2021-07-28 893 浏览
第二次食呢一間旺角嘅燒肉火鍋放題店,今次坐嘅位置環境更加靚,座位超寬敞,好似去左日本用餐咁。📍刺身一入到去佢就會上一大大盤嘅刺身,刺身喺呢度最好食嘅嘢,有肥美嘅🦐、三文魚腩、帶子、三文魚,厚切又鮮甜!相對之下,🦑就失色咗少少。可惜,刺身唔可以任叫。📍燒肉有四款燒肉,牛肩肉同牛小排油脂分泌幾好,我哋再額外點多咗兩盤。📍放題熟食吉列蠔相當juicy ,我食咗三粒。另外炸芝士都唔錯,不過記得要趁熱食。今次天婦羅麻麻哋,隻蝦柴咗少少,其他熟食和壽司都係一般。📍甜品時間上次嘅蛋糕我覺得麻麻地,但今次嘅芝士蛋糕有驚喜,我成個食晒。蜜瓜係我最期待嘅東西,非常鮮甜,又夠凍,係圓滿嘅句號。📍整體午市人均$250左右埋單,我覺得勝價比都唔錯,主力食個環境、刺身同埋燒肉(火鍋我冇咩理佢),如果對熟食期望高就未必適合。

📍刺身
一入到去佢就會上一大大盤嘅刺身刺身喺呢度最好食嘅嘢,有肥美嘅🦐、三文魚腩、帶子、三文魚,厚切又鮮甜!相對之下,🦑就失色咗少少。可惜,刺身唔可以任叫。

📍燒肉

📍放題熟食