2020-03-11 1282 浏览
雖然近期有疫情,但我覺得唔影響我地出街行街食飯。今日係東涌東薈城行街行到又赲又餓,發現原來已經到左晚飯時間喇!于是就想搵間舒服既餐廳坐低休息同醫下肚仔。挑選左幾間餐廳後,我就被六小館既雅觀裝潢同埋懷舊食物吸引住左。晚飯時間食野最緊要揀好味又飽肚!所以我同男朋友叫左個大排檔二人套餐。前菜係燒汁野菌,個汁超級鮮甜,配搭埋幾種唔同菌類,超開胃。主菜係胡麻醬明蝦球,見到係有一舊沾滿胡麻醬既蝦球放左係一塊蝦片上面,好有特色。一咬落去,味蕾瞬間被炸開!好好味呀!估唔到蝦球係同胡麻醬咁夾!加埋塊蝦片,就增加左一層酥脆感。塊蝦片簡直係點睛之筆!第二道主菜就係野菌帶子貴妃豆腐。豆腐上面鋪滿左菌類同帶子肉,豆腐十分嫩滑!豆腐上面既菌類同前菜既菌類味道完全唔一樣,各有千秋。呢隻菌類搭上帶子肉,係清爽既味道。套餐仲有一碗老火湯係紅青蘿蔔煲豬展,味道清甜。呢個二人套餐真係好抵食!男朋友話想食埋鮑魚扣北菇。北菇既菇味超濃郁,鮑魚一啲都唔韌,而且非常入味。總括黎講,六小館啲食物除左環境雅靜之外仲十分抵食,性價比高,每款食物都有自己既特色。

前菜係燒汁野菌,個汁超級鮮甜,配搭埋幾種唔同菌類,超開胃。

2020-03-09
$291.5 (晚餐)
2020-03-09 198 浏览
行山前 去飲個茶先🤗六小館座落在新開的東薈城6樓就去試試 唔係好多人排隊 安排坐在窗邊 天氣好好☀️🌞 望出窗外見到昂坪360 風景怡人 如天氣許可 坐在外面一邊飲茶一邊看風景 更好最like係 紅米蝦腸粉幾好食 皮好滑 不會太鹹蘿蔔千絲酥好香 好有口感棉花雞的棉花都算大舊 雞也好滑灌湯餃有蠟燭一直燒住來保溫鮮蝦燒賣大大粒 午市每人茶位$15 最喜歡的是 用膳後 服務員不會提供牙籤 但有獨立包裝的牙線棒提供 會再回來再試試别的菜式
行山前 去飲個茶先🤗

紅米蝦腸粉
鮮淮山棉花雞
鮮蝦餃燒賣
2020-02-25 420 浏览
今日同朋友約左黎六小館,其實約左好耐啦,終於見到面,六小館有好多signature dish,但好可惜肺炎之下佢收起哂餐牌,得返普通既小菜,我地兩個人,叫左3個菜~環境好舒服,好安靜,肺炎下光顧的人不多,大家都坐得好開~~呢個咕嚕肉又好okay wor😮😮😮 佢既炸粉好薄,啖啖肉,食哂成碟都係得一兩舊有肥膏,岩哂我,三色椒幾脆口,個汁都okay, 唔會太甜又唔會過酸呢個係黑毛豬,因為今次冇用鐵板上,凍得比較快,配菜夾埋豬肉一齊食都好夾呢個係必食之選,椒鹽大蝦,我整身冇待別想食d咩,不過見已經有兩碟小菜都係肉類,就不如叫海鮮,初初心諗感該係普通虎蝦size 2-3隻咁,黎到嚇親我,勁大隻!上到既椒鹽好好食,撈飯一流,似有鹹蛋黃、蒜片一齊炒!見到隻大蝦好大,都有少少無從入手,店員好貼心,即刻話幫我地拆肉!一陣間就變左下面幅圖!(我影之前已經食左舊 哈哈)炸到連殻都食到最後埋單一人300幾!值得再來,下次有機會一定要再試signature dish😭😭😭

