦羅 $88呢個雜錦天婦羅呢就有海蝦,秋葵魚肉,同紫薯!天婦羅炸得好好,外皮好脆!😍😍…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖
🐝古今二 (荃灣千色匯) (荃灣)🐝

環境:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖
2021-11-11 213 浏览
荃灣千色匯有一間主打創意卷物的日本餐廳接@古今二,餐牌內食物款式繁多,就進入餐廳用膳,點了兩款創意卷物,蟹柳沙律同雜錦天婦羅。煙花🍣 ($95)卷物餡料是辣味三文魚及辣味吞拿魚茸,口感綿密,配上脆口的薯片碎令層次豐富,一口一件吃過不停。超級龍卷風🌪️ ($88)卷物餡料是鰻魚同炸蝦及塗上甜絲絲的鰻魚汁及黑白芝麻,鰻魚軟腍,加入爽脆炸蝦(粒狀),好味道。蟹柳沙律🥙 ($52) 澎湃蟹籽同蟹柳絲及牛油果,沙律菜加沙律醬及醋調味很好,味道好fresh。雜錦天婦羅🍤 ($88)🍠天婦羅日本蕃薯仔,味道香甜。🍤天婦羅炸蝦,很爽脆。天婦羅秋葵包住蝦肉,好滋味。古今二 @Kokon2📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖#荃灣美食 #荃灣千色匯 #古今二 #創意卷物 #日本菜 #壽司卷 #日本料理 #littlewitchwitch➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰

煙花🍣 ($95)

超級龍卷風🌪️ ($88)

蟹柳沙律🥙 ($52)

雜錦天婦羅🍤 ($88)

🍠天婦羅日本蕃薯仔,味道香甜。
🍤天婦羅炸蝦,很爽脆。
天婦羅秋葵包住蝦肉,好滋味。

古今二
@Kokon2

📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
  • 超級龍卷風
  • 雜錦天婦羅
  • 煙花
2021-11-11 53 浏览
今日去左荃灣千色匯食晏,行過最後選擇左呢間日本料理,貪呢度夠多選擇,有沙律,刺身,壽司,卷物,串燒,仲有鍋物同甜品,呢度啲卷物有好多,全部都好特別,所以我地都叫左幾個,我本身鍾意食牛油果🥑,但自己好少整,一來唔識買,二來一次食唔晒一個。我叫左個沙律同卷物都有牛油果🥑既,另外再叫左個燒牛舌,佢地整體表現滿意。柚想蝦你-有沙律菜,海草,車厘茄,蘋果,柚子,蟹子,牛油果,甜蝦同埋柚子汁。種類多,食物夠新鮮,清新醒胃。火山-帶子,青瓜,牛油果同埋蟹柳。超多料,料多過飯好多。蜘蛛-炸軟殼蟹,青瓜,牛油果同蟹柳。煙花-辣味三文魚,辣味吞拿魚同脆片。將兩份卷物放埋一碟,擺盤落足心機,非常吸引。埼玉網燒牛舌-一共有5件,都幾多,咬落多汁爽滑,燒得剛剛好,記住要點埋個汁,係特製架!
今日去左荃灣千色匯食晏,行過最後選擇左呢間日本料理,貪呢度夠多選擇,有沙律,刺身壽司,卷物,串燒,仲有鍋物同甜品,呢度啲卷物有好多,全部都好特別,所以我地都叫左幾個,我本身鍾意食牛油果🥑,但自己好少整,一來唔識買,二來一次食唔晒一個。我叫左個沙律同卷物都有牛油果🥑既,另外再叫左個燒牛舌,佢地整體表現滿意。

火山-帶子,青瓜,牛油果同埋蟹柳。超多料,料多過飯好多。

蜘蛛-炸軟殼蟹,青瓜,牛油果同蟹柳。
煙花-辣味三文魚,辣味吞拿魚同脆片。
將兩份卷物放埋一碟,擺盤落足心機,非常吸引。

午餐
  • 埼玉網燒牛舌
今晚我和寶寶都晚了下班😖因此我決定今晚不做煮婦了😝我們一起在附近吃過晚飯才回家👏🏻在沒有什麼頭緒下走着走着,來到千色匯商場~最後決定在這間人氣的日式卷物店吃過晚飯,再買東西回家😝餐廳的裝潢風格橫挺特別的❗️地板、吊燈及屏風花紋帶幾分懷舊風,挺港式的💕可店內又採用了淺木及白色,又帶有幾分日式風格😲這cross over 風的整體感覺也蠻舒適的😊龍捲風沙律 $72這沙律一上桌竟感受到有些澎湃感😆目測份量還蠻多的✨由清新沙律菜、中華沙律、蟹柳絲、沙律醬及少量薯片配製而成,再加上少量蟹籽用點綴❣️味道清酸中帶點微辣,口感豐富❗️非常適合當開胃前菜☺️🥢辣妹 $95一客有八件🥳以炸蝦及忌廉芝士做卷內餡,表面放上微辣味吞拿魚蓉🤩看起來挺澎湃的😍看著已經垂涎三尺🤤餡料配搭起來,入口口感豐富,味道不錯❣️而且值得一讚的是,這裡的飯粒很有黏力,吃/夾的時候不會容易夾散,師傳們做卷物果真有經驗👍🏻👍🏻金龍卷 $88同樣是一客8件❗️以三文魚、辣汁、鰻魚汁作為表面餡料🌟裡面以炸蝦及忌廉芝士做卷內餡,吃起來既有微微的辣味又有多重口感,每一口都感覺很滿足☺️網燒牛舌 $58一客5件❗️厚薄適中👍🏻入口明顯感到有一層燒汁在牛舌的
今晚我和寶寶都晚了下班😖
因此我決定今晚不做煮婦了😝
我們一起在附近吃過晚飯才回家👏🏻
在沒有什麼頭緒下走着走着,
來到千色匯商場~
最後決定在這間人氣的日式卷物店吃過晚飯,
再買東西回家😝

