Barbecue Pluma Iberico Pork, Yellow Mountain Honey-the meat was so tender and tasted perfectly with the honey😬Shredded 42 Days Peking Duck Salad, Almonds, Mango, Hydroponics Vegetables with Homemade Sauce-a healthy option but the portion of peking duck was a bit small 🙈Crispy Air Dried Angus Beef, Szechuan Peppercorn-it’s a bit spicy and sliced so thin which showed the technique of chef 😏Assorted Wild Mushroom in Lettuce Cup, Black Truffle Sauce-the scent and taste of truffle were so strong ☺️Pan

Pan Fried Stuffed South Australian Scallops with Shrimp, Premium Soy Sauce
-it’s a bit disappointing as the scallops were not as large as expected and it looked huge just because of the stuffed shrimp paste 🥲
驚喜夜晚,香港最糟糕的經歷!!! 🤬意外和垃圾!!!! 親愛的.... 卅二公館 在向Mott 32推薦之後,我和我的朋友決定為我們一個非常親密的朋友預訂一個特別的夜晚。 我們希望給她一個令人難忘的事件。 讓工作人員把蛋糕放在後面直到晚餐結束,我們從驚喜生日開始就對這項服務感到非常失望。 在21:00,我們一家人的朋友去了商務電話,在那兒,當服務員走到我們面前,並立即問:“你現在要我來做蛋糕嗎?” ... 我不知道您的員工是否會在生日客人面前問這樣的問題,但這完全破壞了原定的活動。 告訴我,經過投入的時間和精力之後,這公平嗎? 服務員走開了,然後臉頰在21:10回到我們身邊,在生日客人面前再次問我們“蛋糕準備好了嗎?”,我們說:“嗯,這已經不足為奇了。 是嗎?'。 在21:20,同一位服務員再見,走到我們面前說:“準備好了嗎?”。 如果服務員真的用他的眼睛和常識,他會發現我們正在吃的食物還沒有吃完,我們的主菜還剩一半! 荒謬的!! 21:25,哦,驚訝,同一位服務員回來,問我們是否吃完了鴨子,是否準備好吃蛋糕了。 我們回應他們說,我們已經完成了電源,但是正在等待朋友從浴室回來。 21
驚喜夜晚,香港最糟糕的經歷!!! 🤬意外和垃圾!!!!

親愛的.... 卅二公館

我們希望給她一個令人難忘的事件。

21:30我們的朋友回來了,五分鐘後,服務員把蛋糕拿出來,開始唱歌生日快樂-沒有完成這首歌,他停了一半。

到了該支付賬單的時候,另一位工作人員到達了,我們問他前一個服務員的名字是什麼(在接受這種令人噁心的服務後,這很正常)是名字,並詢問前一個服務員是否 很好地為我們服務。 我們自然會回答“不”,因為這當然是在朋友生日那天,這意味著要繼續前進,但顯然沒有。

當時正在為我們服務的第二個服務員說:'蛋糕嗎? 這不是他的問題。 ‘

我回答“你是什麼意思,這不是他的問題,這是我的問題嗎?”

那個人然後回答:“不,這不是他的問題,桌子已經變了。”

我們問他在說什麼,因為現在是21:30,餐廳即將關閉。

對於2021年4月11日晚上的事,我一直很客氣。

首先,我們不是浪費時間,沒有客戶是浪費時間,人們光顧餐廳就餐,並期望員工提供一流的服務。 畢竟,前台工作人員是飯店最重要的資產……不是嗎? 沒有服務,您希望客戶流過大門嗎?

當我們好心地要求剩下的蛋糕時,它就出來了,就像有人決定不費吹灰之力就把蛋糕打在盤子上一樣! 甚至一個孩子比任何一個工作人員都有更好的禮貌!

