餐厅: 北京老家
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 北京老家
资讯:

2018-08-15 94 浏览
今日食間北京菜館,門口有好多中國特色擺設,最特別係有一個花轎,好多人都係係電影先見到,環景都好特別全部都係木枱木卓,麻辣地豆絲,味道剛剛好,唔會得過辣冇味。半隻北京填鴨,皮好香,又脆,又有d肉,唔會太乾。京燒排骨架,好淋,d汁剛剛好,上到來仲好夠熱。老家烤魚,烤到d皮好脆,d肉剛剛好味道仲好鮮甜,我唔喜歡食魚都食左好多。擔擔麵麵味道一流,結果湯都飲晒。最後來個高力豆沙餅,上得枱來仲好熱,個個都食晒,仲話唔夠。

麻辣地豆絲,味道剛剛好,唔會得過辣冇味。

半隻北京填鴨,皮好香,又脆,又有d肉,唔會太乾。

京燒排骨架,好淋,d汁剛剛好,上到來仲好夠熱。

擔擔麵麵味道一流,結果湯都飲晒。

最後來個高力豆沙餅,上得枱來仲好熱,個個都食晒,仲話唔夠。
2018-08-14 95 浏览
今晚收工同屋企人去合和食北京菜之前朋友食過話好食想黎呢到食好耐 今晚終於有機會呢到環境真係好靚古色古香同以前起北京食過既餐廳差不多I like it !Menu只係涼菜都有幾頁紙選擇超級多睇到眼花撩亂酸菜魚好好食少少辣 酸味足夠極之香口美味想連個湯都飲埋魚肉鮮嫩食落夠新鮮鮮甜100分!重頭戲~北京填鴨鴨肉都好嫩滑 好香鴨味個皮都幾脆少少油脂 但食落又唔會油膩份量都唔少每人都可以食到好多塊比起以前起北京食過幾次既填鴨有過之而無不及起香港都食到咁好食既填鴨真係好感動鐵板牛肉上枱仲發出渣渣聲聞到都覺得好香牛肉嫩口 炒洋蔥蔥同辣椒 炒得好香口呢到款款都好好食!炸醬麵係老北京既味道啊!同我以前起北京走去local人屋企食既炸醬麵一樣麵條比平時食既粗身食落好有咬口將炸醬同各種配菜撈好一齊食口感十足!呢餐個個都食得好滿足!
今晚收工同屋企人去合和食北京菜
之前朋友食過話好食
想黎呢到食好耐
今晚終於有機會

呢到環境真係好靚
古色古香
同以前起北京食過既餐廳差不多
I like it !

Menu只係涼菜都有幾頁紙

上枱仲發出渣渣聲
聞到都覺得好香
牛肉嫩口
炒洋蔥蔥同辣椒 炒得好香口
呢到款款都好好食!

炸醬麵
係老北京既味道啊!
同我以前起北京走去local人屋企食既炸醬麵一樣
麵條比平時食既粗身
食落好有咬口
將炸醬同各種配菜撈好一齊食
口感十足!
呢餐個個都食得好滿足!
麻辣土豆絲土豆絲同平時食嘅好唔同,望落已經見到好多辣椒🤤,食落有好香嘅香料味,唔算太辣,食完個口會有麻麻嘅感覺,味道帶點酸,非常開胃!-北京填鴨半隻為左食北京填鴨特登黎依到食,餅皮做得夠薄,鴨肉咬落外皮仲帶點香脆☺️,肉唔會燒到好乾,仲帶點肉汁,包埋蔥一齊食,味道同口感都好豐富,值得一試。-老家柚子魚 酸甜嘅松子魚就食得多,柚子魚就真係比較少見。魚嘅size比想像中大條,視覺上已經好吸引😍。魚嘅外皮炸到金黃魚,入口香脆,而魚肉仲保持到嫩滑,帶有魚油香。上面淋左由新鮮柚子烹調嘅醬汁,酸中帶甜,好開胃😍。
麻辣土豆絲