環境好舒服,好安靜,肺炎下光顧的人不多,大家都坐得好開~~

(我影之前已經食左舊 哈哈)炸到連殻都食到

• 椒鹽大蝦
2020-02-21 141 浏览
六小館一行3人就食呢間餐廳啦!我地3個叫左一個2人餐加1個餸。(2人餐)前菜燒汁野菌超級香,未上枱行緊黎都已經閔到!熱辣辣,又夠香!吾會太咸!又吾會有個啲菇既泥味!(2人餐)私房老火湯完全吾記得問係咩湯!但好甜!一樣又吾會好咸!(2人餐)西檸雞好香好脆!超級開胃!佢keep到肉汁!所以吾會乾!如果無乜食欲呢個一流!(2人餐)枝竹班腩豆腐煲其實同朋友睇錯餐牌。以為係火腩,點知原來係班腩。但又估吾到班腩超好食!枝竹超入味!而且係超大煲。以上就係2人餐既野!真係超多!而且好抵食!呢外仲叫左一個餸。葱爆野菌黑毛豬啲黑毛豬好好食!好有咬感!吾會一pat咁!可能葱爆既關係,所以好香葱味!咁多樣野550蚊連茶位埋到單!真係超抵食!餐廳環境同服務都一流!所以下次會再叫多啲人再黎!
六小館

一行3人就食呢間餐廳啦!
我地3個叫左一個2人餐加1個餸。

(2人餐)前菜
燒汁野菌
超級香,未上枱行緊黎都已經閔到!
熱辣辣,又夠香!吾會太咸!
又吾會有個啲菇既泥味!

(2人餐)私房老火湯
完全吾記得問係咩湯!
但好甜!一樣又吾會好咸!

(2人餐)西檸雞
好香好脆!超級開胃!
佢keep到肉汁!所以吾會乾!
如果無乜食欲呢個一流!

(2人餐)枝竹班腩豆腐煲
其實同朋友睇錯餐牌。
以為係火腩,點知原來係班腩。
但又估吾到班腩超好食!
枝竹超入味!而且係超大煲。

以上就係2人餐既野!真係超多!
而且好抵食!

呢外仲叫左一個餸。
葱爆野菌黑毛豬
啲黑毛豬好好食!
好有咬感!吾會一pat咁!
可能葱爆既關係,所以好香葱味!

咁多樣野550蚊連茶位
埋到單!真係超抵食!
餐廳環境同服務都一流!
所以下次會再叫多啲人再黎!
2020-02-20 116 浏览
街上不算多人,今天到了這店子,等待的時間不多於1分鐘便進入~入內後亦有店員主張提供搓手液~令你吃飯時候也保持衛生也店內的茶有不同的種類選,香片、普洱,味道很清甜二人餐份量也多,二人來吃也不錯喔,有前菜,主吃及兩盅湯水,算是很多:紅棗桂圓杞子茶女人最要補,在冬天這季節,最需定期飲用一些養生茶尤其重要!想不到這店也有很多的補身飲品可以選擇喔。紅棗桂圓杞子茶不單可以補血氣,也可以解油膩,實在很棒喔~店子零糖,感覺很健康。好喔灌湯餃灌湯餃,顧名思義就是一隻包裹着滿滿湯汁及餡料的餃子,很好吃喔~留神喔~麵皮很好吃但要小心點兒呢~便會穿破流出湯汁,前功盡廢,料很多椒鹽豆腐香口椒鹽豆腐~做前菜也很棒,份量很多南瓜排骨煲想吃南瓜囉~但今次中式的炆煮法,一樣好味,南瓜確是很好用的食材,而且跟排骨非常配搭呢!南瓜排骨是絕配,這種先壓後紅燒的方式即快手熟爛又美味營養。但很少有人知道,南瓜其實適合多款豐富可口的菜餚。這南瓜燜排骨是一道很容易又美味的家常菜。海鮮蒸旦白旦白蒸海鮮,以為海鮮是主角,誰知最讓人回味的也是蒸旦白。不同師傅、不同蒸爐、不同雞蛋、不同效果,這裡的旦白味道很好,令人吃下很多飯,易下口。