第一位參謀部令人反感粗魯,但第二位參謀部經理(MANAGER)卻很殘酷! 難怪最初的工作人員很粗魯,您有一位經理為總螺母工作樹立了榜樣。

您的員工缺乏溝通技巧,客戶服務技巧和客戶關係技巧-總而言之,這不是我們缺乏溝通,這是您方面的無能。

一切都計劃好了,工作人員很好地要求我們為您提供驚喜。 取而代之的是,我們沒有得到任何幫助,我們被迫吃掉食物,被迫將蛋糕拿出來,我們感到工作人員有意破壞這種事件(哦,他們做到了)

為您提供的一個不錯的建議是實際上聘請關心客戶,心系客戶服務,提供出色幫助的員工,作為回報,您會得到出色的評價……不幸的是,這不會發生。 作為回報,您將在社交媒體上收到不好的評論(我相信您知道當今社會上社交媒體的功能非常強大),並且口碑圍繞此類體驗的負面消息。

我決定附上以下我們已花費金額的圖片-我想所有東西都是第一位的,包括在反叛服務上花費了這麼多。

對於我們所有的國際朋友和家人,我們將確保沒有人會去這種令人反感的餐廳。 絕對不會推薦Xuan Mu擁有的Maximal Concepts下的任何餐廳。

您的員工態度簡直令人遺憾。

餐館 - 卅二公館

高度失望的客戶。
2021-04-11
生日
2021-03-08 2935 浏览
💙星期天,與老公出外食午餐,今次選了中環商廈的一間餐廳,名字叫《卅二公館》,我是被它的店名吸引後再去搜尋🔍,食評中讚好都不少,經自己判斷後可以一去,致電訂位。💙訂了12:00,早了少少到達,發覺已有食客一齊等,食店在地庫樓層,裝修擺設是復古+高雅風,座位很舒適,檯與檯有合適距離,坐得放心。💙點餐5🌟為滿分鶉蛋燒賣🌟🌟🌟🌟🌟燒賣配流心鶉蛋,好配搭牛柳酥🌟🌟🌟🌟🌟內餡黑椒牛柳惹味,酥皮鬆化叉燒包🌟🌟🌟🌟🌟外皮脆口,义燒餡豐滿胡椒餅🌟🌟🌟🌟🌟內餡豐厚,皮層鬆化,充滿胡椒香櫻花蝦蘿蔔糕🌟🌟🌟🌟🌟櫻花蝦舖在蘿蔔糕面層,香口,口感獨特蝦蟹鉗餃🌟🌟🌟🌟🌟蟹鉗外型討好,蝦蟹混合內餡,有口感素春卷🌟🌟🌟🌟🌟皮脆不油,內餡豐富個人評分食物🌟🌟🌟🌟🌟服務🌟🌟🌟(服務有待提升)環境🌟🌟🌟🌟衛生🌟🌟🌟🌟抵食🌟🌟🌟回頭率🌟🌟🌟🌟🌟