北京填鴨半隻

老家柚子魚

2018-08-14 79 浏览
適逄屋企人生日,又知佢地鍾意食中菜,聽朋友推介就帶左一家四口去試下北京老家。一向鐘意飲茶既我覺得佢地個麥茶幾好飲,有消脂解膩之效。 頭盤我地點左京城豬皮凍,食落去好似jelly咁彈口。 老家柚子魚呢個係我最印象深刻既菜色,果然係招牌菜!魚炸得外脆內軟,再配合柚子汁,酸酸甜甜,確實開胃。 半隻 填鴨鴨肉都切得厚度適中,脂肪分怖比例都好好,再加上京蔥絲、青瓜同醬汁放上薄麵皮,係好好既配搭。 故同炸脆雞好似炸子雞咁,不過不失。 蟹粉小籠包外皮唔會太厚身,肉汁豐富!  老娘炒飯聽店員介紹,原來呢款炒飯係用小米去炒,比平時既米飯細粒同健康一點,口感係幾特別,好易咬。 拔絲香蕉呢個係最令人驚喜既菜色,拔絲金光閃閃,賣相出色,最岩大家拎黎打卡。四個人分份量剛剛好,唔會太甜。

頭盤我地點左京城豬皮凍,食落去好似jelly咁彈口。

老家柚子魚

半隻 填鴨

故同炸脆雞
好似炸子雞咁,不過不失。

蟹粉小籠包
外皮唔會太厚身,肉汁豐富!

老娘炒飯

拔絲香蕉
2018-08-14 70 浏览
中菜食得多,第一次經朋友介紹食正宗北京菜—北京老家,位於灣條合和中心。門面裝修好有氣派,而且古色古香,好有味道。上至餐廳名,下至餐具,或是係擺設,全部好用心,令人好陶醉於其中。服務員好細心介紹我地特色食物,所以我地好期待。其中涼菜—老家心靈美,聽個菜名好有詩意,原來係老闆北京自家農場種既紅心蘿蔔,味道有啲似紅菜頭,清清地好爽口,亦開脾開胃。食得北京菜,點可以少左北京填鴨,半隻份量可以卷到至少八卷。將燒到皮脆肉嫩,加上青瓜同大蒜,秘制醬汁包埋一齊,放入口,感受個種脆,嫩,香既細膩口感。燒排骨架除有有南乳香味外,仲有酸甜感,而且炆到好腍好入味,送飯一流之餘又冇油膩感。連續兩碟肉,再來係老家柚子魚,成條桂花魚師傳用超好刀功起肉炸,之後淋上柚子汁。柚子一黎令魚更清新,二黎又去左油膩感,加上火候控制岩好,魚肉嫩滑,啖啖肉,冇咩骨,大人小朋友都好岩食。食到一半見到有位老師傅即場拉緊麵,原來全部麵類都係師傅即拉即煮,忍唔住叫左碗擔擔麵試下。麵身好彈牙,味道亦香。高力豆沙包不過不失,略嫌豆沙比較少。呢間北京老家,環境一流,又坐得舒適,食物又好味,好岩一家大細或者朋友聚會。

2018-08-13 100 浏览
復古裝修傳統北京菜-北京填鴨🦆($210/半隻)每次食烤鴨都會好掛住北京😢。半隻鴨片出黎剛好一碟,外皮帶油,配埋京醬、䓤、青瓜就一流啦。餅皮蒸得夠軟身,可惜份量唔太多,四個人食完意猶未盡😂。-京燒排骨架🍖($108)份量幾多,排骨軟淋,一夾就骨肉分離🤤,味道偏甜不會死鹹,送飯一流啊!-老家柚子魚🐟($298)原條魚上賣相滿分!外皮炸得夠脆,而魚肉出奇地嫩滑,配埋酸酸甜甜既柚子肉同埋醬汁,食唔停口。-擔擔麵🍜($72)擔擔麵上枱一大碗,不過湯多麵少,大食既朋友仔自己一個都會輕鬆KO😎!麵質幾彈牙,湯底有花生香,唔錯既。
復古裝修傳統北京菜
北京填鴨🦆($210/半隻)

京燒排骨架🍖($108)

老家柚子魚🐟($298)

擔擔麵🍜($72)

2018-08-09 83 浏览
北京老家位於合和中心七樓、甫走進餐廳入口、已看到入口處的兵馬俑在歡迎客人、滿是驚喜。走上木樓梯到二樓。磚牆上有許多掛畫、山水、京城風貌、京劇人物等、彷彿走進了北京古城、裝潢體現了北京老家感覺。胡同素鵝原來是炸腐皮卷、金黃色的外層脆卜卜、裡面的腐皮好滑、好味。很久沒吃片皮鴨了。這北京填鴨切成薄片、夾著青瓜醬汁一起吃、味道濃而不膩。京燒排骨架排骨炆得軟腍、京燒醬汁酸酸甜甜、一口氣吃下兩大件啖啖肉。老家柚子魚原條魚炸得金黃色、栩栩如生、柚子醬汁好美味、有點泰式感覺。蕃薯雞蛋手乾麵充滿住家味道、麵條乃餐廳自家手製、煙韌較有嚼勁。花花碟子好漂亮!鬆軟的高力豆沙沾上砂糖、邪惡卻又太美味了!
走上木樓梯到二樓。