入內後亦有店員主張提供搓手液~令你吃飯時候也保持衛生也

店內的茶有不同的種類選,香片、普洱,味道很清甜

紅棗桂圓杞子茶

椒鹽豆腐
香口椒鹽豆腐~做前菜也很棒,份量很多

南瓜排骨煲

海鮮蒸旦白
2020-02-20 104 浏览
四人餐($588) 首先會有一人一個老火湯,腐竹煲豬肚豬展,好清好潤喉,一下就飲晒之後揀咗兩個前菜,燒汁野菌,好有驚喜既炒菇,好重老抽同蠔油味,夠哂惹味😍 容易整但係整得好食就好難!另外椒鹽豆腐都係外脆內滑,好高質~跟餐會有埋沙薑雞,雞件整得好嫩,個汁都好出色。其他小菜都黎得好快~跟餐會有三個大排檔小菜,分別係滑蛋蝦仁,西檸雞,同埋枝竹斑腩豆腐煲。滑蛋蝦仁份量夠哂足,好多隻爽口彈牙嘅蝦仁再加埋好滑既炒蛋~ 西檸雞酸酸甜甜好開胃,擺放得好靚,外脆內軟。另外加咗一個椒鹽粟米($68) 呢個粟米本身味道唔係好甜,水份都唔係好多,但係加咗椒鹽去炸,味道都幾特別,變咗香口惹味🥰之後叫埋蟹粉小籠包 ($48/per one) 超級大隻小籠包,一拮開個小籠包,金黃色既蟹粉汁就湧晒出黎,餡料好鮮甜!少少美中不足就係個皮有啲厚,有啲位未蒸熟。最後加咗個甜品燕尾蝶 ($68/per one ) 真係十分值得推介既甜品!好耐好耐未食過咁高質咁好食既中式甜品,首先佢有大量燕窩係面,然後下面就係燉鮮奶,好香濃好滑,撈埋啲燕窩,滑得黎好有口感,暖暖地食完真係極度滿足🥰 真心抵叫既甜品👍🏻

2020-02-15 111 浏览
餐廳環境雅緻、座位距離舒適,彼此不會受到干擾,適合知己或天倫一起聚餐。今次我們同行四人點了一個大排檔四人套餐以及兩款小炒、一款主食。泡椒爽脆魚皮• 套餐前菜之一,十分開胃的惹味小菜,幾種爽口清脆的食材夾雜著脆魚皮,食一口便叫人欲罷不能。• 泡椒的味道比較重、辣味到位,怕辣的朋友建議先嚐半口。燒汁野菌• 口感同樣清爽的一道前菜,野菌被處理得十分爽口,燒汁均勻滲入在菌肉內,相當滋味。薑蔥霸王雞• 雞肉質感偏向扎實緊緻;雞皮滑溜帶點油香。• 薑蔥味比較輕微,主要是輔助作用,令雞嘋更加突出。醬爆肉碎茄子煲• 相當惹味的配飯菜,惹味來源於肉碎,香濃入味的肉碎混合軟腍的茄子,口感豐富。枝竹斑腩豆腐煲• 斑腩外層輕輕微炸帶點香脆,而內𥚃肉質極之嫩滑得跟豆腐一樣。• 不過斑腩會帶點令人抗拒的魚腥味,怕腥的朋友要考慮這一點。椒鹽肉排• 同樣惹味十分的小炒,肉排外層炸得金黃鬆脆,內𥚃肉質滲透了椒鹽味,但是咸味恰到好處。頭抽豉油皇虎頭大蝦• 極力推薦✨兩隻虎蝦相當大隻,肉質彈牙飽滿。• 頭抽的味道均勻滲透,提升蝦肉的鮮味。• 值得一讚的是有侍應的積極幫忙,把兩隻虎蝦完美分成四份,方便我們四人食用。杞子浸時蔬

泡椒爽脆魚皮
• 泡椒的味道比較重、辣味到位,怕辣的朋友建議先嚐半口。

薑蔥霸王雞

薑蔥霸王雞
• 雞肉質感偏向扎實緊緻;雞皮滑溜帶點油香。
• 薑蔥味比較輕微,主要是輔助作用,令雞嘋更加突出。

枝竹斑腩豆腐煲

枝竹斑腩豆腐煲

頭抽豉油皇虎頭大蝦
• 極力推薦✨兩隻虎蝦相當大隻,肉質彈牙飽滿。
• 頭抽的味道均勻滲透,提升蝦肉的鮮味。

杞子浸時蔬
• 肉類太多需要一些蔬菜點綴,白菜清新爽甜浸泡在上湯之中,平衡一下以上的菜式。
• 帶有黑木耳和杞子為配料,

黑毛豬楊洲炒飯
• 飯粒乾身粒粒分明,附有碎蛋、蝦仁和黑毛豬豬粒,口感層次豐富、在口中百花齊放。

黑芝麻卷、小豬布丁

主餐甜品
• 是日甜品是黑芝麻卷和小豬造型的布丁,雖說是甜品,但是兩款甜度不會太高,很適合作為飯後甜品
• 黑芝麻味比較濃郁、口感香滑;布丁亦很滑溜,小豬的造型非常討好。