💙點餐

5🌟為滿分

鶉蛋燒賣
🌟🌟🌟🌟🌟
燒賣配流心鶉蛋,好配搭

牛柳酥
🌟🌟🌟🌟🌟
內餡黑椒牛柳惹味,酥皮鬆化

叉燒包
🌟🌟🌟🌟🌟
外皮脆口,义燒餡豐滿

胡椒餅
🌟🌟🌟🌟🌟
內餡豐厚,皮層鬆化,充滿胡椒香

櫻花蝦蘿蔔糕
🌟🌟🌟🌟🌟
櫻花蝦舖在蘿蔔糕面層,香口,口感獨特

蝦蟹鉗餃
🌟🌟🌟🌟🌟
蟹鉗外型討好,蝦蟹混合內餡,有口感

素春卷
皮脆不油,內餡豐富

個人評分

食物🌟🌟🌟🌟🌟
服務🌟🌟🌟(服務有待提升)
環境🌟🌟🌟🌟
衛生🌟🌟🌟🌟
抵食🌟🌟🌟
回頭率🌟🌟🌟🌟🌟
2021-02-28
間唔中會同老公食好D, 今日有公公婆婆幫手湊孫, 老公揀左呢間定位高檔創新, 帶點西餐廳裝潢的中菜館, 我覺得卅二公館可以話係中菜界既fine dining。卅二公館裝修高雅別緻, 但老實講二人座位頗為狹窄, 跟隔離座位的客人係並肩而坐, 不甚舒適。還有一點想特別講下既係卅二公館的侍應人手充足, 係有一點點過分充足既嗰種, 會有種比人監視住你食野既感覺, 幸好員工服務還算親切有禮(除左SELL我地飲酒, 我地唔飲, 明顯露出失望表情仲問點解唔飲, 同埋我地離開時, 門口剛好有兩三個員工經過都無講一句BYE BYE或多謝)。我地點左黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣, 魚湯四寶泡飯, 蜂巢芋盒, 軟殼蟹腸粉同胡椒餅。黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣 - 呢道絕對係功夫菜, 燒賣裡面竟然釀左一粒流心鵪鶉蛋。黑豚肉新鮮彈牙,  口感軟滑juicy。蜂巢芋盒 - 鍾意食芋頭既我當然唔可以錯過。唔知有無人同我一樣覺得好多時食蜂巢芋盒都會有陣壓味, 阿摩尼亞既味道, 唔太討好。而卅二公館既蜂巢芋盒就做得好好, 幾乎沒有這個味道。啖啖芋頭香, 口感綿密。軟殼蟹腸粉同胡椒餅 - 真心覺得卅二公館既油炸類點心做得非常出色, 放耐

啖啖芋頭香, 口感綿密。
出色, 放耐左凍左都依然酥脆, 一D都唔油腻, 醬汁亦無同脆脆部份混為一體, 依然乾爽。

魚湯四寶泡飯 - 普通, 飲唔到魚湯既味道, 配料份量少, 只係見到幾粒蝦仔, 其他無印象, 湯份量也不多, 飯好多。
對卅二公館整體感覺係廚師制作點心的技巧專業上乘, 但可惜用料略嫌不夠大方, 例如軟殼蟹只食個炸粉同個殼, 胡椒餅層麵皮同內餡比例也不平均, 泡飯更是令人
失望。

2021-02-02 2397 浏览
相信不少人在上下班的時候也曾經過這間位於渣打銀行地庫的中式菜館。他們的點心用料高級、賣相精緻,環境氣氛也都很不錯,實在值得假日帶家人去享受一下~而且絕對不能錯過他們的北京填鴨🧡是我吃過最好吃的!I believe that a lot of people pass by this restaurant during their daily commute. It's on the basement floor of Standard Chartered Bank building. Their dim sum are made with nicely sourced ingredients. With the fancy looks, they have equally delicious tastes. It's a good place for you and your family to enjoy during special occasions~ and you wouldn't want to miss out their Peking Duck which is the
Black  truffle  siumei
雪山包
蘿蔔糕
I believe that a lot of people pass by this restaurant during their daily commute. It's on the basement floor of Standard Chartered Bank building. Their dim sum are made with nicely sourced ingredients. With the fancy looks, they have equally delicious tastes. It's a good place for you and your family to enjoy during special occasions~ and you wouldn't want to miss out their Peking Duck which is the best I've ever had.
酸辣小籠包
2020-09-15
母亲节
Black  truffle  siumei
蘿蔔糕
酸辣小籠包
  • Peking Duck
2021-01-29 2614 浏览
今日黎到mott32 樓梯一路落 落到好底下環境好有情調 暗暗的 空間感好大好多位但同隔離保持一段距離首先要讚一讚服務態度100分☺️椒鹽鮑魚仔用呢個煮法整既鮑魚真係第一次食好濃味 鮑魚好彈牙 有少少鹹 同飯一齊食就啱啱好蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒呢個可能係我食過最好味既叉燒叉燒肉質 好稔 好soft 但又唔會無曬口感蜜汁好夠 食落 好juicy 真係好好味啊馬拉盞蝦乾黑豚肉碎介蘭煲份量好多 好有鑊氣 食唔曬要打包🤣阿拉斯加蟹肉飛魚子炒飯炒飯粒粒分明 蟹肉都好多差唔多啖啖都會食倒!最後主角終於出場即場烤製既42天飼養北京片皮鴨用蘋果木燒服務員首先表演混醬🤣碟醬整到好靚🤣師傅係你面前即場切片皮片鴨分左三碟一碟皮 兩碟皮連肉塊皮真係真係好酥脆油脂比例都好好因為一定要叫一隻 所以當然食唔曬第二日焗番黎食 一樣咁好味!
今日黎到mott32 樓梯一路落 落到好底下

馬拉盞蝦乾黑豚肉碎介蘭煲
份量好多 好有鑊氣 食唔曬要打包🤣
馬拉𥵃蝦乾黑豚肉碎介蘭煲

炒飯粒粒分明 蟹肉都好多
差唔多啖啖都會食倒!