京燒排骨架
排骨炆得軟腍、京燒醬汁酸酸甜甜、一口氣吃下兩大件啖啖肉。

花花碟子好漂亮!鬆軟的高力豆沙沾上砂糖、邪惡卻又太美味了!
2018-08-08 103 浏览
早前與朋友到合和飯聚時,見到北京老家剛開張,今天終於來一嚐這家北京菜館。裝潢桌椅很有京城風,特色牆更畫上京劇花旦。胡同素鵝經油炸後酥脆度滿分,外層最脆,中間部分的腐皮卻不乾,入口不油膩,我們都一件接一件地追吃。接著是吃京菜必點的北京填鴨,我們點了半隻的份量。填鴨送來時,侍應立即為每人派發濕紙巾。荷葉餅是新鮮烙製的,熱氣不斷升起。部分烤鴨是連肉,部分只有皮,味道醇厚,美中不足的是烤鴨熱度不足,否則味道應更佳。個人覺得這道老家柚子魚像fusion菜式,類似松子魚配上泰式柚子汁,酸辣兼備,惹味之選。京燒排骨架炆得頗腍,醬汁帶甜。蕃茄蛋麵的麵條是自家製的,麵身如烏冬般粗;蕃茄蛋的份量也多。

荷葉餅是新鮮烙製的,熱氣不斷升起。

京燒排骨架炆得頗腍,醬汁帶甜。

2018-08-07 106 浏览
今晚同屋企人食飯,朋友係附近返工介紹呢間餐廳比我。地點都唔難搵,一入去見到好中式既裝修,已經夠我阿爸阿媽同老公介紹一餐。 上到去就交比我點菜啦,我簡左麻辣土豆絲,刀工好厲害比一般食到既幼好多,佢對我黎講唔算麻辣,但調得好好味,阿爸食到停唔到口,哈哈。北京填鴨半隻,基本上有都一定會叫,因為太鐘意食!佢都無令我地失望,一邊係皮,一邊係有痴少少肉既,油香好香,呢個價位都抵食~ 之後叫左京燒排骨架,肉質好嫩,用筷子已經拆到肉出黎,但係個醬就輕手左,調味唔係好到位,有進步空間啊。因為平時屋企好少買魚黎整,就叫左個老家烤魚,用鐵板上,外皮脆卜卜入面仲好滑,無咩細骨所以啖啖肉好食,配料既洋蔥好惹味,一樣好快食晒~ 擔擔麵好香花生味,麵質好滑好彈牙,因為都食左好幾個菜所以四個人食一碗份量岩岩好。甜品叫左高力豆沙,等左一陣,新鮮整起超熱,外軟內濃,發揮正常~同屋企人黎食好適合!

2018-08-06 118 浏览
公司外國的一位大客來港與老闆商討事項,點名要吃十大菜系之一的京菜。中國歷史上特別是明清兩代,北京為全國的政治、經濟及文化中心,而宮廷御廚和大臣亦因匯聚於此,其烹調技術隨時間不斷地改良及提升。經好友推薦下,來到位於灣仔的北京老家。聽說全港多位出色的資深京菜老師傅都在此。 好友真的沒有推薦錯,單是裝潢經已令喜愛中國傳統工藝的老外喜歡得不得了。店內裝潢以紅、金、黑色為主, 散發古色古香, 優雅非常而且不覺侷促 , 跟一般北方菜館喧鬧的情境很不同。連有兵馬俑都有呢,老外說不用到西安走一轉了。連出嫁用的抬轎都有,原來這裡亦提供中式婚宴服務。很適合拍攝傳統中式風格婚照呢!連餐具都充滿著中式的古典風格。胡同素鵝,就是炸腐皮。脆卜卜的外皮金黃,甜甜的更叫人垂涎。細心留意的話你會見到三尾活金魚在枱下的魚缸游來游去。真正集合視覺及味覺藝術於一身。京燒排骨架雖則有骨,但肉的比例相當多。 醋汁的份量亦剛剛好。肉質很腍,就是我們常說的阿婆無牙都吃到。大娘燒肉餅,這個 L 有理由相信漢堡包的起源都是由此款燒肉餅演變而來燒餅不算太乾身,配合肉碎吃剛剛好。肉碎的汁亦不算辣。老家心靈美,所謂心靈美就是像我們的心一樣紅肉