餐廳的裝潢風格橫挺特別的❗️
地板、吊燈及屏風花紋帶幾分懷舊風,
挺港式的💕
可店內又採用了淺木及白色,
又帶有幾分日式風格😲
這cross over 風的整體感覺也蠻舒適的😊

龍捲風沙律 $72

這沙律一上桌竟感受到有些澎湃感😆
目測份量還蠻多的✨
由清新沙律菜、中華沙律、蟹柳絲、沙律醬及少量薯片配製而成,
再加上少量蟹籽用點綴❣️
味道清酸中帶點微辣,
口感豐富❗️
非常適合當開胃前菜☺️
🥢
辣妹 $95

一客有八件🥳
以炸蝦及忌廉芝士做卷內餡,
表面放上微辣味吞拿魚蓉🤩
看起來挺澎湃的😍
看著已經垂涎三尺🤤
餡料配搭起來,入口口感豐富,味道不錯❣️
而且值得一讚的是,
這裡的飯粒很有黏力,
吃/夾的時候不會容易夾散,
師傳們做卷物果真有經驗👍🏻👍🏻

金龍卷 $88

同樣是一客8件❗️
以三文魚、辣汁、鰻魚汁作為表面餡料🌟
裡面以炸蝦及忌廉芝士做卷內餡,
吃起來既有微微的辣味又有多重口感,
每一口都感覺很滿足☺️

網燒牛舌 $58

一客5件❗️厚薄適中👍🏻
入口明顯感到有一層燒汁在牛舌的表層,
燒汁香郁,吃起來肉汁豐富有嚼勁💕
爽口彈牙🤩
可配以清新柚子檸檬醬中和一下肉膩感,
啖啖juicy 肉中帶點清新氣息☺️
🥢
雜錦天婦羅 $88

包括有➡️
三隻炸蝦🍤
三件一口甜薯🍠
二件蝦肉秋葵天婦羅❣️
💕
天婦羅表皮非常香脆,
全都新鮮即炸🤩
蝦肉秋葵天婦羅還是第一次吃🙈
創新又特別👍🏻
天婦羅蝦蝦肉新鮮🥰
吃起來呈外香脆內軟熱的狀態🥳
很完美💯
一口甜薯帶有微微甜味,
吃起來軟軟的,感覺很讚🥰
配上天婦羅汁,
更能中和這炸物的油膩感🤓
2021-11-08 16 浏览
餐廳內有多幅手繪的壁畫.店內都滿是日式古典的裝飾和擺設.讓大家在視覺和味覺上都充滿古典的夢幻。牛肉壽喜燒新鮮熱騰騰成鍋上,有甚多牛肉、一隻半熟蛋、少許蔬菜,附上冬菇、烏冬、粉絲。壽喜燒汁味道濃厚,用來撈飯,都幾正斗。牛肉有些驚喜,吃得出不是平價肥牛。煮得軟嫩,不失肉味,肥瘦適中,生熟程度剛好。以這價錢,性價比甚高。火山🌋👍🏻 以手掌🖐🏻般的長度和四隻手指🤚🏼的闊度形成的巨型火山🌋卷物. 霸氣十足😤以鮮艷蟹子堆作為火山口..芝士醬&燒汁醬作為熾熱的熔岩..並以海量蟹柳絲和白飯作為營養豐富的礦物火山泥🌋精美的設計不知不覺地吸引了我的食慾🤩起初還不知道該從何開始.但原來細心的店舖一早已經把它一開八切好.等待放入嘴裏..🗣一大口進食.才發現原來白飯的中央還加了牛油果🥑帶子🥠青瓜🥒.. 清新又香甜.輕爽又無負擔😍雜錦天婦羅天婦羅對比卷物,天婦羅就變得平平無奇,因為佢都係蝦,紫薯粒同秋葵,雖然秋葵釀入咗一d蝦肉同雞肉落去,可以我唔太鐘意秋葵,所以我唔會覺得有驚喜嘅地方。😁😁😁
牛肉壽喜燒

火山🌋