黑芝麻卷、小豬布丁
2020-02-15 83 浏览
這段時間盡量去少人的地方,所以入了東涌行山,之後就去了東涌食晚飯。先叫了個小食泡椒爽脆魚皮,這個魚皮都算係經典,比較傳統的小食,平時真係好少見,魚皮加了泡椒去掉魚腥味,帶辣香又爽口。呢度最出名其實係燒味,可惜今日無供應,唯有叫個薑葱霸王雞過下口癮,雞有雞味而且夠滑,皮下脂肪又唔多。西檸雞帶微酸,醒晨開胃,而且又脆卜卜。健康的我一定要叫碟食下,杞子浸白菜仔還有些雜菌,白菜仔用了最嫩的部位,味道清甜。最後再加了個乾炒和牛吋半河,河粉真係吋半寬,唔會炒得太腍都碎哂,牛肉夠腍有肉香,絕對人無加鬆肉粉,味道真係唔錯。朋友想食奶凍,有奶茶香又夠滑,而且仲配埋一口奶油多,甜品都幾有心思,真係抵讚。

西檸雞帶微酸,醒晨開胃,而且又脆卜卜。

2020-02-14 118 浏览
又係呢間啦! 我真係好愛食呢間! 雖然有點點少貴,但個價錢係俾得心服口服! 我地今晚繼續encore encore! 首先食個翡翠素餃,望落都已經係通透碧綠,咬落就好清新,個皮好煙韌。 至於個蟹粉小籠包,好大個啊! 用飲筒啜啲汁出黎都唔好話唔正啊! 好滿足,好濃郁的蟹粉味。 椒鹽粟米🌽 已經係必點菜色, 好鬼開心🥳又甜又辣,十分過癮! 椒鹽豆腐同四季豆同酸辣湯就不過不失啦。 因為都好難難食😂😂到最重磅的兩個!❤️我既杏汁花膠湯同個燕尾蝶(椰汁燕窩)! 好高質啊! 每一啖都真材實料! 食落係好似媽咪煮俾你咁! 料多冇味精! 絕對要叫啊!

我地今晚繼續encore encore!
椒鹽豆腐同四季豆同酸辣湯就不過不失啦。 因為都好難難食😂😂

2020-02-13 49 浏览
這間位於東涌的六小館,主打是抵食中菜,是高級中菜六公館旗下的姊妹店,食物質素絕對有保證。可能疫情影響,餐廳都提早於8:30收工,好彩一早打電話詢問了。這裏主打套餐,我們叫了二人餐及甜品。今日的例湯是清補涼,味道清甜無味精。燒汁野菌野菌煮得入味又不會蓋過菇香,燒汁味道亦不會過咸。枝竹豆腐斑腩煲斑腩外層粉漿適中,裏面皮肉嫩滑不會有骨,豆腐及枝竹都吸收了薑葱等調料,非常入味。菠蘿咕嚕肉咕嚕肉粉漿很薄,而且豬肉肉質很腍,加上酸甜醬汁,非常開胃。最後加了$18要了焦糖燉蛋,甜品還配上港式菠蘿包,表面香脆而且熱辣辣,燉蛋表面焦糖脆口,蛋幼滑不過都較甜。

這裏主打套餐,我們叫了二人餐及甜品

今日的例湯是清補涼,味道清甜無味精。

燒汁野菌
野菌煮得入味又不會蓋過菇香,燒汁味道亦不會過咸。

枝竹豆腐斑腩煲

菠蘿咕嚕肉
咕嚕肉粉漿很薄,而且豬肉肉質很腍,加上酸甜醬汁,非常開胃。

2020-02-08 61 浏览
農曆年約友人東涌一日遊,貪佢港鐵直達,有山有水,行完大運又可以東薈城尋寶,今次仲延展左新一期商場,名店倉寛敞又好行,食店仲好多選擇,我地邊行邊揀,就係呢個四人餐,一盅六件🥢,有點心又有小菜好似幾抵下,一於坐低食餐開年飯🍚🧧🧨一盅六件有三款點心,熱水底盤座住蒸籠上好有愛❤️,蝦餃、燒賣大大粒,晶瑩粉果,內餡都幼細新鮮,高水準製作👍👍👍前菜燒汁野菌,好有西餐效果,私房老火湯濃滑潤喉🥣沙薑雞個玻璃獻扣得隻雞好嫰滑,其餘三款小菜,我地一人揀一款,各取所好,同枱食飯有雞🐔有魚🐟,非常豐盛呢🥰行完大運特別有胃口,六小館出品亦份量十足,四個人平均每人要食一個小菜唯有添多碗飯,叫咗一個黑毛豬楊州炒飯,粒粒乾爽色澤明亮,配搭滑嘟嘟海鮮蒸蛋白,perfect 💯西檸雞🍋脆口又醒胃、枝竹斑腩豆腐煲幾時都咁浪漫,呢個四人餐做工細緻,非常好味,完全佔據了我們的肚皮,眼見鄰枱別緻嘅點心都quota 盡失🤪唯有下次再戰喇。按奈不住,柯打了這個梨形咸水角🍐,事關佢造型實在cutie ,食落脆皮軟心,流汁餡料真係好好味😋仲有呢程小巴怎可錯過呢,東涌奶茶其實係奶凍,冰涼幼滑茶味十足,迷你鮮油奶多,一人一口,呢個甜點擺尾真有

