2022-01-04
2015 浏览
#日式eatcovery #荃灣eatcovery💡抵食選擇多之日式店😍古今二是主打日式Fusion菜的居酒屋,提供了不少創意特色卷物和料理,店舖裝修俾人感覺好整潔,但人流都幾多,所以記得預番時間排隊。🍽柚想蝦你 真係好大碗,夠3-4人分享配料有柚子、滿滿的蔬菜、中華沙律🥗甜蝦🦐牛油果🥑蘋果🍎蟹籽🦀車厘茄🍅淋上柚子汁,味道新鮮開胃,而且好健康 絕對可以當係餐前小食。🍽雜錦天婦羅 雜錦天婦羅包括炸蝦🍤炸迷你紫薯,秋葵蝦肉,炸粉薄薄,而且炸蝦都大大條唔油膩,迷你紫薯就外脆內軟💗肥嘟嘟夠晒甜,秋葵蝦肉夠曬特別,配埋天婦羅汁好正。🍽金龍卷金龍卷一共有8件 主要以三文魚,芝士,同埋炸蝦製成,舊舊都好大舊。而炸蝦外脆內軟,上面舖佐塊鮮味三文魚同芝士🧀嘅點綴,一啖放人口好滿足😻🍽煙花上層鋪滿辣味嘅吞拿魚蓉、中間卷著辣味三文魚🔥,味道平衡,不會過辣。脆片令入口更有層次,食落好有滿足感。😋😋😋#荃灣食咩好 #荃灣美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #荃灣 #荃灣日式 #相機食先 #打卡小店 #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodpo
💡抵食選擇多之日式店😍
🍽柚想蝦你
🍽雜錦天婦羅
🍽金龍卷
🍽煙花
#荃灣食咩好 #荃灣美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #荃灣 #荃灣日式 #相機食先 #打卡小店 #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover #Kokon2 #kokon