連有兵馬俑都有呢,老外說不用到西安走一轉了。

連餐具都充滿著中式的古典風格。

胡同素鵝,就是炸腐皮。脆卜卜的外皮金黃,甜甜的更叫人垂涎。

燒餅不算太乾身,配合肉碎吃剛剛好。肉碎的汁亦不算辣。

老家心靈美,所謂心靈美就是像我們的心一樣紅肉的蘿蔔。香港很小地方可以找到這蔬菜。賣相精緻,算是一種中式的沙律,配上即場表演的拉麵。是視覺、腸胃與心靈洗滌的一個方法。

葫蘆香鴿上枱時經已很香, 撕開腿肉慢慢地滲出, 咬入口皮極脆, 鴿肉很嫩滑而且香料散發出來混合鴿肉的香氣很吸引 , 連骨都是軟的 , 牙骹好的話應該連骨都可吞掉 。 L 連膠手套都省回乾脆兩手拿起來便吃 , 吃完幾乎想將沾滿肉香的手指 都啜個乾淨 。

午門面青不但菜色名很特別,而且食材及其煮法亦都令人驚喜。沒想到平常多數用來煲湯的准山竟然可以煮得這麼好吃,口感很像炸蕃薯,L 不停的吃連本來是主菜豬頸肉都被打入冷宮了。

老佛爺米糕就像平常吃的煎堆一樣外面炸得香脆、而裡面就是煙煙韌韌的米糕。但重點原來是沾那個那個桂花蜜。L 誠意推薦這甜點!

另外,老家的厠所絕對是其中一個打卡的景點。想金盆洗手的話,就在於此了。

2018-07-19
  • 葫蘆香鴿
  • 午門面青
2018-08-02 89 浏览
今日同屋企人嚟北京老家dinner,一嚟到覺得好古式嘅感覺,門口亦有唔同嘅裝修,最特別就係有3個人像。呢度嘅裝修都好老中國,感覺懷舊,叫嘅食物都有好多。老家心靈美-其實係開胃蘿蔔絲嚟,食落酸酸微微,作為前菜嚟講幾開胃。胡同素鵝-熱辣辣,夠晒香脆!食到一半會有師傅出嚟拉麵,時間差唔多5-10分鐘,個個都會拎電話出來影相,師傅拉麵手勢純熟,好快就拉到一條條嘅麵出嚟!午門面青-淮山炒豬肉,食落淮山有啲似薯仔,淮山好脆身,好似炸過咁,好香口,不過略嫌醬汁鹹咗啲~北京填鴨-外皮啱啱蒸好就上菜,配埋填鴨同埋蔥、醬汁,好好食!不過半隻就唔係好夠食...京燒排骨架-醬汁甜甜地,好開胃,感覺似京都骨咁,不過每一條都好巨型,肉都夠多,食一條都夠晒飽!最後就係高力豆沙,略嫌砂糖唔係好足夠,同埋豆沙唔係好多,如果多番啲就完美!

呢度嘅裝修都好老中國,感覺懷舊,叫嘅食物都有好多。

胡同素鵝-熱辣辣,夠晒香脆!

2018-07-30
2018-07-31 110 浏览
距離上一次品嚐特色的中國菜已經係半年前嘅事,呢次黎到呢間京菜食飯,由門口一路走到上去餐桌都富有中國古代特色,餐廳設計有很多傳統風格,甚至連廁所都有統一風格,洗手盆由金色打造。對於鍾意中國風嘅朋友來講係個打卡聖地。胡同素鵝這是一道由黃豆而成的腐竹乾,顏色十分有光澤,咬上口淡淡的黃豆味道十分香,而且口感也不會感到很軟,如果覺得味道較清淡更可以沾上豉油,味道更加出色。午門面青富有特色嘅名字,上菜後發現原來係懷山和肉片炒成的小菜,懷山咬上去口感十分好,經過大火炒後食上去較為脆,令人有一嚐再嚐嘅感覺,而肉片也很香,食上去也不會覺得太油膩,如配上白飯更加一流。這道菜式最為滿意!大娘燒肉餅富有北京風味嘅燒肉餅香港地較少地方能夠嘗試到,所以特意叫了一份來試下,賣相是相當吸引的,包身口感不會太乾,頗為鬆軟,而內裡的肉碎更是感受到北京嘅風味,爆炒的香味和略帶的香辣風味真係十分獨特,一試難忘高力豆沙賣相好像大大顆泡芙嘅甜品,外層更鋪滿白砂糖,十足十中式甜品嘅感覺。食上去外層的皮十分鬆軟,更帶有蛋香的味道,而內裡的主角- 豆沙食上去不會太甜和很膩,能夠一口氣食上2個都沒問題。特別要讚一下的是,店內的麥茶十分香