最後主角終於出場
一碟皮 兩碟皮連肉
塊皮真係真係好酥脆
油脂比例都好好
因為一定要叫一隻 所以當然食唔曬
第二日焗番黎食 一樣咁好味!
馬拉𥵃蝦乾黑豚肉碎介蘭煲
2021-01-16 1540 浏览
朋友多次極力推介,但從來都沒有決心要來,因為怕好睇吾好食....今日,終於適逢其會來...裝修很新穎,華麗....坐得舒適....點心menu,款式多,有選擇性困難...估唔到點心,款款皆精美,好睇又好食呀最驚喜係片皮鴨,皮薄肉嫩,連黃瓜絲都爽夾甜,果然係招呼牌名菜,必食....甜品也很精彩,芝麻燉奶,蛋撻,綠茶心太軟...👍👍👍下次會再來
櫻花蝦煎蘿蔔糕
片皮鴨
蟹肉灌湯餃
芋角
胡椒餅
蟹鉗餃
賽螃蟹蝦兩面黃
2021-01-04 1311 浏览
Catching the tail-end of hairy crab season, new hairy crab menu at Mott32🦀😋 Swipe right for more delicious dishes 👉🏻Personally like the hairy crab roe dumplings, fried tofu with crabroe and hairy crab roe w/ egg white soufflé. Hairy crab roe w/ egg white soufflé is a hearty must try, it presented elegantly like the real soufflé, and the crabroe inside the soufflé. Crabroe is the new ketchup to any Chinese cuisines 😝 Love their thick thick fish maw soup and Buddha soup!! Hairy crab roe/ egg white

Hairy crab roe/ egg white soufflé 蟹粉紙包蛋

Hairy crab roe dumplings 蟹粉水晶粿

Hairy crab roe tater tots 黃金蟹粉球

Fried tofu w/ crabroe 蟹粉琵琶豆腐

Baked Cauliflower/ crabroe 蟹粉焗椰菜花

2020-12-28 10657 浏览
🇭🇰卅二公館·因為今個聖誕節冇得夜晚堂食 所以我哋25號下奏就食左呢間☺️佢啲嘢食全部都幾有心思 而且都真係幾好食🥳🥳·蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒$325呢一個係book位嘅時候佢會問你預唔預定嘅 我哋就預訂咗一個 佢一共有八舊 都真係幾好食😋不過佢同傳統嘅叉燒有少少唔同 佢係真係似黑毛豬扒多啲 個質感唔係好似叉燒但係佢本身個豬好靚 所以肥瘦比例好好 個汁都同傳統叉燒唔同 不過都幾好食嘅 真係超淋 好入口即溶既感覺🤤🤤·黃金蟹粉薯球$148呢一個我都超鍾意 佢個外皮係勁脆 而且入邊係真係裝滿晒蟹粉同埋蟹肉超級好食🤤🤤🤤·黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣$70呢一個入邊個鵪鶉蛋係真係流心嘅 所以個口感勁正 佢出邊嗰個肉個比例都好好 而且係真係食得出仲有一舊舊手剁肉嘅口感🤤😍·煙燻黑鱈魚$260呢一個又係超正 佢個外皮勁脆 而且個汁好正 入邊嗰個黑鱈魚都係好嫩 而且係勁大嚿肉 超級送飯😈😈·馬拉盞蝦乾黑豚肉芥蘭煲$160因為我哋好似成餐好多肉咁 所以我哋就嗌左呢一個菜 本身都冇超大期望 因為都係菜煲姐 點知佢連呢個都勁有心思 佢係真係淨係留番最嫩個part 無曬啲菜葉 而且刨走左外皮 所以食落好嫩 而且啲
🇭🇰卅二公館