按奈不住,柯打了這個梨形咸水角🍐,事關佢造型實在cutie ,食落脆皮軟心,流汁餡料真係好好味😋仲有呢程小巴怎可錯過呢,東涌奶茶其實係奶凍,冰涼幼滑茶味十足,迷你鮮油奶多,一人一口,呢個甜點擺尾真有趣,相機📷先食令我地又開心左一輪🤩🤩🤩

新商場嘅餐館,好行又好坐,「六小館」特別在既傳統又有玩味,食物多元化,帶點中西合璧,好適合一家大細,唔覺意食咗呢餐開年飯,大家都覺得非常滿意⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
今日去左六小館食晚餐,菜式特別又有質素!😚我地四個人叫四人套餐係完全恰到好處,好多款式,碟碟都好精緻!唔好睇少前菜,一樣好有質素!我好中意燒汁野菌😚睇落有啲普通,但食過先知原來唔同類型既菇炒埋一齊可以咁好食!椒鹽豆腐就外脆內軟,好味道!主菜就揀三款同埋有沙薑雞😋小菜入面我最鍾意就係西檸雞!酸酸甜甜,超級開胃。雞嘅表面脆脆地,但係仍然好入味好軟滑😛炸饅頭好似好外貌平平,但絕對係是日最愛!😚普通嘅小食整到咁好食先係最考功夫!就算未點煉奶都有少少香甜,內裏好軟熟!😋
今日去左六小館食晚餐,菜式特別又有質素!😚

2020-02-06 58 浏览
已經沒有出外吃飯一段時間,今天終於按耐不住要出去走走,選擇離市區遠一點的東涌,這個商場開業不算太久,很多食肆進駐👍🏻中午時段,人流未算太多,但這間「六小館」已有不少客人,特別適合喜歡嘆茶的朋友🤗室內裝修,餐桌佈置,新穎又型格,不像一般傳統中式酒樓,算是創新又大膽的設計,個人十分喜歡💕餐牌印刷美輪美奐,圖文並茂,定時有不同優惠推出,朋友都好有興趣呢個大排檔套餐,有二人及四人不同選擇,分別是$298/$588🤗我哋揀咗四人餐👆🏻點心一盅六件,有三款,每款兩件,蝦餃皮薄餡靚,鮮蝦爽脆彈牙,大大粒,燒賣、粉果餡料豐富又好味😋枝竹斑腩豆腐煲,上枱時熱氣騰騰🍲,斑腩夠淋又入味,枝竹吸收哂食材嘅精華,分量亦多,豆腐又唔會太老身,用嚟送飯一流👍🏻海鮮蒸蛋白,又係啱晒送飯,蛋白蒸得好滑好香,瑤柱粒、蝦仁、西芹紅蘿蔔片,賣相已經好吸引,感覺上健康又好味😋西檸雞,分量十足,檸檬汁特別醒神開胃,雞件外脆內軟,表皮脆卜卜,吸收左檸檬嘅精華,胃口大開👍🏻黑毛豬楊州炒飯,飯炒得乾身,全靠廚師嘅功夫到位,雖然標榜黑毛豬,但係又唔係好覺, anyway都係一個好好味嘅楊州炒飯😬朋友最鍾意呢個特色鹹水角,好可愛,外型別緻
我哋揀咗四人餐👆🏻
朋友最鍾意呢個特色鹹水角,好可愛,外型別緻,好似一個綠色嘅雪梨咁,上面嗰個係百力支,而且並唔係得個樣,好香好脆,好好味架👍🏻👍🏻👍🏻
甜品絲襪奶凍,外表極像大排檔嘅多士奶茶,放在一個小巴站牌上,好得意,好懷舊,杯奶茶嘅造型栩栩如生,其實係奶凍,呢個甜品淨係要來打卡都已經物超所值😍😍😍
而且呢度服務人員禮貌又客氣,服務到位,效率高,絕對值得推薦大家嚟呢度飲茶👍🏻👍🏻👍🏻
2020-02-06 174 浏览
打聽過原來星期一至日都有點心食☺️(茶位$15)•••水晶蝦餃 $43﹟個蝦餃皮既厚度都適中, 唔會話太厚🙂入面蝦既份量都好足🍤啖啖肉🥰黃金流沙包 $33﹟一開頭細細啖就咁咬到出面果層包, 感覺係唔夠軟身, 但其後加埋中間奶黃餡料, 增加左濕潤程度, 食落無咁乾身, 覺得個包唔太做到流沙效果🤔但味道都正正常常金沙紅米蝦腸粉 $48﹟有顏色既腸粉係出面茶樓都比較少有🤣一上枱見到紅噹噹咁, 比佢吸引左🙊食落味道係有驚喜架, 無諗過佢個皮係出奇地滑身架wor👏👏入面主要有層炸過既脆脆包住左d蝦, 有d似出面既春風得意腸😂口感幾豐富, 外滑內脆☺️蘿蔔酥絲 $48﹟炸到熱辣辣, 外層鬆脆, 內裏既蘿蔔絲軟身得黎又唔會係一pat野, 條條都分明👍👏而且都夠入味時菜牛肉球 $38﹟正常發揮, 特別鐘意牛肉球d馬蹄, 好爽脆😋醬皇金錢肚 $38﹟整得夠入味同夠淋, 個汁仲有少少辣辣地, 食得更加惹味😙
打聽過原來星期一至日都有點心食☺️(茶位$15)
•••