胡同素鵝

午門面青

大娘燒肉餅

高力豆沙

特別要讚一下的是,店內的麥茶十分香醇,經過店內職員介紹原來不含一般茶的可卡因成份,飲多幾啖都五驚晚上睡五著。同埋富有中國風特色嘅餐廳在香港並不多,可見出店主對於中國傳統文化的熱愛和十分注重客人享受的真誠,而且食物價格相對與餐廳大氣的特色色是十分意想不到的,同家人或同事飯聚開翻一圍是個非常不錯嘅地方。
2018-07-04
  • 午門面青
  • 高力豆沙
2018-07-31 83 浏览
從朋友口中聽聞此店北京填鴨非常唔錯,而且裝修有特色(記得探訪埋個茅廁,有驚喜!),單係食環境都值回票價,就揀左呢度同幾位長輩食飯。全店裝潢花左唔少心思,古色古香,好似瞬間由香港走進老北京既空間,坐低後發現透明玻璃枱下竟然有一精緻魚缸,兩條活潑金魚你追我逐,係呢間傳統裝潢的餐館裡顯得格外生氣勃勃!胡同素鵝素鵝一向係我至愛的素食,外皮香脆,咬落去散發濃厚豆香。麻辣土豆絲我超愛的小菜,土豆絲夠幼夠爽口,少少麻辣好開胃。京燒排⻣係最有驚喜的一道菜,醬汁微酸帶甜,肉質腍得黎仍然有咬口,又入晒味,食得一條真係意猶未盡...紅油抄手不過不失的小吃,令人留下深刻印象係個堆超刺激生蒜蓉,一食精神為之一振,重口味之選!午門面青即係准山炒豬頸肉,初時仲以為係薯仔片,爽爽地少少粉,後來先知原來係准山,好特別,同豬頸肉都幾配,個汁甜甜地好惹味,送飯一流,不過就偏油。老家烤魚熱騰騰冒住煙上枱已經好吸引,香氣撲鼻,桂花魚肉質嫩滑,好快就被清得乾乾淨淨。北京填鴨萬眾期待的主角終於壓軸出場!呢度係半隻份量,已經夠我地六人食,少食多滋味,始終啖啖油唔食得多,鴨皮夠香脆又juicy, 一半淨皮一半連肉,我就鐘意每款夾一塊,

胡同素鵝
素鵝一向係我至愛的素食,外皮香脆,咬落去散發濃厚豆香。

麻辣土豆絲
我超愛的小菜,土豆絲夠幼夠爽口,少少麻辣好開胃。

京燒排⻣

紅油抄手

午門面青

老家烤魚

北京填鴨
萬眾期待的主角終於壓軸出場!呢度係半隻份量,已經夠我地六人食,少食多滋味,始終啖啖油唔食得多,鴨皮夠香脆又juicy, 一半淨皮一半連肉,我就鐘意每款夾一塊,有皮又有肉,麵粉皮夠熱夠軟熟,又有麵粉香,食了兩三件,感覺非常幸福!