煙燻黑鱈魚$260
煙燻黑鱈魚

馬拉盞蝦乾黑豚肉芥蘭煲$160
馬拉盞蝦乾黑豚肉芥蘭煲

因為我哋好似成餐好多肉咁 所以我哋就嗌左呢一個菜 本身都冇超大期望 因為都係菜煲姐 點知佢連呢個都勁有心思 佢係真係淨係留番最嫩個part 無曬啲菜葉 而且刨走左外皮 所以食落好嫩 而且啲蝦乾都係好大粒 好好食 超級惹味😌
#rbyeat
黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣
煙燻黑鱈魚
馬拉盞蝦乾黑豚肉芥蘭煲
2020-12-03 5574 浏览
再繼續食🎂生日飯局,感謝老闆請客😌,好彩趕及限聚令之前,食在疫情未升至嚴峻環境下,否則又唔知要等多久🧐.呢間餐館一直都係超高評價相信應該有所聽聞,「卅二公館」得名源自美國紐約唐人街Mott Street 32號。餐廳位置在銀行大廈嘅地庫,但燈光設計相當昏暗,太黑反而影響到期待食物嘅熱情🤨———————————————————————————🍽蜜汁頂級西班牙🇪🇸黑毛豬叉燒🐽💬叉燒果然係招牌菜色之一,難怪每枱客人都會點選,肉質鮮嫩鬆軟,賣相亦極度吸引,蜜汁燒到帶點焦香,提升咗口感😋.🍽煙燻黑鱈魚🐟💬想不到隨意點選嘅呢一款菜式上枱反而更有驚喜,煙燻嘅香味撲鼻,鱈魚🐟經炸過再上色,幾特別😌.🍽黃金蟹粉薯球🦀💬賣相極度吸睛😳,蟹粉釀喺薯波之中,有別於其他蟹粉蒸煮嘅食法,上面係黑醋珠,又可裝飾又可提味,有心思🤤.🍽42天飼養北京片皮鴨🦆蘋果木燒💬原隻填鴨喺烤爐烤到一個最佳效果,端上枱在食客面前片皮,師傅👨🏻‍🍳手勢純熟,其中最脆嘅部分加點砂糖就可以食,香脆可口。另一部分夾帶青瓜🥒、京蔥同醬汁包裹住食,又係另一正宗嘅風味。.🍽膶腸鴨鬆生菜包💬片皮鴨兩食,將餘下嘅鴨肉切成鬆炒膶腸夾生菜🥬或者蝦片,啖啖
———————————————————————————
🍽蜜汁頂級西班牙🇪🇸黑毛豬叉燒🐽
🍽煙燻黑鱈魚🐟
🍽黃金蟹粉薯球🦀
🍽42天飼養北京片皮鴨🦆蘋果木燒
🍽膶腸鴨鬆生菜包
💬片皮鴨兩食,將餘下嘅鴨肉切成鬆炒膶腸夾生菜🥬或者蝦片,啖啖肉又夠香口,味道濃郁極滿足🤤
2020-11-22 2701 浏览
*✲゚*。🦆THE BEST CHA SIU IN HK 😍💯之前介紹過ᴍᴏᴛᴛ 𝟹𝟸 嘅特式甜品 今次講下主菜啦😛🐷 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒
呢個叉燒係ᴍᴏᴛᴛ 𝟹𝟸 嘅招牌菜
果然好好味😭 係我食過最好食嘅叉燒👏🏻💯
叉燒表面燒得好香 唔會太燶 蜜汁味perfect🤤
肉質一流 可能係用黑毛豬關係 非常之腍🤤‼️ 記得要預先預訂

🦆 42天飼養北京片皮鴨片皮鴨係佢地另一個招牌菜
用蘋果木即燒 有種特別嘅香味😋
隻鴨超級肥美 脹卜卜🤣 師傅會喺附近即場切片😆塊皮真係好酥脆!!
油脂比例幾好😛‼️ 記得要預先預訂💁🏻‍♀️ 椒鹽鮮鮑魚仔
呢個鮑魚都勁好食🤤
十分有咬口
鮑魚嘅鮮味唔會比椒鹽蓋過👏🏻
🦞 南非龍蝦配麻婆豆腐
個龍蝦勁厚肉😆
不過加麻婆豆腐呢個配搭對我黎講唔算太match🙈
黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣我唔記得咗影🙈不過都好值得推介!
鵪鶉蛋係流心架😍
成個配搭好match 有驚喜🤤雖然價錢比較貴 但食物質素同服務真係好好
不過唔明點解佢個環境要咁黑🤣
-✨ 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 ($325)✨ 42天飼養北京片皮鴨 ($720)✨ 椒鹽鮮鮑魚仔($280)✨ 南非龍蝦配麻
*✲゚*。🦆

