2016-12-01
朋友吃過後極力推薦既店鋪,開頭我地都冇特別感覺,驚希望愈大失望愈大阿嘛。樓上鋪比想像中大 坐得舒服啲,而且入面仲有房仔 可以比一大班人黎食方便聚會。一開始佢就比左兩隻大閘蟹同鮑魚仔 做頭盤?好有豪華既感覺不過原來蟹得十月至十一月限定有~之後雞煲點左小辣,啲香料都比較濃同惹味。店員仲話要炒三次(佢地都會大約留意著幫手),等雞味可以更加特出。但我同朋友掛著傾計 吾小心整燶左少少,即刻唉左聲。點知食落又無咩野,表面微焦仲香口左~送飯食一流阿 仲食左好多洋蔥後來加埋魷魚牛柏葉等,好爽口!(有種食緊小販串燒果啲風味)雞煲之後可以打邊爐,仲係成個煲會換左佢,平時出面食有幾可會甘(通常係一煲過搞掂)我地簡左龍蝦湯底 入面真係有原隻(龍蝦先生都幾大) ,夠曬鮮味,配料有好多 有啲再點要加少少錢,但大部份都係任食。生蠔、蝦、魚、蟶子 等等 全部都一流,食得出好新鮮 。(重點係份量都好足下)一上檯眼都發光~好流心架!小心燙親口~仲有招牌手打墨魚丸、蟹籽丸 食吾厭,之後甘上下叫個烏冬~讚歧架 配依啲濃縮湯底 好滿足!另外,值得一讚係魚滑,誇張黎講係食完皮膚都白滑啲,嘿嘿。而且係吾限時間,想食飽抖陣之後再戰又
不過原來蟹得十月至十一月限定有~
但我同朋友掛著傾計 吾小心整燶左少少,即刻唉左聲。
另外,值得一讚係魚滑,誇張黎講係食完皮膚都白滑啲,嘿嘿。
怕熱氣?我真係好中意飲依到既五花茶!起碼飲左兩泎!
不過最好就訂位,有時訂左去到都有機會要等!仲有獨立房間簡 岩曬成班人聚下~
有機會要再去食,推介。