為呢餐作結的甜品係高力豆沙,及老佛爺米糕,高力豆沙食得多,老佛爺米糕就第一次食,好奇究竟係點樣既甜品,原來係外脆內軟磚狀的米糕,外皮香香脆脆似飯焦,內裡淡淡米香,沾上清香桂花糖,果然係一道巧手甜品
2018-07-30 276 浏览
男朋友有次跟朋友來吃,覺得應該推介一下,於是帶我和他家人來吃個晚飯。灣仔這分店是新營業的。我們早幾天已預約了星期六晚時間,順便預定半隻燒鴨。北京老家的裝璜充滿北京風味,古色古香。我們四人坐著一張四人桌,看的是普通菜單,而大圓桌的話菜單是"聖旨",十分有趣。我們六點半用餐,當時人流很少,但七點打後,人流越來越多,最後是滿座的! 相當誇張,比我想像中還要多人。雞絲粉皮味道跟出面吃的沒什麼分別,這裡的粉皮夠厚,雞絲夠滑,加上麻醬的吸引,快很就清碟了。蒜泥白肉醬料充滿陣陣蒜味,個人不太好。份量不多,底下的是粉皮,可能大家都不好這個醬汁,所以最後還吃淨很多粉皮。京燒排骨架排骨架非常厚實,啖啖是肉,肉質又軟又嫩,十分滋味。甜甜的醬汁,配飯一流。太監豆腐這道菜是從OPENRICE食評的照片看到的,感覺豆腐夠清淡,適合各人脾胃,所以就點了。原來內裡是由雞蛋肉碎豆腐攪拌而成的,雖然不是滑溜溜的豆腐口感,但口感是特別的,味道的話第一口吃沒有特別,吃多幾口就覺得好吃。但吃太多也會覺得很膩。(反而有一點想知道的是名字的由來,上網查了查,卻什麼都沒查到。)上湯津白上湯夠清淡,可以拌飯吃。津白夠新鮮,還有很多配料
蒜泥白肉

蒜泥白肉

太監豆腐
但吃太多也會覺得很膩。
上湯津白
上湯夠清淡,可以拌飯吃。津白夠新鮮,還有很多配料(菇菌,蘿蔔),清清甜甜,可能北京菜味道偏濃味,所以這道菜可以中和一下味蕾。
北京填鴨(半隻)

北京填鴨
吃北京菜少不了北京填鴨,也是主角。鴨肉肥瘦適中,放上蔥絲,蘸上甜醬,用軟綿的薄餅皮包起來吃,味道一流。
如果一塊鴨肉用一塊薄餅皮,薄餅皮是不夠的,如果另加薄餅皮需要$30,所以不想有鴨肉淨下來的話就一次薄餅皮放幾塊吧。

另外再點了個酸辣湯,一個份量足夠四人飲用。
酸辣湯沒有拍照,因為一上桌店員就幫我們分碗呈上。酸辣湯很足料,一入口覺得很酸,再來就是很辣,所以都不太喜愛。
拔絲士多啤梨
拔絲士多啤梨
吃完正餐就到甜品,男朋友推介要吃拔絲。未吃之前已經被先前拍的照片吸引著,金黃一絲絲非常吸睛。
士多啤梨大概有8粒,有幾粒大大的,每粒士多啤梨都被麥芽糖包著,金黃一絲絲也是麥芽糖絲。
吃起來糖絲很有口感,相反不太愛士多啤梨都被麥芽糖包著,因為實在太甜了,糖絲的甜度配上士多啤梨的微微酸度已經足夠。
拔絲士多啤梨賣相十分吸引,但其實味道沒有特別,價錢上感覺有些貴。

吃飽就在嘆茶。北京老茶用的是一般較少餐廳喝到的麥茶。味道香甜,有助消化。
不過可能越來越多人的關係,店員開始清理我們桌上的碗碗碟碟,發出碗碟碰撞的聲音十分擾人,可能想我們盡量結帳讓出位子。
瞬間雅興全失,然後結帳走人。
题外话/补充资料: 兩張桌子距離不夠,企起來椅子會撞到後面的人。
2018-07-28
上湯津白
北京填鴨(半隻)
2018-07-30 84 浏览
同屋企人食飯 簡左一間好有古色古香味道既北京餐廳食 裏面裝潢用左舊中國風味 特別係個洗手間 係用金打造 第一次坐金廁所 印象好深刻我地散叫 叫左下面食物北京填鴨-成碟大約有20片片皮鴨 都脆口同唔算太肥 配埋青瓜同蔥真係一流絕配胡同素鵝-同豆做的 炸得好乾身 無油溢味 咬落去外脆內軟 食下素又健康京燒排骨架-一共有6條 每條都夠份量 個味係甜甜小小酸 好開胃美味 老家烤魚-份量好大 拌埋醬味 非常惹味 魚好新鮮 肉質鮮味番茄蛋手擀麵-蕃茄同旦非常足料 令到成個面好健康好食高力豆沙-呢個真係要推介 食北京野 高力豆沙一定唔小得 熱辣辣剛剛整好 好鬆軟 連埋沙糖真係好滿足
我地散叫 叫左下面食物
老家烤魚-份量好大 拌埋醬味 非常惹味 魚好新鮮 肉質鮮味