片皮鴨係佢地另一個招牌菜
用蘋果木即燒 有種特別嘅香味😋
隻鴨超級肥美 脹卜卜🤣
師傅會喺附近即場切片😆
塊皮真係好酥脆!!
油脂比例幾好😛

🦞 南非龍蝦配麻婆豆腐
個龍蝦勁厚肉😆
不過加麻婆豆腐呢個配搭對我黎講唔算太match🙈

黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣我唔記得咗影🙈
不過都好值得推介!
鵪鶉蛋係流心架😍
成個配搭好match 有驚喜🤤

雖然價錢比較貴 但食物質素同服務真係好好

不過唔明點解佢個環境要咁黑🤣

✨ 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 ($325)
✨ 42天飼養北京片皮鴨 ($720)
✨ 椒鹽鮮鮑魚仔($280)
✨ 南非龍蝦配麻婆豆腐 ($700)
✨ 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣 (2粒) ($70)
📍卅二公館 Mott 32  @mott32hk
中環德輔道中4-4A號渣打銀行大廈地庫
Basement, Standard Chartered Bank Building, 4-4A Des Voeux Road Central, Central
南非龍蝦配麻婆豆腐
南非龍蝦配麻婆豆腐
  • 椒鹽鮮鮑魚仔
2020-11-15 2198 浏览
都有好一段時間無黎食野啦,唔知係咪疫情關係,宜家好易就成功book到位,Mott32,我要進來了Mott32既裝修同環境係走奢草既西式風格,但又保留左少許既中國色彩,而另一特色就係成間餐廳都好黑,暗暗地係卑人有種放鬆心情既感覺既42天飼養北京片皮鴨呢度既招牌菜,要早一日預訂,客人一到步廚房就會用上蘋果木即燒,成隻鴨又肥美又脹卜卜咁,好靚呀塊皮真係好酥脆,油脂爆登,好邪惡,初頭食覺得隻鴨淡左d,但再食多幾舊就開始食到隻鴨既味道,正椒鹽鮮鮑魚仔鮑魚仔有咬口之餘仲食到佢本身既鮮味,再加埋椒鹽既微辣,好好食墊底既炸物好脆又好味,原來係金菇黎架,真係完全食唔出🤭芥茉澳洲M9和牛粒生菜包和牛切得好細粒,一d都唔會有膩既感覺,仲有西芹,青瓜,銀杏一齊爆香,好惹味既一道前菜亞拉斯加長腳蟹粉絲煲上枱個下已經香氣撲鼻,個粉絲炒得好乾身,拆左肉既蟹肉真係非常方便,啖啖肉,平時d蟹籽多數都用作裝飾,但呢度菜加入左蟹籽,係口入面每一啖都會卜卜聲咁,好過癮侍應亦都好有禮貌,食物有質素,成餐都食得好舒服,一定會再來

椒鹽鮮鮑魚仔
墊底既炸物好脆又好味,原來係金菇黎架,真係完全食唔出🤭

芥茉澳洲M9和牛粒生菜包

亞拉斯加長腳蟹粉絲煲

侍應亦都好有禮貌,食物有質素,成餐都食得好舒服,一定會再來
2020-11-05 2544 浏览
疫情好了一點、姊妹們紛紛約飯聚、這裏以前很難訂位現在比較好、今天比較幸運即定都有位、下晝做完運動熱辣辣想飲番杯雞尾酒佢哋介紹嗰隻唔係咁甜嘅、唔記得咗個名我記得有菊花味嘅好好飲又唔甜人齊就當然唔少得點呢隻扁皮鴨啦、曾幾何時非常之鍾情九龍廰入口即溶的扁皮鴨但因為已經關閉了, 呢度也是高水準!最好提前訂因為要一個鐘點個前菜花膠jelly 入邊係一嚿嚿嘅花膠, 唔錯我對呢個牛面肉有驚喜好好味啲肉好林跟住夾住蘿蔔同埋啲脆脆😍😍😍😍😍其實之前點解呢度嘅水煮魚好好食, 辣子雞都好好味呢個南乳骨就同張相一樣有啲比下去, 都好食不過沒有驚喜呢個蛋白杏仁茶好可愛,面頭係蛋白泡泡、細細杯啱晒我哋呢啲想食甜野又可以適可而止嘅