金沙紅米蝦腸粉 $48
金沙紅米蝦腸粉

蘿蔔酥絲 $48

時菜牛肉球 $38
﹟正常發揮, 特別鐘意牛肉球d馬蹄, 好爽脆😋
時菜牛肉球

醬皇金錢肚 $38
﹟整得夠入味同夠淋, 個汁仲有少少辣辣地, 食得更加惹味😙
醬皇金錢肚
水晶蝦餃
啖啖蝦肉
金沙紅米蝦腸粉
醬皇金錢肚
六小館推出懷舊特色吸睛甜品💓迷你🍍包配上傳統絲襪奶茶☕️係香港人的集體回憶呀!🥰 C 襪奶茶 ☕️($58)上枱賣相好精緻有心思💗專程用傳統奶茶杯盛載住👏🏻 查實係奶茶味奶凍黎架😂頂層用上珍珠做裝飾👍🏻呃like一流呀!🥳 奶茶味奶凍入口非常幼滑☺️茶味香濃。甜度適中🍮吞嚥後好似飲左杯絲襪奶茶咁🍵好有驚喜呀!👏🏻 嘆tea緊係唔少得多士啦🍞甜品仲附上迷你牛油多士🧇性價比非常高呀💯半溶牛油配上厚切多士🧈仿如置身茶餐廳咁呀!😛 法蘭西燉蛋🍮 ($58)估唔到creme brûlée附送迷你🍍包迷你菠蘿包真係好cutie呀😍 Creme brûlée烤至金黃色👍🏻頂層焦脆而內裡軟綿綿😋 配埋紅Van小巴牌🚎又睇得又食得非常滿足!💓
六小館推出懷舊特色吸睛甜品💓
迷你🍍包配上傳統絲襪奶茶☕️
係香港人的集體回憶呀!🥰

C 襪奶茶 ☕️($58)
上枱賣相好精緻有心思💗
專程用傳統奶茶杯盛載住👏🏻

查實係奶茶味奶凍黎架😂
頂層用上珍珠做裝飾👍🏻
呃like一流呀!🥳

奶茶味奶凍入口非常幼滑☺️
茶味香濃。甜度適中🍮
吞嚥後好似飲左杯絲襪奶茶咁🍵
好有驚喜呀!👏🏻

嘆tea緊係唔少得多士啦🍞
甜品仲附上迷你牛油多士🧇
性價比非常高呀💯
半溶牛油配上厚切多士🧈
仿如置身茶餐廳咁呀!😛

法蘭西燉蛋🍮 ($58)
估唔到creme brûlée附送迷你🍍包
迷你菠蘿包真係好cutie呀😍