2021-08-21
好友提議到旺角家樂坊嘅“八歌仙”食晚飯,因為佢食過話性價比好高。 我哋叫咗【A5熊本和王日本和牛】套餐,120分鐘任食,包括前菜、刺身拼盤、和牛主食、蔬菜拼盤等等,一邊可以食SHABU SHABU一邊可以燒肉,真開心。 另外仲加咗飲品放題,估唔到真係好豐富,好高質。 嚟之前都睇咗食評話有漏單情況,但我今日係無漏過單,服務仲好好添!首先食鮑魚同蒸蛋做前菜,鮑魚軟腍鮮甜,蒸蛋亦夠嫩滑。 之後再食埋刺身拼盤做熱身,有五款刺身,擺盤幾靚。想食得多啲,要有策略!我地先食海鮮:海中蝦、花甲王、扇貝都有,除咗花甲王係一份,其他都係按件數點,回本之選。 我就鍾意食廣島蠔,用香草牛油浸泡,放上烤爐,好快就食得,味道非常好! 仲有清酒醉蝦,醃得好入味,陣陣酒香。 之後再食天婦羅、串燒、一品料理、壽司卷物,蔬菜有冰菜同埋開胃菠蘿都要試吓。 不過紫心甜薯配咗香草牛油汁,味道就唔係好夾。食到中段先開始食牛肉,A4同A5級嘅雪花和牛,品種多,油脂超豐富,入口即溶!和牛肉質嘅甜味同牛油香氣完全融合,絕對美味。飲品放題有汽水、果汁、茶類、乳酸、梳打、可爾必思等等,選擇好多,不過全部都係凍飲,如果有埋熱飲就好喇,熱抹茶
想食得多啲,要有策略!
飲品放題有汽水、果汁、茶類、乳酸、梳打、可爾必思等等,選擇好多,不過全部都係凍飲,如果有埋熱飲就好喇,熱抹茶熱焙茶我都好鍾意。
個半鐘就會last order,店員都溫馨提示時間,仲上埋個甜品。 竟然係蜜瓜同芝士蛋糕,即刻心心眼,大滿足!