下晝做完運動熱辣辣想飲番杯雞尾酒

最好提前訂因為要一個鐘

點個前菜花膠jelly 入邊係一嚿嚿嘅花膠, 唔錯

其實之前點解呢度嘅水煮魚好好食, 辣子雞都好好味

呢個南乳骨就同張相一樣有啲比下去, 都好食不過沒有驚喜

2020-10-28 2627 浏览
今日同朋友試咗呢一間歷史都有返咁上下嘅中菜,入邊嘅環境唔錯,睇落似食西餐,唔係一早知係食中菜嘅話真係有機會俾佢呃到。另外側邊亦都有好似酒吧嘅環境,傾偈氣氛一流。我哋一早預訂左熱門嘅叉燒,本身想試吓片皮鴨,不過因為驚份量太多,所以最後冇預訂到。叉燒嘅口感唔錯,不過如果味道可以調到減甜少少嘅話就會更加好,不過純粹個人口味問題,可能有啲人會鍾意。我個人就幾鍾意個海蜇母,非常之爽口。之後食左個鮑魚蒸蛋,我唔係好記得個全名,淨係知入邊有啲肉碎,但係整得幾好食。仲試咗一個煙燻鱈魚,我自己就覺得麻麻然後我哋仲叫咗豆苗,不過因為整得唔夠淋嘅關係,我哋食咗一兩啖就冇食,之後經理好有禮貌問我哋使唔使換其他款式嘅餸菜俾我哋試,我哋就轉左干扁四季豆,味道都唔錯,所以我自己都叫咗一碗白粥嚟配。最後我哋嘅甜品就叫咗兩款,我個人黎講都覺得幾好食,可以再試。總括而言我覺得呢間餐廳都唔錯,雖然有一個菜失左水準,不過因為經理都即刻幫我哋換咗另一樣菜式,呢個服務態度已經值得一讚,同埋其他職員嘅服務都真係唔錯,笑容好好,又有禮貌,我覺得係一間可以再食嘅餐廳。

鮑魚蒸蛋

仲試咗一個煙燻鱈魚,我自己就覺得麻麻

煙燻鱈魚

上湯豆苗

2020-10-21
鮑魚蒸蛋
  • 陳年黑醋雲耳海蜇頭
2020-10-13 2706 浏览
當日撞鬼,自己當日打算並已在openrice book潮廳2位,去到無開,翻查確認信息,訂翌日3位,我鬼黯眼,唯有即轉此處,好彩不用等位,多年無來,太多美女,有時想不起此,裝飾跟已前一樣型格,品味,點心,小菜當然有轉新及加價。食評推介, 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣2粒$70,溫泉蛋流心,未見過,好的色,蛋白滑,豬肉頂爽,肉味香濃,味道得宜,松露雖少,但好濃香,可唯巧手,要烚蛋可搣殼黃又唔太熟,再放入豬肉餡蒸,時間拿掐準確。野菌馬蹄餃$65,皮晶瑩通透,菌粒、青豆、紅蘿蔔絲,馬蹄,新鮮爽口,可惜無芫茜。胡椒餅$90,皮鬆脆,熱辣辣,葱多我最喜,少量菌粒,2粒甘香帶甜火腿,如帶咸香效果更佳,有胡椒香,夠惹味。鴨絲春卷$80,皮爽脆不硬,粉質算香,鴨絲味不特出,韮菜不夠臭。黑毛豬义燒包$70,义燒醬帶甜,看似飽滿實醬多掩蓋义燒香,洋葱少,酥皮略厚,利苑的酥皮脆香些。要讚空調合適,餐廳每角落,都充滿藝術,枱濶,空間感大,所以美女美男都不同類型,可況餐廳,又是另類享受。

食評推介, 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣2粒$70

野菌馬蹄餃$65